Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2018 19:15 - КАК СЪВЕТНИК ИСТИ ЩЕШЕ ДА ОХЛАДИ ТУРСКИТЕ ПРЕТЕНЦИИ,АКО БЕШЕ ДЪРЖАВЕН ВОДАЧ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 859 Коментари: 6 Гласове:
20

Последна промяна: 16.03.2018 16:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАК СЪВЕТНИК ИСТИ ЩЕШЕ ДА ОХЛАДИ ТУРСКИТЕ ПРЕТЕНЦИИ,АКО БЕШЕ ДЪРЖАВЕН ВОДАЧ


   Тези дни се повтори една тенденция,започнала в последните години- доживотния турски диктатор Ердоган да изразява претенции към ощетената от турците България,наместо да й се извини за геноцида (https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/03/12/erdogan-kym-bratiata-v-kyrdjali-dushevnite-ni-granici-sa-drugi.370462). Той казва,че "смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди квадратни километра и границите на турската душа са съвсем различни". Турския президент казва и друго,което скандализира България,а това не се случва за първи път: "Тези градове (изброените в речта му,включително и Кърджали) физически са разположени в границите на други страни,но те са част от нашите душевни граници".

image

  Тези изказвания са предизборни- разбираме. Но те възпитават агресивно мислене и поведение у неговите избиратели като ги подтикват към конфронтация и тероризъм срещу страните,на които принадлежат изброените в Ердогановите речи градове. Те са форма на териториална претенция към страните,срещу които са адресирани и най-много към България,която е прекия християнски съсед на Турция и прегражда пътя й към Европа. Затова такива изказвания не може да остават безнаказани още повече,че Турция до днес не се е извинила за извършения от турската Османска империя системен геноцид срещу народа на България,в резултат на който Българите,които до XIV-XV век са били един от най-големите народи на Европа,сега са един от най-малките! Турция,която още държи Българската Одринска и Цариградска Тракия,наместо да мълчи като мушица иска още- крадеца вика "Дръжте крадеца!".

  Затова отговорът на Българските родолюбци не е натрапен,а предизвикан- Ердоган си го изпроси,понеже няма уважение към съседите нито такт или възпитание,които да се забелязват в неговите речи! Затова в спешно заседание на Патриотичния съвет уважаемият Колобърски Съветник Исти направи едно изявление,извадки от което е нужно да бъдат споделени с народа на България. В него той казва какви можеше да са ответните мерки които щяха да бъдат взети,ако той бе водач на държавата (изброявам):

1. Още на първата сутрин след известието за това изказване,ще рече още днес,Кърджали и градовете като него с имена като Хасково, Харманли, Пазарджик, Хайредин, Кюстендил, Симитли, Джебел и вички други подобни щяха да осъмнат с нови,чисто Български имена.

2. Всички фондации в България,които са собственост на "Български" турци щяха да бъдат закрити а средствата им- конфискувани.

3. Още днес етническите партии ДОСТ и ДПС щяха да бъдат закрити а дейността им- криминализирана.

4. Народните представители,принадлежащи към тези партии щяха да бъдат изключени от всички парламентарни комисии.

5. Всички джамии и училища на "Български" турци,които са собственост на фондации или религиозни настоятелства щяха да бъдат одържавени а строителството на нови джамии конкретно в "турските" райони- замразено. Всичко това със строго установен закон разбира се,който нямаше да засегне по никакъв начин джамиите на нашите помаци освен онези,които не са собственост на техните религиозни обединения.

6. В турското посолство щеше да бъде внесена остра протестна нота с искане за официално извинение.

  Това са мерки от "първа ръка",които можеше да бъдат взети и нищо нямаше да се извършва незаконно,а за всяко нещо ще се въведеше специален закон,където трябва и с постепенни мерки. При повторно нарушение на добросъседския етикет,свързано с нанасяне на обида към България ще се приложеха друг вид мерки,още по-рестриктивни. Докато не му дойде умът на Ердоган или докато някой по-свестен не го замени.

  Докато го има Ердоган,ще има и опити да бъдем провокирани и накрая ще опре ножът до кокала: той няма да спре дотук,а апетита му за наши земи от година на година ще засилва право пропорционално на темпото,с което намалява нашето население и се увеличава тяхното. Докато "нашето" "народно" събрание (превърнато от червените в някакъв "парламент" т.е. в "зала за парлама") нехае и не се интересува колко ще бъдат утре Българите и колко- циганите и турците,нашите позиции няма да станат по-силни от премълчаването на подобни наглости а напротив: те ще стават все по-слаби и по-слаби и утре нито Турция,нито нашите бъдещи поколения ще ни благодарят за това,че от премълчаване на дребните проблеми сме си докарали големи проблеми! Турците трябва да знаят,че ние не сме "меки китки" и с нас не може да се шегуват НИКОГА,нито да си правят гавра и трябва добре да научат,че нищо няма да оставим ненаказано,затова да не си отпускат много речника и мераците за да не се случи случка на онези,които са ни под ръка!

  Ако сме железен твърд народ,който отмъщава за всяка обида както сме правели поне до XVIII век,турците и циганите изключително много ще внимават с нас и няма да смеят да шукнат,когато някой Българин нещичко им нареди! А ако вярвате,че Ердоган ще се спре да не действа,като си претраем неговите гъбаркания и си крием главите в пясъка,жестоко се лъжете- той не само няма да спре а напротив- претрайването ще го насърчи още повече като му даде "картбланш" да действа час по-скоро срещу народ,който няма сила и енергия да му опонира дори на думи,камо ли на дело!

Има и елементарен пример,който показва че съм прав: Турция с години правеше провокации срещу гърците заради няколко голи камънака и скали в Бяло море,но гърците си защитиха интереса с твърд речник,твърди перманентни мерки,с твърда ръка и какъв е резултата? Резултата е,че турските апетити към Гърция значително охладняха и за сметка на това се пренасочиха към България!Гласувай:
20
0


Вълнообразно


1. roocky - Това е популизъм, изброените мерки ...
15.03.2018 22:10
Това е популизъм, изброените мерки може да си го позволи силна, независима икономически и военно страна...
Това ако го предприеме България ще е конфронтацията, от която Ердоган има нужда, за да налее вода в мелницата му. Развързва му ръцете да действа, а не само да говори.
цитирай
2. bojil - Това е ...
16.03.2018 15:43
roocky написа:
Това е популизъм, изброените мерки може да си го позволи силна, независима икономически и военно страна...
Това ако го предприеме България ще е конфронтацията, от която Ердоган има нужда, за да налее вода в мелницата му. Развързва му ръцете да действа, а не само да говори.

Приятелю- докато го има Ердоган,ще има и опити да бъдем провокирани и накрая ще опре ножът до кокала: той няма да спре дотук,а апетита му за наши земи от година на година ще засилва право пропорционално на темпото,с което намалява нашето население и се увеличава тяхното. Докато "нашето" "народно" събрание (превърнато от червените в някакъв "парламент" т.е. в "зала за парлама") нехае и не се интересува колко ще бъдат утре Българите и колко- циганите и турците,нашите позиции няма да станат по-силни от премълчаването на подобни наглости а напротив: те ще стават все по-слаби и по-слаби и утре нито Турция,нито нашите бъдещи поколения ще ни благодарят за това,че от премълчаване на дребните проблеми сме си докарали големи проблеми! Турците трябва да знаят,че ние не сме "меки китки" и с нас не може да се шегуват НИКОГА,нито да си правят гавра и трябва добре да научат,че нищо няма да оставим ненаказано,затова да не си отпускат много речника и мераците за да не се случи случка на онези,които са ни под ръка!

Ако сме железен твърд народ,който отмъщава за всяка обида както сме правели поне до XVIII век,турците и циганите изключително много ще внимават с нас и няма да смеят да шукнат,когато някой Българин нещичко им нареди! А ако вярваш,че Ердоган ще се спре да не действа,като си претраем неговите гъбаркания и си крием главите в пясъка,жестоко се лъжеш- той не само няма да спре а напротив- претрайването ще го насърчи още повече като му даде "картбланш" да действа час по-скоро срещу народ,който няма сила и енергия да му опонира дори на думи,камо ли на дело!

Има и елементарен пример,който показва че съм прав: Турция с години правеше провокации срещу гърците заради няколко голи камънака и скали в Бяло море,но гърците си защитиха интереса с твърд речник,твърди перманентни мерки и твърда ръка и какъв е резултата? Резултата е,че турските апетити към Гърция значително охладняха и за сметка на това се пренасочиха към България!
цитирай
3. get - - Дълго мислих - Да коментирам ли ... но "сърце - а и глава "юнашка" - не трае ... Та ... ?
22.03.2018 14:54
roocky написа:

Турция до днес не се е извинила за извършения от турската Османска империя системен геноцид срещу народа на България,в резултат на който Българите,които до XIV-XV век са били един от най-големите народи


... коментари - по написаното?
1.
Имам познати занимаващи се с начално езиково обучение на множеството студенти - идващи да учат у нас от република Турция - които коментарита нещата от следният ъгъл?
- Когато им поставим в исторически аспект - ТУРЦИЯ КАТО НАСЛЕДНИК ... на по-старото държавно образувание - ТЕ НИ ГЛЕДАТ меко казано озадачени?
Питам: Защо?
- Защото, в съзнанието на ТЕЗИ МЛАДЕЖИ И ДЕВОЙКИ Е ФОРМИРАНА себе-ПРЕДСТАВАТА за ТЯХ, че не само държавата в която живеят но и те самите НЯМАТ НИКАКЪВ ИСТОРИЧЕСКИ КОНТИНУИниТЕТ - С ХОРАТА ЖИВЕЛИ в Анадола от преди падането на Константинопол при имтератора Мехмед носещ показателното прозвище "Фатих", тоест Завоевател?
2.
Кога и от кого е ФОРМИРАНА ТАЗИ САМОПРЕДСТАВА - у тези младежи БЪДЕЩАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ НА съседна ни ТУРЦИЯ?
Отговор: Формирана е от създаденият ИНСТИТУТ ЗА КУЛТУРА - от "бащата на Турция" - Мехмед Кемал(с неустановен ЕТНОСЕН ПРОИЗХОД) - но верен следовник на "младотурската пропаганда", донякъде "научно обезпечена" от така модерните към него ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СОЦИАЛИЗМА от тук на Балкани ... а и не без помоща на Съветска Русия - с изключителен ПРИНОС ПРИ СЪЗДАВАНЕ на РЕПУБЛИКА Турция!
3.
От това СЛЕДВА ДА СИ ПОСТАВИМ ВЪПРОСА: Синонимни/идентични ли са - като съдържание ТУРЧИН и ОСМАНЕЦ. И второто ОСМАНЕЦ с тези народи и езици ПОПАДАЩИ В СЕМЕЙСТВОТО НА Турко-алтайските народи и езици - Ако да? Доколко?
4.
Колко ГОЛЕМИ КАТО НАРОД СА БЪЛГАРИТЕ, към 19-ти век - можем да почерпим от етнографските и политически сведения ОСТАВЕНИ ОТ ФРЕНСКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ, - Който твърди - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД на БАЛКАНИ е СЕДЕМ МИЛИОНА! - Кога и в контекста на КАКВО ГО ПИШЕ Жером-Адолф Бланки?
- Ако си отговорим - ще бъдем МЪДРИ и РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ!
цитирай
4. bojil - Турция до днес не се е извинила за ...
22.03.2018 17:41
get написа:
roocky написа:

Турция до днес не се е извинила за извършения от турската Османска империя системен геноцид срещу народа на България,в резултат на който Българите,които до XIV-XV век са били един от най-големите народи


... коментари - по написаното?
1.
Имам познати занимаващи се с начално езиково обучение на множеството студенти - идващи да учат у нас от република Турция - които коментарита нещата от следният ъгъл?
- Когато им поставим в исторически аспект - ТУРЦИЯ КАТО НАСЛЕДНИК ... на по-старото държавно образувание - ТЕ НИ ГЛЕДАТ меко казано озадачени?
Питам: Защо?
- Защото, в съзнанието на ТЕЗИ МЛАДЕЖИ И ДЕВОЙКИ Е ФОРМИРАНА себе-ПРЕДСТАВАТА за ТЯХ, че не само държавата в която живеят но и те самите НЯМАТ НИКАКЪВ ИСТОРИЧЕСКИ КОНТИНУИниТЕТ - С ХОРАТА ЖИВЕЛИ в Анадола от преди падането на Константинопол при имтератора Мехмед носещ показателното прозвище "Фатих", тоест Завоевател?
2.
Кога и от кого е ФОРМИРАНА ТАЗИ САМОПРЕДСТАВА - у тези младежи БЪДЕЩАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ НА съседна ни ТУРЦИЯ?
Отговор: Формирана е от създаденият ИНСТИТУТ ЗА КУЛТУРА - от "бащата на Турция" - Мехмед Кемал(с неустановен ЕТНОСЕН ПРОИЗХОД) - но верен следовник на "младотурската пропаганда", донякъде "научно обезпечена" от така модерните към него ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СОЦИАЛИЗМА от тук на Балкани ... а и не без помоща на Съветска Русия - с изключителен ПРИНОС ПРИ СЪЗДАВАНЕ на РЕПУБЛИКА Турция!
3.
От това СЛЕДВА ДА СИ ПОСТАВИМ ВЪПРОСА: Синонимни/идентични ли са - като съдържание ТУРЧИН и ОСМАНЕЦ. И второто ОСМАНЕЦ с тези народи и езици ПОПАДАЩИ В СЕМЕЙСТВОТО НА Турко-алтайските народи и езици - Ако да? Доколко?
4.
Колко ГОЛЕМИ КАТО НАРОД СА БЪЛГАРИТЕ, към 19-ти век - можем да почерпим от етнографските и политически сведения ОСТАВЕНИ ОТ ФРЕНСКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ, - Който твърди - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД на БАЛКАНИ е СЕДЕМ МИЛИОНА! - Кога и в контекста на КАКВО ГО ПИШЕ Жером-Адолф Бланки?
- Ако си отговорим - ще бъдем МЪДРИ и РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ!

Народност "османец" няма,и никога не е имало- спомни си "Туркиа ке падне" от "Под игото" и "В това време турците воюваха" на севаст Огнян от Боженишки Урвич. Знаеш добре,че нашите стари хайдути често са знаели турски и се обличали по "турски"- не по "османски".
цитирай
5. get - - Да не бъдем АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНИ в това ... ?
22.03.2018 18:29
2. bojil написа:
Това е популизъм, изброените мерки може да си го позволи силна, независима икономически и военно страна...
Това ако го предприеме България ще е конфронтацията, от която Ердоган има нужда, за да налее вода в мелницата му. Развързва му ръцете да действа, а не само да говори.


... свързвайки ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ с турски НАРОДНОСТЕН ПРИЗНАК и държавност!
- Както и ОСМАНСКИ ЕЗИК(с над 75% персо-арабска) лексика с "ново-езика"(определено ВЕЧЕ ТЮРКски) наложен след идване от "кемалистите" на власт.

- Тюрк и турчин - въпреки семантичната им близост - идват да кажат ДВЕ РАЗЛИЧНИ - В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН(смисъл) неща?

- Същото е и в КОНТЕКСТА: РЕЛИГИОЗНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ(общност) - в ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ - не са съществували АКО ИЗХОДИМ ОТ НАЗВАНИЕТО ЕТНОСНО-РЕЛИГИОЗНИ ОБЩНОСТИ - да ги съотнесем КАТО ЕТНОСЕН ПРИЗНАК-произход само - мюсюлманин=турчин, рум-миллиет=елин/грък и латинец=римлянин(католик)? В османската империя имаме (както и в Московската) множество народи С ЕДНА ТИТУЛНА нация(не народ)- за Русия РУСНАК за Турция(османска) ТУРК!

- Това недоглеждане - води и до ДЕНАЦИОНАЛИЗИРАНЕ в след-освобожденска България на ГОЛЕМИ ГРУПИ българско ПО ПОИЗХОД НАСЕЛЕНИЕ ... припознавайки ги по-скоро на верско-религиозен произход "турци" ... отколкото на народностно такъв "българи-мохамедани"?

- Поздрав! ... и това е по-скоро мои разсъждения - отколкото опит да налагам становище? Защото не направим ли това ... и движейки се по пистата(на): славяни + прабългари(зададена ни от "освободителите") - ще продължаваме да четем НАПИСАНИЯТ ОТ ВАЗОВ - СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО роман ... като историческа "фактология"?
цитирай
6. bojil - Това е популизъм, изброените мерки ...
23.03.2018 18:46
get написа:
2. bojil написа:
Това е популизъм, изброените мерки може да си го позволи силна, независима икономически и военно страна...
Това ако го предприеме България ще е конфронтацията, от която Ердоган има нужда, за да налее вода в мелницата му. Развързва му ръцете да действа, а не само да говори.


... свързвайки ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ с турски НАРОДНОСТЕН ПРИЗНАК и държавност!
- Както и ОСМАНСКИ ЕЗИК(с над 75% персо-арабска) лексика с "ново-езика"(определено ВЕЧЕ ТЮРКски) наложен след идване от "кемалистите" на власт.

- Тюрк и турчин - въпреки семантичната им близост - идват да кажат ДВЕ РАЗЛИЧНИ - В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН(смисъл) неща?

- Същото е и в КОНТЕКСТА: РЕЛИГИОЗНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ(общност) - в ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ - не са съществували АКО ИЗХОДИМ ОТ НАЗВАНИЕТО ЕТНОСНО-РЕЛИГИОЗНИ ОБЩНОСТИ - да ги съотнесем КАТО ЕТНОСЕН ПРИЗНАК-произход само - мюсюлманин=турчин, рум-миллиет=елин/грък и латинец=римлянин(католик)? В османската империя имаме (както и в Московската) множество народи С ЕДНА ТИТУЛНА нация(не народ)- за Русия РУСНАК за Турция(османска) ТУРК!

- Това недоглеждане - води и до ДЕНАЦИОНАЛИЗИРАНЕ в след-освобожденска България на ГОЛЕМИ ГРУПИ българско ПО ПОИЗХОД НАСЕЛЕНИЕ ... припознавайки ги по-скоро на верско-религиозен произход "турци" ... отколкото на народностно такъв "българи-мохамедани"?

- Поздрав! ... и това е по-скоро мои разсъждения - отколкото опит да налагам становище? Защото не направим ли това ... и движейки се по пистата(на): славяни + прабългари(зададена ни от "освободителите") - ще продължаваме да четем НАПИСАНИЯТ ОТ ВАЗОВ - СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО роман ... като историческа "фактология"?

Аз мисля,че денационализирането на част от нашите помаци идва не от турската идея,а от османската. Повечето от тях определено не биха се отъждествили с турци понеже не са такива и не говорят турския език,но далеч по-охотно биха се обявили за "османци" т.е.- за част от мюсюлманското население на Османската империя. Ето защо 90% от денационализацията на част от тези хора е извършена по времето на "Османската" империя- не по времето след Ататюрк. Считайки себе си за "османци",300-400 хиляди помаци са избягали в Одринска Тракия и са останали там,а сега вече те биват и потурчвани за разлика от онези извън Турция на 90% от които им е ясно,че не са никакви турци а са Българи от мохамеданската вяра. Такива има няколкостотин хиляди и в "гръцка" Тракия- затова България трябва за има подход към тях,за да не ги отблъсква а да ги приобщава към Родината,по един или по друг начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 459161
Постинги: 146
Коментари: 2287
Гласове: 25515
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031