Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2018 19:15 - КАК СЪВЕТНИК ИСТИ ЩЕШЕ ДА ОХЛАДИ ТУРСКИТЕ ПРЕТЕНЦИИ,АКО БЕШЕ ДЪРЖАВЕН ВОДАЧ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 1878 Коментари: 6 Гласове:
21

Последна промяна: 16.03.2018 16:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАК СЪВЕТНИК ИСТИ ЩЕШЕ ДА ОХЛАДИ ТУРСКИТЕ ПРЕТЕНЦИИ,АКО БЕШЕ ДЪРЖАВЕН ВОДАЧ


   Тези дни се повтори една тенденция,започнала в последните години- доживотния турски диктатор Ердоган да изразява претенции към ощетената от турците България,наместо да й се извини за геноцида (https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/03/12/erdogan-kym-bratiata-v-kyrdjali-dushevnite-ni-granici-sa-drugi.370462). Той казва,че "смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди квадратни километра и границите на турската душа са съвсем различни". Турския президент казва и друго,което скандализира България,а това не се случва за първи път: "Тези градове (изброените в речта му,включително и Кърджали) физически са разположени в границите на други страни,но те са част от нашите душевни граници".

image

  Тези изказвания са предизборни- разбираме. Но те възпитават агресивно мислене и поведение у неговите избиратели като ги подтикват към конфронтация и тероризъм срещу страните,на които принадлежат изброените в Ердогановите речи градове. Те са форма на териториална претенция към страните,срещу които са адресирани и най-много към България,която е прекия християнски съсед на Турция и прегражда пътя й към Европа. Затова такива изказвания не може да остават безнаказани още повече,че Турция до днес не се е извинила за извършения от турската Османска империя системен геноцид срещу народа на България,в резултат на който Българите,които до XIV-XV век са били един от най-големите народи на Европа,сега са един от най-малките! Турция,която още държи Българската Одринска и Цариградска Тракия,наместо да мълчи като мушица иска още- крадеца вика "Дръжте крадеца!".

  Затова отговорът на Българските родолюбци не е натрапен,а предизвикан- Ердоган си го изпроси,понеже няма уважение към съседите нито такт или възпитание,които да се забелязват в неговите речи! Затова в спешно заседание на Патриотичния съвет уважаемият Колобърски Съветник Исти направи едно изявление,извадки от което е нужно да бъдат споделени с народа на България. В него той казва какви можеше да са ответните мерки които щяха да бъдат взети,ако той бе водач на държавата (изброявам):

1. Още на първата сутрин след известието за това изказване,ще рече още днес,Кърджали и градовете като него с имена като Хасково, Харманли, Пазарджик, Хайредин, Кюстендил, Симитли, Джебел и вички други подобни щяха да осъмнат с нови,чисто Български имена.

2. Всички фондации в България,които са собственост на "Български" турци щяха да бъдат закрити а средствата им- конфискувани.

3. Още днес етническите партии ДОСТ и ДПС щяха да бъдат закрити а дейността им- криминализирана.

4. Народните представители,принадлежащи към тези партии щяха да бъдат изключени от всички парламентарни комисии.

5. Всички джамии и училища на "Български" турци,които са собственост на фондации или религиозни настоятелства щяха да бъдат одържавени а строителството на нови джамии конкретно в "турските" райони- замразено. Всичко това със строго установен закон разбира се,който нямаше да засегне по никакъв начин джамиите на нашите помаци освен онези,които не са собственост на техните религиозни обединения.

6. В турското посолство щеше да бъде внесена остра протестна нота с искане за официално извинение.

  Това са мерки от "първа ръка",които можеше да бъдат взети и нищо нямаше да се извършва незаконно,а за всяко нещо ще се въведеше специален закон,където трябва и с постепенни мерки. При повторно нарушение на добросъседския етикет,свързано с нанасяне на обида към България ще се приложеха друг вид мерки,още по-рестриктивни. Докато не му дойде умът на Ердоган или докато някой по-свестен не го замени.

  Докато го има Ердоган,ще има и опити да бъдем провокирани и накрая ще опре ножът до кокала: той няма да спре дотук,а апетита му за наши земи от година на година ще засилва право пропорционално на темпото,с което намалява нашето население и се увеличава тяхното. Докато "нашето" "народно" събрание (превърнато от червените в някакъв "парламент" т.е. в "зала за парлама") нехае и не се интересува колко ще бъдат утре Българите и колко- циганите и турците,нашите позиции няма да станат по-силни от премълчаването на подобни наглости а напротив: те ще стават все по-слаби и по-слаби и утре нито Турция,нито нашите бъдещи поколения ще ни благодарят за това,че от премълчаване на дребните проблеми сме си докарали големи проблеми! Турците трябва да знаят,че ние не сме "меки китки" и с нас не може да се шегуват НИКОГА,нито да си правят гавра и трябва добре да научат,че нищо няма да оставим ненаказано,затова да не си отпускат много речника и мераците за да не се случи случка на онези,които са ни под ръка!

  Ако сме железен твърд народ,който отмъщава за всяка обида както сме правели поне до XVIII век,турците и циганите изключително много ще внимават с нас и няма да смеят да шукнат,когато някой Българин нещичко им нареди! А ако вярвате,че Ердоган ще се спре да не действа,като си претраем неговите гъбаркания и си крием главите в пясъка,жестоко се лъжете- той не само няма да спре а напротив- претрайването ще го насърчи още повече като му даде "картбланш" да действа час по-скоро срещу народ,който няма сила и енергия да му опонира дори на думи,камо ли на дело!

Има и елементарен пример,който показва че съм прав: Турция с години правеше провокации срещу гърците заради няколко голи камънака и скали в Бяло море,но гърците си защитиха интереса с твърд речник,твърди перманентни мерки,с твърда ръка и какъв е резултата? Резултата е,че турските апетити към Гърция значително охладняха и за сметка на това се пренасочиха към България!



Гласувай:
21


Вълнообразно


1. roocky - Това е популизъм, изброените мерки ...
15.03.2018 22:10
Това е популизъм, изброените мерки може да си го позволи силна, независима икономически и военно страна...
Това ако го предприеме България ще е конфронтацията, от която Ердоган има нужда, за да налее вода в мелницата му. Развързва му ръцете да действа, а не само да говори.
цитирай
2. bojil - Това е ...
16.03.2018 15:43
roocky написа:
Това е популизъм, изброените мерки може да си го позволи силна, независима икономически и военно страна...
Това ако го предприеме България ще е конфронтацията, от която Ердоган има нужда, за да налее вода в мелницата му. Развързва му ръцете да действа, а не само да говори.

Приятелю- докато го има Ердоган,ще има и опити да бъдем провокирани и накрая ще опре ножът до кокала: той няма да спре дотук,а апетита му за наши земи от година на година ще засилва право пропорционално на темпото,с което намалява нашето население и се увеличава тяхното. Докато "нашето" "народно" събрание (превърнато от червените в някакъв "парламент" т.е. в "зала за парлама") нехае и не се интересува колко ще бъдат утре Българите и колко- циганите и турците,нашите позиции няма да станат по-силни от премълчаването на подобни наглости а напротив: те ще стават все по-слаби и по-слаби и утре нито Турция,нито нашите бъдещи поколения ще ни благодарят за това,че от премълчаване на дребните проблеми сме си докарали големи проблеми! Турците трябва да знаят,че ние не сме "меки китки" и с нас не може да се шегуват НИКОГА,нито да си правят гавра и трябва добре да научат,че нищо няма да оставим ненаказано,затова да не си отпускат много речника и мераците за да не се случи случка на онези,които са ни под ръка!

Ако сме железен твърд народ,който отмъщава за всяка обида както сме правели поне до XVIII век,турците и циганите изключително много ще внимават с нас и няма да смеят да шукнат,когато някой Българин нещичко им нареди! А ако вярваш,че Ердоган ще се спре да не действа,като си претраем неговите гъбаркания и си крием главите в пясъка,жестоко се лъжеш- той не само няма да спре а напротив- претрайването ще го насърчи още повече като му даде "картбланш" да действа час по-скоро срещу народ,който няма сила и енергия да му опонира дори на думи,камо ли на дело!

Има и елементарен пример,който показва че съм прав: Турция с години правеше провокации срещу гърците заради няколко голи камънака и скали в Бяло море,но гърците си защитиха интереса с твърд речник,твърди перманентни мерки и твърда ръка и какъв е резултата? Резултата е,че турските апетити към Гърция значително охладняха и за сметка на това се пренасочиха към България!
цитирай
3. get - - Дълго мислих - Да коментирам ли ... но "сърце - а и глава "юнашка" - не трае ... Та ... ?
22.03.2018 14:54
roocky написа:

Турция до днес не се е извинила за извършения от турската Османска империя системен геноцид срещу народа на България,в резултат на който Българите,които до XIV-XV век са били един от най-големите народи


... коментари - по написаното?
1.
Имам познати занимаващи се с начално езиково обучение на множеството студенти - идващи да учат у нас от република Турция - които коментарита нещата от следният ъгъл?
- Когато им поставим в исторически аспект - ТУРЦИЯ КАТО НАСЛЕДНИК ... на по-старото държавно образувание - ТЕ НИ ГЛЕДАТ меко казано озадачени?
Питам: Защо?
- Защото, в съзнанието на ТЕЗИ МЛАДЕЖИ И ДЕВОЙКИ Е ФОРМИРАНА себе-ПРЕДСТАВАТА за ТЯХ, че не само държавата в която живеят но и те самите НЯМАТ НИКАКЪВ ИСТОРИЧЕСКИ КОНТИНУИниТЕТ - С ХОРАТА ЖИВЕЛИ в Анадола от преди падането на Константинопол при имтератора Мехмед носещ показателното прозвище "Фатих", тоест Завоевател?
2.
Кога и от кого е ФОРМИРАНА ТАЗИ САМОПРЕДСТАВА - у тези младежи БЪДЕЩАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ НА съседна ни ТУРЦИЯ?
Отговор: Формирана е от създаденият ИНСТИТУТ ЗА КУЛТУРА - от "бащата на Турция" - Мехмед Кемал(с неустановен ЕТНОСЕН ПРОИЗХОД) - но верен следовник на "младотурската пропаганда", донякъде "научно обезпечена" от така модерните към него ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СОЦИАЛИЗМА от тук на Балкани ... а и не без помоща на Съветска Русия - с изключителен ПРИНОС ПРИ СЪЗДАВАНЕ на РЕПУБЛИКА Турция!
3.
От това СЛЕДВА ДА СИ ПОСТАВИМ ВЪПРОСА: Синонимни/идентични ли са - като съдържание ТУРЧИН и ОСМАНЕЦ. И второто ОСМАНЕЦ с тези народи и езици ПОПАДАЩИ В СЕМЕЙСТВОТО НА Турко-алтайските народи и езици - Ако да? Доколко?
4.
Колко ГОЛЕМИ КАТО НАРОД СА БЪЛГАРИТЕ, към 19-ти век - можем да почерпим от етнографските и политически сведения ОСТАВЕНИ ОТ ФРЕНСКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ, - Който твърди - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД на БАЛКАНИ е СЕДЕМ МИЛИОНА! - Кога и в контекста на КАКВО ГО ПИШЕ Жером-Адолф Бланки?
- Ако си отговорим - ще бъдем МЪДРИ и РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ!
цитирай
4. bojil - Турция до днес не се е извинила за ...
22.03.2018 17:41
get написа:
roocky написа:

Турция до днес не се е извинила за извършения от турската Османска империя системен геноцид срещу народа на България,в резултат на който Българите,които до XIV-XV век са били един от най-големите народи


... коментари - по написаното?
1.
Имам познати занимаващи се с начално езиково обучение на множеството студенти - идващи да учат у нас от република Турция - които коментарита нещата от следният ъгъл?
- Когато им поставим в исторически аспект - ТУРЦИЯ КАТО НАСЛЕДНИК ... на по-старото държавно образувание - ТЕ НИ ГЛЕДАТ меко казано озадачени?
Питам: Защо?
- Защото, в съзнанието на ТЕЗИ МЛАДЕЖИ И ДЕВОЙКИ Е ФОРМИРАНА себе-ПРЕДСТАВАТА за ТЯХ, че не само държавата в която живеят но и те самите НЯМАТ НИКАКЪВ ИСТОРИЧЕСКИ КОНТИНУИниТЕТ - С ХОРАТА ЖИВЕЛИ в Анадола от преди падането на Константинопол при имтератора Мехмед носещ показателното прозвище "Фатих", тоест Завоевател?
2.
Кога и от кого е ФОРМИРАНА ТАЗИ САМОПРЕДСТАВА - у тези младежи БЪДЕЩАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ НА съседна ни ТУРЦИЯ?
Отговор: Формирана е от създаденият ИНСТИТУТ ЗА КУЛТУРА - от "бащата на Турция" - Мехмед Кемал(с неустановен ЕТНОСЕН ПРОИЗХОД) - но верен следовник на "младотурската пропаганда", донякъде "научно обезпечена" от така модерните към него ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СОЦИАЛИЗМА от тук на Балкани ... а и не без помоща на Съветска Русия - с изключителен ПРИНОС ПРИ СЪЗДАВАНЕ на РЕПУБЛИКА Турция!
3.
От това СЛЕДВА ДА СИ ПОСТАВИМ ВЪПРОСА: Синонимни/идентични ли са - като съдържание ТУРЧИН и ОСМАНЕЦ. И второто ОСМАНЕЦ с тези народи и езици ПОПАДАЩИ В СЕМЕЙСТВОТО НА Турко-алтайските народи и езици - Ако да? Доколко?
4.
Колко ГОЛЕМИ КАТО НАРОД СА БЪЛГАРИТЕ, към 19-ти век - можем да почерпим от етнографските и политически сведения ОСТАВЕНИ ОТ ФРЕНСКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ, - Който твърди - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД на БАЛКАНИ е СЕДЕМ МИЛИОНА! - Кога и в контекста на КАКВО ГО ПИШЕ Жером-Адолф Бланки?
- Ако си отговорим - ще бъдем МЪДРИ и РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ!

Народност "османец" няма,и никога не е имало- спомни си "Туркиа ке падне" от "Под игото" и "В това време турците воюваха" на севаст Огнян от Боженишки Урвич. Знаеш добре,че нашите стари хайдути често са знаели турски и се обличали по "турски"- не по "османски".
цитирай
5. get - - Да не бъдем АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНИ в това ... ?
22.03.2018 18:29
2. bojil написа:
Това е популизъм, изброените мерки може да си го позволи силна, независима икономически и военно страна...
Това ако го предприеме България ще е конфронтацията, от която Ердоган има нужда, за да налее вода в мелницата му. Развързва му ръцете да действа, а не само да говори.


... свързвайки ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ с турски НАРОДНОСТЕН ПРИЗНАК и държавност!
- Както и ОСМАНСКИ ЕЗИК(с над 75% персо-арабска) лексика с "ново-езика"(определено ВЕЧЕ ТЮРКски) наложен след идване от "кемалистите" на власт.

- Тюрк и турчин - въпреки семантичната им близост - идват да кажат ДВЕ РАЗЛИЧНИ - В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН(смисъл) неща?

- Същото е и в КОНТЕКСТА: РЕЛИГИОЗНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ(общност) - в ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ - не са съществували АКО ИЗХОДИМ ОТ НАЗВАНИЕТО ЕТНОСНО-РЕЛИГИОЗНИ ОБЩНОСТИ - да ги съотнесем КАТО ЕТНОСЕН ПРИЗНАК-произход само - мюсюлманин=турчин, рум-миллиет=елин/грък и латинец=римлянин(католик)? В османската империя имаме (както и в Московската) множество народи С ЕДНА ТИТУЛНА нация(не народ)- за Русия РУСНАК за Турция(османска) ТУРК!

- Това недоглеждане - води и до ДЕНАЦИОНАЛИЗИРАНЕ в след-освобожденска България на ГОЛЕМИ ГРУПИ българско ПО ПОИЗХОД НАСЕЛЕНИЕ ... припознавайки ги по-скоро на верско-религиозен произход "турци" ... отколкото на народностно такъв "българи-мохамедани"?

- Поздрав! ... и това е по-скоро мои разсъждения - отколкото опит да налагам становище? Защото не направим ли това ... и движейки се по пистата(на): славяни + прабългари(зададена ни от "освободителите") - ще продължаваме да четем НАПИСАНИЯТ ОТ ВАЗОВ - СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО роман ... като историческа "фактология"?
цитирай
6. bojil - Това е популизъм, изброените мерки ...
23.03.2018 18:46
get написа:
2. bojil написа:
Това е популизъм, изброените мерки може да си го позволи силна, независима икономически и военно страна...
Това ако го предприеме България ще е конфронтацията, от която Ердоган има нужда, за да налее вода в мелницата му. Развързва му ръцете да действа, а не само да говори.


... свързвайки ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ с турски НАРОДНОСТЕН ПРИЗНАК и държавност!
- Както и ОСМАНСКИ ЕЗИК(с над 75% персо-арабска) лексика с "ново-езика"(определено ВЕЧЕ ТЮРКски) наложен след идване от "кемалистите" на власт.

- Тюрк и турчин - въпреки семантичната им близост - идват да кажат ДВЕ РАЗЛИЧНИ - В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН(смисъл) неща?

- Същото е и в КОНТЕКСТА: РЕЛИГИОЗНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ(общност) - в ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ - не са съществували АКО ИЗХОДИМ ОТ НАЗВАНИЕТО ЕТНОСНО-РЕЛИГИОЗНИ ОБЩНОСТИ - да ги съотнесем КАТО ЕТНОСЕН ПРИЗНАК-произход само - мюсюлманин=турчин, рум-миллиет=елин/грък и латинец=римлянин(католик)? В османската империя имаме (както и в Московската) множество народи С ЕДНА ТИТУЛНА нация(не народ)- за Русия РУСНАК за Турция(османска) ТУРК!

- Това недоглеждане - води и до ДЕНАЦИОНАЛИЗИРАНЕ в след-освобожденска България на ГОЛЕМИ ГРУПИ българско ПО ПОИЗХОД НАСЕЛЕНИЕ ... припознавайки ги по-скоро на верско-религиозен произход "турци" ... отколкото на народностно такъв "българи-мохамедани"?

- Поздрав! ... и това е по-скоро мои разсъждения - отколкото опит да налагам становище? Защото не направим ли това ... и движейки се по пистата(на): славяни + прабългари(зададена ни от "освободителите") - ще продължаваме да четем НАПИСАНИЯТ ОТ ВАЗОВ - СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО роман ... като историческа "фактология"?

Аз мисля,че денационализирането на част от нашите помаци идва не от турската идея,а от османската. Повечето от тях определено не биха се отъждествили с турци понеже не са такива и не говорят турския език,но далеч по-охотно биха се обявили за "османци" т.е.- за част от мюсюлманското население на Османската империя. Ето защо 90% от денационализацията на част от тези хора е извършена по времето на "Османската" империя- не по времето след Ататюрк. Считайки себе си за "османци",300-400 хиляди помаци са избягали в Одринска Тракия и са останали там,а сега вече те биват и потурчвани за разлика от онези извън Турция на 90% от които им е ясно,че не са никакви турци а са Българи от мохамеданската вяра. Такива има няколкостотин хиляди и в "гръцка" Тракия- затова България трябва за има подход към тях,за да не ги отблъсква а да ги приобщава към Родината,по един или по друг начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1777593
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64257
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада