Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2014 14:33 - КОГА В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО ФАШИЗЪМ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 10384 Коментари: 14 Гласове:
21

Последна промяна: 19.03.2015 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                            КОГА В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО ФАШИЗЪМ


   Преди промените от 1989 г. в Българското общество безапелационно се приемаше,че до 1944 г. у нас е имало фашизъм. След тази година обаче в медийното и информационното пространство започнаха да се промъкват и други мнения,което направи еднозначното решение на този проблем невъзможно:


imageimage


И понеже изказаните мнения са твърде противоречиви,ще се опитаме да решим проблема веднъж завинаги,като кажем на широката общественост истината. Истината и лъжата са стоки,с които се търгува,а най-активни в търговията с тях са едрите търговци- банкери,олигарси и монополисти,т.е. хората,на които голямата търговия им е занаят. И понеже комунизмът не само в България,но и по света бе тяхно дело,ние трябва да отделим истината от лъжата без тяхна помощ,защото монополът върху истината винаги поражда морета от лъжи.

  Според нашите комунистически идеолози в България е имало два фашистки преврата: в 1923 и в 1934 г.,и един антифашистки- в 1944 г. За да разберем дали това е така обаче първо трябва да си изясним какво е това "фашизъм" и кой е извършил гореспоменатите преврати.

  Мненията за естеството на фашизма обаче се оказват също твърде противоречиви,а това не ще да се дължи на незнание или на голямо политическо разнообразие,понеже във всички споменати мнения има три преобладаващи казуса:

1. Фашизмът е тотална власт на една партия,която забранява всички останали и налага ръководната си роля в обществото.
2. Фашистката партия налага свой диктатор,пред когото цялото общество е длъжно да се прекланя.
3. Фашизмът е вид войнстващ и агресивен национализъм.

   Внимателният оглед на наличните примери показва,че по първия и втория казус не може да бъдат направени съществени забележки. Не е така обаче с третия казус. Фашистката система,наложена в Испания от Франко не се характеризираше с никакъв особен национализъм- никой не е чул държавата на Франко да се е притекла на помощ на Хитлер или Мусолини по време на Втората световна война,като обяви война на "демократичните" държави СССР и Франция. Нито войнстващ,нито агресивен национализъм имаше при него,но еднолична диктатура,наложена от една партия имаше. Множество други примери оправергават напълно становището за задължителната връзка между фашизъм и национализъм. Границата между обикновения патриотизъм и национализма е твърде размита и неясна,поради което ХХ век породи множество мъгляви "определения" за нация и национализъм,несъобразени с обществените реалности.

  Според комунистите всеки национализъм е фашизъм,а всеки патриотизъм е национализъм. Това значи,че по тяхната логика агресивните националистически режими на Великата френска революция от 1789 г. са фашистки- да не говорим за режима на Наполеон,а България от 1878-1944 г. е била непрекъснато фашистка,понеже властта в нея се е държала не от комунистите,а от патриотите ("националистите"). Така излиза,че Кралство Сърбия и кралска Югославия от 1806-1941 г. са били фашистки държави,понеже в тях се е разпореждал войнстващият сръбски национализъм. По същата тяхна логика фашистки е и днешният турски режим на Ердоган,с който поддържат такива топли връзки,каквито имат само с Русия и Китай- виж http://novinar.bg/news/d-r-marius-kaligaris-vav-vanshnata-politika-na-tutrciia-dominira-silen-natcionalizam_NDUxNDs5.html

И режимите на древните Български князе от II-IX век излиза че са били фашистки,понеже според комунистическата "история" те еднолично налагали тоталната власт на Българите над множество "завладени" народи като гърци,траки,"славяни" и "македонци",без да им позволят каквото и да било самоопределение.

   Червените хитреци обаче знаят,че да се обявявят древните хора постфактум за фашисти е пълно безумие,поради което не са го направили,а това значи,че сами не вярват на своята логика а твърдението,че има неразривна връзка между фашизма и национализма,макар да е лишено от всякакво сериозно основание има за цел да прати народите за зелен хайвер и да отклони стрелите на народното недоволство от истинските виновници за кризите към онези,които могат да помогнат на хората да се измъкнат от тях.

  В такъв случай единствените ясни и неизменни критерии,по които можем да разграничим фашистката идеология и практика от онази на демократичните общества остават само два,а именно:

1. Тотална власт на една партия,която забранява всички останали партии и налага ръководната си роля в обществото.
2. Налагане от тази партия на свой диктатор,пред когото цялото общество е длъжно да се прекланя.

  Сега да видим кога в България са били изпълнени изцяло тези критерии и да преценим дали положението в страната по онова време отговаря на така изяснените разбирания за фашизма. Историческите факти говорят,че единственото време,в което са били изцяло изпълнени тези точки е периодът от 1947-1990 г. Именно тогава бе наложена тотална власт на една партия над цялото общество,останалите партии де факто бяха забранени,а комунистическите диктатори бяха обвинявани в налагане на "култ към личността" само тогава,когато "Партията" разпоредеше това.

  Внимателното вглеждане във фактите говори,че превратът от 1944 г. също е бил фашистки,както и онези от 1923 и 1934 г. Замесените и в трите преврата лица и организации по същество са едни и същи,а изявени фашистки функционери и превратаджии като Кимон Георгиев си живяха царски по времето на комунистическата власт. Сателитните на БКП организации не доказват,че режимът й след 1944 г. не е фашистки,понеже:

1. ОФ след 1947 г. не бе партия,а широка обществена организация без никакви политически цели и права. Значи тя излиза от политическите сметки,понеже не бе конкурент на БКП,а неин проводник.
2. БЗНС след 1947 г. бе превърнато в сателит на БКП и нямаше никаква политическа,да не говорим за ръководна роля или свобода. Затова хората постепенно започнаха да я възприемат не като политическа,а като съсловна организация и да я имат не като фактическа,а за декоративна организация,която бе длъжна да се подчинява на "Партията" във всичко. В такъв случай единствената фашистка партия в цялата Българска история е била БКП,чийто наследник днес се нарича БСП. До 1944 г. в България е имало безпартийна система (както и при ранните Български царе впрочем),но никога не е имало диктатура на една партия над останалите нито едноличен диктатор,принуждаващ цялото общество да се прекланя прен него и пред неговата партийна идеология!

  Кога тогава е бил наложен първият фашизъм в България и кога е бил отменен? На 6.12.1947 г. в страната ни е въведена "Димитровска" конституция,която по същество отменя всички демократични права на Българите и ги подчинява окончателно на фашистката партия БКП. Изредиха се плеяда диктатори като Георги Димитров (личен васал на съветския комунистически диктатор Сталин),Червенков,Живков и пр.,а фашистката идеология,наричана в случая "комунистическа",шестваше необезпокоявано във всички сфери на обществения и политическия живот. Тази ситуация съвсем не бе някакво изключение: не бе по-различно положението в страни като Русия,Китай,Северна Корея,Виетнам,Югославия и пр. "Ръководната роля" на "Партията" бе първа клауза в нашата конституция,а различията между така наложения комунизъм и яростно заклеймявания от него фашизъм бяха напълно заличени: 

"Към... края на 1948 г. (БКП) се е превърнала в несменяема властваща партия в страната ...
.... През 1949 г. парламентарните избори са проведени в отсъствието на каквато и да било опозиция. ОФ печели 97,66% от гласовете. От тази кампания нататък изборите са превърнати във формалност. Държавният и партийният апарат се срастват ...
... В политическата област (БКП) практически премахва гражданските права и свободи и репресира противопоставящите се на тоталитарната система хора. Официало страната се управлява от коалицията Отечествен фронт,в който партньор е БЗНС,но безспорна водеща роля има БКП,въз основа на което някои определят системата като еднопартийна. ..."
 (по материали от Уикипедия и от www.omda.bg/publik/arhiv/Realii/chlen_parvi.htm):
image

  В такъв случай датата,която трябва да честват всички антифашисти като победа над фашизма не е 9.9.1944 г.,а 10.07.1990 г.- денят,в който за пръв път от 43 години в политическото управление на страната ни влизат представители не само на фашистката партия БКП (преименувана по онова време в БСП),но и на опозицията. БКП несъмнено е фашистка партия,понеже е налагала режими от фашистки тип в България,а БСП в началото на своето съществуване също е фашистка партия,понеже е властвала еднопартийно и почти безконтролно в страната от началото на 1990 г. до втората половина на същата година (виж http://www.konzertfilmer.de/alice/Alice-fascism-communism-bg.html - "Приликите и разликите между фашизма и комунизма").

  В такъв смисъл комунизмът е вид фашизъм и фашизмът е форма на комунизъм,но това никой политически мошеник няма да го каже директно на хората,защото това би разкрило истинското лице на всички червени,кафяви и всякакви други темподобни демагози,наели се в услуга на чужденците да ни пращат за зелен хайвер. Така се оказва че хората,които прославят БКП и нейния преврат от 1944г. са единствените гарантирани фашисти в цялата Българска история,а Българските патриоти ("националисти",но не ментета като Воленовите) са 1000 пъти повече демократи от тях. При което се оказва,че досегашния "Съюз на антифашистите в България" е защитавал каузата не на нашия народ,а на единствената фашистка партия в цялата ни история. Така става ясно,че през всичките 43 години на фашистка власт в България (1947-90 г.) крадецът е викал "Дръжте крадеца!",като е отклонявал обществените недоволства от себе си и преднамерено ги е насочвал срещу своите политически противници и евентуални конкуренти за властта.





Гласувай:
24


Вълнообразно


1. raders - :)))) То си е така и те /идеолозите ...
25.01.2014 14:44
:)))) То си е така и те /идеолозите им/ си го знаят, но иди кажи това на червените бабички!
цитирай
2. bojil - Червените баби слушат само парт...
25.01.2014 22:06
Червените баби слушат само партията,понеже са свикнали тя да мисли вместо тях.
цитирай
3. lidislidis - Mного истини има в поста ти!
26.01.2014 01:58
Така е.
цитирай
4. apostapostoloff - В България е имало национал- социалистическа партия
26.01.2014 05:25
преди Девети, ама в нея са членували точно 101 откачалки. Всичките те са били съдени от Народния съд.
цитирай
5. ok3223 - Буламачи
26.01.2014 06:24
Ролята на диктатор е на БОРИС ІІІ.
Какви партии, като са премахнати с преврат.
Партия ... за него бяха полицията и армията, банда германофили, нац.социалисти.
И младежките организации "Бранник" и "Отец Паисий".
Няма шаблон. Има варианти, един от който бе режима на Борис ІІІ.
От всяко дърво не става свирка ...
Ако премахнеш още едно от 3-те условия, може да станеш и нобелист. Колко му е.
цитирай
6. ok3223 - Знаеш ли в какво е нашата туйна беда.
26.01.2014 10:48
След 89 никой и не помисли за лустрация на членовете на БКП и на секретните служби.
И те пребоядисани на секундата в различните оттенъци на синьото на минутата станаха най-върлите "демократи".
Жив пример за това е как професионални шпиони и агенти на ДС и 1-2-3 главни управления, ни демонстрират архинаглост е и днес поведението на Инджев и Коритаров, на Боко Тиквата и НА Плевнята, на безчетна сган от подлеци, не осветена навремето, защото никой, Костовци и подобна паплач, не се е и опитал да го направи.
На Костов и СДС, които имаха абсолютна власт 4 год., и президента, и глав.прокурор, правителството, съдебна власт и в КС бяха техни, все седесари, НЕ ИМ СТИГНАХА 4 ГОД., 1500 ДНИ ДА ОТСТРАНЯТ ЧРЕЗ ЛУСТРАЦИЯ АКТИВИСТИТЕ НА БКП като Боко Тиквата и Плевнята примерно.
Можаха да приватизират 3/4 от икономиката на БГ, да си напълнят техните и на приятелите гуши. И сега същите са най-големите демократи и анти комунисти.
Фактически не са били нито едното, нито днес другото.
А мошеници и нагаждачи готови да продадат баща и майка, стига да имат изгода от това.
Та на тази сган и на соросоидите, на неправителствената финансирана от вън паплач, на "институти" като Отворено Обещество пр.агентурни образования дължим жалкото положение на нашия народ и държава днес.
цитирай
7. bojil - [Mного истини има в поста ти!]
26.01.2014 10:51
lidislidis написа:
Така е.

Благодаря
цитирай
8. bojil - [В България е имало национал- социалистическа партия]
26.01.2014 10:52
apostapostoloff написа:
преди Девети, ама в нея са членували точно 101 откачалки. Всичките те са били съдени от Народния съд.

Да,но тази партия никога не е била допусната до властта!
цитирай
9. bojil - Ролята на диктатор...
26.01.2014 10:57
ok3223 написа:
Ролята на диктатор е на БОРИС ІІІ.Какви партии, като са премахнати с преврат.Партия ... за него бяха полицията и армията, банда германофили, нац.социалисти.И младежките организации "Бранник" и "Отец Паисий".Няма шаблон. Има варианти, един от който бе режима на Борис ІІІ.
От всяко дърво не става свирка ...Ако премахнеш още едно от 3-те условия, може да станеш и нобелист. Колко му е.

Борис III никога не е бил диктатор и никога не е разполагал с оная тотална власт,която имаха или все още имат хора като Сталин,Хитлер,Мао и Ким Чен Ун! Да поставяш неговата ограничена и зависеща от съветниците му власт пред неограничените диктатури на онези партийни мародери е пълно безумие!
A условията не ги поставям и премахвам аз- поставя ги логиката на историческите събития!
цитирай
10. bojil - След 89 никой и не помисли за луст...
26.01.2014 11:42
ok3223 написа:
След 89 никой и не помисли за лустрация на членовете на БКП и на секретните служби.И те пребоядисани на секундата в различните оттенъци на синьото...станаха най-върлите "демократи".Жив пример за това е как професионални шпиони и агенти на ДС и 1-2-3 главни управления,ни демонстрират архинаглост е и днес поведението на Инджев и Коритаров,на Боко Тиквата и НА Плевнята,на безчетна сган от подлеци,не осветена навремето,защото никой,Костовци и подобна паплач,не се е и опитал да го направи.На Костов и СДС,които имаха абсолютна власт 4 год.,и президента,и глав.прокурор,правителството,съдебна власт и в КС бяха техни,все седесари,НЕ ИМ СТИГНАХА 4 ГОД.,1500 ДНИ ДА ОТСТРАНЯТ ЧРЕЗ ЛУСТРАЦИЯ АКТИВИСТИТЕ НА БКП като Боко Тиквата и Плевнята примерно.Можаха да приватизират 3/4 от икономиката на БГ,да си напълнят техните и на приятелите гуши.И сега същите са най-големите демократи и анти комунисти.Фактически не са били нито едното,нито...другото.А мошеници и нагаждачи готови да продадат баща и майка,стига да имат изгода от това.Та на тази сган и на соросоидите,на неправителствената финансирана от вън паплач,на "институти" като Отворено Обещество пр.агентурни образования дължим жалкото положение на нашия народ и държава днес.

Бидейки "партия-мафия",БКП/БСП не си оставя магарето в калта и нищо не поверява на случайността. Тя не може да остави процесите на Прехода да текат неконтролируемо и в неин ущърб,понеже чуждестранните й покровители веднага ще отстранят "съгрешилите" й лидери чрез сценарий,подобен на румънския. Затова политическата класа у нас не позволи да бъде решен нито един от ония проблеми,които изреждаш. Мафията,владяла страната близо 70 год. не пада лесно от власт- нея я премахват не избори,а народна революция! Без революция промените,за които пледираш ще се извършат само тогава,когато "партията" разпореди! Мошеници и нагаждачи комунизма народи с хиляди- здрави патриоти не можа да народи! А защо не нареди и Беевски в числото на наглите нагаждачи??
цитирай
11. jelezov - Абсолютен кретенизъм!
03.02.2014 20:09
Абсолютен кретенизъм!
цитирай
12. bojil - Абсолютен...
04.02.2014 10:37
jelezov написа:
Абсолютен кретенизъм!

O,знам че никой крадец няма да каже публично "Да,аз ви лъгах и ви крадох,но не от лоши чувства,а за да си оправя живота и да угодя на босовете",освен ако не го притиснат до стената! Но дори и тогава той си спестява част от истината,защото е далеч по-ужасяваща от всяко нормално въображение!
цитирай
13. sande - Блогът, Божиле, е пълен с фашисти! Не им обръщай внимание!
04.02.2014 12:13
След праврата на 9-ти септември, царят е изгонен, разрушено е Царството.На негова място е инсталирана с външна помощ т.н. народна власт. Камуфлажна. Но това ще се разбере по-късно. Обезглавена е и нацията. Бедните, неграмотните и простите заграбват властта.

Във Вардарска Македония е обявено всичко българско за фашистко - цивилната администрация, полицейската и военната. Така на Тито е подарена свещената българска земя.

За убийствата да не говорим.

Пиринска Македония се подготвя за предаване на Тито.

А Тито им бие дузпата. И на Сталин, и на Димитров!

А на "вожда и учителя" е издигнат мавзолей насред София.

И за какво Бъдеще да говорим.

А комунистите - капиталисти искат да управляват вечно.
цитирай
14. bojil - Бедните, неграмотните и простите ...
05.02.2014 07:47
Бедните,неграмотните и простите бяха нужни на Кукловодите,за да работят за тях вместо за народа си и да обслужват техните интереси. Те са податливи като глина за всякакви нечестиви манипулации от всяка вражеска сила: необучените в патриотизъм и добро може лесно да бъдат обучени в колаборационизъм,глобализъм и космополитизъм. Затова "партията" дори и днес се страхува от патриотите: защото те от пръв поглед я познават кога лъже народа си и кога го предава!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1795681
Постинги: 292
Коментари: 5331
Гласове: 64749
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада