Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2015 19:16 - ИСТИНСКИЯТ ДЯДО ИВАН,КОЙТО ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ - ТОЙ ЩЕ ОСВОБОДИ И РУСИЯ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 5455 Коментари: 14 Гласове:
21

Последна промяна: 06.03.2016 21:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИСТИНСКИЯТ ДЯДО ИВАН ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО ИГО,ТОЙ ЩЕ ОСВОБОДИ И РУСИЯ ОТ ИСЛЯМСКАТА ЗАПЛАХА


   Предсказанието за Дядо Иван,който ще освободи България от турско мракобесие и потисничество,се сбъдна през 1878 г. След 1944 г. с легендата за това пророчество непрекъснато се спекулираше,като ролята на Дядо Иван се приписваше на Русия и на руския цар. Това,че те не отговарят добре на пророчеството съвсем не стряскаше червените фалшификатори,които с него оправдаваха своята патологична ненормална русофилия,"развила" се до степен на уродство,неоправдано подлизурчество,пълзачество и слугинско угодничество,с което поставиха цялата легенда за Дядо Иван под съмнение.

  Колобърски Съветник Исти обаче твърди,че предсказанието се е сбъднало и България е освободена от Дядо Иван,а не от Русия. Как е станало това,обясняваме тук благодарение на неговото любезно разрешение.

  Дядо Иван,за който се говори в пророчеството не може да е Русия- тя не е нито Дядо,нито е Иван. Това не може да е бил Иван Ужасни ("Иван Грозни"),понеже той е бил един от най-заклетите врагове на Българщината,системен отродител и де-Българизатор на Източна Европа,масов убиец на стотици хиляди ако не и на милиони Източноевропейски Българи през XVI в. Не може да е бил никой друг руски владетел,носещ името Иван понеже от шестимата руски владетели,които историята помни няма нито един,който да е подходящ за тази цел:

1. Иван І Калита (1328-1340 г.). По това време България още е свободна и е вероятен сюзерен на част от руските земи,а в това време по-скоро самият Иван І имал нужда да бъде освободен от татарското господство,наложено над страната му.

2. Иван ІІ Красиви (1353-1359 г.). Думите,казани за Иван І се отнасят със същата сила и за Иван ІІ.

3. Иван ІІІ Велики (1462-1505г.). Този енергичен владетел освободил Русия от татарска зависимост,укрепил държавата и дори се окичил с титлата "Княз Български" но не защото искал да освобождава Дунавска България,а понеже ликвидирал последния остатък от Волжка България- Волжкото княжество,което станало между 1482-1487 г. Той пръв ограничил правата на болярите и не от чиста грижа за единството на държавата,а защото те били верни на Българската идея,не искали да подкрепят анти-Българските му походи и саботирали опитите за окончателно скъсване на страната му с Българщината. По онова време Русия не граничела с "Османската империя" и по-скоро трябвало да се грижи за своето освобождение,отколкото за чуждото. Този цар не воювал срещу турците а срещу Волжките Българи от което става ясно,че е съвършено невъзможно някой в Дунавска България да е хранел илюзии,че той ще ни освободи.

4. Иван IV Ужасни (1533-1584 г.),наричан от червените историци "Грозни" с явното намерение неговите безбройни престъпления да бъдат скрити от вниманието на Българския електорат. Масов де-Българизатор на Източна Европа,който довел делото на предшественика си Иван ІІІ почти до неговия край. Усилено избивал стотици хиляди невинни хора само за това,че отказвали да се подчинят на неговите заповеди и да станат руснаци,каквито никога не са били. Преди него в Източна Европа имало все още голям брой "славянски" (т.е. Български) племена,които никак не желаели да стават руснаци,но той със сила ги правел такива затова е изключено дори и да помислим,че е възможно предсказанието да се е отнасяло за него. Той влязъл в няколко сблъсъка с Турската империя но те не се увенчали с особени успехи,затова военните му възможности никому не направили впечатление,най-малко пък на Българите.

5. Иван V (1682-1696 г.). Той от малък имал значителни здравословни (физически и умствени) недъзи и проблеми и е безпредметно да вярваме,че Българите са имали намерение да се осланят на неговата помощ. Не могъл да завърши започналата в негово време руско-турска война,затова тя била довършена едва от наследника му Петър ІІІ като протичала с твърде колеблив успех,а военните действия се водели на стотици километри разстояние от Дунав.

6. Иван VI (1740-1741г.). Имал кратко,слабо и безлично царуване,по време на което не е воювал срещу Турция.

  Русофилите явно оправдават Българската народна пословица "Луд умора нема",затова не се помириха нито за миг с факта че няма нито един руски цар,който да се вписва в легендата за Дядо Иван. Доскоро те не можеха да посочат нито един конкретен претендент,който да се вписва в тази Българска легенда и затова я обясняваха мъгляво,като по твърде непривичен за тях начин придаваха на нашия народ изумително високи поетични пристрастия и качества през най-тежките години на турското робство,
които го накарали въпреки неволите да измисли онази невероятна метафора,чрез която да олицетвори цяла Русия или руския народ с Дядо Иван.

  Доскоро тяхната измислица,макар да е съшита с бели конци вършеше работа и в продължение на над 100 год. те заблуждаваха народа на България с нея. След появата на тази статия обаче всички,които са писали по тази тема и са мислели съчиненото от тях "обяснение" на легендата за недосегаемо,се почувстваха обидени,орезилени и разобличени в безмозъчност. Затова,три месеца след нейната поява те за първи път от появата си в България измислиха конкретен титуляр на легендата,който нямаше как да е цар поради доказателствата,изложени в тази статия,а именно руския генерал от началото на XIX в. генерал Иван Дибич Забалкански,проявил се в Десетата руско-турска война (1828-1829 г.),водена за освобождението на Гърция. Този техен напредък бихме го оценили за твърде похвален ако не бе една дребна подробност,с която те не обичат да парадират- въпросният руски генерал съгласно модата на Наполеоновата епоха не носел брада и затова,докато пребивавал в България нямало нито един миг,в който да е приличал на дядо. Напротив- в запазените негови изображения от онова време личи,че той е приличал по-скоро на младеж:

image
   Ако русофилите са в състояние да допуснат че човек,който изглежда по този начин може да е бил наричан от народа ни "Дядо",те обиждат народа на България и го превръщат в случайно сборище от слепи и нефелни малоумници,които не могли да отсеят дядовците от младежите и по тая причина постоянно ги обърквали. Историята и практиката обаче са доказали че всеки,който е в състояние да мисли такива работи за Българския народ сам по себе си е малоумник. Не стига това,ами въпросният генерал дори не е и руснак- той е чистокръвен етнически прусак,а истинските му имена са Hans Karl Friedrich Anton von Diebitsch (Ханс Карл Фридрих Антон фон Дибич). Той не само се борел за свободата на Гърция а не на България,както му било заповядано,ами направил доста беля на Българите и да мислим,че те са се радвали на неговите безчинства и от благодарност го направили "титуляр" на легендата за своето освобождение е меко казано безумие. Затова бих казал че от всички варианти,които биха могли да предложат русофилите този е възможно най-неподходящият.

  След всичко това виждаме,че от всички възможни русофилски предложения (шестима руски владетели и един генерал) няма нито едно,което да може да е "титуляр" на легендата за Дядо Иван и не може да претендира за включване в "листата" на претендентите. Кой тогава е дядо Иван,биха попитали любознателните Българи? Съветник Исти дава отговор на този въпрос:

  "Дядо Иван не е нито някакъв земен цар,нито олицетворение на Русия или на която и да било друга държава,понеже е светец. Истинският Дядо Иван от пророчеството е Свети Иван Рилски- именно него народът е наричал така."

  image
image

image

image

image
  След това откровение уважаемият Господин Съветник обясни,че Свети Иван Рилски е станал причина Русия да приеме Българския вариант на християнството,поради което тя с охота се отзовала на повика на своите отдъддунавски събратя и изпратила своите армии да ги освободят. Ако не беше огромното влияние на този популярен светец върху народите от Източна Европа,Русия нямаше да приеме християнството на Дунавска България,а щеше да приеме исляма на Волжка България. Тогава свобода за Балканските християни никога нямаше да има,а те щяха да са отдавна ликвидирани и асимилирани от туркомюсюлманите чрез поредица от геноциди подобни на арменския,a руснаците като евентуални мюсюлмани щяха активно да помагат на турците за това унищожение.

  Комунистическите власти като слуги на атеизма сиреч юдаизма не са можели да кажат на народа,че "Дядо Иван" от легендата е този прославен Български светец,затова решили да му придадат фалшива "самоличност",като го свържат по твърде изкуствен,неаргументиран,"виртуален" и дори безсмислен начин с Русия и руския народ,за да оправдаят своята патологична русофилия,стигаща твърде често до русофрения.

  После Съветникът направи друго пророчество- че нашият всеобщ спасител и православен вдъхновител Свети Иван Рилски,наричан от народа ни Дядо Иван,ще спаси и Русия от надигащата се ислямска заплаха и от неискрените управници,като върне народа й в правия път на Христовото войнство,упованието в Бога и любовта към Светото Българско Православие.





Гласувай:
21


Вълнообразно


1. slavimirgenchev1953 - По-добре за цивилизацията е
20.11.2015 19:40
Русия да не се спасява, а да се затрие от лицето на земята. Без не ислямизмът ще загуби почва под краката си.
цитирай
2. bojil - Русия да не се...
20.11.2015 19:53
slavimirgenchev1953 написа:
Русия да не се спасява, а да се затрие от лицето на земята. Без не ислямизмът ще загуби почва под краката си.

На нас впрочем не ни трябва конкретно Русия като политически субект- трябва ни "славянския" (Българския) народ,който живее в Източна Европа и обитава руските предели от океан до океан.
цитирай
3. ideyazabulgaria - ideyazabulgaria
21.11.2015 12:48
В османската империя сме били ПОРОБЕДИ , нямали сме държава и сме се борили за национално освобождение , а не срещу исляма. Да се запиташ- защо турците не успяха да ни ислямизират 5 века, дори и насила? Кюрдите дето са мюсюлмани за какво се борят сега срещу други мюсюлмани? За национално освобождение. Ейййй, прости хора или обслужващи сега олигархията или и двете?!Говорят глупости само и само да отклонят вниманието на хората от борба срещу олигархията. Това само комунист може да го направи, защото той е създал олигархията и естествено е да се стреми да запази това си положение!
цитирай
4. sestra - Парите и проблемите, които имаме заради тях имат значение,
21.11.2015 13:42
ideyazabulgaria написа:
В османската империя сме били ПОРОБЕДИ , нямали сме държава и сме се борили за национално освобождение , а не срещу исляма. Да се запиташ- защо турците не успяха да ни ислямизират 5 века, дори и насила? Кюрдите дето са мюсюлмани за какво се борят сега срещу други мюсюлмани? За национално освобождение. Ейййй, прости хора или обслужващи сега олигархията или и двете?!Говорят глупости само и само да отклонят вниманието на хората от борба срещу олигархията. Това само комунист може да го направи, защото той е създал олигархията и естествено е да се стреми да запази това си положение!


но не могат да имат толкова голямо значение, колкото духът, заключен в подсъзнанието. За мен е интересно това виждане.
цитирай
5. bojil - В османската империя сме били...
21.11.2015 14:01
ideyazabulgaria написа:
В османската империя сме били ПОРОБЕДИ , нямали сме държава и сме се борили за национално освобождение , а не срещу исляма. Да се запиташ- защо турците не успяха да ни ислямизират 5 века, дори и насила? Кюрдите дето са мюсюлмани за какво се борят сега срещу други мюсюлмани? За национално освобождение. Ейййй, прости хора или обслужващи сега олигархията или и двете?!Говорят глупости само и само да отклонят вниманието на хората от борба срещу олигархията. Това само комунист може да го направи, защото той е създал олигархията и естествено е да се стреми да запази това си положение!

Тъкмо олигархията ще ни доведе отново до ислямизиране,ако нямаш нищо против Доре- комунистите носят робство,но комплексно- те доведоха и мутрите,и циганизацията,и банковото поробване,и шанса ислямистите да се надяват,че отново ще ни завладеят. В турската ("османската") империя не винаги сме били поробени- имали сме автономия до 1515 г.,а според някои и по-дълго време а роби тогава са били само Българите,
продадени или предадени на туркоарабски семейства за потурчване и ислямизиране. По този начин турците за 4 (а не за 5!) века успяха да ислямизират две трети от Българския народ- не забравяй това. Тогава кюрдите не се бореха за национална свобода,а бяха най-често съюзници на турците и нашите хайдути се заклеваха пред кръста (както и Левски впрочем) да бранят честта,живота и имуществото на християните и християнките,затова борбата им бе най-вече религиозна. Едва след идването на Раковски религиозната борба се превръща в национална борба- затова по време на сръбските и гръцките въстания много Български чети са помагали на съседите,а те почти никак не са помагали на нас- понеже са смятали борбата си за национална за разлика от нашите,които я смятали за общохристиянска.
цитирай
6. bojil - (Парите и проблемите...)
21.11.2015 14:19
sestra написа:
ideyazabulgaria написа:
В османската империя сме били ПОРОБЕДИ , нямали сме държава и сме се борили за национално освобождение , а не срещу исляма. Да се запиташ- защо турците не успяха да ни ислямизират 5 века, дори и насила? Кюрдите дето са мюсюлмани за какво се борят сега срещу други мюсюлмани? За национално освобождение. Ейййй, прости хора или обслужващи сега олигархията или и двете?!Говорят глупости само и само да отклонят вниманието на хората от борба срещу олигархията. Това само комунист може да го направи, защото той е създал олигархията и естествено е да се стреми да запази това си положение!


но не могат да имат толкова голямо значение, колкото духът, заключен в подсъзнанието. За мен е интересно това виждане.

Да- парите съвсем не са всичко,колко и да им е криво на банкерите и на червените им слуги!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Поздравления!
21.11.2015 16:43
Както обикновено Съветникът е прозрял Истината сред купищата лъжи. Което ме кара да вярвам, че скоро ще прозре и обективната истина зад факта, че в момента Русия всячески използва православието, за да вменява чрез него на вярващите, как руската имперска жажда е проявление на нейната безгранична загриженост за славяните и православните христяни, а не на имперските й интереси. :)
цитирай
8. bojil - Както обикновено...
22.11.2015 00:54
batogo написа:
Както обикновено Съветникът е прозрял Истината сред купищата лъжи. Което ме кара да вярвам, че скоро ще прозре и обективната истина зад факта, че в момента Русия всячески използва православието, за да вменява чрез него на вярващите, как руската имперска жажда е проявление на нейната безгранична загриженост за славяните и православните христяни, а не на имперските й интереси. :)

Това мисля отдавна да е ясно на всички- в Русия от XIX в. насам се спекулира с православието,с ролята на "славянството",с авторите на Кирилицата и Глаголицата,с Освободителната руско-турска война както и с всичко друго,до което вечно претенциозните руски политици се допрат!
цитирай
9. katan - Не смятам, че делението на "за" и "против" Русия са много уместни тук.
27.11.2015 10:31
Най-важното е да се спре този ненужен никому "джихат".
Да се обединят силите и да се върви към компромис в името на оцеляването на Европа и света като цяло.

"Дядо Иван не е нито някакъв земен цар,нито олицетворение на Русия или на която и да било друга държава,понеже е светец. Истинският Дядо Иван от пророчеството е Свети Иван Рилски- именно него народът е наричал така."
цитирай
10. bojil - Най-важното е да се спре този...
28.11.2015 17:10
katan написа:
Най-важното е да се спре този ненужен никому "джихат".
Да се обединят силите и да се върви към компромис в името на оцеляването на Европа и света като цяло.

"Дядо Иван не е нито някакъв земен цар,нито олицетворение на Русия или на която и да било друга държава,понеже е светец. Истинският Дядо Иван от пророчеството е Свети Иван Рилски- именно него народът е наричал така."

Съгласен съм- заради подобни разделения и противопоставяния 5 века си патихме,но някои задгранични приятели още не са си направили изводи,а врагът отново е същия...
цитирай
11. krumbelosvet - Руската империя сега е с примка на шията,
28.01.2016 17:34
която полека й затягат. Тя се бори за последните си глътки въздух и само Господ може да я спаси ... както се е случвало вече.
А за Иван Рилски, това е ново изобретение. Тоя фалшификатор, Иван Вазов, лъже в "Под игото". Защото русофобите са го наричали "черна душа", за малко да го убият, избягал е в Русия и там пише романа си. Пу!
цитирай
12. bojil - ...която полека й затягат. Тя се бори за...
28.01.2016 18:30
krumbelosvet написа:
която полека й затягат. Тя се бори за последните си глътки въздух и само Господ може да я спаси ... както се е случвало вече.
А за Иван Рилски, това е ново изобретение. Тоя фалшификатор, Иван Вазов, лъже в "Под игото". Защото русофобите са го наричали "черна душа", за малко да го убият, избягал е в Русия и там пише романа си. Пу!

Не,Вазов не лъже- той само цитира една легенда без да задълбава в истинското й значение и навярно е бил склонен да приеме написаното в романа си за истина но само от радост и силна емоция за това,че вече сме освободени. Дали е същински русофил той,става ясно от последното му творчество (писано между 1913-1918 т.): него комунистите най-малко го обичат да не казвам,че направо го мразят и затова прекрасният Вазов сборник "Песни за Македония" е издаден само веднъж през последните 71 години,за последен път през далечната вече 1990 година.
цитирай
13. krumbelosvet - Освен, че обича Русия, Вазов не понася социалистите.
28.01.2016 21:09
Като министър на просветата, той уволнява учителите-социалисти, а те не са били малко. Затова дълго не беше долюбван от комунистите, а някои негови стихотворения в читанките бяха променени. Но за дядо Иван, Вазов знае по-добре от нас, че е Русия. Помните ли главата за Радините вълнения в "Под игото"? Моля ви, не си кривете душите. Помните ли епизода с картата на Русия в "Чичовци"? Помните ли разказа "Изпъденият марш"? Моля Ви, поне за написаното черно на бяло да не спорим.
Как ми се иска да почувстваме завета на Петко Войвода, българин срещу българин да не застава. Нека споровете ни бъдат човешки. Но това няма да го позволят отвън. Разделяй и владей!
цитирай
14. bojil - Като министър на просветата, той ...
29.01.2016 11:30
krumbelosvet написа:
Като министър на просветата, той уволнява учителите-социалисти, а те не са били малко. Затова дълго не беше долюбван от комунистите, а някои негови стихотворения в читанките бяха променени. Но за дядо Иван, Вазов знае по-добре от нас, че е Русия. Помните ли главата за Радините вълнения в "Под игото"? Моля ви, не си кривете душите. Помните ли епизода с картата на Русия в "Чичовци"? Помните ли разказа "Изпъденият марш"? Моля Ви, поне за написаното черно на бяло да не спорим.
Как ми се иска да почувстваме завета на Петко Войвода, българин срещу българин да не застава. Нека споровете ни бъдат човешки. Но това няма да го позволят отвън. Разделяй и владей!

Да- Вазов е обичал Русия искрено и от сърце,но не е бил платен русофил,а е обичал страната заради сърдечността на хората и заради освобождението,което са ни дали. Той обаче остава силно разочарован от Русия в края на живота си- през 1916 г.,когато тя ни напада за да попречи да си освободим Добруджа,той пише стихотворението "Една любов",което завършва така:

- Къде така с ура и с песни
вървят войници и сега?
- Отиват, чедо, без тъга
в борбата да се фърлят бесни.
- В борба с кого - кажи ми пак?
- С нов, синко, враг.

- От Добруджа гърмеж топовен
пристига, мамо, като зов
за плач, ох, тъй е той тъжовен!
- Мъртвец един заравят нов.
- Ах, кой ще бъде там заровен?
- Една любов!

В това стихотворение поетът подчертава,че любовта му към Русия е мъртва заради това,че тя в лицето на последния си цар вдига ръка срещу своите братя и срещу свободата,която по-рано им е дарила.

За другото си напълно прав: никога не бива да допускаме да застават Българин срещу Българин: такова противопоставяне не е в полза на родината,а на нейните врагове. Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1771852
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64245
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада