Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2016 17:32 - ЗДРАВЕН МИНИСТЪР КЛАТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО - ОПИТВА ДА ГО НАМЕСИ В СДЕЛКА ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ,КОЯТО ДА БЪДЕ ПЛАТЕНА ОТ МЕДИЦИТЕ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 1824 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 27.10.2016 14:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЗДРАВЕН МИНИСТЪР КЛАТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО - ОПИТВА ДА ГО НАМЕСИ В СДЕЛКА ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ,КОЯТО ДА БЪДЕ ПЛАТЕНА ОТ МЕДИЦИТЕ


   Чува се имало напоследък някакъв здравен министър,който искал да прави реформи в здравеопазването. Според запознати обаче те не били съобразени с нуждите на хората,а с неговите собствени възгледи. Най-важната точка от тях нарежда на болниците,лекарите и аптекарите да си купят апарати за снемане на пръстови отпечатъци и да не почват работа,без да са ги регистрирали и пуснали в употреба.

  Реформи неизбежно са необходими- обсъждането при Съветник Исти го потвърди. Тези реформи обаче трябва да разрушат монопола на червената здравна каса,а не да съсипват авторитета на правителството. Трябва да бъдат създадени още 5-6 здравни каси: в Израел има 11 такива,а в Германия са около 200. Тогава ще бъде прекратен червения монопол на НЗОК,който ежедневно ражда социализъм,корупция и злоупотреби. В тази ретро институция,превърнала се в приют за "наши момчета" и "момичета" са на почит докторите с професия "ДИРЕКТОР" а не онези,чиято професия е "ЛЕКАР". Има доктори с по 30-40 годишен трудов стаж,които през живота си не са лекували нито един пациент: тъкмо те се натискат най-много за здравни министри и директори на РЗОК,НЗОК и РЗИ. Не е нужно да им посочвам имената- те си ги знаят.

  В последните години НЗОК въобще не се съобразява с мнението на лекарите- тя им налага своя диктат безответно и безапелационно. Когато правителството е от БСП,тя демонстрира по този начин сила- "Нашите са на власт!". Когато правителството е на ГЕРБ,тя демонстрира пренебрежение- "Ние ще си правим нашето без да се съобразяваме с вас,ще уронваме авторитета ви колкото си искаме!". Така Здравната каса елиминира и Лекарския съюз от решенията: умишлено съставя списък с напълно неприемливи за сключването на Рамков договор условия,Лекарският съюз й казва,че те никога не може да бъдат приети и понеже разбирателство по този начин не може да бъде постигнато а НЗОК държи на "своето" и нарочно не отстъпва,БЛС напуска "преговорите" и Здравната каса веднага налага априори своите вредни за Българското общество условия,без да се съобразява с никого.

  Нещо повече- напоследък тя е намерила верен съюзник в лицето на един министър от хората на Иван Кастов (непримирим противник на демокрацията,разрушител на Демократичните сили и забележителен приятел на онова задгранично началство,на което се подчинява Вол. Зидеров). В първото правителство на г-н Борисов бе заложена "бомба със закъснител",подготвена за целта от чужбина: Симон Дюнков,който си получи наградата в една чужда столица. Оказа се,че и сегашното правителство на Бойко си има такава бомба- министър Патер Масков.

  Не случайно от реформите на Масков се вълнуват най-вече социалистите: тези реформи подкрепят червената политика- не политиката на Борисов. Онази фирма,която ще поеме вноса,разпространението и поддръжката на машините за пръстови отпечатъци ще спечели от сделката на здравния министър между 60 и 100 милиона лева само на "прима виста" и хората шушукат,че на него му е обещана тлъста комисионна от минимум 20%,за да насили лекарите,болниците и аптекарите да си ги купят. И понеже ще се наложи всяко отделение,всяко джипи,всеки специалист и аптека да имат такава машина понякога и повече от една,чрез тази сделка се очаква фирмата да продаде над 200 000 бройки,всяка от които ще струва между 300 и 500 лева.

  Последиците от това решение сякаш не тревожат министъра- тревожи го срокът за изпълнение на поръчката и за прибиране на комисионните. Лекарите почват протести?? Нека протестират: това не е на неговия гръб,всичко се пише на гърба на Бойко! Накрая той ще излезе виновен,че е назначил този министър и му е позволил да прави пакости. Уважаемия Съветник е на мнение че наредбата,която принуждава медиците да третират пациентите си с машини за пръстови отпечатъци няма да издържи на времето и още следващият министър ще я отмени. Времето ще покаже,че е непристойно,а и практически невъзможно тази наредба да издържи повече от няколко месеца,но парите на лекарите няма да бъдат върнати естествено,нито фирмата-разпространител и нейния "богопомазан" радетел ще се разкаят за "грешката". Машините ще задръстят пунктовете за скрап,тяхното мимолетно използване ще остави един лош спомен в съзнанието на хората,а правителството на Бойко ще отнесе негативите и ще сърба попарата на Иван Кастов така,както я сърбаха много други преди него заедно с целия народ.

image
  Новоизлюпеният "колега" на Симон Дюнков обаче ще си получи наградата у нас или в чужбина,но по-вероятно в чужбина. На него няма да му стиска да остане в България,ако грабне на "първо четене" 20-30 милиона и дейността му причини сериозни трусове в правителството- той ще фъсне веднага навън,както направи бившия финансов министър Дюнков и ще иде в Москва да си получи наградата откъдето ще се присмива на наивните Българи,а те през това време ще обвиняват Бойко вместо него. Много хора мислят,че оставянето на пръстов отпечатък в такива машини е унизително- то щяло да ги накара да заприличат на неграмотни безпросветници,които слагат палец наместо подпис,понеже не могат да се подпишат.

  Политиката на Масков е твърде атрактивна и граничи с екстремизъм- нито един лекар не е открил твърде много разум в нея,но е открито нещо много по-важно: тя е в състояние да взриви обществения мир и да причини всеобщо недоволство от правителството. Хората очакват заформяне на непосилни опашки от сутрин до вечер в поликлиниките и болниците а после "втори тур" в аптеките,на които опашки недоволстващи пациенти ще чакат реда си,за да оставят своя "отпечатък". Едно елементарно спиране на тока ще блокира работата на медиците и те няма да могат да дадат на хората нужните за хроничното им лечение рецепти. Точно тогава червените ЕРП-та ще се погрижат спиранията на тока да станат много по-чести от обичайното заради "профилактика",а хората ще почнат да припадат по опашките. Онези от тях,които нямат късмет ще се редят на по три опашки- първата днес пред кабинета,когато редът им може да не дойде,втората утре- отново в кабинета,когато редът им вече би трябвало да дойде,а третата в аптеката.

  Лекарите предлагат такива машини да се ползват само в болниците,но не се надяват да бъдат чути. Мършоядите от БСП отдавна са предупредени за наближаващата криза и за неподозираната сила,която ще получат от политиката на Масков- затова се готвят за сериозна офанзива,а вероятно и за сваляне на правителството. Нажежената международна обстановка работи в полза на екстремистите и те бързат да се възползват,недоволството на медиците ескалира а Путин научава преди нас за всяка такава криза и има цял списък с обещаващи сценарии,които могат да доведат до поредното събаряне на Бойко Борисов от поста. Така може да се окаже че външната,а и политическата прилика на здръвния министър с един известен чистач на паметници не е никаква случайност,а си е чиста закономерност.






Гласувай:
16


Вълнообразно


1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Божо!
31.03.2016 10:02
Както обикновено твоят съветник Исти е прозрял в дълбочина истинската, пъклена цел на червения глупендарият да настрои обществото срещу правителството на Бойко. Добър е и съветът му, премиерът да се поучи от опита на функциониращите перфектно здравни системи в Свободния свят, като създаде конкурентна среда чрез увеличаване броя на здравните каси, за да разбие монопола на червената мафия. Дълбоко се надявам премиерът да се вслуша в съветите на Исти, за да елиминира поредната КГБейска схема за свалянето му.
цитирай
2. bojil - Както обикновено твоят съветник ...
31.03.2016 12:44
batogo написа:
Както обикновено твоят съветник Исти е прозрял в дълбочина истинската, пъклена цел на червения глупендарият да настрои обществото срещу правителството на Бойко. Добър е и съветът му, премиерът да се поучи от опита на функциониращите перфектно здравни системи в Свободния свят, като създаде конкурентна среда чрез увеличаване броя на здравните каси, за да разбие монопола на червената мафия. Дълбоко се надявам премиерът да се вслуша в съветите на Исти, за да елиминира поредната КГБейска схема за свалянето му.

Разбиването на монопола явно няма да ни се размине,но червените "дихатели" постоянно се ослушват и 16 години нищо не са направили,няма и да направят. Те ще протакат колкото може повече и ако могат,ще се мърдосват още 40 години без да им мигне окото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1798357
Постинги: 293
Коментари: 5339
Гласове: 64789
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада