Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2014 11:09 - KAK СКЪПИЯ ТОК НА ЕНЕРГОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БСП
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 3211 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 08.10.2016 18:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛИТЕ ЧЕЗ,ЕВН И ЕНЕРГО ПРО ПОДДЪРЖАТ ВИСОКИ ЦЕНИ НА ТОКА,ЗА ДА ИЗПЪЛНЯТ МАЛЦИНСТВЕНАТА ПОЛИТИКА НА БЕ-СЕПЕ

  Проблемът с цените на тока засегна с особена острота Народа на България през зимата на 2012-13 г.,когато изведнъж се появиха хиляди безпрецедентни случаи на злоупотреби,космически надценки и неоправдани завишения,довели до възникването на масово недовоство сред потребителите. За този катаклизъм естествено бе обвинено правителството на ГЕРБ,след чието падане нещата сякаш взеха да се успокояват и нормализират. Най-странна в случая обаче се оказа мистерията как едно демократично правителство успя да повлияе върху цените на тока,формирани от група практически независими частни собственици и монополисти,сключили договор не с него,а с правителството на Бе-сепе още през 2006 г.?...

  Внимателното вглеждане в проблема и прозренията на един колобърски потомък,наричан "Съветник Исти" разкриха част от онези скрити подробности по договорите с указаните електроразпределители,които ГЕРБ не успя да публикува поради преждевременното си падане от власт. Възползвайки се от неговата любезност и от готовността му да сподели своите прозрения първоначално с подбрана аудитория,а в последствие и с обичния Български народ,публикувам неговите разкрития ТУК.

  "Енергоразпределителите в България не работят за нея,нито за народа й. Те не работят дори и за себе си,защото са подчинени на чужда воля и нямат право да постъпят другояче. Една мафия диктува поведението и постъпките им: от повишените цени на тока до системните злоупотреби и вълните от недоволство. Задграничните кукловоди на партията-мафия БСП са изградили своя печеливша стратегия в енергетиката,съгласувана с нейните "Български" другари,понеже не желаят да изпуснат властта над народа на България. Стратегията се състои в следното:

  Привличане на малцинствата към политиката на "Партията" чрез правене на непрекъснати отстъпки в ущърб на Българския народ. Неотменима част от отстъпките е електроенергията,ползвана за потребителски нужди в циганските махали,да бъде плащана от Българите,а циганите да бъдат оставени на мира като масови гласоподаватели на Бе-сепе и на нейните политически филиали,най-големият от които е Депе-се. Циганските сметки да се разпределят равномерно между редовите Български потребители,без между тях да се включват водачите на Бе-Сепе и на нейните възлови съюзници. Изчистването на неуредените сметки да става след смяната на годината,като на всеки редовен платец да му бъде начислен такъв процент от циганските сметки,какъвто може безропотно да понесе. Целта е да не пострадат или фалират приятелските дружества,които "Партията" е избрала за разпределители на Българска електроенергия. В същото време циганските дългове биват плавно,но не напълно опростявани,за да бъдат държани техните потребители като заложници на системата,изискваща да гласуват винаги за правилната партия и за правилния кандидат във всеки момент,когато това стане необходимо."


  Мнението на Председателя на Великия Колобърски Кувент ме накара сериозно да се замисля. Защо на опашката за плащане на ток не съм видял нито един циганин досега? Питах мои познати и приятели наред- нито един от тях не беше виждал онези тумби от цигани,които "Партията" нарои след 1944 г. да се редят на опашките за ток! Феноменално- казах си- нали днешните енергоразпределители са чуждоземни,а не Български дружества? Как става така,че дори чужденците не могат (или не искат) да накарат Българските цигани да си плащат тока???

 
  Едно следващо допитване до Съветник Исти разкри истината. "Българските" енергоразпределители,бидейки собственост на акционерни дружества,организирани под егидата на задграничните комунистически (социалистически) кукловоди,са поканени у нас след сключването на добре обмислени тайни споразумения с нейните водачи. Едно от главните условия е те да оказват всякакво съдействие на Бе-сепе за спечелване на изборите всеки път,когато това е необходимо. "Партията" забранява на тези избрани от нея приятелски дружества да вземат пари от нейните масови избиратели циганите,но ги компенсира с лихвите срещу евентуални загуби или фалити чрез принудителни завишения,включвани под различни благовидни предлози в сметките на обикновените потребители.  
  Ако все пак някое дружество изпадне в криза,"Партията" го компенсира бързо чрез изтегляне от нейните водачи на големи държавни заеми,които не ги плащат те,а ги плаща Българския народ,но част от тях бива употребена за показни увеличения на пенсиите и спечелване на политически дивиденти. Понеже верните й гласоподаватели сред Българите от година на година намаляват,тя се грижи навреме да прогонва в чужбина потенциалните избиратели на Опозицията,като де факто ги лишава от избирателни права чрез системно неотваряне на достатъчно избирателни секции в страните с голям брой Български имигранти. В същото време правителствата,ръководени от "Партията",полагат всякакви грижи за малцинствата,които я подкрепят,и докато са на власт правят само минимални показни вноски за погасяване на натрупващите се дългове,понеже исканията на нейните кукловоди са не да бъдат освобождавани народите от техните дългове,а да бъдат превръщани в роби на банките (т.е. на банкерите),чрез системното натрупване на дълг върху дълг.

  Когато бъде изпуснат последния влак за обслужване на дълговете и ножът опре до кокала,страната естествено изпада в тежка криза,цените скачат и властта охотно бива прехвърлена в ръцете на опозицията,първа работа на която е да вземе мерки за заздравяване на бюджета и икономиката чрез връщане "доверието" на кредитните партньори и възобновяване на плащанията по заемите. И понеже държавния бюджет се оказва ометен до дъно от социалистическите правителства,се налага да бъде взет нов заем,който естествено отива за обслужване на натрупващите се дългове,а не за увеличение на пенсиите.

  Така опозицията постепенно натрупва негативи,понеже хората са доведени до положение да не могат да мислят за никакво развитие в бъдещето,а да оцеляват ден за ден и накрая да повярват,че по-добър за тях е онзи,който им е дал 5 лева горница на пенсийките и ги е "спасил" от гладна смърт ако не от мизерия,а не онзи,който нищо не им е дал,понеже е бързал да спаси страната от игото на чужденците. Накрая пенсионерите се чудят защо ни това,ни онова правителство е решило проблемите им и лишават от доверие всички,но накрая първосигнално гласуват отново за онези,които са им подхвърлили по пет мизерни трохи като на стока,за да ги прилъжат да дойдат отново при тях. Това не го правят всички пенсионери разбира се,но онези които го правят,а също и онези,които не гласуват са или хора които не могат да мислят,или егоисти,които мислят само за себе си,а не за бъдещето на децата си.

   Когато някое опозиционно правителство стане неудобно и не може да бъде свалено чрез обичайните подводничарски "хватки" и отлюспвания,"Партията" по даден от чужбина знак задължава енергоразпределителите веднага да качат цените на тока,като прехвърлят част от задържаните цигански дългове на обществото,нажежавайки страстите и недоволствата. Тогава излизат на улицата мутрите на партията,организирани от верните й хора,и започват добре планувани безредици,в които не участва нито един случаен човек. "Недоволството" излиза извън контрол докато неудобното правителство не подаде оставка,а партийните му структури- охулени и разбити. Така,прехвърляйки властта отново и отново в ръцете на онази банда професионални обирджии,която ни доведе съветската (а не руската!) окупаторска армия през 1944 г.,мутрите и пенсионерите неусетно лишават България от бъдеще и я обричат на загиване. Което е най-важната последица от партийната стратегия патриотите (а не гейовете!) у нас да бъдат обявявани по заповед на червената пропаганда за "нацисти","фашисти" и всякаква друга измет,за да не стане ясно колко те копнеят да спасят народа и страната си и колко биха желали да подложат на заслужен терор и най-тежки наказания всички онези хайдуци-социалисти от върхушката на "Партията",които дръзнаха да унижават и унищожават народа на България чрез системни ограбвания на националните му богатства и поругаване на народните му светини.






Гласувай:
13


Вълнообразно


1. ok3223 - Глупако гробарин и ...
16.02.2014 11:52
Да лъжеш не можеш.
На тгакива тъпи лъжи и Тиквата, твоят шеф не повярва.
Оно бива, бива, ама твоето си световна тъпня.
Бегай у Гинесо, БЕЛКИМ ТАМ ТЕ КЛАСИРАТ НЯКАК СИ.
цитирай
2. bojil - [Глупако...]
16.02.2014 12:15
ok3223 написа:
Да лъжеш не можеш.
На тгакива тъпи лъжи и Тиквата, твоят шеф не повярва.
Оно бива, бива, ама твоето си световна тъпня.
Бегай у Гинесо, БЕЛКИМ ТАМ ТЕ КЛАСИРАТ НЯКАК СИ.

Какво става с теб друже,защо се толкова паникьоса? Май уцелих в десятката,а???
цитирай
3. ok3223 - Каква десятка сънуваш ...
16.02.2014 18:45
ДА ПИША МНОГО няма ЗАЩО. ЗНАЕШ ги ТЕЗИ НЕЩА.
Най евтин е тока от атомните централи.Банална истина.
Костов и Б.Тиквата спряха строежа на АЦ"Белене".
Костов позволи на САЩ бандити да построят ТЕЦ"Марица 3", която произвежда 3 пъти по скъп ток, от съседните държавни ТЕЦ Марици 1 и 3, и е подписал договор задължаващ НЕК да купува тока от американската ТЕЦ цели 20 год.
Ето кой оскъпява тока.
Докато ГЕРБ и Тиквата бяха на власт са построени много стотици ФОТОВОЛТАЙЦИ И ВЯТЪРНИ ГЕНЕРАТОРИ, КАТО ТОКА ПРОИЗВЕДЕН ОТ ТяХ Е НАЙ-СКЪП. От 5 до 7 пъти по- скъп от атомния, и държавата паак с договори е задължена да купува техния ток цели 20 год.
Задължена по договори е, да купува и не произведен от тях ток, и когато няма слънце и не духа вятър в пълен обем, сякаш работят с пълно натоварване
На фотоволтаиците се плаща и за непроизведения ток нощно време и когато няма слънце, а на вятърните генератори, когато не работят, защото не духа вятър.
Как ти се чини тази работа.
А чии са тези зелени централи. На Цветелина Бориславова и куп мошеници настроили ги скоростно, докато ГРОБ бе на власт.
Ето ги тези, които вдигат цената на тока
ВСИЧКИТЕ ЗАДРУЖНО СА ПРОТИВ СТРОЕЖА НА АЦ"Белене".
ЗАЩОТО КАТО СЕ ПОСТРОИ, КОЙ НЕНОРМАЛНИК ЩЕ купува ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОТ ВЕИ и америкнската ТЕЦ- Марица скъп ток.
Няма такъв ненормалник, защото ни правят нас на такива ненормалници, като с договори сключени от ПУЛЬО И СУЛЬО, НИ ЗАСТАВЯТ ДА ГО КУПУВАМЕ НИЕ, ТИ И АЗ, НИЕ, ВИЕ, ТЕ.
цитирай
4. bojil - Странно тогава защо всички фото...
16.02.2014 19:18
Странно тогава защо всички фотоволтици са собственост на хора от Бе-сепе и Депе-се??!! Ха да не стигаме до имена,а?
цитирай
5. shtaparov - Какъв е тоя, дето истината не му...
28.01.2015 01:35
Какъв е тоя,дето истината не му харесва- платен клакьор на червените или самонадъхващ се наивник ?
цитирай
6. bojil - Какъв е тоя, дето ис...
08.10.2016 18:13
shtaparov написа:
Какъв е тоя,дето истината не му харесва- платен клакьор на червените или самонадъхващ се наивник ?

Този е по малко и от двете- някакъв шугав шемет,който още не знае на кой свет е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1790196
Постинги: 292
Коментари: 5331
Гласове: 64664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада