Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2012 14:39 - Пак плюхме в огледалото
Автор: 6sense Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1866 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 19.07.2012 14:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Колко ни е кеф сами да се тъпчем. Отново го доказахме с коментарите си след атентата. Че премиерът ни говори, преди да мисли, факт. Но да не забравяме, че Италия си търпя Берлускони с години и едва ли някой италианец е плюл държавата си, заради изцепките му. Че събитието е срамно, кърваво и плашещо, факт. Но американците след 11 септември не оплюха държавата си публично, защото не е успяла да го предотврати. Въпреки че някакви си диспечери го проспаха, въпреки че 911 даде накъсо и не успя да реагира адекватно, въпреки че измряха сума ти американци, те не се наричаха с обидни названия. Напротив, накараха тази срамна за историята им дата да работи за тях. Както НЕ правим ние.
И не говоря само за конкретния случай. Спомнете си земетресението. Спомнете си наводненията. Всеки път след събитието четем коментари на вездесъщи интернет анализатори, че сме "скапана държава" и никога няма да се оправим. Че правителството ни било такова и онакова. И не ме разбирайте погрешно. Нямам за цел да защитя правителството на ГЕРБ. При всяко следващо или предишно е същото. Просто сме най-добри в това сами да се завираме в калта. Никоя от световните медии не обвини България за атентата. Но ние си се самообвинихме.
Никой от нас не знае как да реагира адекватно на природно бедствие, но пак си оплюхме държавата, че и си преведохме коментарите на английски и ги пуснахме да ни срамят по света.
Когато някоя българска медия обърка името на световно известна личност, каква е първата ни работа? Ами как каква?! Веднага да я одупим по чуждите сайтове, за да може навън да ни се смеят. Защото сами се определяме като простаци. И после как да не ми е смешно като чета за BALGARIQ NA TRI MORETA!!! Как може едновременно да се тупате по гърдите с история, за която нямате капка принос, а да тъпчете настоящето си, което можете да промените? Или си защитавайте държавата и работете за нея, за да е по-добра, или дим да ви няма! Това средно положение е пагубно. За България и на всички нас.
Просто се оказва, че адекватно обществено мнение няма. Има водене по другите като овце. Като си нарочим някой за месия, както беше и с Б.Б. и с царя, и кой ли не, айде всички - супер е. И почти не се чуват други мнения. Обаче като решим, че всички са маскари, няма кой да ни спре. Не казвам, че трябва да сме вечно съгласни и да не се интересуваме, когато се правят грешки. Ама не виждам каква е тая мазохистична отдаденост да се покажем на всички, че за нищо не ставаме.
Плюем си футбола, сега си плюем и волейбола, плюем си правителството (избрано с мнозинство), плюем си работодателите, езика, градовете, туризма, ДЪРЖАВАТА, плюхме си на достойнството, мене ако питате.




Гласувай:
3



1. анонимен - Браво!МНого смислено и вкратце си ...
20.07.2012 01:56
Браво!МНого смислено и вкратце си го написала.Трябва да имаме достойнство,че то друго какво ли ни и остана?;)
цитирай
2. 6sense - Именно.
20.07.2012 11:22
И ако може не само в зала Арена Армеец. А винаги, особено пред света.
цитирай
3. анонимен - Силно. И вярно. Подбрани думи, н...
21.07.2012 00:20
Силно. И вярно. Подбрани думи, недълги изречерия. Силен финал. Но си имала и по-добри неща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 6sense
Категория: Лични дневници
Прочетен: 77451
Постинги: 33
Коментари: 99
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930