Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2015 21:57 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ-БОЙКО БОРИСОВ Автор: jivko1128
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 5397 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ-БОЙКО БОРИСОВ



 ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО

Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  НА Р. БЪЛГАРИЯ-БОЙКО БОРИСОВ

ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА Р.БЪЛГАРИЯ-СОТИЛ ЦАЦАРОВ

МИНИСТЪРА НА МВР –РУМЯНА БЪЧВАРОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПРАВНАТА КОМИСИЯ В НС-ДАНАИЛ КИРИЛОВ

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И КОМИСАР ЗА ПРАВОСЪДИЕ, ОСНОВНИ ПРАВА И ГРАЖДАНСТВО КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА
–Според Конституцията на Република България: “Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”; “Правосъдието се осъществява в името на народа”; “Република България е правова държава”; “Всички граждани са равни пред закона”; “Всеки има право на живот. Посегателството върху човешки живот се наказва като най-тежко престъпление”; “Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове и действия на нейни органи и длъжностни лица.”

            
            ГОСПОДЖО МИНИСТЪР НА МВР,
      Защо допускате институцията, която ръководите, да деградира дотам, че “авторитетът” на МВР да стои над човешки живот? Нали в Закона на МВР е заложено, като основна задача, защита на правата и опазване здравето и живота на гражданите? Не е ли проява на цинизъм и липса на морал, че вместо да сезирате прокуратурата за действията ПОЛИЦИЯТА ГИ ПРИКРИВА?!

image
Гл.полицай Димитринка Илиева Кабакова

 

           ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,
      Възможно ли е правосъдие без установяване на обективната истина за релевантните факти? Защо продължава излишно протакане по досъдебно производство със  случай, след като са налице доказателства – източник за съдебен процес? Защо “независимата” съдебна система е така зависима от органите на МВР, когато се касае за престъпление, извършено от полицейски служители? Защо при наличие на действителни факти и достатъчно уличаващи обстоятелства, прокуратурата мълчи? Защо мълчите и по въпроса за исканата от нас ревизия на цялото производство? С какви мотиви я отказвате? Защо не подлежат на инстанционен контрол актове на Инспекцията по труда и НАП , въпреки ясният регламент в Наказателно процесуалния кодекс и Закона за съдебна власт?

СЛИВЕНСКАТА ПРОКУРАТУРА И ПОЛИЦИЯ ПРИКРИВАТ ПРЕСЪПЛЕНИЯТА

Полицейските действия са насочени върху прикриване на  фирмите, които крадат от държавата!

Знаете ли защо  МВР и Прокуратура не вършат работа?

Защото вместо да се отстранят  причините /фирмите/, те се борят с МЕН, като прикриват извършителите.

Господин Борисов
Господа началници от МВР
и Прокуратурата, Независимо от това колко служби ще направите, които преследвате за да се борите с икономическите престъпления, Вие пак ще прикривате извършителите. Така както и с наркотици, проституция, въпреки икономическите престъпления, въпреки че имате служби, които да се борят  дори и с дилърите на дрога. Така както  има и джигити, въпреки че десетки хиляди служители им плащаме заплати, за да ги озаптят. Работата така няма да стане. Полицаят е полицай и трябва да върши всичко по закон, да залавя икономическите престъпления,  дилъри на дрога, джигите с коли на улицата, трафиканти на хора и оръжие, криминални типове, които ограбват имущества и т.н. Не може да създадете, просто пъзелът Ви е неправилно подреден. Администрацията Ви не работи, заради връзкарството и липсата  на обективен критерий за оценка и заплащане на работата,  заради политическото вмешателство в МВР, заради лошата организация и заради милиционерщината, според която полицаите НЕ изпълняват закона, а заповедите на ръководителите си, колкото и да са тъпи те. Именно заради такова сляпо подчинение на началниците, а не на закона, работата в тази страна не върви. До момента, в който полицаите спрат да си изживяват като кучета на режим, някой трябва да каже „ ДРЪЖ“, за да се впусне в действие, няма да има кой знае какъв ефект от тяхната работа. Дейността на МВР е толкова раздробена, че вместо всеки един полицай да прилага закона като цяло, ръководителите на МВР следват политика на специалициране на дейността на МВР, в зависимост от видовете престъпления, в зависимост от териториалната определеност. Само си помислете - има полиция, която преследва автомобилистите и мотористите, има полиция, която охранява БДЖ. Има полиция, която преследва дилърите на дрога и наркоманите. Има полиция, която преследва икономическите престъпления. /Не знам, но може да има и политическа полиция/. Има полиция по кварталите, но това тяхно присъствие е символично и незабележимо за всички нас и като визия и като ефективност. И какво става на практика? На катаджията не му пука, ако нещо се случи в квартала, защото той "гони шофьорите". На кварталния не му пука, ако някой кара като шантав в същия този квартал, защото за шофьорите отговаря  КАТ. На този, който гони дилърите не му пука нито затова, че автокрадец задига поредната кола или че някой обира поредния апартамент. На икономическа не и пука, ако прикрие престъпленията, защото е свързана с прокуратурата.

ТАКА ДЕЙСТВА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ, КОЯТО СЕ НАРИЧА ПОЛИЦИЯ!!!   
ТАКА ДЕЙСТВА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ, КОЯТО СЕ НАРИЧА ПРОКУРАТУРА!!!       
                                                                                                                                В ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА СЕРИОЗНА ЧИСТКА!!!  
 В ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА СЕРИОЗНА ЧИСТКА ОТ ТАКИВА ПРОКУРОРИ !!!
 ТАМ ВСЕКИ СИ Е ПЛАТИЛ ЗА ТОВА ДА РАБОТИ В ПОЛИЦИЯТА, ПРОКУРАТУРАТА И СЪОТВЕТНО СЕ Е КОРУМПИРАЛ!!!                                                                                                                                                ЖАЛКО,НО ФАКТ!!!

Разбирате ли колко шантава е работата накрая, заради АДМИНИСТРАТИВНА НЕМОЩ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В МВР и ПРОКУРАТУРАТА?                                           
Нищо не разбират от администрация, след като не са прозрели, че един полицай И прокурор трябва да прилага ЗАКОНА като цяло, ТОЕСТ ВСИЧКИ ЗАКОНИ, КОИТО СА ПРИЗВАНИ ДА ОСИГУРЯТ ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И СИГУРНОСТ,  която да преследва престъпления. Но  един квартален полицай и прокурор трябва да се бори срещу МЕН, за да прикрие престъпленията на фирма, която ограбва държавата, като прикрива истината да НЕ излезе такава каквато е. Какво е това на десетки служби и службици, целта е една, на които да им дадат тих пристан на десетки хиляди връзки, на които да им плащаме работата и накрая едно голямо прикриване на престъпници  от тях.

Независимо кой орган извършва разследването или поддържа обвинението, расте необходимостта от изграждане на формални и неформални структури, които отговарят за централизацията на информацията, за ръководство и координация на разследванията. За изпълнението на тази задача е нужно да бъдат придобити познания а не полицай и прокурор станал с връзки, да имат експертни познания по финансови въпроси, както и да бъде организирана работата на специализираните следователи, а не на кварталните,  да им дават разследвания, който да съгласувът с фирмите по престъпна дейност.

Каква работа е свършила прокуратурата и следствието, че продължават да се прикриват престъпленията на тези фирми?

Ето Ви фирмата!  „Екопром” ООД- гр. Сливен, МОЛ: Трифон Стефанов Стефанов, Булстат: 119021835, която ограбва държавата,  като изготвя нереални трудови договори и не изплаща осигуровките на работниците, ето това е доказано от МЕН, НАП и Главна инспекция по труда с документи, но ПРОКУРАТУРА и МВР я прикриват.

 Конкретно искане по закон:

Наказателна отговорност възниква за нарушения на правната уредба на трудовите правоотношения, които са престъпления съгласно Наказателния кодекс (НК)

Нарушенията на трудовото законодателство се установяват с АКТОВЕ, който по долу Ви  предоставям, съставени от държавните контролни органи. Редовно съставените актове по този кодекс имат доказателствена сила до доказване на противното, а ПРОТИВНОТО  полицията и прокуратурата НЕ доказват, но го прикриват. От представения за осем часов трудов договор №232/25.10.2013г на съпругата ми е видно и се установява, че  работно време е от 8 часа дневно,  който правилник за вътрешния трудов ред е одобрен от управителя на „Екопром” ЕООД, в който са утвърдени дневна продължителност на работното време и почивки. От представените ми документи и договора ще се  констатира, че продължителността на работното време е  8 часа, а  над договорените осем часа представляват извънреден труд. По който нито един от работниците не е отработил пълен работен месец. Ще  установите, че на работниците не е начислен и заплатен извънреден труд, че от незаплащането на положен извънреден труд са произтекли вредни финансови последици за работниците и за съпругата ми.  Всички работници  са положили извънреден труд, който не им е заплатен и това е от години, за това има две дела, които СА МИНАЛИ ПРЕЗ СЪДА срещу фирмата, под №  2900/2014   и  гр.д.№ 1948/ 2014г.  в СлРС. Делата, които се прикриват от инспекторите на Инспекцията на труда от Сливен видно от многократните проверки.  Инспекторите не констатират нарушенията за продължителността на работното време, като умишлено правят проверки през работно време, а не след работно, това е за да не се установи действителността.

Сега пък  получавам през нощта закани от фирмата, които са за ЛИНЧ  и за поставяне на НЕКРОЛОГ / некролог се слага при смърт, а аз още съм жив/. Получавам ги, защото се изправих в защита на съпругата си, чийто труд беше експлоатиран от едни съвременни робовладелци на рибопреработвателното предприятие „Екопром” ООД - Сливен.

- Ръководството на тази фирма се гавреше доста време с жена ми, което разследващия полицай и прокурори я прикриват. В тази фирма се извършват престъпления, които съм доказал на прокуратурата и полицията! Ние сме информирали финансовия и социалния министър, както и Националната агенция по приходите за това, и е доказано с документи. Отговорите са, както се досещате, формални, защото аз не плащам на никой, а доказвам. Времето тече, а проблемът си остава  нерешен. Вместо това получавам среднощни заплахи по телефона, че ако не си трая… ще бъда обработен. Изпращам отворено писмо- Сигнал до прокуратурата, защото ми се заканват по телефона на 02.11.2013 г. в 0.06 часа от фирмата. Подадената жалба до Окр.П. Сливен на 18.12.2013г.  остана в прикриване на извършителя, от един известен прокурор /за правата на фирмите крадци/, които крадът от държавата-прокурорат е в преложението-Красемир Маринов, съпругата му е Окръжен съдия?

Заканата е, че ако не спря да търся вина на фирма Екопром ЕООД  Сливен, която не пусна договор на  съпругата ми, ще бъда линчуван, като с това ще може да  ми затвори устата за неплащане осигуровките на държавата на работниците си. Когато подадох сигнал до РП-Сливен за заканата, прокуратурата трябваше веднага да направи всичко, за да се прикрие заканата. Този случай трябваше да бъди раследван от икономическа, за да се разследва, а за да се прикрие той се дава на полицай койо е  картален, без необходимият ценз за случая, които могат да разследват в обратна посока и да го приключат с цел прекратяване. Имено това се извършва от разследващ Мл. полицейски Инспектор Димитринка Илиева Кабакова във връзка с пр.пр. №3897/2013г. при Района прокуратура Сливен. Кабакова приключва  с Докладната записка  с искане за прекратяване, като по този начин прикрива заканите и саморъчно пише свидетелски показания, но никога не е открила телефона от който ми са отправени заканите, „че ще бъда ликвидиран“. в приложението са факите.  Точно това е сторила "уважаемата  поръчкова  полицайка  с лицата", без да предполага, че това ще стане достояние за мен и Вас.  Искам ?! от Главния прокурор и Министъра на МВР  да бъде установен извършителят и неговият телефонен номер, както и да  бъде потърсена наказателна отговорност от тяхните подчинени, които прикриват  истината.

Прокурорът не обръща внимание на сигналите ми, ЗАЩО?-както и на молбата ми, да привлече и тези "престъпници и  лица", като съучастници на екипа Кабакова – фирмата ЕКОПРОМ  и управителя и Стефанов. Надявам се скоро и това да стане факт. Търся формулировката само....

Налице е ПРИМЕР за комбинация на безнаказан и ненаказуем  полицай от РПУ- Сливен Мл. Инспектор  Кабакова с комбинацията на прокурори, като прокурор Маринов.

Налице е пример, КАК СЕ МАНИПУЛИРАТ  и пишат свидетелските показания от полицай, който работи  в полза на виновните с цел прикриване престъпленията на  Стефанов и заканите отправени, с цел да бъдат оправдани и освободени от отговорност "виновните за заканите" с дознание:                                                                                                                                                                    
Вие смятате ли , че това става ей така , безплатно?                                                                             
  
Вярвате на прокуратурата, полицията , психиатри- те и лицата?       
                                                     
Това е голяма грешка!  Вече знаете, че това не е вярно и документите са пред Вас. Не се лъжете и четете, с тъжнаусмивка.    При всичките ми възможности, трудно успях да стигна до тук и да бъде образувано дознание срещу тази бяла мафия. Може и да не успея, защото срещу себе си имах отбор, с капитан от ПОРЪЧКОВ ПОЛИЦАЙ в лицето на  Кабакова и прокуратурата.

Сега вече знаете, какво е да си "свидетел"  -ЖЕРТВА        Медиите не се вълнуват от този случай, но е интересно.  Дори на мен, като потърпевш, ми е интересно какво ще стане в следващата серия на сериала. Методът на ДС да обявява хората за луди действа и днес. Активно с участието на Районна и Окръжна прокуратура  и РДВР Сливен.                                                                                                     

Дами и Господа,
И днес  се оказа, че тази практика е усилено и безконтролно прилагана от родната прокуратура и полиция, за да се прикрият следите на тези които ограбват Нас и държавата. Нагло и извън всякакви правни норми, който Борисов казва, че ги прави. Да, случи ми се на мен! Днес. Няма да съм аз, ако си замълча и не разкажа за този абсолютен цирк, устроен от родната прокуратур
а, полиция и Инспекцията по труда.

В Блиц – новините  по интернет в статията „Арестуваха ме  заради Лечков!“, подробно е описано за получаване на  заплахи по телефона с предупреждението, че ако не спра да копая около фирма „Екопром” ООД, „ще ми разкажат играта”.                                                          

 - По точно?      
                                                                                                                                                         
- Жена ми започна работа в „Екопром” ООД – Сливен, през октомври 2013 година. В началото тя работи там 25 дни, без да има пуснат трудов договор, какъвто й беше непрекъснато обещаван. Наложи се да подадем жалба до Инспекцията по труда и след направената проверка пуснаха договор на жена ми, но за четиричасов работен ден. Инспекторите предупреждават управителя на фирмата и съставят фективни протоколи за установени нарушения, съобщавайки че е подаден сигнал от мен и съпругата ми. Тя не работеше по четири часа, а много повече. Работеше дори и в неделя, без да й се плаща според нормативните разпоредби. Като робиня! Пак се оплакахме в Инспекцията по труда. Инспекторите направиха проверка, като отново ги предупреждават и договорите на всичките работещи във фирмата бяха променени на 8-часов работен ден. Но това не продължи дълго. Жена ми издържа на тормоза, на лъжите и измамите 11 месеца и си подаде молбата за напускане. После я бяха извикали във фирмата и я накарали да подпише някакви листове, без да й дадат да ги прочете. По-късно разбрахме, че тези документи са били ведомости за заплатите. Направихме справка в НАП и се оказа, че жена ми е жестоко ощетена при осигуровките. На всичкото отгоре я извикаха във фирмата, за да я накарат да подпише някакви молби за 13 дни неплатен отпуск за всеки месец, без да е ползвала такива отпуски. Този път тя не подписала и се съобрази с факта, че пак могат да я измамят. Получи се прокурорско затъмнение, чрез което не се показаха на яве реалните допуснати нарушения във фирмата като неизплащане на осигуровките.

И, както се досещате, този натиск не е единствено върху нея. Тъй като се обявих в нейна защита и заедно, двамата, се изправихме срещу държавните институции, подгониха и мен. След като съпругата ми напусна работа, на 10.01.2015 г. отново получих заплаха от управителя на фирмата, заявявайки ми че ако продължавам да търся правата на съпругата си пред прокуратурата и съдебната власт, семейството ми ще ме видят на некролог. За двете ми отправени заплахи съм подавал сигнали до Прокуратурата с  номера по преписка №3897/11.12.2013г. и пр. №497/2015 г. на Района прокуратура Сливен, като и при двете ги разглежда един и същи наблюдаващ прокурор Красимир Маринов, който умишлено прикрива известният извършител на заканите. От прикриването на фирми, които не внасят осигуровките бюджета на  държавата!

Когато писах тези жалбите до всички възможни инстанции се надявах, че от НАП – Бургас, и от НАП – Сливен, ще задължат ръководството на фирмата да възстанови щетите на съпругата ми, които са с твърде тежки последици за нея.     

  Нищо подобно не се случи!

Ако със съпругата ми спечелим тази битка с държавата, печелят всички работещи в тази фирма. И като се има предвид, че според новия Наказателен кодекс за такова деяние се предвижда затвор от 1 до 6 години, което изключва наказателната отговорност да се замени с глоба, досещате се какво може да се случи с робовладелците…

- Разбира се, че няма да има такива документи, когато Инспекцията по труда работи с точно определено време. Как тогава ще хванат фирмите в нарушение, когато се знае кога могат да бъдат посетени.

Кой работодател би допуснал такава грешка!

Обърнах се и към окръжния прокурор на Сливен, който може да нареди да се проследи обаждането и този, който ме заплашва, да бъде открит, но прокурор Маринов, смята, че некролог се поставя на жив, а не на починал!?  Така щеше да се разплете цялата история с престъпленията, които се вършат в тази фирма. И това ми беше отказано. Сега вече не чакам среднощно обаждане, чакам нещо по-страшно. А и как иначе – изправил съм се сам срещу всички като един наивник на средна възраст да търся справедливост. И в изблик на гняв публикувах в Интернет моите мисли и страдания под заглавието „Кои фирми ограбват Сливен?”. е описано за случая!

Тук поне никой не може да ме спре да кажа онова, което мисля. Написах, че фирмите, които наемат работна ръка без договори, са много! Същите тези фирми не заплащат труда на наетите от тях работници, изнудват ги да работят допълнително дори и без жълти стотинки. Дори направих следното предложение: на фирма, за която се докаже, че е наемала или наема работна ръка без договори, да се отнемат правата и направо да се заличават от НАП. Също така на такъв работодател трябва да се отнема в полза на държавата придобитото по време на действащата му фирма имущество, защото той е забогатявал от робския труд на подчинените си, като им е вземал част от залъка. Накъдето и да се обърнеш, се вижда как такива работодатели наемат работници, без да им плащат осигуровките, бавят изплащането на мизерните им заплати. И ако някои като мен и моята съпруга все пак си потърсят правата, отговорът е толкова познат:

Марш оттука, за твоето място вън чакат десет души!”…

Това стана, когато  се изправих в защита на съпругата си, чийто труд беше експлоатиран от едни съвременни робовладелци на рибопреработвателното предприятие „Екопром” ООД - Сливен. В тази фирма се извършват престъпления! Борисов го каза много точно, че в бюджета не влизат пари от такива фирми поради невнасяне на осигуровките на работниците, съставените фалшиви трудови договори и т.н., за това трябва да има затвор за такива престъпления. Но се забравя едно, че когато нещо може с пари да се оправя, работникът става роб на собствените си владетели. Всеки който помисли да укрие данъци ще бъде заплашен да влезе в затвора. Това ще има превантивен характер, идеята не е само да се вкарват в затвора. Сега вместо да си купуват джипове с парите спестени от осигуровки ще помислят предварително дали да поемат риска да влязат в затвора заради това. Как въобще може да има спор над това. Който не може да плаща осигуровки на 400лв заплата заслужава да фалира на секундата, на неговото място ще дойде друг който ще прави по-добър бизнес и ще може да плаща осигуровки на хората.

Ще вкарат престъпните работодатели в затвора. Крайно време е да се сложи ред в тази държава. То бива наглост толкова години...а аз балъка плащам данъци... Като вкарат работодателите в затвора ще настане всенародно тържество на пролетариата, ще има свобода, равенство
и братство и всичко ще цъфти
, и всички ще се радват.

ЕТО ЗАРАДИ ТОВА ЕВРОПА И БЪЛГАРИТЕ  ИСКАТ ПРОМЯНА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА и МВР!!!

Допустимо ли е в “правова” държава да се нарушава върховният закон -  Конституцията на Република България и нейното изискване по делата да се осигурява разкриване на истината? Защо се нарушава Закона за съдебната власт? Защо се нарушава Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, която Република България е приела да спазва, като страна – членка на Европейския съюз? Защо се нарушава Наказателно процесуалния кодекс, чийто предмет е това наказателно дело? А се спазва стриктно, когато трябва да се потърси персонална отговорност? Защо се нарушават действащи Наредби и основни човешки права?

 Обръщам  се с апел към Вас, Уважаеми господа.
Ще заработят ли най- сетне институциите в Република   България? Ще бъдем ли най- сетне пълноправни граждани на Европейската общност с гарантирани права?

Очакваме с нетърпение Вашите действия!

 




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. bojinkata - И др.борисов какво направи?
19.06.2017 09:32
И др.борисов какво направи?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702344
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031