Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2018 11:35 - Руските ядрени субсидии тихо достигнат брега на Калифорния
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 974 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Руските ядрени субсидии тихо достигнат брега на Калифорния

17 март 2018 г. Шон Адл-Табатабай Новини , САЩ
http://yournewswire.com/russian-nuclear-subs-californian-coast/

image

Руските ядрени подводници са стигнали тихо до бреговата линия на Калифорния, според руското министерство на отбраната.

Подводниците провеждат тренировка близо до американските военни бази с цел избягване на откриването, каза командир на подводни ескадрили пред  руската военна телевизионна мрежа Zvezda .

Rt.com съобщава: Според подводница, заснет в шоуто, командването на военноморските сили е разпоредено да заеме позиция в близост до американските военни бази по време на упражненията.

"Тази мисия е извършена, подводниците са се появили в определеното място в океана и са се върнали на базата", каза за Звезда командирът на подводния ескадрон Сергей Звездинов.

Попитан дали подводниците са успели да останат извън радара по време на мисията, Старшинов отговорил: "Да. Това е нашата цел - да дойдем и да не открием. "Командирът на флота каза, че руските кораби са" достатъчно близо "до американските брегове, но не нарушават американските морски граници, оставайки в неутрални води.

Датата и местонахождението на тайната мисия не са разкрити, но в канала се казва, че руските ядрени задвижвани подводници "стигат до самата крайбрежна ивица на САЩ".

Подводницата Шчука-Б е възложена на съветския военноморски флот през 1986 г. Ядреното задвижване е в състояние да изстрелва ракети "Калибър" или "Гранат", да залови подводни цели с 553-милиметрови торпеда и да остане потопено в продължение на 100 дни, ,

Както при много руски ядрени подводници, информацията за техния статус, както и за текущото и миналото разполагане, е оскъдна. Разбираемо е, че няколко подводници от този клас се експлоатират от руския флот или преминават през модернизация. Една подводница Shchuka-B бе отдадена под наем на Индия, където влезе в служба под името "Chakra" на INS.

През 2016 г. високопоставен служител на американския военноморски флот се оплаква, че военният клон не може да осигури пълна информираност за руските подводни мощности, които са били невидими от времето на Студената война.

"Подводниците, които виждаме, са много по-нелепи", каза адмирал Марк Фъргюсън, командир на американските военноморски сили в Европа по онова време. Руснаците "разполагат с по-модерни оръжейни системи, ракетни системи, които могат да атакуват земя на дълги разстояния", а оперативните им способности се подобряват ", тъй като те се разпростират далеч от домашните води".




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742785
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031