Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2017 17:44 - КНИГАТА "БАЙ ГАНЬО" Е НАЙ-ДОЛНОТО И МЕРЗКО ТВОРЕНИЕ НА РУСОФИЛА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ,СЪЧИНЕНО ЗА ОХУЛВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 10710 Коментари: 32 Гласове:
21

Последна промяна: 13.07.2017 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КНИГАТА "БАЙ ГАНЬО" Е НАЙ-ДОЛНОТО И МЕРЗКО ТВОРЕНИЕ НА РУСОФИЛА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ,СЪЧИНЕНО ЗА ОХУЛВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ


   Мнозина няма да се съгласят с мен особено някои литератори,които са преподавали тази книга в училищата. До 1944 г. това хулително произведение не било познато в нашите училища,понеже хората имали достойни идеали и високи възгледи за Българската нация,а гаврите с нея ги считали за проява на престъпна вражеска и противонародна дейност. След тази дата обаче властта в България бе взета от Байганьовците,които бяха любимци на Алеко и поведението на героя му стана задължителен стандарт за възпитанието на бъдещите поколения у нас. Всички политици почнаха да му подражават,понеже червения манталитет е много близък до неговия,и усърдно почнаха да превръщат нацията ни в народ от "байганьовци".

  Бидейки мерзки и ограничени хора като героя на Алеко,червените не можеха да допуснат народа да им се присмива- затова усилено почнаха да превръщат Българите в "байганьовци". От богатия си опит те знаят,че мошеникът се откроява лесно в общество на честни хора,но не и в общество на байганьовци. Значи те бяха нужни на "Партията",за да прикрива с тях далаверите си. Обирачите в нашето общество винаги са малцина,но те не искат да носят персонална вина- на тях им трябва споделена колективна вина,за да припишат на народа всичките кражби,направени от тях.

image
  След 1944 г. книгата "Бай Ганьо" стана задължителна за изучаване в нашите училища,за да може комунизмът да припише предателски робски манталитет на народа ни и да го превърне в народ от крадци,какъвто той никога не е бил! Веднъж постигнали това,червените крадци лесно ще прикрият вината за масовите обири,които извършиха над народа и държавата след 1944 г. а себе си ще оправдаят с това,че "народа ни е такъв"!

  Народът ни обаче не е такъв- Българите по природа са честни и богобоязливи хора,които мразят беззаконията и бъркотиите. Тяхната безпримерна честност многократно е възвалявана от различни пътешественици до средата на ХХ век,след което почна плануваната от партийните функционери трасформация на Българите в "байганьовци",а размерът на партийните грабежи доби невероятни размери.

  В изпълнение на своята антинародна програма червените слуги на чужди интереси пуснаха на пазара голям брой нови издания на книгата,задължавайки всяко дете да си я купи и прочете,направиха множество театрални постановки,
радиопиеси,международни обсъждания и дори няколко филма,а над 99% от рисунките за бай Ганьо са правени по тяхно време и с тяхно нареждане:


image

   "Партията" се постара да превърне Българите в атеисти подобно на измисления и никога несъществувал Алеков герой,който никога не е стъпил в църква. Тяхната пропаганда внушаваше че нашия народ по природа не бил вярващ,макар историческите факти да говорят съвсем друго. Затова през 50-те години на ХХ век престъпните власти разрушиха много църкви и оброци,
оправдавайки се с "липсата" на вяра у народа ни. Истината,която не знаят червените мародери а народът ни знае обаче е тази,че всичките им слуги,
превърнали се в рушители на Български свещени места и храмове в кратко време получиха наказание свише и на всичките нещо им се случи с наказание "отгоре"!

  Книгата "Бай Ганьо" е вредна за България,понеже учи нашите врагове в Сърбия,Македония и Гърция как да ни се присмиват. Книга от подобно естество никоя уважаваща себе си държава не позволява дори да излезе от печат,камо ли да трови съзнанието на учениците още от деца. Затова отпечатването на тази книга у нас не е финансирано от Българските власти,а от руснаците. Нейният автор е меко казано съмнителна личност с неясно потекло- не твърде морален човек,свързан с тогавашните социалисти. Той получил задача от тях да "разкраси" народа ни като го представи в светлина,в каквато той никога не се е виждал.

  Потеклото му не е добре изяснено- според някои поверителни мнения той е роден в семейството на свищовски грък,занимавало се с търговия в града а истинското му име било Алексис Константинис. Според други сведения е станал русофил по време на дългогодишното си пребиваване в Русия (1878-1885 г.),където бил вербуван за руски агент и веднага е получил задачи от руското разузнаване как да работи успешно срещу България. Една от тия задачи била написването на тази книга,целяща да очерни народа ни и да изопачи представите за него сред образованите хора по света.

  Зловредната дейност на този русофил не останала незабелязана от властите,които два пъти го уволнявали по политически причини. Веднъж разкрит като руски агент,той почнал да обслужва нуждите на руското разузнаване в чужбина,понеже властите в България вече му нямали доверие. Това обяснява честите му обиколки из Франция,Америка,Австро-Унгария и другаде,както и добрата му финансова обезпеченост въпреки слабата му и дори незначителна адвокатска практика,от която се издържал официално. Дейността му като руски агент обяснява и "необяснимата" любов на комунистите към неговата личност и неговите произведения. Този човек бе извънредно много превъзнасян у нас в годините след 1944 г.,макар че сериозните Български писатели никога не са питаели някаква особена почит към него,нито към неговото творчество.

  Каквато и да е истината,този човек имал твърде странно поведение за типичното по онова време Българско общество. Той обичал да ходи на екскурзии в чужбина тогава,когато народът ни с пот на челото изграждал устоите на нововъзстановената ни държава. Обичал да кръстосва различни планини по времето,когато народът с пот на челото изкарвал своя хляб и всичко говори,че добро финансиране никак не му е липсвало. Неговото участие в ръководсвото на дружество "Славянска беседа" (което е синоним на "руска беседа") и в русофилската Демократична партия на русофила Петко Каравелов (участник в русофилските бунтове през 1887 г. у нас) добре обяснява откъде може да е дошло това финансиране.

  Алеко Константинов несъмнено се обидил от това,че след 1885 г. народът ни предпочел независимостта пред руския ярем,затова решил да ни очерни с книгата "Бай Ганьо",която е неговия злостен отговор на стремежа на Българина към 
свобода и независимост. Затова при анализирането на тази книга червените критици и литератори не пропускат да внушават,че тя описвала най-точно "нашите" родни Български нрави. Когато дойде ред обаче да се анализира някоя подобна на нея книга,писана от турчин или сърбин като Бранислав Нушич,
тогава се описвали не сръбските а Балканските нрави,което автоматично включва и нас в числото на осмиваните! Това тяхно поведение най-добре показва какво са мислели червените политици,когато са правили книгата "Бай Ганьо" задължителна за изучаване в училищата.

  В някои случаи обаче сметката им излязла крива,понеже наши художници с тънък творчески усет нарисували бай Ганьо не като типичен Българин,а досущ като кумира на червените Сталин:

image
   В други случаи жертва на художническия присмех става бившето червено величие Тодор Живков,макар че в крайна сметка той се оказа патриот под прикритие в тила на червените врагове:

image
   Самия бай Ганьо също е твърде особен и съвсем нетипичен за България типаж. Обикновения човек от народа по онова време е тих,скромен,трудолюбив и набожен,а донякъде дори наивен. Бай Ганьо е всичко друго но не и това,понеже
 през Възрожденската епоха било съвършено невъзможно обикновения народ да роди такъв човек,освен ако не е търговец като Алеко или баща му. Търговците на едро винаги са хора без задръжки и морал точно като Бай Ганьо,който се отличава с агресивна арогантност,изявен мързел,просташко поведение и явен атеизъм- качества,практически непознати за тогавашния Българин. Затова този герой е до голяма степен въображаем,освен ако не описва черти от характера на самия Алеко или по-скоро на неговия баща. Обикновен човек от народа НИКОГА не би могъл да стане такъв,какъвто е героят на книгата- ето няколко особености в нея,които ще ви убедят в това:

1. Бай Ганьо не е обикновен човек от народа,понеже не се труди. Книгата не показва той да е изкарвал прехраната си с труд- никъде в неговите митарства той не копае лехи или ниви,не оре,не жъне,не пасе говеда и овци,не носи чували с брашно или въглища,не е занаятчия (напр. грънчар, шапкар, шивач, ковач, кожар, перач или "момче за всичко"),не е аргатин,не гладува и не изкарва прехраната си с честен труд което значи,че той е досущ като самия Алеко или по-скоро е копие на баща му.


2. Бай Ганьо всъщност е търговец,който често пътува в чужбина по търговски дела като днешните "наши търговци" Гергов, Дончев, Ганчев, Галеви, Пеевски и други червени любимци,но никой човек от народа не е правел и не прави нещата,които той прави!

3. Бай Ганьо е и типичен партиен активист- обича да се занимава с избори и предизборна дейност,да общува с известни хора,да се хвали и да дава мнение за всичко което го сближава не с хората от народа,а с днешните червени управници от което следва че социалистите,наричани по времето на Алеко и 
"либерали",са били същите като него.

4. Той никога не ходи на църква,значи е атеист като червените.

  Тези неща в крайна сметка говорят,че бай Ганьо е сатиричен образ не на Българския народ,а на типичния едър търговец и партиен активист,без значение каква е народността му. Комунистите обаче предпочитат да приписват неговите "качества" на народа ни,понеже техния собствен манталитет е ганьовски. Заради него те често стават за присмех и понеже усещат това,бягат от този образ и го натрисат на хората внушавайки на всички,че това е "типичния Българин"! Бай Ганьо бе типичен любим пример за подражание на всички червени активисти: друго те може да не са овладели,но байганьовщината със сигурност са я изучили най-подробно и внимателно.

   Затова до 1944 г. нашата литературна общественост не е обръщала почти никакво внимание на тази гадна книга,като изключим русофилите разбира се. Тя обаче успяла да възмути мнозина честни творци един от които,потомък на волжки Българи и прочут руски писател Максим Горки казал за Алеко Константинов следното:

 
"АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ДРУГ ПИСАТЕЛ,КОЙТО ТАКА ДА Е ОЧЕРНИЛ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД КАКТО АВТОРА НА "БАЙ ГАНЬО!"

  Това мнение не е единствено: съвременни електронни публицисти като Николина Филипова (http://binar.bg/16065/ne-legitimirayte-prostaka/също изказват своето ярко възмущение от стремежа да бъде легитимиран простака и да бъде отъждествявана нацията ни с него в това гнусно произведение,което ми е противно още от дете:

„Па и другарите — прости хорица, какво ще приказваш с тях? А вие искате да увековечите простотията в паметник! Искате морално да  лeгитимирате една пародия с мисията да отвращава и възпитава,слагайки я редом до автора щ под предлог,че създавате още един повод за общуване с изкуството. И плащате до 100 000 лева общински пари за неясното послание на триизмерна карикатура на ориенто-псевдоевропейщината със „столове в псевдовиенски стил“,по думите на нейния идеолог. Обсъждате на съвет дали да е прав или седнал,да държи ли круша или да пие ун каве."

  Затова нашата родолюбива общественост призовава Българските политици да насочат стрелите на литературната критика около тази книга към партийните и особено към червените активисти,чиито типажи са най-близки до нейния главен герой. Ако не желаят да сторят това,тогава да забранят изучаването на тази книга в родните училища,за да не излизат оттам простаци а достойни хора,
които да се грижат сериозно за нацията и държавата,а не да се присмиват на народа ни от малки и да го оприличават с този пародиен образ!



Гласувай:
23


Вълнообразно


1. zaw12929 - "Партията" се постара ...
07.05.2017 17:55
"Партията" се постара да превърне Българите в атеисти подобно на измисления и никога несъществувал Алеков герой,който никога не е стъпил в църква. Тяхната пропаганда внушаваше че нашия народ по природа не бил вярващ,макар историческите факти да говорят точно обратното. Затова през 50-те години на ХХ век престъпните власти разрушиха много църкви и оброци,оправдавайки се с "липсата" на вяра у народа ни.
цитирай
2. zaw12929 - Мисля като вас и не от вчера. Защото ...
07.05.2017 18:02
Мисля като вас и не от вчера. Защото израснах в Свищов, писах за прототипа- българин, които се опитва да търгува със запада . Алеко като прокурор не е внесъл нито едно обвинение в съда срещу престъпник. Мързел...
Бог е наказал Алековото семейство- сестри те му умират трагично, за него знаем- не е най правилната смърт, но най голямото престъпление е да хулиш народа, държавата си. А днес това го правим, мразим се по чужда воля. Ставаме всички Алековци.
цитирай
3. bojil - "Партията" се постара ...
07.05.2017 18:11
zaw12929 написа:
"Партията" се постара да превърне Българите в атеисти подобно на измисления и никога несъществувал Алеков герой,който никога не е стъпил в църква. Тяхната пропаганда внушаваше че нашия народ по природа не бил вярващ,макар историческите факти да говорят точно обратното. Затова през 50-те години на ХХ век престъпните власти разрушиха много църкви и оброци,оправдавайки се с "липсата" на вяра у народа ни.

Чудесно съвпадение между твоето и моето мнение,приятелю!
цитирай
4. bojil - Мисля като ...
07.05.2017 18:14
zaw12929 написа:
Мисля като вас и не от вчера. Защото израснах в Свищов, писах за прототипа- българин, които се опитва да търгува със запада . Алеко като прокурор не е внесъл нито едно обвинение в съда срещу престъпник. Мързел...
Бог е наказал Алековото семейство- сестри те му умират трагично, за него знаем- не е най правилната смърт, но най голямото престъпление е да хулиш народа, държавата си. А днес това го правим, мразим се по чужда воля. Ставаме всички Алековци.

Благодаря за ценното допълнение и споделеното мнение: желая много здраве и късмет!
цитирай
5. 1997 - Зная защо бихте убили Алеко.
08.05.2017 00:41
Нейсе, запуши я.
цитирай
6. batogo - !!!:)))
08.05.2017 06:24
Божо, според мен Алеко е описал точно манталитета и характера на простака-русофил и бъдещ комунист, който по-късно стана партизанин и с помощта на матушката си рус дойде на власт, като се окопа в нея, та до ден днешен не можем да го изгоним от там... :)))
цитирай
7. mt46 - Не съм съгласен!
08.05.2017 06:42
Алеко е създал творчески нещо, което е съществувало в действителността. Това е истината /представена сатирично/. Нима искаш да забраниш истината!?...
И в други страни има автори, които са изобличавали общочовешки и национални недостатъци. Нима англичаните трябва да забранят " Приключенията на Гъливър" на Суифт? Или руснаците да забранят "Мъртви души" на Гогол?...
цитирай
8. grigorsimov - Първоначално няма да повярвате, но, и автора Алеко, и героя Ганьо, са евреи
08.05.2017 10:11
И там е същността, на явлението и на произведението. Но "пасивите" си остават за нас - българите.
Важното е да осъзнаем истината и, всеки според силите и възможностите си, да пази народното си достоинство, и най-важното - народа български, който е доведен до измиране.
И да се доверим на Божията воля, защото Господ Бог най-добре познава нравите и делата на богоубийците, и само той има право и власт, да съди, и живите, и мъртвите.
Слава Тебе Човеколюбче Иисусе Христе, слава Тебе! Амин
цитирай
9. bojil - (Зная защо... )
08.05.2017 14:49
1997 написа:
Нейсе, запуши я.

Тия работи вие си ги измисляте а после с тях обвинявате хората,че са "престъпници". Ето го и типичния червен манталитет- вменява се на неудобния "партиен враг" (пардон- „народен враг") измислена въображаема вина,после му се взима всичко под предлог че е "престъпник" и ако опита да се защити,го отстранявате като нарушител на обществения ред,който е "оказал съпротива" на червената милиция и е подготвял "фашистки заговор". Ето как твоите деди избиваха Българи само допреди 40-50 години: остана само да ни кажеш колко невинни човека е убил дядо ти и колко- баща ти,щом риташ толкова яростно срещу техните разобличители.
цитирай
10. bojil - (Божо, според мен Алеко е описал ... )
08.05.2017 14:52
batogo написа:
Божо, според мен Алеко е описал точно манталитета и характера на простака-русофил и бъдещ комунист, който по-късно стана партизанин и с помощта на матушката си рус дойде на власт, като се окопа в нея, та до ден днешен не можем да го изгоним от там... :)))

Като нищо си е точно така,но накрая на наш гръб всичко се пише а и той не се е усетил,че техните камъни накрая ще паднат по техните глави.
цитирай
11. bojil - Алеко е създал творчески нещо, к...
08.05.2017 15:12
mt46 написа:
Алеко е създал творчески нещо, което е съществувало в действителността. Това е истината /представена сатирично/. Нима искаш да забраниш истината!?...
И в други страни има автори, които са изобличавали общочовешки и национални недостатъци. Нима англичаните трябва да забранят " Приключенията на Гъливър" на Суифт? Или руснаците да забранят "Мъртви души" на Гогол?...

Нямам нищо против личното ти мнение приятелю,но мисля по друг начин. Според мен е невъзможно Възрожденската епоха да роди такъв човек,и то от обикновения народ (освен ако не е търговец като Алеко,а търговците на едро винаги са хора без морал и задръжки). Аз мисля,че този герой е донякъде въображаем и по-скоро описва черти от характера на самия Алеко ако не и на неговия баща,но обикновен човек от народа НИКОГА не е можел да стане такъв,какъвто го описва книгата! Обърни внимание на някои особени неща в нея,които ще те убедят и вероятно ще се наложи да ги допиша в статията,за да няма други такива възражения:

1. Бай Ганьо не е обикновен човек от народа,понеже не е трудов човек. Никъде в книгата не е посочено той да е изкарвал прехраната си с труд- той не копае ниви,не жъне,не пасе говеда и овци,не е занаятчия (напр. грънчар, шапкар, шивач, ковач, кожар, перач или "момче за всичко",не е ничий аргатин и не изкарва прехраната си с честен труд което значи,че той е досущ като самия Алеко или по-скоро като баща му.

2. Бай Ганьо всъщност е търговец,който често пътува зад граница по търговски дела като днешните ни "търговци" Гергов,Дончев,Ганчев и други червени любимци,а никой човек от народа не е правел така!

3. Той е и типичен партиен активист- обича да се занимава с избори и предизборна дейност,да общува с известни хора и да се хвали което го сближава не с хората от народа,а с днешните червени управници което означава,че социалистите,наричани още "либерали" по времето на Алеко са били същите.

4. Той никога не ходи на църква,значи е атеист като червените.

Това в крайна сметка означава,че бай Ганьо е сатиричен образ на типичния червен партиен активист. Комунистите обаче обичат да приписват неговите "качества" на народа ни,понеже техния собствен манталитет е съвсем същия,заради него те са станали за присмех и понеже усещат това,бягат от него и го натрисат на народа ни.
цитирай
12. bojil - (Първоначално няма да повярвате, но, и автора Алеко, и героя Ганьо, са евреи)
08.05.2017 15:26
grigorsimov написа:
И там е същността, на явлението и на произведението. Но "пасивите" си остават за нас - българите.
Важното е да осъзнаем истината и, всеки според силите и възможностите си, да пази народното си достоинство, и най-важното - народа български, който е доведен до измиране.
И да се доверим на Божията воля, защото Господ Бог най-добре познава нравите и делата на богоубийците, и само той има право и власт, да съди, и живите, и мъртвите.
Слава Тебе Човеколюбче Иисусе Христе, слава Тебе! Амин

Не мога да повярвам,че е възможно но търговската,партийна и атеистична дейност на бай Ганьо не могат да изключат това а за автора нямаме такива данни. Но ако имаш по-надеждна информация някъде,която да подкрепя думите ти сподели я- нека да я прочетем и ние. Слава на Господа Исуса Христа сега и за вечни времена- амин!
цитирай
13. alchemist - Пич, изхвърляш се яко.
08.05.2017 20:26
Редно е, да се замислим защо има бай Ганьовци край нас? И какво точно означават те.
Аз се сещам за още една жалка фигура - хаджи Генчо.
цитирай
14. bojil - Редно е, да се замислим защо ...
08.05.2017 23:06
alchemist написа:
Редно е, да се замислим защо има бай Ганьовци край нас? И какво точно означават те.
Аз се сещам за още една жалка фигура - хаджи Генчо.

"Байганьовци" има във всеки народ- не само в нашия,но само ние сме набедени за това- другите си го претрайват. А хаджи Генчо... а-аааа,ХАДЖИ Генчо??!! Думата "Хаджи" сама по себе си говори,че става въпрос за богаташ т.е. за прецедент- не за стандартен човек от обикновения народ! Но приличащи на него богаташи т.е.прецеденти не са ли ганьоподобните червени милиардери Груша Гунчев,Телян Беевски,Гьорги Кергов,Семьон Пейшов,Сайшо Дрончев,Кристо Ховачки,Цвъкан Василев и прочее???
цитирай
15. 1997 - С интерес следя дискусията
10.05.2017 20:56
Потвърждава се мнението ми, че Алеко (по Бешков) ще повтори репликата си щом го забраните

"Книга от подобно естество никоя уважаваща себе си държава не позволява дори да излезе от печат"

цитирай
16. pando - Точно обратното Божо
11.05.2017 13:24
"Бай Ганьо" иска да внуши чувство на виновност по отношение на еврогейщината/виж резултатите днес/,а не по отношение на Русия. Внушаването на чувство на виновност е най -често използувано днес от соросоидите. В холивудските филми руснаците и германците са представени като полуидиоти с разкривени от злоба лица...Последният филм който гледах с Джон Траволта-трима бели психопати правят зулуми,но...идва един афроамериканец и обравя "героично"бакиите. Изводът е че белите трябва да се чувствуват виновни. Хитро,нали. Бай ти Ганьо трици да яде пред тях.
Младежите от северен тип/руси/ във филмите им са хомосексуалци,а пък момичетата от северен/нордичен тип са "влюбени" във африканци и араби,които са"свестните"момчета...
цитирай
17. bojil - Потвърждава се мнението ми, че А...
11.05.2017 16:13
1997 написа:
Потвърждава се мнението ми, че Алеко (по Бешков) ще повтори репликата си щом го забраните

"Книга от подобно естество никоя уважаваща себе си държава не позволява дори да излезе от печат"

Всеки изкрейзил русофил ще я повтори- не само Алеко.
цитирай
18. bojil - "Бай Ганьо" иска да в...
11.05.2017 16:18
pando написа:
"Бай Ганьо" иска да внуши чувство на виновност по отношение на еврогейщината/виж резултатите днес/,а не по отношение на Русия. Внушаването на чувство на виновност е най -често използувано днес от соросоидите. В холивудските филми руснаците и германците са представени като полуидиоти с разкривени от злоба лица...Последният филм който гледах с Джон Траволта-трима бели психопати правят зулуми,но...идва един афроамериканец и обравя "героично"бакиите. Изводът е че белите трябва да се чувствуват виновни. Хитро,нали. Бай ти Ганьо трици да яде пред тях.
Младежите от северен тип/руси/ във филмите им са хомосексуалци,а пък момичетата от северен/нордичен тип са "влюбени" във африканци и араби,които са"свестните"момчета...

Онази политика не я одобрявам- виждам че има нередовности,внесени най-вече от черната администрация на Обама но смятам,че в нея има нещо много гнило. Глупави хора с криви мозъци могат да измислят тия сценарии,от които с право се възмущаваш- хора нуждаещи се от психолог или психиатър. Такива има навсякъде разбира се- те не са приоритет на Америка и най-много са изглежда в соц.-системата,която обаче ги прикриваше и още ги прикрива с множество изпитани прийоми.
цитирай
19. get - Защо разглеждате това произведение изведено от контекста на съществуващата към него момент ... ?
12.05.2017 00:38
bojil написа:
1997 написа:
Потвърждава се мнението ми, че Алеко (по Бешков) ще повтори репликата си щом го забраните

"Книга от подобно естество никоя уважаваща себе си държава не позволява дори да излезе от печат"

Всеки изкрейзил русофил ще я повтори- не само Алеко.


... не само вътрешно политическа а и двустранно икономическа България - Русия обстановка?
Защо не си спомните? В него момент Русия се опитва да ни вкара не само в сферата на гео-политическите а и на икономическите си интереси!? Да ви припомням ли за скандала избухнал във връзка с неизгодният руски поект за изграждане на държавната ни железопътна мрежа!
В тази връзка - не ви ли прави впечатление "бай Ганьо пътува по запада" ... май и поради това е "неблагодарен простак" и т. н.?

Друго, дават ми пример с Гоголевата "Мъртви души" където интригата е друга (но нека сами я прочетат и осмислят) а забравят ЗА АЗБУЧНИЯ ПРИМЕР: КАКВО СЕ СЛУЧВА С НЕРАЗУМНО КРИТИКУВАЩИТЕ ПОРЯДКИТЕ В РУСИЯ - при един Радишчев?!
- Когото докарват до там, че сам да си сложи КРАЙ НА ЖИВОТА!!!
- Защо не прочетат и осмислят целият цинизъм излязъл изпод височайшата императорска ръка:
"Да отиде(в Сибир - доп.м.) оплакивать плачевную судьбу крестянского състояния, хоря и неоспоримо, что лучшей судбы наших крестьян, нет во всей вселенной!"

Та накрая, като един Захария ще възкликна:
- Лошо нещо е туй московлука ... Право имали ония старци от времето на Екатерина ... !"
цитирай
20. bojil - Потвърждава се мнението ми, че А...
12.05.2017 16:37
get написа:
bojil написа:
1997 написа:
Потвърждава се мнението ми, че Алеко (по Бешков) ще повтори репликата си щом го забраните

"Книга от подобно естество никоя уважаваща себе си държава не позволява дори да излезе от печат"

Всеки изкрейзил русофил ще я повтори- не само Алеко.


... не само вътрешно политическа а и двустранно икономическа България - Русия обстановка?
Защо не си спомните? В него момент Русия се опитва да ни вкара не само в сферата на гео-политическите а и на икономическите си интереси!? Да ви припомням ли за скандала избухнал във връзка с неизгодният руски поект за изграждане на държавната ни железопътна мрежа!
В тази връзка - не ви ли прави впечатление "бай Ганьо пътува по запада" ... май и поради това е "неблагодарен простак" и т. н.?

Друго, дават ми пример с Гоголевата "Мъртви души" където интригата е друга (но нека сами я прочетат и осмислят) а забравят ЗА АЗБУЧНИЯ ПРИМЕР: КАКВО СЕ СЛУЧВА С НЕРАЗУМНО КРИТИКУВАЩИТЕ ПОРЯДКИТЕ В РУСИЯ - при един Радишчев?!
- Когото докарват до там, че сам да си сложи КРАЙ НА ЖИВОТА!!!
- Защо не прочетат и осмислят целият цинизъм излязъл изпод височайшата императорска ръка:
"Да отиде(в Сибир - доп.м.) оплакивать плачевную судьбу крестянского състояния, хоря и неоспоримо, что лучшей судбы наших крестьян, нет во всей вселенной!"

Та накрая, като един Захария ще възкликна:
- Лошо нещо е туй московлука ... Право имали ония старци от времето на Екатерина ... !"

В Русия никога не е било по-хубаво от онова,което ни казват безпристрастните наблюдатели в лицето на нашите стари възрожденци и никога не е било такова,каквото си го представят наивните русофили.
цитирай
21. to4icata111 - Но, пък, в Чикаго
12.05.2017 17:23
тези дни официално бе открита улица/кръстовище на името на Алеко Константинов. Намира се на ъгъла на Ървинг парк и Харлем авеню. (за тези които познават Чикаго). Не зная дали това събитие е било отразено от родните медии, но българите в Чикаго и Америка са развълнувани и горди от този факт. На малките български деца в Америка е трудно да обясниш, кой е Бай Ганя и защо се държи така. :) Всичко с времето си. Макар да мисля, че имаме достатъчно примери за съвременни Бай Ганьовци, та даже и У Народното събрание. :)
Поздрави!
цитирай
22. bojil - тези дни официално бе открита ул...
12.05.2017 17:30
to4icata111 написа:
тези дни официално бе открита улица/кръстовище на името на Алеко Константинов. Намира се на ъгъла на Ървинг парк и Харлем авеню. (за тези които познават Чикаго). Не зная дали това събитие е било отразено от родните медии, но българите в Чикаго и Америка са развълнувани и горди от този факт. На малките български деца в Америка е трудно да обясниш, кой е Бай Ганя и защо се държи така. :) Всичко с времето си. Макар да мисля, че имаме достатъчно примери за съвременни Бай Ганьовци, та даже и У Народното събрание. :) Поздрави!

Децата надали да се интересуват кой е Алеко,но американците със сигурност ще питат и отговор даже ще получат но не този,който ще хареса на нас патриотите.
цитирай
23. 1997 - Долу Волтер
12.05.2017 21:41
bojil написа:
Децата надали да се интересуват кой е Алеко,но американците със сигурност ще питат и отговор даже ще получат но не този,който ще хареса на нас патриотите.

Те американците формират впечатлението си за българите по мюзикъла "Кандид"с музика на Бърнстейн. Там българите изнасилват жени, мъже, който им попадне колят и общо взето са най- диви варвари. Жалко, но Кандид се смята за най- великото произведение на Волтер.
Естествено културните хора знаем за кого се отнасят българите в Кандид и Бай Ганьо. Някои, за съжаление не знаете.
цитирай
24. bojil - Децата надали да се интересуват кой ...
13.05.2017 00:24
1997 написа:
bojil написа:
Децата надали да се интересуват кой е Алеко,но американците със сигурност ще питат и отговор даже ще получат но не този,който ще хареса на нас патриотите.

Те американците формират впечатлението си за българите по мюзикъла "Кандид"с музика на Бърнстейн. Там българите изнасилват жени, мъже, който им попадне колят и общо взето са най- диви варвари. Жалко, но Кандид се смята за най- великото произведение на Волтер.
Естествено културните хора знаем за кого се отнасят българите в Кандид и Бай Ганьо. Някои, за съжаление не знаете.

Волтер навярно е чел за поражението,нанесено от цар Калоян на онези френски рицари,които дошли в България за да ни крадат и изнасилват и решил да си отмъсти,като припише злодействата на нас. Той не бил исторически капацитет и никога в живота си не е виждал Българи,а бил и с нечисто потекло но в чужбина има достатъчно наивници,които да се връзват на съчинените от него дивотии.
цитирай
25. 1997 - Мисля, че си на крив път
13.05.2017 00:30
bojil написа:
Волтер навярно е чел за ...

Написах, "Естествено културните хора знаем за кого се отнасят българите в Кандид и Бай Ганьо. Някои, за съжаление не знаете." Няма "навярно", просто се знае кои са българите на Волтер и кой е Бай Ганьо.
цитирай
26. bojil - Волтер навярно е чел за. . . Написах, ...
13.05.2017 00:32
1997 написа:
bojil написа:
Волтер навярно е чел за ...

Написах, "Естествено културните хора знаем за кого се отнасят българите в Кандид и Бай Ганьо. Някои, за съжаление не знаете." Няма "навярно", просто се знае кои са българите на Волтер и кой е Бай Ганьо.

"Няма" но според тебе- според мене има!
цитирай
27. get - @25. 1997 - Отново "ГРЕДА" - както е присъщо почти винаги за ...
13.05.2017 14:28
bojil написа:
1997 написа:
bojil написа:
Волтер навярно е чел за ...

Написах, "Естествено културните хора знаем за кого се отнасят българите в Кандид и Бай Ганьо. Някои, за съжаление не знаете." Няма "навярно", просто се знае кои са българите на Волтер и кой е Бай Ганьо.

"Няма" но според тебе- според мене има!


... "пролетарските" полу-интЕлЕгЕнти и комунисти-българофоби!!

- Какво искам да кажа - ще стане ясно за твърде начетеният "1997" - ако се сети да ми каже:
Кой бе източника за информация, при написването от иезуитският възпитаник Франсоа-Мари Аруе на книгата му "Кандид или (за) Оптимизма"?
цитирай
28. bojil - Волтер навярно е чел за. . . Написах, ...
30.05.2017 18:56
get написа:
bojil написа:
1997 написа:
bojil написа:
Волтер навярно е чел за ...

Написах, "Естествено културните хора знаем за кого се отнасят българите в Кандид и Бай Ганьо. Някои, за съжаление не знаете." Няма "навярно", просто се знае кои са българите на Волтер и кой е Бай Ганьо.

"Няма" но според тебе- според мене има!


... "пролетарските" полу-интЕлЕгЕнти и комунисти-българофоби!!

- Какво искам да кажа - ще стане ясно за твърде начетеният "1997" - ако се сети да ми каже:
Кой бе източника за информация, при написването от иезуитският възпитаник Франсоа-Мари Аруе на книгата му "Кандид или (за) Оптимизма"?

Явно не го знае или не му изнася- затова си мълчи.
цитирай
29. wasp - Поздравления за смелия пост...
04.06.2017 20:15
Сещам се за един съвременник на Бай-Ганя в америката - войнстващият простак DT
цитирай
30. bojil - Сещам се за един съвременник на Б...
04.06.2017 22:09
wasp написа:
Сещам се за един съвременник на Бай-Ганя в америката - войнстващият простак DT

"Нашите" известни общественици и медии се грижат да бъдем добре информирани за всяка просташка проява на "нашенци",без значение дали е истинска или е измислена от тях: по-важното е червената пропаганда срещу България да върви,за да заслужат обещаните парички от Москва.
цитирай
31. 1997 - Ни да мълчиш, ни да продумаш
18.06.2017 23:17
bojil написа:
get написа:
bojil написа:
1997 написа:
bojil написа:
Волтер навярно е чел за ...

Написах, "Естествено културните хора знаем за кого се отнасят българите в Кандид и Бай Ганьо. Някои, за съжаление не знаете." Няма "навярно", просто се знае кои са българите на Волтер и кой е Бай Ганьо.

"Няма" но според тебе- според мене има!


... "пролетарските" полу-интЕлЕгЕнти и комунисти-българофоби!!

- Какво искам да кажа - ще стане ясно за твърде начетеният "1997" - ако се сети да ми каже:
Кой бе източника за информация, при написването от иезуитският възпитаник Франсоа-Мари Аруе на книгата му "Кандид или (за) Оптимизма"?

Явно не го знае или не му изнася- затова си мълчи.

"Certains critiques9 ont vu dans ce personnage l’incarnation de la naïveté de l’auteur lui-même. Le baron, au nom imprononçable, entiché de ses quartiers de noblesse, qui va exclure Candide du « jardin d’Eden » symboliserait la noblesse allemande tandis que le « roi des Bulgares » serait Frédéric II qui, en novembre 1757, s’est couvert de gloire dans la victoire de Rossbach. Voltaire, qui croyait à la défaite de son ancien protecteur, prend alors conscience de sa naïveté. Le conte serait donc une revanche sur l’humiliation infligée par Frédéric II, à la suite de la brouille qui a fâché le philosophe avec le roi de Prusse en 1753. Traiter Frédéric II de « roi des Bulgares » est une façon indirecte de rappeler son orientation sexuelle, le terme de « bougre » (lui-même dérivé de « bulgare ») signifiant « homosexuel » au xviiie siècle. "
В: https://fr.wikipedia/wiki/Candide
цитирай
32. bojil - Волтер навярно е чел за. . . Написах, ...
19.06.2017 15:35
1997 написа:
bojil написа:
get написа:
bojil написа:
1997 написа:
bojil написа:
Волтер навярно е чел за ...

Написах, "Естествено културните хора знаем за кого се отнасят българите в Кандид и Бай Ганьо. Някои, за съжаление не знаете." Няма "навярно", просто се знае кои са българите на Волтер и кой е Бай Ганьо.

"Няма" но според тебе- според мене има!


... "пролетарските" полу-интЕлЕгЕнти и комунисти-българофоби!!

- Какво искам да кажа - ще стане ясно за твърде начетеният "1997" - ако се сети да ми каже:
Кой бе източника за информация, при написването от иезуитският възпитаник Франсоа-Мари Аруе на книгата му "Кандид или (за) Оптимизма"?

Явно не го знае или не му изнася- затова си мълчи.

"Certains critiques9 ont vu dans ce personnage l’incarnation de la naïveté de l’auteur lui-même. Le baron, au nom imprononçable, entiché de ses quartiers de noblesse, qui va exclure Candide du « jardin d’Eden » symboliserait la noblesse allemande tandis que le « roi des Bulgares » serait Frédéric II qui, en novembre 1757, s’est couvert de gloire dans la victoire de Rossbach. Voltaire, qui croyait à la défaite de son ancien protecteur, prend alors conscience de sa naïveté. Le conte serait donc une revanche sur l’humiliation infligée par Frédéric II, à la suite de la brouille qui a fâché le philosophe avec le roi de Prusse en 1753. Traiter Frédéric II de « roi des Bulgares » est une façon indirecte de rappeler son orientation sexuelle, le terme de « bougre » (lui-même dérivé de « bulgare ») signifiant « homosexuel » au xviiie siècle. "
В: https://fr/wiki/Candide

Това е друго нещо: благодаря.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1773539
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64251
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада