Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2017 16:22 - ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ НЕ СТРОИ ДЕМОКРАЦИЯ А КОМУНИЗЪМ ОТ КИТАЙСКИ ТИП,В КОЙТО МИЛИОНЕРИ СА САМО ИЗБРАНИТЕ ОТ "ПАРТИЯТА"
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 3479 Коментари: 14 Гласове:
18

Последна промяна: 28.08.2017 21:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ НЕ СТРОИ ДЕМОКРАЦИЯ А КОМУНИЗЪМ ОТ КИТАЙСКИ ТИП,В КОЙТО МИЛИОНЕРИ СА САМО ИЗБРАНИТЕ ОТ "ПАРТИЯТА"


   Всичко,което става в днешна България е под контрола на червените,колко и да се изкарват неучастващи или незапознати с много от събитията. Цялата ни макроикономика е тяхна а микроикономиката,която се контролира трудно е поставена от тях под такъв силен натиск,че едва оцелява. Енергетиката е в техните ръце,затова всички възлови за Бългаория договори са сключени от тях. Медиите са техни- онези,които са турски работят за тях,понеже са дадени на турците по специално споразумение. Онези,които са на "западни" фирми са собственост на руски фирми,регистрирани на запад. ТЕЦ "Марица изток" и златодобивните дейности у нас се държат от руски фирми,регистрирани в Америка и Канада а транспортните ни фирми са в ръцете на турци,вербувани от партийното ДС или от КГБ.

  Спортът у нас е дело на комунистите- затова нямаме остижения в него. По-рано тези постижения бяха нужни на "Партията",за да рекламира съветския строй пред наивни негри и араби. Сега вече няма такъв строй,затова постиженията ни секнаха. Много от по-раншните ни титли бяха взети благодарение на допинга (което важи за всички отбори,включително на Русия и Америка). Днешните световни и олимпийски шампиони ползват свръхмодерен допинг,който още не е забранен от спортните законодателства а у нас се ползват ретроварианти,които лесно биват хващани при тест- затова много наши състезатели не смеят дори да се явят на голямо състезание. Големите туристически фирми почти изцяло са на партийни "хора" а строителството на едро- без никакво изключение!

  Здравеопазването също е в нечисти червени ръце: 99% от частните болници у нас са в ръцете на турци,отличили се със своята вярна служба на партийното ДС. Същото се отнася за хотелските вериги и големите курорти,големите предприятия и т.н. Текстилните фирми,чиито собственици са гърци и италианци не правят изключение: всички гръцки предприемачи у нас са бивши или настоящи гръцки коунисти,които се отчитат за всичко пред нашата "Партия" и й плащат редовен десятък,както впрочем и турците от транспортните и медицинските фирми. Италианските "предприемачи" у нас до един са мафиотски представители,понеже мафията бе водеща антифашистка организация в Италия заради това,че Мусолини положи огромни усилия да я ликвидира и забрани. Техния десятък към "Партията" също тече разбира се,онзи на "Дънди прешъс" също!

  Демокрацията у нас е напълно привидна- ние още нямаме онези права и доходи,които имат западняците- имаме само техните задължения и разходи а в страната нищо не се случва така,както го иска народът. Когато някой обикновен човек реши да започне бизнес "социалната" т.е. социалистическата държава всячески му пречи,понеже той разбива монопола на партийните фирми и не плаща десятък на "Партията". Мутренския рекет над такива предприемачи,извършван в интерес на "Партията" между 1990-2012 г. вече почти не върви но това не пречи от време на време "неизвестни" лица на известната 100-годишна партия да поубият някой бизнесмен,който е решил да играе на пазара своеволно и е отказал десятъка на "Партията" или е нарушил нейния монопол в определена икономическа и финансова сфера.

  Най-богатите хора в България до един са верни на "Партията" кадри: Гергов, Пешов, Ганчев, Банев, Ковачки, Калчев, Димов, Пеевски, Цв.Василев, Костов, Райчев, Зографски, Божков, Манджуков, клана Галеви, клана Павлови, клана Нинови и пр.,без никакво изключение! Онези от тях,които никога не са членували в "Партията" са още по-опасни и подозрителни,понеже са вербувани директно от партийната ДС или което е още по-лошо: от КГБ!

                                         image

  Не е никак трудно да направим извод какво означава всичко това. Рекапитулацията на всичко,което се случва у нас след 1989 г. води до един-единствен верен извод,както потвърди още през 2015-2016 г. Съветник Исти: съвременна България строи комунизъм от китайски тип. Неведнъж съм споделял това в електронното пространство но допускам,че е възможно на други хора да им е дошла наум същата идея независимо от мен,което е напълно естествено разбира се. Забавях до днес публикацията на подготвената отчасти чернова с това заглавие но днес се убедих,че вече не мога да я забавям и най-после се стегнах да я довърша.

  Комунизмът от китайски тип строи капитализъм,поставен изцяло под "вещото" ръководство на "Партията" и на специално избрани от нея верни лица. Монополът на "Партията" е съхранен,но поставен на други основи: доминация на партийния бизнес над непартийния,ликвидиране конкуренцията на дребния бизнес,ползване на нископлатен робски труд,ежедневни измами на потребителите,незабавно проправяне път за всички нови идеи на "партийните" хора и омаловажаване или открадване идеите на всички останали и т.н. Единствения проблем на партийните ни предприемачи тогава остава само един: отношенията с Русия.

  Партийните среди винаги са гледали с добро око на хората,които поддържат добри отношения със старата червена метрополия,която управляваше съветските колонии цели 50 години. Новото време обаче роди икономически независими успешни бизнесмени които,макар да са хора на "Партията",вече не искат да са подчинени на Москва която вечно дърпа от техните приходи,краде новите им технологии и създава спънки пред успешния им бизнес. Затова те почват да търсят сближаване с Америка и другите страни от Запада,затова тяхната "фракция" у нас от година на година става все по-силна и по-силна а фракцията на изостаналите във времето русофили: все по-слаба и по-слаба. Създава се остър конфликт между двете фракции,изразяващ се в междупартийни сблъсъци между "лявото" и "дясното" политическо пространство,а техните водачи трупат дивиденти от това. Така народът,за кой и да гласува,винаги е в ръцете на червените присвоисти.

  Китайския тип комунизъм,т.е. червения капитализъм е твърде успешен- това се доказа от невероятните грандоманговски успехи на Китай,който строи със силни темпове светло капиталистическо бъдеще под ръководството на "Партията" и разстрелва всички богати бизнесмени,които посмеят да пренебренат нейните "мъдри" съвети или да откажат дължимия десятък. Робския полуангариен труд на обикновените китайци е представян като "свободен труд" на "свободни" хора,които сами са избрали съдбата си и никой не казва че "техния" избор е предрешен отдавна понеже единствено хората,родени от доказалите се фамилии на партийната върхушка може да стават милионери и милиардери!

  Не по-различно е положението у нас,където "равния старт" в живота е непознато явление за поразените от комунизма Българи: стартът на червените ръководители бе на сантиметри от финала а стартът на останалите- на стотици и хиляди километри от него.
image
  Затова нашите червени капиталисти бързо и лесно натрупаха първичен капитал от милиони и милиарди в чужда валута,а след 1997 г. заобичаха китайския комунизъм и решиха да го въведат на практика у нас,понеже Валутния борд сложи праг на банковите им обири,извършвани от техните финансово-политически банди чрез масови фалити на банкови вериги или чрез смяна на парите. Така основното кранче,от което те "дърпаха" досега им бе затворено поради което те пристъпиха към изпълнение на по-трудната,но по-благодатна задача: построяването на комунизъм от китайски тип у нас. При него ръководната роля на "Партията" не се натрапва от Конституцията а се подразбира от всеки,който е опитал да завърти свой собствен бизнес и е опрел до безкрайните "разрешителни режими" изправящи се пред всеки,който не е в крак с изискванията на "Партията".



Гласувай:
19


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Щом ти казваш,
28.08.2017 19:17
братиньо...
цитирай
2. get - - Апостолов, вие вярвате ли ... че без астрологическите таблици - има определени хора ... ?
28.08.2017 21:34
apostapostoloff написа:
братиньо...


... които притежават качества - даващи им способности да надникват в бъдещето? Защото аз вярвам, че да!

- пример за един такъв човек е руският писател Салтиков-Шчедрин, който едва ли не предрича идването на власт в Русия на диктатор от вида на Сталин ... като още по-странното е, че донякъде давайки му портретна характеристика - тя е много близка до сталиновата?
- Ако не вярвате четете - описанието на Глуповският градоначалник?
"В городском архиве до сих пор сохранился портрет Угрюм-Бурчеева. Это мужчина среднего роста, с каким-то деревянным лицом, очевидно никогда не освещавшимся улыбкой. Густые, остриженные под гребенку и как смоль черные волосы покрывают конический череп и плотно… обрамливают узкий и покатый лоб. Глаза серые, впавшие…; взгляд чистый, без колебаний; нос сухой, спускающийся от лба почти в прямом направлении книзу; губы тонкие, бледные, опушенные подстриженною щетиной усов; челюсти развитые, но без выдающегося выражения плотоядности, а с каким-то необъяснимым букетом готовности раздробить или перекусить пополам. Вся фигура сухощавая с узкими плечами, приподнятыми кверху, с искусственно выпяченною вперед грудью и с длинными, мускулистыми руками. Одет в военного покроя сюртук, застегнутый на все пуговицы, и держит в правой руке сочиненный Бородавкиным «Устав о неуклонном сечении», но, по-видимому, не читает его, а как бы удивляется, что могут существовать на свете люди, которые даже эту неуклонность считают нужным обеспе чивать какими-то уставами."

- А как той го описва, като политическа фигура е още по-интересно?

„Угрюм-Бурчеев принадлежал к числу самых фанатических нивелляторов этой школы. Начертавши прямую линию, он замыслил втиснуть в нее весь видимый и невидимый мир, и притом с таким непременным расчетом, чтоб нельзя было повернуться ни взад ни вперед, ни направо, ни налево. Предполагал ли он при этом сделаться благодетелем человечества? – утвердительно отвечать на этот вопрос трудно. Скорее, однако ж, можно думать, что в голове его вообще никаких предположений ни о чем не существовало. Лишь в позднейшие времена (почти на наших глазах) мысль о сочетании идеи прямолинейности с идеей всеобщего осчастливления была возведена в довольно сложную и неизъятую идеологических ухищрений административную теорию, но нивелляторы старого закала, подобные Угрюм-Бурчееву, действовали в простоте души, единственно по инстинктивному отвращению от кривой линии и всяких зигзагов и извилин… ПРЯМАЯ ЛИНИЯ СОБЛАЗНЯЛА его не ради того, что ОНА в то же время есть и КРАТЧАЙШАЯ…, А РАДИ ТОГО, ЧТО ПО НЕЙ МОЖНО БЫЛО ВЕСЬ ВЕК МАРШИРОВАТЬ И НИ ДО ЧЕГО НЕ ДОМАРШИРОВАТЬСЯ .”

- Но той не е само Салтиков-Шчедрин а и един Маркс е, който предрича, идването на власт от Сталин с неговият „сталинизъм” ?
- Но при Маркс естествено поради липса на Сталин, този специфичен строй се е наричал с друго име – а то е: АЗИАТСКИ СПОСОБ на ПРОИЗВОДСТВО с ОСНОВНА ЧЕРТА – ЛИПСА НА КАКВА И ДА Е СОБСТВЕНОСТ – Всичката е държавна! Нещо подобно бе и по времето на Хрушчов, и в безвремието на Брежневият ЗАСТОЙ – все ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ! С вездесъщата ПАРТИЙНА-НОМЕНКЛАТУРА - която както ни обясняваше, че «всички сме равни» - бе «по-равна» от нас(с вас) останалите наивници?!

цитирай
3. bojil - (Щом ти казваш,...)
28.08.2017 21:49
apostapostoloff написа:
братиньо...

Тази тенденция няма нищо общо с това,което аз казвам и изобщо не се влияе от него- тя се случва с мене и без мене,с тебе и без тебе.
цитирай
4. bojil - братиньо. . . . . . които притежават ...
28.08.2017 21:51
get написа:
apostapostoloff написа:
братиньо...


... които притежават качества - даващи им способности да надникват в бъдещето? Защото аз вярвам, че да!

- пример за един такъв човек е руският писател Салтиков-Шчедрин, който едва ли не предрича идването на власт в Русия на диктатор от вида на Сталин ... като още по-странното е, че донякъде давайки му портретна характеристика - тя е много близка до сталиновата?
- Ако не вярвате четете - описанието на Глуповският градоначалник?
"В городском архиве до сих пор сохранился портрет Угрюм-Бурчеева. Это мужчина среднего роста, с каким-то деревянным лицом, очевидно никогда не освещавшимся улыбкой. Густые, остриженные под гребенку и как смоль черные волосы покрывают конический череп и плотно… обрамливают узкий и покатый лоб. Глаза серые, впавшие…; взгляд чистый, без колебаний; нос сухой, спускающийся от лба почти в прямом направлении книзу; губы тонкие, бледные, опушенные подстриженною щетиной усов; челюсти развитые, но без выдающегося выражения плотоядности, а с каким-то необъяснимым букетом готовности раздробить или перекусить пополам. Вся фигура сухощавая с узкими плечами, приподнятыми кверху, с искусственно выпяченною вперед грудью и с длинными, мускулистыми руками. Одет в военного покроя сюртук, застегнутый на все пуговицы, и держит в правой руке сочиненный Бородавкиным «Устав о неуклонном сечении», но, по-видимому, не читает его, а как бы удивляется, что могут существовать на свете люди, которые даже эту неуклонность считают нужным обеспе чивать какими-то уставами."

- А как той го описва, като политическа фигура е още по-интересно?

„Угрюм-Бурчеев принадлежал к числу самых фанатических нивелляторов этой школы. Начертавши прямую линию, он замыслил втиснуть в нее весь видимый и невидимый мир, и притом с таким непременным расчетом, чтоб нельзя было повернуться ни взад ни вперед, ни направо, ни налево. Предполагал ли он при этом сделаться благодетелем человечества? – утвердительно отвечать на этот вопрос трудно. Скорее, однако ж, можно думать, что в голове его вообще никаких предположений ни о чем не существовало. Лишь в позднейшие времена (почти на наших глазах) мысль о сочетании идеи прямолинейности с идеей всеобщего осчастливления была возведена в довольно сложную и неизъятую идеологических ухищрений административную теорию, но нивелляторы старого закала, подобные Угрюм-Бурчееву, действовали в простоте души, единственно по инстинктивному отвращению от кривой линии и всяких зигзагов и извилин… ПРЯМАЯ ЛИНИЯ СОБЛАЗНЯЛА его не ради того, что ОНА в то же время есть и КРАТЧАЙШАЯ…, А РАДИ ТОГО, ЧТО ПО НЕЙ МОЖНО БЫЛО ВЕСЬ ВЕК МАРШИРОВАТЬ И НИ ДО ЧЕГО НЕ ДОМАРШИРОВАТЬСЯ .”

- Но той не е само Салтиков-Шчедрин а и един Маркс е, който предрича, идването на власт от Сталин с неговият „сталинизъм” ?
- Но при Маркс естествено поради липса на Сталин, този специфичен строй се е наричал с друго име – а то е: АЗИАТСКИ СПОСОБ на ПРОИЗВОДСТВО с ОСНОВНА ЧЕРТА – ЛИПСА НА КАКВА И ДА Е СОБСТВЕНОСТ – Всичката е държавна! Нещо подобно бе и по времето на Хрушчов, и в безвремието на Брежневият ЗАСТОЙ – все ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ! С вездесъщата ПАРТИЙНА-НОМЕНКЛАТУРА - която както ни обясняваше, че «всички сме равни» - бе «по-равна» от нас(с вас) останалите наивници?!


Затова комунизмът е висша форма на едрия банков империалистически капитализъм в най-дивия и най-агресивния му вид. С това заглавие също съм започнал статия но не съм я довършил така,както бях позарязал и тази.
цитирай
5. get - - Случайно ли смятате, че е нарисувал още през1911 г. Робърт Милнър ... ?
28.08.2017 22:22
bojil написа:
apostapostoloff написа:
братиньо...

Затова комунизмът е висша форма на едрия банков империалистически капитализъм в най-дивия и най-агресивния му вид. С това заглавие също съм започнал статия но не съм я довършил така,както бях позарязал и тази.


... тази карикатура на Маркс, заобиколен от най-големите финансови акули на него време?

https://en.wikipedia/wiki/File:Robert-Minor-Dee-Lighted-1911.png

- Ако отворим излязлата и излизаща и вече незасекретена литература относно въпроса: Кой финансира Троцкий и Ленин да направят ПРЕВРАТА в Русия - Отново ще стигнем, до подобна категория хора от едрият финансов капитал?!

- Съзнателни или не, ни лъжат, преповтаряйки и внушавайки ни "марксовата истина"? Че капитализма създавал, своя гробокопач - пролетариата (вероятно важащо за неговото време) - но от тогава светът се е променил ... липсва този масов безправен пролетариат от началото на Промишлената революция, живеещ в скотски условия и при мизерно заплащане!
- На практика сега промишленият-работник не е определящ, като цифра, при трудово заетите лица!
- За това "революционерите" поради оредяващата и отесняващата им "социална" база - по съвета на Х. Маркузе, обръщат поглед, към други категории "подтиснати" - с които да заменят промишленият пролетариат, като ... основен двигател на социалната "революция" :(((!

- Но отново се връщам на МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ между ФИНАНСОВИЯТ КАПИТАЛ и ПРОЛЕТАРСКИТЕ ВОДАЧИ, които в съучастие РАЗБИВАТ ТРАДИЦИОННО И ИСТОРИЧЕСК, СЛОЖИЛИТЕ СЕ КОЛЕКТИВИ И ОБЩЕСТВА - с цел РАЗСТРОЙСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ... И ПОСТИГАНЕ ПО-ЛЕСНО ЦЕЛИТЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗМА ... което при ФИНАНСОВИТЕ АКУЛИ СЕ НАРИЧА ГЛОБАЛИЗЪМ ... или както казва народа ни: Не по врат - а по шия?

- Но наместо да одумваме кой и какво - мисля е по-добре, да дам извадки от произведения НА ХОРА С РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ ПРИ КОМУНИЗМА - И които пишат ТЕХНИТЕ ИЗСТРАДАНИ ИСТИНИ ЗА НЕГО - които са ги накарали да го напуснат и започнат борба с него!?
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Божо!
29.08.2017 06:56
Поставената от теб диагноза на държавното управление и политическата конюнктура у нас е изключително точна. Потвърждението на очертаните от теб реалности може да се види във всички сектори и проявления на управлението, бизнеса, социалната политика, проспериращия тип манталитет, в между-фирмените и дори в между-личностните отношения. Този анализ може да бъде много полезен за доосъзнаването на много българи, които са все още в колебание относно реалното състояние на държавата и обществото ни. Подписвам се за достоверността на всяка дума от статията ти и ще я популяризирам, доколкото това е възможно.
Чест и почитания за обективните разкрития за същността на комунизма в публикацията, защото истината е най-ефикасното лекарство срещу червената чума!
цитирай
7. bojil - Поставената от теб диагноза на д...
30.08.2017 14:43
batogo написа:
Поставената от теб диагноза на държавното управление и политическата конюнктура у нас е изключително точна. Потвърждението на очертаните от теб реалности може да се види във всички сектори и проявления на управлението, бизнеса, социалната политика, проспериращия тип манталитет, в между-фирмените и дори в между-личностните отношения. Този анализ може да бъде много полезен за доосъзнаването на много българи, които са все още в колебание относно реалното състояние на държавата и обществото ни. Подписвам се за достоверността на всяка дума от статията ти и ще я популяризирам, доколкото това е възможно.
Чест и почитания за обективните разкрития за същността на комунизма в публикацията, защото истината е най-ефикасното лекарство срещу червената чума!

Благодаря за високата оценка приятелю- популяризирай материалите щом ти харесват,България трябва да е запозната.
цитирай
8. bojil - братиньо. . . Затова комунизмът е ...
30.08.2017 16:41
get написа:
bojil написа:
apostapostoloff написа:
братиньо...

Затова комунизмът е висша форма на едрия банков империалистически капитализъм в най-дивия и най-агресивния му вид. С това заглавие също съм започнал статия но не съм я довършил така,както бях позарязал и тази.


... тази карикатура на Маркс, заобиколен от най-големите финансови акули на него време?

https://en/wiki/File:Robert-Minor-Dee-Lighted-1911.png

- Ако отворим излязлата и излизаща и вече незасекретена литература относно въпроса: Кой финансира Троцкий и Ленин да направят ПРЕВРАТА в Русия - Отново ще стигнем, до подобна категория хора от едрият финансов капитал?!

- Съзнателни или не, ни лъжат, преповтаряйки и внушавайки ни "марксовата истина"? Че капитализма създавал, своя гробокопач - пролетариата (вероятно важащо за неговото време) - но от тогава светът се е променил ... липсва този масов безправен пролетариат от началото на Промишлената революция, живеещ в скотски условия и при мизерно заплащане!
- На практика сега промишленият-работник не е определящ, като цифра, при трудово заетите лица!
- За това "революционерите" поради оредяващата и отесняващата им "социална" база - по съвета на Х. Маркузе, обръщат поглед, към други категории "подтиснати" - с които да заменят промишленият пролетариат, като ... основен двигател на социалната "революция" :(((!

- Но отново се връщам на МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ между ФИНАНСОВИЯТ КАПИТАЛ и ПРОЛЕТАРСКИТЕ ВОДАЧИ, които в съучастие РАЗБИВАТ ТРАДИЦИОННО И ИСТОРИЧЕСК, СЛОЖИЛИТЕ СЕ КОЛЕКТИВИ И ОБЩЕСТВА - с цел РАЗСТРОЙСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ... И ПОСТИГАНЕ ПО-ЛЕСНО ЦЕЛИТЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗМА ... което при ФИНАНСОВИТЕ АКУЛИ СЕ НАРИЧА ГЛОБАЛИЗЪМ ... или както казва народа ни: Не по врат - а по шия?

- Но наместо да одумваме кой и какво - мисля е по-добре, да дам извадки от произведения НА ХОРА С РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ ПРИ КОМУНИЗМА - И които пишат ТЕХНИТЕ ИЗСТРАДАНИ ИСТИНИ ЗА НЕГО - които са ги накарали да го напуснат и започнат борба с него!?

Да- основната цел на марксизма е допринасяне полза на банките и банкерите- нищо друго!
цитирай
9. get - - Първо! Искам да ви дам ОТКРОВЕН...
31.08.2017 13:20
- Първо! Искам да ви дам ОТКРОВЕННИТЕ И ИЗСТРАДАНИ ИСТИНИ на един бивш член на комунистическа партия - по отношение, Каква държава е Съветският съюз(при Сталин ?) и Какво бе поведението на СССР по отношение на "освободените" от него страни ... в които под негова диктовка, бе създадено странното общество "народна демокрация" :))) - смея се на тавтологията, която полуграмотните партийни-имами тълкуватели на Маркс - вкараха в името на зависимите от Съветската "пролетарска" империя, държави ... и България в това число:((( ?!

- Но да се върнем - какво ни разказва югославянина ... за тези отминали времена "на свобода" - Ето?

Такова едно ДВУРУШНИЧЕСТВО (двурушник - като морал в поведение? – е изразяващо се в стремежа му едновременно да удовлетворява интересите на две, антагонистични по характера си страни; с други думи казано: тоест, морален и поведенчески опортюнизъм граничещ с мошеничество ) се наблюдаваше в дълбочината на югославско-съветските отношения: на повърхността (имаше наглед!) – пълно политическо и и особенно идеологическо съгласие, а в действителност – разминаващи се в различни посоки действия и идеи.
Когато една действително голяма делегация от висши югославски – Тито, Ранкович, Кидрич, Нешкович – беше през пролетта на 1946 г. в Москва, отношенията между двете групи ръководители изглеждаха, повече от сърдечни. Сталин пригръщаше Тито, говорейки за неговата роля в европейски мащаб и грубо унижаваше българите и Димитров. Но скоро след това, възникнаха противоречия и разногласията по повод на акционерните компании.
Прикрити търкания вървяха постоянно. Невидими за некомунистическият свят, те се разпалваха на закритите събрания на партийните събрания, на комитетите, като примерно вербовките от съветските тайни служби, които те, без изобщо да се считат извършваха и не се възприемаше, като засягащи държавният и партиен апарат.
Те се разгаряха и в сферата на идеологията, най-вече заради съветското пренебрежение по отношение на югославската революция. Съветските представители с увно неудоволствие преглъщаха това, че югославяните поставяха Тито ръдем със Сталин, тях ной-вече ги дразнеше независимите отношения на Югославия с източноевропейските страни и ръста на престижа й сред тях.
Вскоро след това търканията преминаха и в икономическите отношения, особенно след това, когато на югославяните стана ясно, покрай обичайните търговски отношения, че те не могат да разчитат на съветската помощ при изпълнение на петилетният си план.
Забелязвайки съпротивата Сталин подчерта, че използването на акционерните компании, не отговаря(става) за едно дружествено отношение между дружествени и съюзнически страни, и обеща да предостави всевъзможна помощ, но в същото време неговите търговци се възползваха от икономически преимущества, които те получаваха вследствие обострянето отношенията на Югославия със Запада и в резултат на илюзорните представи на югославяните за СССР , като на една безкористна и нехогемонистична държава.
Ако не се счита Албания, Югославия бе единствената источноевропейска страна, която се е освободила от нацистката агресия и в същото време бе осъществила и вътрешна революция, без решаващата помощ на Червената армия. Тя бе продължила даже и по-нататък от останалите при провеждане на социалните преобразувания и в същото време бе разположена така, че с времето ставаше най-уязвимото място в съветският блок.
В Гърция вървеше гражданската война.
В организацията на Обединените нации, Югославия я обвиняваха в това, че оказва материална помощ и се занимава с подстрекателство; в същото време отношенията на Югославия със Запада, и най-вече със Съединените щати, бяха обтегнати до максимален предел. Като отправям поглед назад, ми се стрява, че Съветското правителство не само, че с удовлетворение гледаше обострените отношения на югославия със Запада, но даже и ги провокираше, старайеки се разбира се да не излиза от рамките на своите интереси и възможности.
Молотов в Париж едва ли не се бе разцелувал с Кардел, след, като от Югославия бяха свалени два американски самолета, ъпреки че го предупреди да не вземем да свалим и трети. Съветското правителство не предприемаше никакви преки действия по отношение на въстанието в Гърция, практически оставяйки Югославия да понесе отговорност пред ООН, и не предприе никакви решителни мерки, за да се стигне до прекратяването на военните действия - до този момент, когато Сталин не счете, че това отговаря на техните интереси.

Поэтому выбор Белграда в качестве места пребывания Коминформа на поверхностный взгляд был признанием югославской революции. За ним стояло тайное советское намерение усыпить бдительность югославских руководителей революционным самоудовлетворением и подчинить Югославию некоей воображаемой международной коммунистической солидарности – а фактически гегемонии Советского государства или, скорее, ненасытным требованиям советской политической бюрократии.
Дойде време да кажа и нвещо, за позицията на Сталин по отношение на революциите, и в това число за югославската?
Доколкото в решаващи моменти, Москва винаги се е въздържала от поддръжката на китайската и испанска революции а в много отношения даже и на югославската, не без основания се налага гледната точка за това, че Сталин като цяло бе против революциите. Това донякъде не е съвсем вярно?
Той бе „против” условно, тоест до тази степен, докато революцията излиза извън предела на интересите на Съветската държава. Той инстиктивно усъщаше, че създаването на революционно центрове извън пределите на Москва, МОЖЕ ДА ПОСТАВИ ПОД ЗАПЛАХА НЕГОВОТО ВЪРХОВЕНСТВО в световният комунизъм, и в края на краищата това стана. Ето защо, той помагаше при революциите само до определен етап – до това време, докато той можеше да ги контролира – но той винаги бе готов в тежки за тях минути да ги изостави, и най-вече когато те се изплъзваха от неговата хватка.
Аз считам, че дори и днес, по отношение на това в политиката на Съветският правителство, не са настъпили каквито и да е значими промени!
Бъдейки човек, който в собствената си страна, бе подчинил всеки и всичко на своите възгледи и личността си, Сталин не можеше по по-различен начин да се държи и извън СССР.
Отъждействявайки вътрешният прогрес и свободата с интересите и привилегиите на политическата партия, и в международните отношения той не можеше да бъде друг, освен, КАТО ХЕГЕМОНИСТ.
Както винаги следа да съдим, не по думите а по делата!
Според тях, той самият бе станал РОБ НА ДЕСПОТИЗМА, БЮРОКРАЦИЯТА И ОГРИНЕЧЕНОСТТА НА НИЗКОПОКЛОНСТВОТО, КОИТО ТОЙ БЕ НАЛОЖИЛ В „СВОЯТА” СТРАНА.

(…) – А тук илюстрация – ДОКОЛКО ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ СССР „народни демокрация” – са били „народни” и „демократични” … тоест на практика ЗАВИСИМИ, ПОЛУ-КОЛОНИАЛНИ ДЪРЖАВИ на „братско-пролетарският и интернацианолен” Съветски съюз (за съжаление нямах време да ви я преведа – Простете!?)
- Обърнете специално внимание на текста с ГЛАВНИ БУКВИ?

Хотя в Румынии мы были лишь проездом, мы повсюду видели причины для критики. Во-первых, в том, что касается ОТНОШЕНИЙ МЕЖДУ Советским Союзом и другими восточноевропейскими странами: эти страны по-прежнему удерживались ФАКТИЧЕСКОЙ ОККУПАЦИЕЙ, а ИХ БОГАТСТВА различными путями из них ВЫЖИМАЛИСЬ, чаще всего через акционерные компании, в которые РУССКИЕ ЕДВА ЛИ ЧТО-ЛИБО ВКЛАДЫВАЛИ, за исключением германского капитала, который они просто провозгласили трофеем войны.
ТОРГОВЛЯ с этими странами ВЕЛАСЬ не так, как она ведется во всем мире, а на основе особых договоренностей, в соответствии с которыми Советское правительство ПОКУПАЛО ТОВАРЫ ПО ЗАНИЖЕННЫМ, А ПРОДАВАЛО – ПО ЗАВЫШЕННЫМ МИРОВЫМ ЦЕНАМ. Только Югославия была исключением. Обо всем этом мы знали.
Мы были особенно ошеломлены высокомерной позицией советских представителей. Я помню, как мы пришли в ужас от слов советского командующего в Яссах: «О, эти грязные румынские Яссы! И эти румынские мамалыжники!» Он также повторял остроту Эренбурга и Вышинского, касающуюся коррупции и воровства в Румынии: «Это не нация, это профессия!»




Допълнение!
- Мисля, четейки заглавието, че определението: "КОМУНИЗЪМ ОТ КИТАЙСКИ ТИП" е в същността си подвеждащо - Тъй като в България бе проведена приватизация ЕДНО КЪМ ЕДНО СЛЕДВАЙКИ МОДЕЛА - Който бе приложен в Съветският съюз от партийните номенклатурчици и "либерални"-технократи, Егор Гайдар и Анатолий Чубайс ... които според НЕПРАВИЛНОТО МАРКСОВО ОБЯСНЕНИЕ по Въпроса за "първоначално натрупване на капитала" ... проведоха тази ДИВА И КРИМИНАЛНА ПРИВАТИЗАЦИЯ - За разлика от Китай, който тръгна по малко по-различен път ? Какъв е бил пътя - можем да продължим да коментираме ... при съответен интерес по въпроса?
цитирай
10. bojil - - Първо! Искам да ви дам ОТКРОВЕН...
01.09.2017 15:59
get написа:
- Първо! Искам да ви дам ОТКРОВЕННИТЕ И ИЗСТРАДАНИ ИСТИНИ на един бивш член на комунистическа партия - по отношение, Каква държава е Съветският съюз(при Сталин ?) и Какво бе поведението на СССР по отношение на "освободените" от него страни ... в които под негова диктовка, бе създадено странното общество "народна демокрация" :))) - смея се на тавтологията, която полуграмотните партийни-имами тълкуватели на Маркс - вкараха в името на зависимите от Съветската "пролетарска" империя, държави ... и България в това число:((( ?!

- Но да се върнем - какво ни разказва югославянина ... за тези отминали времена "на свобода" - Ето?

Такова едно ДВУРУШНИЧЕСТВО (двурушник - като морал в поведение? – е изразяващо се в стремежа му едновременно да удовлетворява интересите на две, антагонистични по характера си страни; с други думи казано: тоест, морален и поведенчески опортюнизъм граничещ с мошеничество ) се наблюдаваше в дълбочината на югославско-съветските отношения: на повърхността (имаше наглед!) – пълно политическо и и особенно идеологическо съгласие, а в действителност – разминаващи се в различни посоки действия и идеи.
Когато една действително голяма делегация от висши югославски – Тито, Ранкович, Кидрич, Нешкович – беше през пролетта на 1946 г. в Москва, отношенията между двете групи ръководители изглеждаха, повече от сърдечни. Сталин пригръщаше Тито, говорейки за неговата роля в европейски мащаб и грубо унижаваше българите и Димитров. Но скоро след това, възникнаха противоречия и разногласията по повод на акционерните компании.
Прикрити търкания вървяха постоянно. Невидими за некомунистическият свят, те се разпалваха на закритите събрания на партийните събрания, на комитетите, като примерно вербовките от съветските тайни служби, които те, без изобщо да се считат извършваха и не се възприемаше, като засягащи държавният и партиен апарат.
Те се разгаряха и в сферата на идеологията, най-вече заради съветското пренебрежение по отношение на югославската революция. Съветските представители с увно неудоволствие преглъщаха това, че югославяните поставяха Тито ръдем със Сталин, тях ной-вече ги дразнеше независимите отношения на Югославия с източноевропейските страни и ръста на престижа й сред тях.
Вскоро след това търканията преминаха и в икономическите отношения, особенно след това, когато на югославяните стана ясно, покрай обичайните търговски отношения, че те не могат да разчитат на съветската помощ при изпълнение на петилетният си план.
Забелязвайки съпротивата Сталин подчерта, че използването на акционерните компании, не отговаря(става) за едно дружествено отношение между дружествени и съюзнически страни, и обеща да предостави всевъзможна помощ, но в същото време неговите търговци се възползваха от икономически преимущества, които те получаваха вследствие обострянето отношенията на Югославия със Запада и в резултат на илюзорните представи на югославяните за СССР , като на една безкористна и нехогемонистична държава.
Ако не се счита Албания, Югославия бе единствената источноевропейска страна, която се е освободила от нацистката агресия и в същото време бе осъществила и вътрешна революция, без решаващата помощ на Червената армия. Тя бе продължила даже и по-нататък от останалите при провеждане на социалните преобразувания и в същото време бе разположена така, че с времето ставаше най-уязвимото място в съветският блок.
В Гърция вървеше гражданската война.
В организацията на Обединените нации, Югославия я обвиняваха в това, че оказва материална помощ и се занимава с подстрекателство; в същото време отношенията на Югославия със Запада, и най-вече със Съединените щати, бяха обтегнати до максимален предел. Като отправям поглед назад, ми се стрява, че Съветското правителство не само, че с удовлетворение гледаше обострените отношения на югославия със Запада, но даже и ги провокираше, старайеки се разбира се да не излиза от рамките на своите интереси и възможности.
Молотов в Париж едва ли не се бе разцелувал с Кардел, след, като от Югославия бяха свалени два американски самолета, ъпреки че го предупреди да не вземем да свалим и трети. Съветското правителство не предприемаше никакви преки действия по отношение на въстанието в Гърция, практически оставяйки Югославия да понесе отговорност пред ООН, и не предприе никакви решителни мерки, за да се стигне до прекратяването на военните действия - до този момент, когато Сталин не счете, че това отговаря на техните интереси.

Поэтому выбор Белграда в качестве места пребывания Коминформа на поверхностный взгляд был признанием югославской революции. За ним стояло тайное советское намерение усыпить бдительность югославских руководителей революционным самоудовлетворением и подчинить Югославию некоей воображаемой международной коммунистической солидарности – а фактически гегемонии Советского государства или, скорее, ненасытным требованиям советской политической бюрократии.
Дойде време да кажа и нвещо, за позицията на Сталин по отношение на революциите, и в това число за югославската?
Доколкото в решаващи моменти, Москва винаги се е въздържала от поддръжката на китайската и испанска революции а в много отношения даже и на югославската, не без основания се налага гледната точка за това, че Сталин като цяло бе против революциите. Това донякъде не е съвсем вярно?
Той бе „против” условно, тоест до тази степен, докато революцията излиза извън предела на интересите на Съветската държава. Той инстиктивно усъщаше, че създаването на революционно центрове извън пределите на Москва, МОЖЕ ДА ПОСТАВИ ПОД ЗАПЛАХА НЕГОВОТО ВЪРХОВЕНСТВО в световният комунизъм, и в края на краищата това стана. Ето защо, той помагаше при революциите само до определен етап – до това време, докато той можеше да ги контролира – но той винаги бе готов в тежки за тях минути да ги изостави, и най-вече когато те се изплъзваха от неговата хватка.
Аз считам, че дори и днес, по отношение на това в политиката на Съветският правителство, не са настъпили каквито и да е значими промени!
Бъдейки човек, който в собствената си страна, бе подчинил всеки и всичко на своите възгледи и личността си, Сталин не можеше по по-различен начин да се държи и извън СССР.
Отъждействявайки вътрешният прогрес и свободата с интересите и привилегиите на политическата партия, и в международните отношения той не можеше да бъде друг, освен, КАТО ХЕГЕМОНИСТ.
Както винаги следа да съдим, не по думите а по делата!
Според тях, той самият бе станал РОБ НА ДЕСПОТИЗМА, БЮРОКРАЦИЯТА И ОГРИНЕЧЕНОСТТА НА НИЗКОПОКЛОНСТВОТО, КОИТО ТОЙ БЕ НАЛОЖИЛ В „СВОЯТА” СТРАНА.

(…) – А тук илюстрация – ДОКОЛКО ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ СССР „народни демокрация” – са били „народни” и „демократични” … тоест на практика ЗАВИСИМИ, ПОЛУ-КОЛОНИАЛНИ ДЪРЖАВИ на „братско-пролетарският и интернацианолен” Съветски съюз (за съжаление нямах време да ви я преведа – Простете!?)
- Обърнете специално внимание на текста с ГЛАВНИ БУКВИ?

Хотя в Румынии мы были лишь проездом, мы повсюду видели причины для критики. Во-первых, в том, что касается ОТНОШЕНИЙ МЕЖДУ Советским Союзом и другими восточноевропейскими странами: эти страны по-прежнему удерживались ФАКТИЧЕСКОЙ ОККУПАЦИЕЙ, а ИХ БОГАТСТВА различными путями из них ВЫЖИМАЛИСЬ, чаще всего через акционерные компании, в которые РУССКИЕ ЕДВА ЛИ ЧТО-ЛИБО ВКЛАДЫВАЛИ, за исключением германского капитала, который они просто провозгласили трофеем войны.
ТОРГОВЛЯ с этими странами ВЕЛАСЬ не так, как она ведется во всем мире, а на основе особых договоренностей, в соответствии с которыми Советское правительство ПОКУПАЛО ТОВАРЫ ПО ЗАНИЖЕННЫМ, А ПРОДАВАЛО – ПО ЗАВЫШЕННЫМ МИРОВЫМ ЦЕНАМ. Только Югославия была исключением. Обо всем этом мы знали.
Мы были особенно ошеломлены высокомерной позицией советских представителей. Я помню, как мы пришли в ужас от слов советского командующего в Яссах: «О, эти грязные румынские Яссы! И эти румынские мамалыжники!» Он также повторял остроту Эренбурга и Вышинского, касающуюся коррупции и воровства в Румынии: «Это не нация, это профессия!»




Допълнение!
- Мисля, четейки заглавието, че определението: "КОМУНИЗЪМ ОТ КИТАЙСКИ ТИП" е в същността си подвеждащо - Тъй като в България бе проведена приватизация ЕДНО КЪМ ЕДНО СЛЕДВАЙКИ МОДЕЛА - Който бе приложен в Съветският съюз от партийните номенклатурчици и "либерални"-технократи, Егор Гайдар и Анатолий Чубайс ... които според НЕПРАВИЛНОТО МАРКСОВО ОБЯСНЕНИЕ по Въпроса за "първоначално натрупване на капитала" ... проведоха тази ДИВА И КРИМИНАЛНА ПРИВАТИЗАЦИЯ - За разлика от Китай, който тръгна по малко по-различен път ? Какъв е бил пътя - можем да продължим да коментираме ... при съответен интерес по въпроса?

Съветската колониална система продължава да работи здраво дори днес- заложените от лицемерния серсемоид Сталин принципи още са главна първооснова на Българо-руските икономически взаимоотношения.
цитирай
11. get - @ 10. bojil - Предполагам?
01.09.2017 16:55
Дължа ви малко или повече, разяснения, по отношение ТОЗИ МОМЕНТ В ПРЕДХОДНИЯТ СИ ПОСТ-цитат?
Цитат:
„… восточноевропейскими странами: эти страны по-прежнему удерживались ФАКТИЧЕСКОЙ ОККУПАЦИЕЙ, а ИХ БОГАТСТВА различными путями из них ВЫЖИМАЛИСЬ, чаще всего через акционерные компании*, в которые РУССКИЕ ЕДВА ЛИ ЧТО-ЛИБО ВКЛАДЫВАЛИ, за исключением германского капитала**, который они просто провозгласили трофеем войны.” – Тоест, Какво се крие зад неясните термини:
А) акционерные компании*
Б) германского капитала** - и ДА СИ УЯСНИМ - Как тъй, следващият-нов «голям брат» СТАЛИН - ни е ограбвал, използвайки «екстрите» оставени му, от предходният ни «голям брат» ГИТЛЕР?

- На 1 февруари 1941 г. в 11 часа, Богдан Филов и Нойбахер-представителят на немското правителство(по чието името е известна спогодбата) полагат подписите си под КЛИРИНГОВАТА Спогодба*** имаща основно за целq ИЗДРЪЖКАТА НА ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ У НАС и в частност на Балкани. А вече след юни 1941 г. изхранването и обличането на хитлеристката армия „воюваща на Изток”!
- КЛИРИНГ (от английското "clearing" - разчистване (на взаимни текущи задължения). Клирингът е форма на плащания, основана на централизирано прихващане на насрещните парични вземания и задължения по търговски и други операции БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАЛИЧНИ ПАРИ. Съгласно клиринговата спогодба нещата се променят НЕГАТИВНО. Тъй като при новите условия търговецът изнася стоката, а германският купувач я плаща в райхсмарки на Германската кредитна каса.Тя от своя страна съобщава на нашата Българска народна банка, че приема стойността на въпросната стока, а нашата банка плаща на въпросния търговец стойността на стоката, която изнася.
- С тази спогодба се налага курсът на марката да бъде 32,50 лева, КОЙТО Е НЕРЕАЛЕН при тогавашните условия, НА КОНВЕРТИРУЕМ златен български лев. От това в последствие, премиите за чуждестранните солидни девизи се намаляват с 25%. А десет месеца по-късно те окончателно се премахват. ОЗНАЧАВАЩО, че(?) България ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ТЪРГУВА ПРЯКО с онези страни, които след 1939 г. са присъединени към Германия(Чехия, Полша, Дания, Белгия, Холандия, Франция, Норвегия и др.) - ОБМЕНЪТ с тях трябва да се извършва ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И САМО чрез Германия!
- Друг основен въпрос ПРИ ТЕЗИ ПРЕГОВОРИ И СПОГОДБА е въпросът за ЕКСПОРТА НА СТОКИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПРЕРАБОТВАТЕЛНА, предимно на селско стопанска подукция, промишленост!
- Ще се спра предимно на БЪЛГАРСКИТЕ ТЮТЮНИ … за които всеки ОТ НАС, в гимназистките си години, би следвало, задължително да знае под формата НА РОМАНА „Тютюн” от Д. Димов!?
- За забравилите, отдавна четеният роман – да обясня за какво иде реч?
Уж добрите предварителни намерения изразяващи се В ОТПУСКАНЕТО, ОТ ГЕРМАНСКИТЕ ФИНАНСОВИ ЕКСПЕРТИ, по въпроса на ПРЕМИЯ от 100 милиона р. марки, ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЦЕНАТА НА ТЮТЮНИТЕ и намаляване с 20 % цените на земеделските машини, включително и на тези, които са вече внесени – ВСИЧКО на практика ОСТАВА НА ХАРТИЯ!
- В дневника си Филов ни обяснява, че германците УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНАТА на тютюна с 5 лева, но ОТЛАГАТ ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ, които трябва да се извършат до края на годината - а те са около милиард и петстотин милиона лева, ЗА СЛЕД края на ВОЙНАТА! По същество с този ход, поредният ни „голям брат” и „съюзник” в лицето на хитлерова Германия, започва източването на иконимиката и ограбването на народа и страната ни.

- А някои, ако са си припомнили Романа – вероятно ще са си задали и въпроса – Бе какво беше това „ТОНГА” – която Б. Морев въведе заради акционерите-германци, а пък работниците стачкуваха и имаше убити … пък после някои станаха и партизани … и любов имаше … ама „революционна” а не буржоазна, като сега при „демокрацията” ? :)) :))!

- Но най-напред – В какво се състои технологичният процес в тютюно-обработката … наречен ТОНГА?
- Изсушените тютюневи листа след като се изнижат, се сортират на групи по беритби на три класи и се правят на снопчета (пастали) от 40-60 листа. След като отлежат, пасталите се подреждат на бали по 20-25 кг. За разлика от методите на обработка „басма” и „пастал” – които са ТРУДОЕМКИ !?
Поради спицификите си, „Тонга(та)”, скъсява работното време с около 60-70% и изисква по-малко квалифицирани работници, за разлика от сложните като манипулации при методите: „басма” и „широк пастал”; поради това става възможно да се наемат по-слабо платени работници. Докато при манипулация „широк пастал” 100 кг тютюн се обработват за три дни от четири работнички, при „тонга” същото количество тютюн се обработва за три дни от една работничка. Това дава възможност да се намали работното време за манипулация от 8-10 месеца годишно на 4-5 месеца, а дори и по-малко. Намалява се общият годишен доход на работниците с около 30-40%, въпреки че през периода 1937-1939 г. техните заплати биват увеличени с 20%.
Съответно въвеждането на „Тонга(та)” води до по-кратка заетост на работниците в тютюно-преработвателната промишленост, а от там и по-ниското им, годишно, трудово възнаграждение. Именно всичко това е показано в романа „Тютюн” на Д. Димов?

- Дано съм успял да обясня – не така простите методи използвани от социалистите-освободители (на пролетариата от всички страни:)))) СЪЩИТЕ ТЕ … й СЪЮЗНИЦИ-агресори Сталин-Хитлер от началото на Втората световна война … а като дойде време да делят плячката – взеха та се сбиха при подялбата … Но, най-вече разбрахте ли (тази част В която ОБЯСНЯВАХ) ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ „ТЯХ” откровенни и прикрити методи за ограбване на България и българският народ – преди и след последната Голяма война?!

- С уважение!
цитирай
12. bojil - Дължа ви малко или повече, разяс...
03.09.2017 16:16
get написа:
Дължа ви малко или повече, разяснения, по отношение ТОЗИ МОМЕНТ В ПРЕДХОДНИЯТ СИ ПОСТ-цитат?
Цитат:
„… восточноевропейскими странами: эти страны по-прежнему удерживались ФАКТИЧЕСКОЙ ОККУПАЦИЕЙ, а ИХ БОГАТСТВА различными путями из них ВЫЖИМАЛИСЬ, чаще всего через акционерные компании*, в которые РУССКИЕ ЕДВА ЛИ ЧТО-ЛИБО ВКЛАДЫВАЛИ, за исключением германского капитала**, который они просто провозгласили трофеем войны.” – Тоест, Какво се крие зад неясните термини:
А) акционерные компании*
Б) германского капитала** - и ДА СИ УЯСНИМ - Как тъй, следващият-нов «голям брат» СТАЛИН - ни е ограбвал, използвайки «екстрите» оставени му, от предходният ни «голям брат» ГИТЛЕР?

- На 1 февруари 1941 г. в 11 часа, Богдан Филов и Нойбахер-представителят на немското правителство(по чието името е известна спогодбата) полагат подписите си под КЛИРИНГОВАТА Спогодба*** имаща основно за целq ИЗДРЪЖКАТА НА ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ У НАС и в частност на Балкани. А вече след юни 1941 г. изхранването и обличането на хитлеристката армия „воюваща на Изток”!
- КЛИРИНГ (от английското "clearing" - разчистване (на взаимни текущи задължения). Клирингът е форма на плащания, основана на централизирано прихващане на насрещните парични вземания и задължения по търговски и други операции БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАЛИЧНИ ПАРИ. Съгласно клиринговата спогодба нещата се променят НЕГАТИВНО. Тъй като при новите условия търговецът изнася стоката, а германският купувач я плаща в райхсмарки на Германската кредитна каса.Тя от своя страна съобщава на нашата Българска народна банка, че приема стойността на въпросната стока, а нашата банка плаща на въпросния търговец стойността на стоката, която изнася.
- С тази спогодба се налага курсът на марката да бъде 32,50 лева, КОЙТО Е НЕРЕАЛЕН при тогавашните условия, НА КОНВЕРТИРУЕМ златен български лев. От това в последствие, премиите за чуждестранните солидни девизи се намаляват с 25%. А десет месеца по-късно те окончателно се премахват. ОЗНАЧАВАЩО, че(?) България ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ТЪРГУВА ПРЯКО с онези страни, които след 1939 г. са присъединени към Германия(Чехия, Полша, Дания, Белгия, Холандия, Франция, Норвегия и др.) - ОБМЕНЪТ с тях трябва да се извършва ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И САМО чрез Германия!
- Друг основен въпрос ПРИ ТЕЗИ ПРЕГОВОРИ И СПОГОДБА е въпросът за ЕКСПОРТА НА СТОКИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПРЕРАБОТВАТЕЛНА, предимно на селско стопанска подукция, промишленост!
- Ще се спра предимно на БЪЛГАРСКИТЕ ТЮТЮНИ … за които всеки ОТ НАС, в гимназистките си години, би следвало, задължително да знае под формата НА РОМАНА „Тютюн” от Д. Димов!?
- За забравилите, отдавна четеният роман – да обясня за какво иде реч?
Уж добрите предварителни намерения изразяващи се В ОТПУСКАНЕТО, ОТ ГЕРМАНСКИТЕ ФИНАНСОВИ ЕКСПЕРТИ, по въпроса на ПРЕМИЯ от 100 милиона р. марки, ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЦЕНАТА НА ТЮТЮНИТЕ и намаляване с 20 % цените на земеделските машини, включително и на тези, които са вече внесени – ВСИЧКО на практика ОСТАВА НА ХАРТИЯ!
- В дневника си Филов ни обяснява, че германците УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНАТА на тютюна с 5 лева, но ОТЛАГАТ ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ, които трябва да се извършат до края на годината - а те са около милиард и петстотин милиона лева, ЗА СЛЕД края на ВОЙНАТА! По същество с този ход, поредният ни „голям брат” и „съюзник” в лицето на хитлерова Германия, започва източването на иконимиката и ограбването на народа и страната ни.

- А някои, ако са си припомнили Романа – вероятно ще са си задали и въпроса – Бе какво беше това „ТОНГА” – която Б. Морев въведе заради акционерите-германци, а пък работниците стачкуваха и имаше убити … пък после някои станаха и партизани … и любов имаше … ама „революционна” а не буржоазна, като сега при „демокрацията” ? :)) :))!

- Но най-напред – В какво се състои технологичният процес в тютюно-обработката … наречен ТОНГА?
- Изсушените тютюневи листа след като се изнижат, се сортират на групи по беритби на три класи и се правят на снопчета (пастали) от 40-60 листа. След като отлежат, пасталите се подреждат на бали по 20-25 кг. За разлика от методите на обработка „басма” и „пастал” – които са ТРУДОЕМКИ !?
Поради спицификите си, „Тонга(та)”, скъсява работното време с около 60-70% и изисква по-малко квалифицирани работници, за разлика от сложните като манипулации при методите: „басма” и „широк пастал”; поради това става възможно да се наемат по-слабо платени работници. Докато при манипулация „широк пастал” 100 кг тютюн се обработват за три дни от четири работнички, при „тонга” същото количество тютюн се обработва за три дни от една работничка. Това дава възможност да се намали работното време за манипулация от 8-10 месеца годишно на 4-5 месеца, а дори и по-малко. Намалява се общият годишен доход на работниците с около 30-40%, въпреки че през периода 1937-1939 г. техните заплати биват увеличени с 20%.
Съответно въвеждането на „Тонга(та)” води до по-кратка заетост на работниците в тютюно-преработвателната промишленост, а от там и по-ниското им, годишно, трудово възнаграждение. Именно всичко това е показано в романа „Тютюн” на Д. Димов?

- Дано съм успял да обясня – не така простите методи използвани от социалистите-освободители (на пролетариата от всички страни:)))) СЪЩИТЕ ТЕ … й СЪЮЗНИЦИ-агресори Сталин-Хитлер от началото на Втората световна война … а като дойде време да делят плячката – взеха та се сбиха при подялбата … Но, най-вече разбрахте ли (тази част В която ОБЯСНЯВАХ) ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ „ТЯХ” откровенни и прикрити методи за ограбване на България и българският народ – преди и след последната Голяма война?!

- С уважение!

Добре виждаме,че никой не ни е щадил- всеки "голям брат" е гледал да ни измами и да отмъкне от нас всичко,което му се удаде. Механизмите,по които се възстановяваше България обаче не бяха засегнати от германците,а от "съвецките хора": по тяхна препоръка Българското село,което бе гръбнак на нефалируемата Българска икономика и на нашата раждаемост е така унищожено,че никой не знае дали ще може вече да се възстанови.
цитирай
13. get - @ 12. bojil - Виждам, че явно САМО двамата ще си иговорим ... а очаквах да се включат ... ?
03.09.2017 22:25
... капацитети, като Венци-валери, и други подобни носталгици по "щастливото" социалистическо минало?

- За теб и четящите коментарите ми - пояснявам?
- И Хитлер и Сталин са СОЦИАЛИСТИ - да не го забравяме? Така, че формите и методите при управлението им с малки отлики са едни и същи!

Второ: Разпрострях се толкова да обяснявам за клиринговата по своя характер Спогодба Нойбахер - защото?
Защото след войната, вкарвайки ни в социалистическият ЛАГЕР - При СИВ(съвета за икономическа взаимопомощ) ОТНОВО имаме КЛИРИНГ!
Социалистите или поне тези които останаха след "демократичните" промени - ни убеждават: ОТНОШЕНИЯТА ВЪТРЕ В СИВ - са БИЛИ РАВНОПОПОСТАВЕНИ а от ТОВА СПРАВЕДЛИВИ ... и-и-и едва ли не СССР ХРАНЕЛ ИЗОСТАНАЛА БЪЛГАРИЯ - Е да ама - Не!
- Както след края на войната ГЕРМАНИЯ ОСТАНА ДА НИ ДЪЛЖИ ТРИ МИЛЯРДА РАЙХС МАРКИ - които ще видим "на куково лято"!
- Така е и при "братската и нерушима" дружба със СССР? Първа жертва на наивността ... и НА НЕИЗГОДНИТЕ ТЪРГОВСКО-ИКОНОМИЧЕСКИ УСЛОВИЯ В КОИТО БЕ ПОСТАВЕНА СТРАНАТА НИ ... падна един от най-верните комунисти-сатрапи Трайчо Костов? Ограбването на народа и икономиката ни ставаше чрез така наречената "конвертируема рубла" - основно разплащателно средство вътре в СИВ?

- Някои от нашенците се усетиха за неравнопоставеността дори и в персоналното заплащане между нас и МЕТРОПОЛИЯТА - та отидоха гастарбайтери в СССР - това спомняте ли си го, защото аз - Да!
Накратко, нашенците вкарвайки в ход връзки ... отиваха да работят в СССР, защото ТАМ за една и съща к-я, като в България труд, се заплащаше в ПЪТИ ПО-ДОБРЕ!
- България бе прецакана и след като бе РАЗТУРЕН СИВ - защото ние преди участвахме в проекти за съвместна експлоатация на находища на ЕНЕРГО носители ... в резултат СЕГА ПОЛУЧАВАМЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ В ЕВРОПА - проверете какви са цените примерно на природния газ, франко България и в западна Европа!?

- А инак за селото? на VII-я конгрес на БКП, бе прочетен НЕКРОЛОГА с който СЕ ОБЯВИ СМЪРТТА НА СЕЛОТО, през 1958 год.!
цитирай
14. bojil - . . . капацитети, като Венци-вал...
04.09.2017 16:13
get написа:
... капацитети, като Венци-валери, и други подобни носталгици по "щастливото" социалистическо минало?

- За теб и четящите коментарите ми - пояснявам?
- И Хитлер и Сталин са СОЦИАЛИСТИ - да не го забравяме? Така, че формите и методите при управлението им с малки отлики са едни и същи!

Второ: Разпрострях се толкова да обяснявам за клиринговата по своя характер Спогодба Нойбахер - защото?
Защото след войната, вкарвайки ни в социалистическият ЛАГЕР - При СИВ(съвета за икономическа взаимопомощ) ОТНОВО имаме КЛИРИНГ!
Социалистите или поне тези които останаха след "демократичните" промени - ни убеждават: ОТНОШЕНИЯТА ВЪТРЕ В СИВ - са БИЛИ РАВНОПОПОСТАВЕНИ а от ТОВА СПРАВЕДЛИВИ ... и-и-и едва ли не СССР ХРАНЕЛ ИЗОСТАНАЛА БЪЛГАРИЯ - Е да ама - Не!
- Както след края на войната ГЕРМАНИЯ ОСТАНА ДА НИ ДЪЛЖИ ТРИ МИЛЯРДА РАЙХС МАРКИ - които ще видим "на куково лято"!
- Така е и при "братската и нерушима" дружба със СССР? Първа жертва на наивността ... и НА НЕИЗГОДНИТЕ ТЪРГОВСКО-ИКОНОМИЧЕСКИ УСЛОВИЯ В КОИТО БЕ ПОСТАВЕНА СТРАНАТА НИ ... падна един от най-верните комунисти-сатрапи Трайчо Костов? Ограбването на народа и икономиката ни ставаше чрез така наречената "конвертируема рубла" - основно разплащателно средство вътре в СИВ?

- Някои от нашенците се усетиха за неравнопоставеността дори и в персоналното заплащане между нас и МЕТРОПОЛИЯТА - та отидоха гастарбайтери в СССР - това спомняте ли си го, защото аз - Да!
Накратко, нашенците вкарвайки в ход връзки ... отиваха да работят в СССР, защото ТАМ за една и съща к-я, като в България труд, се заплащаше в ПЪТИ ПО-ДОБРЕ!
- България бе прецакана и след като бе РАЗТУРЕН СИВ - защото ние преди участвахме в проекти за съвместна експлоатация на находища на ЕНЕРГО носители ... в резултат СЕГА ПОЛУЧАВАМЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ В ЕВРОПА - проверете какви са цените примерно на природния газ, франко България и в западна Европа!?

- А инак за селото? на VII-я конгрес на БКП, бе прочетен НЕКРОЛОГА с който СЕ ОБЯВИ СМЪРТТА НА СЕЛОТО, през 1958 год.!

"Капацитетите" не смеят да се включват при мен- много им е нерентабилен престоя тук,постоянно стават за посмешище и изпадат в депресия,затова предпочитат да ме заобикалят. Аз не трия никакви коментари освен ако не са крайно неприлични,а с техни камъни по техните глави бия- затова не смеят да се веснат и бягат от мен като прокажени. А "конвертируемата рубла" е нещо като "неконвертируемо" злато сиреч мираж,съществуващ само на книга и в главите на мошениците,които са я измислили.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1771908
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64245
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада