Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2015 20:45 - ОБЩЕСТВОТО ДЪЛЖИ НА ЦСКА НЯКОЛКО ЗДРАВИ РИТНИКА
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 7965 Коментари: 22 Гласове:
18

Последна промяна: 28.06.2015 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           ОБЩЕСТВОТО ДЪЛЖИ НА ЦСКА НЯКОЛКО ЗДРАВИ РИТНИКА


     Какво дължи нашето общество на "най-преуспелия" Български футболен клуб? Отговорът е: нищо повече от няколко здрави ритника,които да го вкарат веднъж завинаги във "В" група или да го ликвидират напълно!
image
   - Но това е един велик исторически клуб! - обичат да възразяват комунопоразените.

   - Да,ама не! - отвръщат им патриотите и придружават презрителните си думи към този комунистически балон с доказателства,че ЦСКА е част от една престъпна мафия,създадена от червените власти за да краде и ощетява другите отбори,да опорочава Българския футбол и да приписва неговите постижения на "социалистическия" спорт. Техните доказателства са стотици и хиляди но тук няма да ги изброяваме,понеже липсва време и място за това,поради което само ще обясним причините. ЦСКА не бе клуб като всички останали,а тясно партиен отбор създаден по внушение на Сталин,на което неговите "Български" васали побързаха да угодят.

  Затова ЦСКА бе превърнат във "велик" и "исторически" клуб не от спортистите а от "Партията",при това съвсем умишлено и преднамерено,често дори по престъпен начин,за да бъдат демонстрирани "предимствата" на социалистическия спорт пред очите на народа и света. Впрочем "Партията" го създаде точно за това- за да натяква на България,че това е отборът на червената им власт,която е решена на всичко заради него и по никакъв начин няма да допусне друг отбор да го засенчи или задмине.

  Затова всички "постижения" на ЦСКА бяха преднамерено дирижирани от "Партията" и не може да бъдат считани за плод на честна и коректно провеждана спортна борба,нито за постигнати чрез спазване на общоприетите правила и правилници. "Постиженията" на ЦСКА бяха плод на умишлено създадени от "Партията"неравни състезателни условия,при които цялата им конкуренция бе умишлено потискана и дори притискана,за да се даде път на партийния отбор и да се попречи на останалите да му отнемат титлите,които "Партията" бе определила за тях!

  Не съм заклет левскар нито симпатизирам на "Левски" толкова,колкото неговите истински фенове,затова не съм писал тази статия от позицията на такъв. За мен е важна спортната и футболната правда,а не измамата- не харесвам нито един от случаите,в които ЦСКА или "Левски" са печелили с измама,особено срещу любимия ми тим! Но съм наясно с едно: футболния "Левски" го имаше преди 1944 г. защото бе създаден от народа,а ЦСКА се появи през 1948 г.,понеже бе създаден от марионетната просъветска власт,за да бъдат засенчени всички отбори на народа и да му бъде даден урок,че властта в България вече не принадлежи на народа,а на неговите потисници и мъчители!

  Това означава,че борбата срещу ЦСКА не е обикновена борба,а борба за демокрация и борба срещу мракобесието на комунизма!
    Затова смятам,че е въпрос не просто на спортна чест или на пазарна икономика ЦСКА да си отиде,а е въпрос на историческа и дори ренесансова идеология- или България оцелява и комунизма си отива завинаги заедно с ЦСКА,или той заедно със създадения от него отбор оцеляват и народа ни тръгва към гибел! Както се забелязва по световните тенденции,Господ отдавна е определил комунизма да си  отиде и да освободи народите от жестокия си гнет. Затова този процес трябва всячески да бъде насърчаван и в България,за да оцелее народът й и час по-скоро да преодолее шока от комунистическото съсипване!





Гласувай:
21


Вълнообразно


1. tsvetanandreev - САМО СЛАВИЯ!!!
21.06.2015 15:30
/без мутренския й период/
цитирай
2. bojil - Като дръпнем...
21.06.2015 16:36
Като дръпнем настрана мутренския й период,Славия е отбор на народа. Не мога да й дам кой знае какво предимство пред останалите разбира се,но тя има пълно право на съществуване и проспериране в България за разлика от ЦСКА. Няма лошо да стане и шампион от време на време- не може все едни и същи да стават,а другите да гледат като статисти.
цитирай
3. getmans1 - Уважаеми, любителю на правдата и търсачо на загадки,...
21.06.2015 17:10
... отдавна не е тайна за търсещите истината, че първия футболен отбор
вързан“ на държавната ясла е т.н. „отбор на народа“.
Още късната есен на 1944 г. по предложение на другарката Цола Драгойчева този любим на отбор е прикрепен за издръжка към „Български пощи“ и става ПФК „Левски“.

Няма да коментирам онези фенски ала-балализни за Сталинските поръчения и за ограбването на едни отбори от други чрез използването ресурса на дадени министерства и ведомства защото това си беше практика не само на ЦСКА и Левски. Нима „Локо Сф“ не ограбваше другите ведомствени отбори, помните ли колко Локомотива се подвизаваха по терените?

Аз съм уверен, че ЦСКА ще намери решение дори да започне от началото, но Вие ми посочете една нормална държава в която ФК да носи името на Национален герой, друга държава къде името на този герой да се позори по стадиони, трибуни от агитки, по стобори и зидове?
И тук е, вече въпроса защото става дума за морал, нравственост и най-вече политика.

Да припомня само, че още в началото на прословутият ни преход Валентин Михов предложи, ЦСКА да стане и да се чете като Централен Спортен Клуб „Атлетик“, не знам това коректно предложение защо не се прие но всички знаем кои получиха стадионите и базите си на концеси.

Пак искам да повторя, ЦСКА ще се оправи но моралния и гравствен казус ФК „Левски“, „Ботев“, „Раковски“ и др. ще виси със страшна сила над главите на „вечно признателните потомци“!
цитирай
4. bojil - Футболните клубове с имена на на...
21.06.2015 18:14
Футболните клубове с имена на национални герои в общи линии не са създадени след,а преди 1944 г. и не от комунисти-грабители,а от патриоти- народни труженици,които не можеха да си представят,че отборите им може да носят някакви чужди фалшиви имена,а не Български! Те не можеха да си представят и друго- че ще се родят след 1944 г. такива арогантни и цинични хулители на Българското,които няма да се посвенят да псуват по своето родно заедно с всичките му герои! По онова време е било подсъдно не само от държавата,но и от народа да изречеш каквато и да е хула срещу Левски,Ботев,Спартак или Раковски- независимо дали това са реалните герои или клубът,който носи техните имена! Основните хулители на Левски впрочем бяха именно от ЦСКА- от червения арогантен отбор,който бе създаден включително и затова- за да произвежда и да възпитава хулигани и хулители на Българското,които няма да се поколебаят да му посегнат винаги,когато "Партията" пожелае!
цитирай
5. apostapostoloff - Това гнусно комунистическо отборче
21.06.2015 18:33
трябваше отдавна да изчезне. Отборчето на червения фатмак Ботуш Каишев.
цитирай
6. bojil - (Това гнусно комунистическо...)
21.06.2015 19:18
apostapostoloff написа:
трябваше отдавна да изчезне. Отборчето на червения фатмак Ботуш Каишев.

Така е- отива си комунизма,отиват си заедно с него комунистическите отбори,градове,улици и етнически партии! Един ден предстои тотална декомунизация на България- тя иначе няма да може да оцелее!...
цитирай
7. proj4o - Болни мозъци, сам с анти можете да живеете
21.06.2015 19:27
Прочетох само част от постинга и се погнусих. Спортът и в частност футбола са игра, а автора ги превръща във война.
Не желая да влизам в полемика, защото успехът ми ще бъде, колкото при спор с грамофон и то с игла застанала на една пътечка. Няма смисъл да си създавам излишни проблеми.

Автора да си остане с омразата, аз ще запазя чудесните спомени от удоволствието, което съм изпитал на успешните мачове в страната и в Европа на футболния ЦСКА, на успехите на другите отбори на ЦСКА, само за информация на ЦСКА развиваше много спортове, а така също и на международните успехи и красивите изпълнения на спортистите от други, включително и конкурентите клубове.

Желая на автора мъдрост, но съм реалист по отношение на вероятността това ми пожелание да се сбъдне.



цитирай
8. born - Що за български отбори са това, к...
21.06.2015 19:42
Що за български отбори са това, когато половината играчи са някакви афро или евромаймуняци ?! Ерата на любителския футбол, когато бяха създадени отбори от спортисти-ентусиасти в началото на миналия век безвъзвратно отмина, така че обещавам да си го преместя от левия в десния крачол, ако или не "армейците" бъдат разтурени. Както и който и да е от останалите , на мачовете на които ходят по 200-300 келеши. И то не за да гледат футбол, а да си трошат тъпите кратуни, да чупят седалките и да гърмят бомбички, напомпени с биричка и различни дроги. Що за отбор е такъв като селските лудогорци,литекси, черни "железничари" и "славяни". Както се казва - майната им на всичките !
цитирай
9. vencivaleri1951 - Към автора:
21.06.2015 20:10
Несретникът се различава от нормалния човек в това , че едничката му радост е на опонентът, съседът, успелият, по красивият, умният...му се случи нещо лошо. В случая Вие се радвате именно с радостта на несретника. Убеден съм , че Вие не разбирате и не обичате спорта. В противен случай макар и с" бедния" си изказ не бихте изрекли толкова много глупости.
Спортът по принцип е замествал войната в мирно време. До появата на рекламодателите непечелившите спортове по принцип са били "грижа" на държавата и най-вече в обсега на военните и структури. Примери бол-Жан Клод Кили жандармерист, Томба Карабинер...Редица известни клубове тръгват от "пагона"
Говоря за европейския модел. Англосаксонския е друг-там се тръгва от колеж, университет ...
На практика до 9ти септември спортните клубове са кръжоци по интереси. Посочете един спортен клубен успех или на спортист развил се в България като такъв и публично ще се извиня. Спорт и спортни бази българия започва да гради след 9ти септември и това е неоспорим факт. И не само това. Страната ни става марка в редица спортове и български спортисти и треньори бяха трансферна цел на много клубове в чужбина. Днес се радваме на точка в големите спортни форуми, а преди се "мръщехме" на бронз...
Флагманът на клубните или националните гарнитури безспорно /не искам да обидя никого. Левски например също има великолепни спортисти с блестящи постижения въпреки ДеСарските им пагони / е ЦСКА. Достатъчно е да се погледне витрината както на футболния отбор, така и на Спортния клуб. Със закриването на спортния клуб за високо майсторство при ЦСКА се свърши и със спорта в България.
С кризата във футболния клуб вече Мура, Тампере, Малта са ни проблем
И понеже много спортни" разбирачи" имат " родствена" интелигентност с автора, то за това и около стадионите сутрин хигиенистите събират спринцовки.
цитирай
10. asthfghl - ?
21.06.2015 21:00
А Левски нима не беше отборът на милицията? И сякаш талантливите играчи от така наречените "провинциални" отбори не бяха насила разпределяни кой в ЦСКА, кой в Левски? Хайде да не се правим на по-свети от Папата!

Като ще казваме "А", да кажем и "Я". Щом ЦСКА е изкуствено помпан през годините от държавата отбор и естественият ход на спортната еволюция повелява той да потъне в историята, тогава същото би следвало да важи и за другия ни набеден "гранд"!

Отбор на народа, дрън-дрън! Видя се колко народ се радваше, когато Черно Море го победи на финала за Купата. Из градове и паланки се вдигаха тостове и гърмяха ракети, все едно сме 1994 г. На кой точно народ е отбор Левски, че не разбрах?

И двата отбора да ходят в "А" окръжна, ако мен питате. Или даже по-добре: да си направят софийските отбори една собствена лига, да си играят там помежду си, да си разпределят някакви медали и да ни се махат от главата, че ни писна от надувките им!

Географията на футбола у нас се променя. Действат неумолимите закони на капитализма. Същият този капитализъм, за който авторът тук толкова много радее. По същите тези естествени закони, отбори като ЦСКА, пък и Левски, са обречени, ако не се промени изначално начинът, по който сами се възприемат. Защото дълго време бяха управлявани с презумпцията, че на тях всичко им е позволено и за тях има други правила. Е, баста! Стига толкова. Тоя номер не минава вече.
цитирай
11. getmans1 - Разбира се, че са създадени преди но ...
21.06.2015 21:05
bojil написа:
Футболните клубове с имена на национални герои в общи линии не са създадени след,а преди 1944 г. и не от комунисти-грабители,а от патриоти- народни труженици,които не можеха да си представят,че отборите им може да носят някакви чужди фалшиви имена,а не Български! Те не можеха да си представят и друго- че ще се родят след 1944 г. такива арогантни и цинични хулители на Българското,които няма да се посвенят да псуват по своето родно заедно с всичките му герои! По онова време е било подсъдно не само от държавата,но и от народа да изречеш каквато и да е хула срещу Левски,Ботев,Спартак или Раковски- независимо дали това са реалните герои или клубът,който носи техните имена! Основните хулители на Левски впрочем бяха именно от ЦСКА- от червения арогантен отбор,който бе създаден включително и затова- за да произвежда и да възпитава хулигани и хулители на Българското,които няма да се поколебаят да му посегнат винаги,когато "Партията" пожелае!


... може ли някой да потвърди, че преди 09.09.44 не е имало „Долу Ле..., Бо... и т.н.? В белите държави към които се стремим да се приобщим много известни и сега „Велики“ отбори са си сменяли имената, някъде и сега се гордеят с „работническия“ а другаде с „благородническия“ си произход.

Между другото самия Чичо Венци Стефанов когато показа учередителната книга на Славия твърде ехидничко помоли другарите от Левски да сторят същото, та да се види дали и при тях под № 1 не стои името на Димитър Благоев.

Една партия основана на една поляна в дън гори тилилейски, недолюбвана и по него време за да може да съществува се скрива зад различни спортни дружества.

Откровено се кефите на това което става в ЦСКА, но няма да е за дълго защото истината ще излезе на яве за всички, този факт за ПощенскиФК „Левски“ от кога е на официалния сайт на отбора, колко от феновете го знаят това нещо явно не всичко може до безкрай да се крие!?!

Организираните фенове на ЦСКА за пореден път показват достойнство, желаят „А окръжна“!
цитирай
12. megafon - Ето това "умния" ни народ
22.06.2015 10:51
в частност пасквилчето умърсява историята на един голям и велик отбор. Това е отборът с най-големи постижения в нашата държава. Но не ме учудва нищо, прост народ, слаба държава, а от там и прости писатели...
цитирай
13. bojil - Прочетох само част от постинга и се ...
22.06.2015 13:21
proj4o написа:
Прочетох само част от постинга и се погнусих. Спортът и в частност футбола са игра, а автора ги превръща във война.
Не желая да влизам в полемика, защото успехът ми ще бъде, колкото при спор с грамофон и то с игла застанала на една пътечка. Няма смисъл да си създавам излишни проблеми.
Автора да си остане с омразата, аз ще запазя чудесните спомени от удоволствието, което съм изпитал на успешните мачове в страната и в Европа на футболния ЦСКА, на успехите на другите отбори на ЦСКА, само за информация на ЦСКА развиваше много спортове, а така също и на международните успехи и красивите изпълнения на спортистите от други, включително и конкурентите клубове.

Желая на автора мъдрост, но съм реалист по отношение на вероятността това ми пожелание да се сбъдне.

Не Пройчо- не превръщам аз нещата във война- "Партията" ги превръщаше! Или ти забрави,че не аз а тя насилваше хората да променят националната си принадлежност и да се пишат "македонци",каквито никога не са били??!! Именно тя налагаше диктатури на човечеството,тя размахваше над главите на хората ядрени бомби и ракети,тя ни прати Делянпеевци и Цветанвасилевци,Воленовци и Костовци! Да- именно тя ограби пенсионните фондове на хората през 1948 г.,тя създаваше отбори насила и насила разваляше,с две думи- вършеше си своеволия,за да остави днес милата ни родина на прага на гибелта!
цитирай
14. bojil - Що за български отбори са това, к...
22.06.2015 13:23
born написа:
Що за български отбори са това, когато половината играчи са някакви афро или евромаймуняци ?! Ерата на любителския футбол, когато бяха създадени отбори от спортисти-ентусиасти в началото на миналия век безвъзвратно отмина, така че обещавам да си го преместя от левия в десния крачол, ако или не "армейците" бъдат разтурени. Както и който и да е от останалите , на мачовете на които ходят по 200-300 келеши. И то не за да гледат футбол, а да си трошат тъпите кратуни, да чупят седалките и да гърмят бомбички, напомпени с биричка и различни дроги. Що за отбор е такъв като селските лудогорци,литекси, черни "железничари" и "славяни". Както се казва - майната им на всичките !

То в общи линии си е точно и така. Не са виновни момчетата- те са просто спортисти,които искат да си вършат добре работата: виновни са инициаторите на глупостите,които замесват и някои футболисти в нечистите си игри.
цитирай
15. bojil - Несретникът се различава...
22.06.2015 14:06
vencivaleri1951 написа:
Несретникът се различава от....човек в това,че едничката му радост е на опонентът....успелият,красивият,умният...му се случи....Убеден съм,че Вие не....обичате спорта. В противен случай....не бихте изрекли....глупости.Спортът....замествал войната....До....рекламодателите непечелившите спортове....били "грижа" на държавата....в обсега на военните...структури. Примери бол-Жан Клод Кили жандармерист,Томба Карабинер...Редица....клубове тръгват от "пагона".....На практика до 9ти....спортните клубове са кръжоци по интереси. Посочете един спортен клубен успех или на спортист развил се в България като такъв и.....ще се извиня.Спорт и спортни бази българия започва да гради след 9ти септември и това е неоспорим факт.И не само това.Страната...става марка в редица спортове и български спортисти и треньори бяха....цел на много клубове в чужбина. Днес се радваме на точка.....а преди се "мръщехме" на бронз.....Със закриването на спортния клуб за....майсторство при ЦСКА се свърши и със спорта в България.
С кризата във футболния клуб вече Мура,Тампере,Малта са ни проблем
И понеже много спортни"разбирачи" имат"родствена"интелигентност....за това и около стадионите сутрин хигиенистите събират спринцовки.

Пропуснал си да кажеш обаче много важни неща- що така,нали си интелект? Спортните бази бяха нужни на "социализма",за да произвеждат шпионаж,който да има благовидни предлози за посещения във "вражеските" страни. Спортът му беше нужен,за да отклонява вниманието на хората от мизерията и купонните системи,в които ги вкараха комунистите,за да носи популярност на соц.системата пред простите хора на запад,а някои кадри да печелят и валута за "Партията". А,и спринцовките- добре че ме подсети!!! След 1975 г. "Партията" спасяваше България от фалитите,в които периодично я вкарваше,чрез незаконно производство и търговия с наркотици,които се продаваха или дори раздаваха свободно почти навсякъде у нас! Така ЗА ПРЪВ ПЪТ в историята на България на нейна територия се появиха наркомани,които разбира се не изчезнаха след забраната на незаконните производства,а бяха взети под "егидата" на избрани партийни кадри,които да полагат за тях "грижата",която "Партията" им създаде а именно- да ги снабдяват регулярно с така нужните им наркотици и да приберат по "между другото" последните парички,които клетниците успееха да заделят или да открадат. Така "Партията" създаде и наркотрафика в България- затова нейните мутри и днес движат всичко в този печеливш "бизнес",а на страната дават само наркомани и социални проблеми,които именно те претендират,че можели уж да отстранят,макар че те самите са ги създали! Но това е донякъде логично- само хората,които са докарали бедите и продължават да ги докарват биха могли да ги решат лесно,кото просто се отстранят от България и позволят на създадените от самите тях социални "рани" да зарастнат от самосебе си!
цитирай
16. bojil - А Левски нима не беше отборът на м...
22.06.2015 14:47
asthfghl написа:
А Левски нима не беше отборът на милицията? И сякаш талантливите играчи от така наречените "провинциални" отбори не бяха насила разпределяни кой в ЦСКА, кой в Левски? Хайде да не се правим на по-свети от Папата!
Като ще казваме "А", да кажем и "Я". Щом ЦСКА е изкуствено помпан през годините от държавата отбор и естественият ход на спортната еволюция повелява той да потъне в историята, тогава същото би следвало да важи и за другия ни набеден "гранд"!
Отбор на народа, дрън-дрън! Видя се колко народ се радваше, когато Черно Море го победи на финала за Купата. Из градове и паланки се вдигаха тостове и гърмяха ракети, все едно сме 1994 г. На кой точно народ е отбор Левски, че не разбрах?

И двата отбора да ходят в "А" окръжна, ако мен питате. Или даже по-добре: да си направят софийските отбори една собствена лига,да си играят там помежду си,да си разпределят някакви медали и да ни се махат от главата,че ни писна от надувките им!
Географията на футбола у нас се променя. Действат неумолимите закони на капитализма. Същият този капитализъм,за който авторът тук толкова много радее. По същите тези....закони,отбори като ЦСКА,пък и Левски,са обречени,ако не се промени изначално начинът,по който сами се възприемат. Защото дълго време бяха управлявани с презумпцията,че на тях всичко им е позволено и за тях има други правила. Е,баста! Стига толкова. Тоя номер не минава вече.

Не-ее драги: за капитализъм не радея АЗ,а системата,която "Партията" сложи в страната след 1944 г.- за това си има доказателства! Но за "Левски" нещо се бъркаш- той не бе създаден по поръка на сталинистите,за да бъде отбор на властта,а в "милиционерски" бе превърнат късно- едва когато хитрият левскар Т.Живков се усети,че тимът ще затъне на фона на грижите,които "Партията" вмени на държавата за ЦСКА,та създаде някаква законова системица,която да крепи от време на време и тях... Без неговата намеса "Левски" бе обречен на загиване или на вегетиране- това на всички здравомислещи е ясно!
цитирай
17. bojil - Футболните клубове с имена на на...
22.06.2015 15:14
getmans1 написа:
bojil написа:
Футболните клубове с имена на национални герои в общи линии не са създадени след,а преди 1944 г. и не от комунисти-грабители,а от патриоти- народни труженици....Те не можеха да си представят и друго- че ще се родят след 1944 г. такива арогантни и цинични хулители на Българското,които няма да се посвенят да псуват по своето родно заедно с всичките му герои! По онова време е било подсъдно....да изречеш каквато и да е хула срещу Левски,Ботев,Спартак или Раковски- независимо дали това са реалните герои или клубът,който носи техните имена! Основните хулители на Левски впрочем бяха именно от ЦСКА-от червения арогантен отбор,който бе създаден включително и затова- за да произвежда и да възпитава хулигани и хулители на Българското,които няма да се поколебаят да му посегнат винаги,когато "Партията" пожелае!

...може ли някой да потвърди,че преди 09.09.44 не е имало„Долу Ле...,Бо...и т.н.? В белите държави към които се стремим да се приобщим много известни и сега „Велики“ отбори са си сменяли имената,някъде и сега се гордеят с „работническия“ а другаде с „благородническия“ си произход.Между....помоли другарите от Левски да сторят същото,та да се види дали и при тях....не стои името на Димитър Благоев.
Една партия основана на една поляна вдън гори тилилейски,недолюбвана и по него време за да може да съществува се скрива зад различни спортни дружества.
Откровено се кефите на това което става в ЦСКА,но няма да е задълго....истината ще излезе наяве....за ПощенскиФК „Левски“ от кога е на официалния сайт на отбора,колко от феновете го знаят това....не....може до безкрай да се крие!?
Организираните фенове на ЦСКА за пореден път показват достойнство,желаят „А окръжна"!

Прав сте- директно не може да го потвърди,но индиректно може. Защото по онова време моралът на хората не им позволяваше да говорят безнаказано глупости- тая мода излезе след 1944 г. А ЧИСТИТЕ фенове винаги са достойни,дори когато са от ЦСКА- жал ми е единствено за тях!
цитирай
18. asthfghl - 16.
22.06.2015 16:39
Не, Левски не беше създаден по партийна заръка. Но пък след 1944 г. и той беше толериран - точно по партийна заръка. Нека не се преструваме, че Левски е бил по някакъв начин низвергнат или пренебрегван в държавно-партийния план за спорта у нас. В България умишлено се натрапваха два отбора: ЦСКА и Левски. Тези два отбора засмукваха по-голямата част от родните таланти, за да бъдат "грандове" - все по партийна заръка. Те обезкървяваха останалите отбори - все по партийна заръка. И Левски е също толкова паразит колкото ЦСКА, ако не и повече - защото на всичкото отгоре той има претенцията да е "отбор на народа", въпреки че не е.
цитирай
19. vostroto - Аз съм левскар по рождение ( :) ), но ...
22.06.2015 18:08
Аз съм левскар по рождение ( :) ) , но все пак ще изкажа мнение : според мен не ЦСКА заслужава ритниците, а крадците които го съсипаха. Този клуб е легенда, и нещо много повече от малката шайка разбойници в чиито лапи бе попаднал от доста време насам. Разследване и затвор! Просто е и ясно.
цитирай
20. bojil - в частност пасквилчето умърсява ...
23.06.2015 18:51
megafon написа:
в частност пасквилчето умърсява историята на един голям и велик отбор. Това е отборът с най-големи постижения в нашата държава. Но не ме учудва нищо, прост народ, слаба държава, а от там и прости писатели...

Ти пак по комунистически го раздаваш- за теб не е важен народът на България,а скапания ви червен отбор!
цитирай
21. bojil - Не, Левски не беше създаден по па...
23.06.2015 18:54
asthfghl написа:
Не, Левски не беше създаден по партийна заръка. Но пък след 1944 г. и той беше толериран - точно по партийна заръка. Нека не се преструваме, че Левски е бил по някакъв начин низвергнат или пренебрегван в държавно-партийния план за спорта у нас. В България умишлено се натрапваха два отбора: ЦСКА и Левски. Тези два отбора засмукваха по-голямата част от родните таланти, за да бъдат "грандове" - все по партийна заръка. Те обезкървяваха останалите отбори - все по партийна заръка. И Левски е също толкова паразит колкото ЦСКА, ако не и повече - защото на всичкото отгоре той има претенцията да е "отбор на народа", въпреки че не е.

Да,така е,но има и една разлика. Когато въпросът опираше да се решава "Левски" или "ЦСКА",властта винаги разпореждаше: ЦСКА! С което показваше ясно кой е истинския партиен отбор и кой- сателитния. ЦСКА и Левски в спорта бяха като БКП и БЗНС в политиката- богатия чичко и бедното племенниче,от които знае се чие мнение се слушаше и чие не се.
цитирай
22. bojil - Аз съм...
23.06.2015 18:58
vostroto написа:
Аз съм левскар по рождение ( :) ) , но все пак ще изкажа мнение : според мен не ЦСКА заслужава ритниците, а крадците които го съсипаха. Този клуб е легенда, и нещо много повече от малката шайка разбойници в чиито лапи бе попаднал от доста време насам. Разследване и затвор! Просто е и ясно.

Принципно не съм несъгласен: футболистите и треньорите не носят вина за глупостите на политиците и не е нужно да одеват,затова само отборът им е излишен-те не са! Нека си намерят други Български клубове (независимо какви),и ние всички ще ги адмирираме! На нас червения тим ни пречи- не спортистите: в повечето случаи те се трудят честно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1778842
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64258
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада