Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2018 21:26 - ЧИТАТЕЛСКО МРАКОБЕСИЕ – КОЙ Е ТОЯ ИВАН БЕДРОВ?
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 17.03.2018 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много се учудих на вмъкнатия от Бойко Василев в предаването „Панорама“ на 16.03.2018 г. въпрос дали е редно политици да заплашват журналисти.

Последният случай, който беше изтълкуван като заплаха към журналистическата гилдия, беше репликата на Антон Тодоров за празното столче на Анна Цолова.
Тази реплика е абсолютно невинна в сравнение с обидните въпроси и репликите, каквито журналисти неведнъж са си позволявали към политици. Като зрител с ясно изразено политическо пристрастие често съм се чувствал обиден от поведението на журналисти към политиците, на които симпатизирам. Не одобрявам и безцеремонното поведение към политици, които смятам за политически противници. Мога да се поставя на мястото на техните привърженици.

Смятам, че много отдавна журналистическата гилдия се изживява като безгрешна инстанция, която трябва да бъде възприемана от обществото едва ли не с благоговейно обожание. Всички останали институции трябвало да бъдат критикувани, само журналистите и медиите им – не! Не дай си Боже някой да им намекне, че не са прави – веднага се вдига вой до небесата за свободата на словото.

Преди две години в БНТ гръмна скандал с Вежди Рашидов, който беше подложен на толкова грозно оплюване в предаването „Денят започва с култура“, придружено от подигравателния смях на водещия Георги Ангелов, че на БНТ се наложи да се извинява публично за поведението на служителя си. Въпреки това журналистическата гилдия не се посвени да изтълкува като заплаха думите му за дъщерята на Ангелов.

От снощи се чудя какво се е случило, докато не ми попадна долния текст на Иван Бедров - известен като яростен и безогледен критик на всички правителства на ГЕРБ.

О, Боже!

Оказва се, че сме пропуснали нова проява на мракобесие, опит за „убийство на БНТ“, „агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение“, както и на „кадруване в националната обществена телевизия”!
И всичкото това се криело зад ехидния въпрос на Волен Сидеров кой е този Горан Благоев. :)

Още един страховит детайл е забелязал бдителният Бедров – че Сидеров говорел на програмния директор на БНТ Емил Кошлуков на „ти“, което според него означавало, че са си „един отбор“.

Като е толкова бдителен, не е ли забелязал, че Кеворкян също говореше надменно на „ти“ с Бойко Борисов, докато последният му говореше на „Вие“? Кой с кого се е смятал за един отбор в този случай? Или Кеворкян се опитваше да принизи Бойко Борисов – в което никак не успя?

Като се знаят каква стока са, журналисти като Бедров неслучайно се страхуват. Точно за такива случаи народът е измислил поговорката „гузен негонен бяга“.

Като зрител и читател, от чието мнение Бедров никога не се е интересувал, ще проявя според мен пренебрежение, а според него - мракобесие, и ще попитам:
- Кой е тоя Иван Бедров, бе?
Нека го тълкува както си иска, ако ще и като опит за убийство.

https://fakti.bg/mnenia/291387-ako-celta-e-ubiistvoto-na-bnt-neka-go-kajat



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902129
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031