Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2018 20:08 - КАК СОЦИАЛИЗМЪТ НИ ДОКАРА СЕКТИ,НАРКОМАНИ,МУТРИ,ХЕЛОУИН И ГЕЙПАРАДИ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 2788 Коментари: 12 Гласове:
16

Последна промяна: 08.02.2018 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАК СОЦИАЛИЗМЪТ НИ ДОКАРА СЕКТИ,НАРКОМАНИ,МУТРИ,ХЕЛОУИН И ГЕЙПАРАДИ


   За никого не е тайна,че до 1944 г. у нас нямаше безразборно шетащи религиозни секти,наркомани,мутри,хелоуини и гейпаради. Такива неща нямаше и до 1990 г. а след това те постепенно се явиха и някои от тях с течение на времето станаха все по-нахални и по-досадни а техните претенции: все по-големи. Старите червени реакционери имат готов отговор на това- виновна е демокрацията,преди нея тези неща не съществуваха! До 1944 г. обаче в България също имаше демокрация много по-добра от сегашната,а тези негативни явления липсваха напълно от обществения живот на страната. Държави като днешен Израел или Турция също се имат за демократични,но такива неща там няма,значи вината за тези порочни явления не е в демокрацията а в нещо друго,което червените измамници премълчават.

  Колко и абсурдно да се струва на слабоумните защитници на социализма,вината за появата на тези негативни явления у нас е тъкмо в социализма- не в демокрацията!Старата царска демокрация у нас не допускаше тези неща по много проста причина: възпитанието и манталитетът на хората по нейно време не приемаха дори мисълта за такива неморални прояви и криминални забежки. От това следва че проблемът не е в демокрацията а във възпитанието,и незабавната поява на тези пороци у нас след 1990 г. говори категорично,че социалистическия начин на възпитание ги е докарал в България. Липсата на вероучение например е един от бичовете на нашето общество,който създава у хората чувството на безнаказаност а липсата на страх от Бога води до множество сатанински прояви като тези,които са описани в заглавието.

  Прав е бил червеният кумир Тодор Живков когато е заявил,че християнството ражда хора а социализмът- престъпници! Липсата на вероучение у нас отвори вратите на всякакви секти,гейщини,нркотрафици,престъпност и безогледна корупция! Вероучението бе един от първите предмети,които комунистите забраниха след 1944 г. а децата,възпитани без докосване до Бога са лесно податливи на всякакви престъпни въздействия и те лесно се превръщат в наркомани, мутри, сектанти, гейове или поклонници на чуждото! Има и друго неготивно явление,което ни докара социализмът: той прогони хората от селата,с което ликвидира гръбнака на Българската раждаемост и хилядолетните огнища на Българска народна култура,които съществуваха там. Така народът,лишен от своята собствена народна култура бе отворен за всякакви мерзки задгранични влияния,включително "празникът на любовта" на Св.Валентин и "детската радост" Хелоуин!

  В празника на любовта разбира се няма нищо лошо но кой да каже на децата,че истинският ден на любовта не е 14-ти февруари,а 17-ти септември: денят на светиците София,Вяра,Надежда и Любов??!! В условията на презрелия до загниване комунизъм и социализъм нямаше кой да им каже това- ето защо те отвориха сърцата си за западните влияния! Липсата на друг важен учебен предмет: отечествознание,забранен от комунистите безродници пък доведе до появата на на всякакви чуждопоклонници и любители на чуждото което бе логичен резултат от това,че на децата в училище им се забраняваше да обичат своето!

  Българският патриотизъм бе опасен и все още плаши червените предатели- истинския Български патриот няма да ги търпи нито секунда в парламента а ще ги вкара в затвора доживот след пълна имуществена конфискация,като няма да забрави да ги пита къде са милиардите,които ни отмъкна фалираната от тях КТБ и Жанвиденовата зима и къде са десетките тонове злато,които те харизаха на своите "големи братя" в Москва!

                                       image

  Комунизмът доведе и наркоманията у нас- до 1944 г. никаква наркомания не е съществувала у нас,а съответните препарати били съвършено непознати. От 50-те и 60-те години на миналия век обаче започва да се въвежда съветско-британската "мода" да се използват амфетамини и морфини с немедицинска цели. От началото 70-те години на века нашите фармацевтични заводи почнаха официално да произвеждат Амфетамин,а няколко години по-късно и Каптагон. До началото на 90-те години тези откровени наркотици,които произвеждаха нашите заводи се продаваха свободно в аптечната мрежа съвсем без рецепта и всяко дете можеше да си ги купи,стига да е спечелило 2-3 лева от далаверата с елекронни часовници или дънки,която много вървеше по онова време.

  Както се разбра по-късно,"нашата" БКП тогава е въртяла търговия с араби,негри,виетнамци,латиноамериканци и пр.,като под "вещото" ръководство на съветските КПСС и КГБ е продавала тези наркотици на разни терористи и "революционери",за да ги надъхва да правят "революции" в чужбина. От тази търговия печелеше само тя разбира се и никой "световен жандарм" вне можеше да й попречи да го прави,понеже тази дейност била част от политиката на Съветския съюз за вербуване на нови "борци" за комунистическа "правда" и червена "свобода". Бракуваните в нашите заводи "лекарства" сиреч наркотици попадаха в аптечната мрежа на страната а на хората се обясняваше,че те давали сила и помагали на паметта,на съня,на издръжливостта и т.н. Българското население изобщо не подозираше,че това са наркотици- никой червен далавераджия не си правеше труда да му каже това,и така бяха "зарибени" първите наркомани у нас.

  В ония особени времена имаше и друга предпоставка,която благоприятстваше развитието на наркоманията у нас- проблемът с кражбите на лекарства и лекарствени субстанции,а също на "лекарствени" технологии. Фармацевтичните комбинати,които произвеждаха такива вещества у нас не бяха застраховани от кражби- напротив,кражбата навсякъде се насърчаваше,понеже самите водачи на "Партията" и всички ръководни органи на социалистическата държава бяха замесени в перманентно крадене на всичко,което можеше да послужи някъде за забраняваната от тях и затова трижди по-сладка частна търговия,услуга или далавера.

  "Рибата мирише от главата",казва мъдростта на народа- затова всички червени ръководители от първия до последния бяха замесени в полузаконни далавери,разрешено за "своите хора" крадене,търговия "на парче" и услужване на "свои хора". По тази причина "Партията" не можеше да забрани на обикновените хора да крадат- кражбата бе на книга забранена,но на практика разрешена при което всички висши офицери,издигнати от "Партията" си построиха безплатни домове и вили с хоросана,арматурата и тухлите,които бяха отклонявани с техни устни нареждания от онези строежи,които подопечните им "Строителни войски" извършваха.

  Така кражбите при социализма станаха масово явление и фармацевтичните заводи не бяха пощадени от това. Обикновените работници тогава крадяха с килограми лекарства и субстанции а техните ръководители- с вагони,от което стотици червени далавераджии по-късно станаха милионери. Има например един,който е наречен с кодовото название "Вземко Вземков" (той ще се сети защо го наричат така),който по сведения на негови бивши колеги е станал милионер,като е завличал буквално с вагони от разискваните продукти,след което е отказал да се познава със своите бивши колеги и приятели и започнал да страни колко се може по-далече от тях.

  Това е привичния път по който наркотиците,обявени от "Партията" за лекарства стигнаха до Българите и зарибиха първите наркомани между тях. Не закъснели и първите далавери а хората,чиято наркомания била прекалено видима за обществото били веднага прибирани със или без присъда,за да не развалят "величествения" образ на комунизма и социализма,който съветските "другари" градяха и показваха пред очите на света. Така нашите затвори неусетно взели да се изпълват с наркомани а след амнистията,която червения президент Младенов обяви през 1990 г. всички хора,задържани в затворите дори за най-обикновена наркомания бяха пуснати да шетат свободно в обществото,а ние за пръв път в живота си видяхме наркомани.

  Пуснатите от партийната амнистия затворници не бяха станали наркомани през последните няколко месеца- те бяха зависими наркомани от години,а ние с боязън и удивление ги гледахме и се чудехме къде са били те по-рано,та не сме знаели нищичко за тях. От разговорите с някои такива разбирахме,че те били наркомани от 5-10 години и са задЪржани от червената власт за наркомания и незаконна търговия с наркотици,а най-любимите им наркопрепарати били "лекарствата" Амфетамин и Каптагон!

  След превръщането на "държавните" (сиреч партийни) фармацевтични заводи в частни предприятия ("купени" от червени "величия" разбира се!) кражбите в тях постепенно спряха. Свободните продажби на Амфетамин и Каптагон накрая също бяха прекратени,но това не спря наркоманията- веднъж появила се,тя започна свой собствен живот и "мерките",които взимаха следващите червени властници срещу нея естествено не даваха резултат. Технологиите за производство на споменатите наркотици бяха откраднати от ловки далавераджии,които започнаха да ги произвеждат при домашни условия,за да печелят от нарастналото търсене на тези боклуци. Излишно е да казвам,че водещо място в далаверите и незаконната търговия веднага заеха любимите на "Партията" червени мутри и доносници,които станаха "на всяка манджа мерудия" по времето на техния висш началник "Агент Гоце".

  Червените мутри и днес въртят наркотърговията у нас,а целта на тяхната партия е двояка: хем да финансира незаконните действия,които нерядко предприема срещу обществото,хем да разваля имиджа на демокрацията и да показва "нейните" наркоизцепки на всички,които жалят за отмиращия съветски социализъм.

  Мутрите не се появиха след 1989 г.- тях ги е имало и по времето на социализма,но тогава имената им бяха други- "спортисти" и "служители на ДС". След 1989 г. много тайни на червеното т.е. на фалшивото ДС изтекоха и голям брой от неговите служители,които живееха почти като на курорт из западните страни избягаха оттам,за да не бъдат съдени за шпионаж. Затова у нас изведнъж наляха големи групи от хора,знаещи отлично как се прави бизнес (за разлика от обикновеното население),имащи всякакви видове полезни бизнесвръзки,имащи специални умения включително бойни и дори валута,с която да подкупят някои от червените шефове на "държавните" т.е. на партийните предприятия,за да им подпишат нужните документи,с които да получат решаващи преференции за овладяване на бизнеса в определен бранш,присвояване на група хотели или бензиностанции,на верига предприятия или за получаване на някоя голяма печеливша поръчка.

  Докато хората се бореха за демокрация червените мутри,реорганизирани от руските тайни служби се бореха за кокала- той се оказа извънредно важен,щото сега "кокала" е "тяхна" частна акционерна собственост и всеки опит за честен бизнес е предварително обречен на неуспех! Огромен брой от червените мутри,които до 1989 г. служеха на "нашето" (т.е. на партийното) ДС сега са служители на руските тайни служби и правят усилено бизнес в страната,за да не остане нищо извън тяхната "сфера" на влияние. Дори сега,когато те уж са "кротнали" и се правят на мушици тяхната ежедневна вредителска дейност е така голяма,че почти всички важни сфери на обществения живот са овладени от руско-социалистическите мутренски монополи,включително маскирани като "представители" на ДПС! В техни ръце са например енергетиката, горивата, туризма и хотелските вериги, търговията на едро, почти всички масмедии (особено вестници и телевизии), силовите структури и охранителните дейности, ловните дружинки, ръководството на правосъдието, водещите научни академии, големите строителни фирми които печелят всички обществени поръчки, банковата дейност, големите предприятия, стоковите борси, монетния двор, пенсионните фондове, големите спортни дружества и спортни организации, частните болници че и много от "държавните", шефовете в здравеопазването, топлите директорски местенца и 99% от оръжието в цялата държава!

  "Хелоуините" и другите чуждопоклоннически "модни течения" у нас бяха докарани от социализма тогава,когато той прогони хората от селата и забрани на мнозинството от хората да следват своите хилядолетни обичаи,което отвори безбройни врати за навлизащите след 1960 г. чужди културни влияния,чиято инвазия се засили особено много след 1990 г. Народ,лишен от собсвена култура лесно попива чуждата- така социализмът ни докара до положение да познаваме чуждите обичаи по-добре от нашите. Не бе по-различно положението с гейпарадите- те се появиха едновременно със стъпването на Путин на Кремълския престол а това съвпадение е прекалено подозрително,за да бъде плод на някаква случайност. Целта на гейовете и гейпарадите също е двояка,както по настояване на Съветник Исти съм известил и другаде- първо,да показват на Българите колко по-"добре" са били в това отношение по време на социализъма и второ,да показват на наивните руснаци "истинското" лице на демокрацията.



Гласувай:
16


Вълнообразно


1. batogo - !!!:))) Чест и почитания за този точен, почтен анализ, приятелю!
07.02.2018 09:29
Всичко, което си описал е абсолютно достоверно и всеки почтен, уважаващ себе си и осъзнаващ ползата от разкриването на Истината българин ще го признае. Подписвам се под всяка дума от твоето изследване и ще го препоръчвам всеки ден на читателите си, докато се убедя, че всички са го прочели и осъзнали.
Поздравления, Божо, за позицията ти на истински родолюбец!
цитирай
2. nkf - Св. Валентин е задгранична мерз...
07.02.2018 14:04
Св. Валентин е задгранична мерзост!? Добре е да последваш собствения си съвет и да започнеш самият ти с вероучението. Второ, такова нещо като "царска демокрация" няма. България до незаконния референдум от 1947 г. е КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ, а не демокрация. Какво е демокрация, препоръчвам ти да четеш Аристотел. Турция не е демокрация, а конституционна република, базирана на няколко фундаментални принципа, заложени от Мустафа Кемал Ататюрк. В известен смисъл турската република е замислена да бъде в постоянен режим на мек светски автритаризъм. Изобщо нещата си имат точни, дори научни имена и задължително трябва да се използват точните имена, иначе писанието олеква много. Демокрацията е една от многото форми на политически режими, при това - според бащата на политическата философия - изроден режим. Никъде по света няма "истинска демокрация". Трето, в Израел има гей-паради и те са сериозен проблем там.
цитирай
3. bojil - Всичко, което си описал е абсолютно ...
07.02.2018 16:05
batogo написа:
Всичко, което си описал е абсолютно достоверно и всеки почтен, уважаващ себе си и осъзнаващ ползата от разкриването на Истината българин ще го признае. Подписвам се под всяка дума от твоето изследване и ще го препоръчвам всеки ден на читателите си, докато се убедя, че всички са го прочели и осъзнали.
Поздравления, Божо, за позицията ти на истински родолюбец!

Благодаря приятелю драги- поздравления и на теб,а също на нашите любезни читатели- желая на всички да са живи и здрави и да имат щастие,късмет!
цитирай
4. bojil - Св. Валентин е задгранична ...
08.02.2018 16:12
nkf написа:
Св. Валентин е задгранична мерзост!? Добре е да последваш собствения си съвет и да започнеш самият ти с вероучението. Второ, такова нещо като "царска демокрация" няма. България до незаконния референдум от 1947 г. е КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ, а не демокрация. Какво е демокрация, препоръчвам ти да четеш Аристотел. Турция не е демокрация, а конституционна република, базирана на няколко фундаментални принципа, заложени от Мустафа Кемал Ататюрк. В известен смисъл турската република е замислена да бъде в постоянен режим на мек светски автритаризъм. Изобщо нещата си имат точни, дори научни имена и задължително трябва да се използват точните имена, иначе писанието олеква много. Демокрацията е една от многото форми на политически режими, при това - според бащата на политическата философия - изроден режим. Никъде по света няма "истинска демокрация". Трето, в Израел има гей-паради и те са сериозен проблем там.

Не,не съм казал "мерзост" приятелю или по-скоро съм се неправилно изразил,заради което направих малка поправка в текста- това е празник на уважаван християнски светец,но не е празник на любовта- празникът на любовта е 17-ти септември! А в царско време у нас е имало такава демокрация,за каквато днес можем само да мечтаем- хората от дадено село например са имали силата да не пуснат царския кортеж през своето землище,да откажат построяването на даден път или хотел в близост до своето село,да пребият банда крадци или мутри влезли да секат гората им и дори да стрелят "на месо" по тях,без да бъдат съдени за това!
цитирай
5. vencivaleri1951 - Ама ти наистина ли вярваш в това което си написал?
08.02.2018 19:19
До 44та имаме три военни преврата-единият изключително кървав. Забранени са партиите.Имаме ЗЗД и закон за защита на нацията. В първият имаме съдебен състав -смъртна присъда на навършили 15 години. Вторият е антисемитски закон-евреите задължително носят жълта звезда, нямат право да работят общинска и държавна работа, национализира се имущество и бизнес над определени граници , което по късно имущество се разпределя между "свои " хора.Забранени са профсъюзи, стачки, протести. Има издадени смъртни присъди за синдикални протести-няма изпълнени в интерес на истината.
А и другото е смехория...До 44та нямаше компютърни измами, нямаше ало измамници, нямаше офшорки, нямаше биткойни , нямаше пенецелин, а и българска фармация. Нямаше го и Путин, нямаше го и Тръмп...
И за домашно към автора...Нека посочи една страна в ЕС където се учи в училище в задължителната програма вероучение. Аз ще изброя страни където се учи вероучение...Иран, Афганистан, Пакистан
цитирай
6. nkf - Свети Валентин НЕ Е празник на ни...
08.02.2018 22:22
Свети Валентин НЕ Е празник на никаква любов по начало. Това, че "широките народнимаси" са го превърнали в "празник на любов" нищо не означава. В Християнството, Божиле, няма "празник на любовта", защото по начало Христовото благовестие е Любов; но това не е онази Любов, която ние, с нашите умове схващаме /амурчета, държене за ръка любимата и дъра-бъра глупости, които са израз на плътското, на ероса, на нагона и страстта/. Не, това е друга Любов, и тя Е и самата вяра. Христовата вяра НЕ Е нещо друго, което има и някаква там любов, която се чества на някакъв си ден, досущ като в античните зически религии. Самм Бог каза "две заповеди ви давам - да възлюбиш своя Бог и да възлюбиш ближния си като себе си". Можеш ли да вникнеш в Исусовите думи и да ги разбереш? Ако успееш, ще схванеш що за глупост е "празник на любовта" в християнски контекст. За останалото - за демокрацията- не спори, не ги разбираш нещата. Както ти го написах в предния си коментар-така е. Държавното устройство е наука, аз ти говоря от научна гледна точка, така че примерите с "гората", "улицата" и т.н. са махленски и са невалидни.
цитирай
7. bojil - Свети Валентин НЕ Е празник на ни...
09.02.2018 18:33
nkf написа:
Свети Валентин НЕ Е празник на никаква любов по начало. Това, че "широките народнимаси" са го превърнали в "празник на любов" нищо не означава. В Християнството, Божиле, няма "празник на любовта", защото по начало Христовото благовестие е Любов; но това не е онази Любов, която ние, с нашите умове схващаме /амурчета, държене за ръка любимата и дъра-бъра глупости, които са израз на плътското, на ероса, на нагона и страстта/. Не, това е друга Любов, и тя Е и самата вяра. Христовата вяра НЕ Е нещо друго, което има и някаква там любов, която се чества на някакъв си ден, досущ като в античните зически религии. Самм Бог каза "две заповеди ви давам - да възлюбиш своя Бог и да възлюбиш ближния си като себе си". Можеш ли да вникнеш в Исусовите думи и да ги разбереш? Ако успееш, ще схванеш що за глупост е "празник на любовта" в християнски контекст. За останалото - за демокрацията- не спори, не ги разбираш нещата. Както ти го написах в предния си коментар-така е. Държавното устройство е наука, аз ти говоря от научна гледна точка, така че примерите с "гората", "улицата" и т.н. са махленски и са невалидни.

Съгласен напълно приятелю- християнската любов е важна,другото са игри на хормоните но ако трябва да ги спрегнем в християнски контекст и да ги свържем с някой ден,17-ти септември е единствения подходящ- не 14-ти февруари! За другото също съм съгласен по същество,но реалната демокрация включва и това,което го е имало до 1944 г. а го няма днес,понеже е премахнато от комунистите!
цитирай
8. bojil - До 44та имаме три военни преврат...
09.02.2018 19:27
vencivaleri1951 написа:
До 44та имаме три военни преврата-единият изключително кървав. Забранени са партиите.Имаме ЗЗД и закон за защита на нацията. В първият имаме съдебен състав -смъртна присъда на навършили 15 години. Вторият е антисемитски закон-евреите задължително носят жълта звезда, нямат право да работят общинска и държавна работа, национализира се имущество и бизнес над определени граници , което по късно имущество се разпределя между "свои " хора.Забранени са профсъюзи, стачки, протести. Има издадени смъртни присъди за синдикални протести-няма изпълнени в интерес на истината.
А и другото е смехория...До 44та нямаше компютърни измами, нямаше ало измамници, нямаше офшорки, нямаше биткойни , нямаше пенецелин, а и българска фармация. Нямаше го и Путин, нямаше го и Тръмп...
И за домашно към автора...Нека посочи една страна в ЕС където се учи в училище в задължителната програма вероучение. Аз ще изброя страни където се учи вероучение...Иран, Афганистан, Пакистан

Също в интерес на истината,и трите военни преврата у нас бяха организирани от Съветския съюз а вероучението е нужно на България- не е нужно на Афганистан,Пакистан и на протестантските правителства в Западна Европа! ЗЗД не е бил антисемитски закон: от 1923 до 1944 г. по него не е осъден нито един човек само заради това,че е евреин а до 1941 г. никой у нас не е каран да носи жълта звезда само заради това,че не е от Български произход!
цитирай
9. vladtepes - За вероучението
12.02.2018 10:41
Най-важната тема в програмата по вероучение следва да е въпросът, колко е блажно виното. Има немалко духовници с отлична алкохолна подготовка, които могат да изяснят този въпрос на децата и да им помогнат да станат елитни пианисти професионалисти, евентуално да постигнат делириум и звание "Горький пропойца".
цитирай
10. bojil - Най-важната тема в програмата по ...
12.02.2018 16:04
vladtepes написа:
Най-важната тема в програмата по вероучение следва да е въпросът, колко е блажно виното. Има немалко духовници с отлична алкохолна подготовка, които могат да изяснят този въпрос на децата и да им помогнат да станат елитни пианисти професионалисти, евентуално да постигнат делириум и звание "Горький пропойца".

Социализмът за съжаление не пощади и духовенството- той се погрижи то да бъде надлежно покварено и дискредитирано включително висшия клир,за да отврати хората от религията. В католическите страни това не можа да се случи,понеже римския папа не попадна в съветската окупационна зона- затова бившите соц.страни,които са католически се развиват далеч по-добре от нас.
цитирай
11. zaw12929 - ДНЕС Е ПРАЗНИК- нямаше го преди- ...
14.02.2018 15:11
ДНЕС Е ПРАЗНИК- нямаше го преди- важното е този анализ да го пуибликувате по често- ще е от полза
цитирай
12. bojil - ДНЕС Е ПРАЗНИК- нямаше го преди- ...
14.02.2018 15:27
zaw12929 написа:
ДНЕС Е ПРАЗНИК- нямаше го преди- важното е този анализ да го пуибликувате по често- ще е от полза

Благодаря приятелю- съгласен съм,току-що пуснах нещо и за това в най-новата си статия и честито на всички празнуващи все пак!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1772532
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64249
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада