Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2011 12:32 - Боевски разказал всичко за наркокартела в Бразилия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1070 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.10.2011 12:33


След ареста си олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е сътрудничил на разследването и благодарение на неговите показания е бил разбит международният наркокартел в Бразилия, Боливия и Парагвай. Това съобщи вестник „Монитор”, като се позова на дипломатически източници, близки до разследването.

Българинът, който беше задържан на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, първоначално се е опитал да се измъкне, като е разказал версията за току-що купените куфари. След разговор с български адвокат обаче е решил да съдейства.

Неговите показания са помогнали за залавянето ден по-късно на 34 наркотрафиканти и повече от 9 тона кокаин. За сметка на информацията, която е дал, защитата на спортиста ще се бори за извънсъдебно споразумение. Такова обаче е малко вероятно да се постигне предвид големината на пратката кокаин, открита в багажа му.

В този случай сериозно е застрашена сигурността на Боевски, твърдят още източниците. Досега той не е искал българската държава да бъде уведомявана официално за ареста му, като най-вероятната причина е, че се страхува за живота си, обясниха запознати. Процедурата била на всеки арестуван да му бъде дадена да попълва бланка с въпроси. Един от пунктовете е дали задържаният желае помощ от посолството на страната си. На този въпрос Боевски е отговорил, че не иска никой да бъде уведомяван.

Практиката показва, че над 50% от арестуваните българи в чужбина предпочитат родината им да не бъде уведомявана официално, защото според закона ако външното министерство получи информация за задържан българин за престъпление в друга страна, то веднага трябва да предаде данните на МВР, което да започне разследване. В този случай обаче едва ли се касае за това, тъй като ГДБОП вече съобщи, че досега Боевски не е влизал в полезрението на службите, не е бил засичан да контактува със съмнителни лица или с такива, свързани с наркотици.

Максимум до 2 седмици страната ни трябва да получи официално съобщение в какво е обвинен Гълъбин Боевски. Практиката показва, че след около месец задържаният ще бъде изправен пред съда.





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182245
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833