Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08 13:54 - НАПОЛЕОН Е ИМАЛ НАЧИН ДА ПОБЕДИ РУСИЯ,НО ГО ПРОПИЛЯЛ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 331 Коментари: 61 Гласове:
13

Последна промяна: 14.08 14:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                   НАПОЛЕОН Е ИМАЛ НАЧИН ДА ПОБЕДИ РУСИЯ,НО ГО ПРОПИЛЯЛ


   Преди 207 години,през 1812 г. Наполеон нападнал Русия и изгубил войната заради това. Над 2 века са минали от тогава и много е писано за причините,които довели до неговата загуба. Малко хора обаче знаят,че е имал начин Наполеон да победи,но той не го е забелязал и го проиграл.

  Русия е огромна страна и не било лесно дори за силен противник да я победи. Наполеон имал най-силната армия за онова време: над 600 000 елитни,обучени и опитни бойци,срещу които руския цар не можел да изкара и 200 000 равностойни. Неблагоразумието на Наполеон обаче и природата,т.е. Божията промисъл свършили своята работа и наказали грешката,която бил допуснал. По-рано той просто нападал някоя страна,разбивал нейната армия с перфектна стратегия и тактика,завзимал цялата държава или само столицата и после диктувал условията.

   image

  С Русия обаче не можел да постъпи така понеже нейните размери и ресурси не можели да му окажат никакво съдействие,а по-скоро пречели. Наполеон не схванал навреме това,приложил обичайната стратегия и разбира се загубил. Имал е и начин да спечели но това става ясно едва днес,от дистанцията на времето.

  Тогавашна Русия нямала ядрено оръжие като днешната и не можела да го използва- затова и по-слаби от нея страни са можели да я победят. Примери има в Кримската и в Руско-Японската война,в които освен силни армии и технологии била използвана нова стратегия и тактика,благодарение на което Русия била победена. Същото можел да направи и Наполеон но не го осъзнал навреме,похабил своята армия в природните "капани" на Русия и си платил за трешката. Потомците му обаче се поучили от нея и променили своето поведение,затова спечелили.

  Основна грешка на Наполеон е тази,че той разпръснал армията си на хиляди километри от базите за снабдяване и я пратил далеч от надеждните укрития,които щели да я съхранят от страшните полярни студове през зимата. За да избегне тази грешка и да спечели войната е трябвало да постъпи по друг начин,който бе подсказан от уважаемия Съветник Исти. Вместо да си хаби армията в хиляди километри празна пустош до Москва,Наполеон трябвало да завземе само най-близките до своите граници руски земи в Украйна,Беларус и Прибалтика но най-вече крайбрежието до Петроград,та чрез окупация на истинската столица да прекъсне връзките й с другите руски земи и да прекрати нежеланата търговия с Британия. Войските си в Прибалтика е можел да снабдява по вода- английска военна флота в Балтийско море не е имало и не смеела да влезе,а Русия нямало как да предотврати трайното откъсване на "свои" гранични земи нито да изгони френската армия от тях,освен чрез неизгоден за нея мирен договор.

  Наполеон трябвало да има търпение да води дълга война а не светкавична- да настани свои гарнизони във възлови руски центрове в Прибалтика и около границата,да си вдигне здрави крепости в руската територия,да завземе граничните руски области и да "окопае" войската си там,без да се занимава с вътрешността. Веднага да даде на балтийските народи и украинците онази автономия,която давал на поляците. Така те щели да минат на негова страна и да му помагат във войната,а тази тактика щеше да е вид подигравка с руския "цар",която той нямаше как да понесе. Изправен пред трайното откъсване на "свои" големи и важни земи,"царят" до 2 години щял да стане за смях на своите поданици понеже нищо нямало да може да стори,освен да се кланя на французите и да ги моли да напуснат земите му.

  Тогава щяло да се наложи не Наполеон да търси руската войска за да я разбие,а руската армия да търси неговите сили,при което той щял да я разбива на части. До няколко години тази тактика така щяла да изтощи Русия,че тя щеше да моли за мир и да изпълни всичките му условия а той щеше да стане победител така,както съюзените през Кримската война западни сили я победиха,без въобще да влизат навътре в руска територия. Тогава историята на света щеше да е различна,а България можеше да е освободена 50-60 години по-рано. Божията воля обаче била друга и Наполеон сгафил,като платил тази грешка с престола си.Гласувай:
16
3


Вълнообразно


1. germantiger - корекция
12.08 14:18
наполеон не е "имал" 600 000

реалните оценки сочат под 500 000

освен това

- маса от тия са насочени към второстепенните направления

- реално той е към москва с 200 000,които с времето намаляват

- РУСКИТЕ ВОЙСКИ С ВРЕМЕТО СЕ УВЕЛИЧАВАТ, ТРУПАТ И ПОДВЕЖДАТ ОЩЕ И НОВИ

- МАСА ВОЙСКИ НА ФРЕНСКА СЛУЖБА ПРЕДАВАТ НАПОЛЕОН И МИНАВАТ КЪМ РУСНАЦИТЕ - МАСА ГЕРМАНСКИ СЪЮЗНИЦИ ПРАВЯТ ТОЧНО ТОВА И СА СРЕЩУ НАПОЛЕОН
цитирай
2. radostinalassa - В тази война ли...
12.08 14:26
е дошла на помощ татарската конница на българите, за да спаси своите ? Кръвта вода не става. представям си как са бягали нежните французи от страшните татари.
Според Задорнов Наполеон се чудел защо руските селяни, които той дошъл да освободи не минавали на негова страна, а го изгонили бързо. И така се появил термина бистро.
цитирай
3. germantiger - за радостина
12.08 15:07
типично за руска българка - невежа

бъйстра/бъйстро НЕ е термин, а чуждица във френския език

явила се е, когато след войната руски войски са били в париж

и типично за източни скотове са викали на парижките деца бързо да им донесат френски коняк и пиене/отново типично за пияни руснаци

та от това,което са викали на децата - бъйстро да им донесат пиене, в париж се появила думата БИСТРО, което и досега със световна известност значи "заведение"
цитирай
4. radostinalassa - ГТ ми е писал на ЛС...
12.08 15:23
че съм невежа. Ако има да пише нещо, да пише тук. Квалификации не приемам от сиви плюшени тигърчета. Какво нетърпение, историята се чете бавно и търпеливо.
цитирай
5. zaw12929 - Жалко за шанса- сега Франция щеше да ...
12.08 15:51
Жалко за шанса- сега Франция щеше да се простира до Япония, И Хитлер не успя. Сега Янките с чужда пита помен правят0 обградили са Русия са чужди сили и чакат в срекмето да падне рибата, а ние... сложили сме тигана на огъня и чакаме какво ще ни закачи. Този път руснаците няма да спасяват света- нападнат ли ги- светът свършва. Засега малоумници управляващи- навсякъде. А ние сме си дали гъза под наем и сега се надяваме Русия да падне... кога ли?! На куково лято - Дано!!
цитирай
6. zaw12929 - Когато Наполеон влиза в Русия= м...
12.08 16:02
Когато Наполеон влиза в Русия мъжете и жените и големите деца с каруците от русенския град Червена вода тръгват екипирани за бой към Русия, за защита на Русия и не се завръщат. Запалили снопите- било началото на август. Градът изгорял и от 1811 до 1835 година нямало селище. Децата , които отиващите към Русия изпратили в тревнненските колиби пораснали. Бащите им не се върнали в България, но децата се върнали при развалините на град Червена вода, които бил и епархия със 7 църкви , единствен с духовна музика, часовникова кула. От 1840 година започва заселването на село Червена вода Към 1900 г има 2000 жители- 1945- 3500, 1999- над 4000, а днес тук се мяркат куцукащи старци- и двете училища са затворени... има хубаво напред и ужасно назад...
цитирай
7. zaw12929 - През 1805 г. Наполеон, макар по това ...
12.08 16:16
През 1805 г. Наполеон, макар по това време страната му да е във война с Англия, въвежда със закон- измиване на ръ-цете в медицината. У нас залесяването и хигиенните навици ги въвеждат даскалите още в първите светски училища през 19 век.
цитирай
8. zaw12929 - Първа Турция прилага сапуна и… в...
12.08 16:16
Първа Турция прилага сапуна и… ваксините. Откритието на доктор Земелвайс , че с мръсните ръце се разпространяват зарази, стават епидемии е посрещнато на нож от старите ле-кари във Виена, където работи, а самият д-р Земелвайс e обя-вен за луд и вкаран в лудница, където умира от раните получе-ни от побоя от персонала. В наши дни в цивилизованите дър-жави са разпоредени специални и задължителни правила за измиване и дезинфекциране на ръцете на медицинския персо-нал. Човечеството е дало най-много жертви при епидемии. Анг-лийският лекар Едуард Дженър преди настъпването на 19 в. прави първата ваксина против едра шарка,
цитирай
9. get - До bojil - и основната грешка на Наполеон?
12.08 17:24
bojil написа:

Основна грешка на Наполеон е тази,че той разпръснал армията си на хиляди километри от базите за снабдяване и я пратил далеч от надеждните укрития,които щели да я съхранят от страшните полярни студове.


Основната грешка при Наполеон не е от военно-стратегически характер - а от обществено-политически!
Тъй като при него е липсвала ВИЗИЯ: Какво ще прави с тази изостанала с векове, от останалите европейски държави и все още намираща се на етап, преход м/у робство и феодализъм страна!?

Единственото решение на проблема - за което той, определено е бил неподготвен!
Е било да окупира поне европейската част на Русия и там да създаде "национални" правителства. Чрез което да въвежда обществено-икономически отношения и форми на собственост върху средства за производство, отговарящи на един начален етап на ПРОХОЖДАЩ КАПИТАЛИЗЪМ? ... всъщност това е ОБРЕЧЕНА НА НЕУСПЕХ КАУЗА - която бе доказана от политиката на СССР за "износ на революция" в африкански и азиатски държави "тръгнали по пътя на социализъм" - а на практика още "живеещи по дърветата" - образно казано :)))!

Именно по тази причина - както казва ?
germantiger написа:
... МАСА ВОЙСКИ НА ФРЕНСКА СЛУЖБА ПРЕДАВАТ НАПОЛЕОН И МИНАВАТ КЪМ РУСНАЦИТЕ - МАСА ГЕРМАНСКИ СЪЮЗНИЦИ ПРАВЯТ ТОЧНО ТОВА И СА СРЕЩУ НАПОЛЕОН

Защото "германеца" е към него време - вече е тръгнал към развитието на капитализма(държавен) ... но с манталитет все още на средновековен, тоест по фоедалному мислещ човек?
А на практика Наполеон, в същността си е "интернационалист" и започва началото на политическата си кариера КАТО ГЕНЕРАЛ ОТ ФРЕНСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОННИ ВОЙСКИ - да не забравяме това :)) ?
цитирай
10. bojil - наполеон не е ...
12.08 18:06
germantiger написа:
наполеон не е "имал" 600 000

реалните оценки сочат под 500 000

освен това

- маса от тия са насочени към второстепенните направления

- реално той е към москва с 200 000,които с времето намаляват

- РУСКИТЕ ВОЙСКИ С ВРЕМЕТО СЕ УВЕЛИЧАВАТ, ТРУПАТ И ПОДВЕЖДАТ ОЩЕ И НОВИ

- МАСА ВОЙСКИ НА ФРЕНСКА СЛУЖБА ПРЕДАВАТ НАПОЛЕОН И МИНАВАТ КЪМ РУСНАЦИТЕ - МАСА ГЕРМАНСКИ СЪЮЗНИЦИ ПРАВЯТ ТОЧНО ТОВА И СА СРЕЩУ НАПОЛЕОН

В английски предавания,излъчвани напоследък все по-често се говори за окончателна цифра от около 600 000 души,която включва и помощните войски. А германските съюзници почват да предават Наполеон едва тогава,когато виждат краха на неговата армия през зимата на 1813 г.
цитирай
11. bojil - е дошла на помощ ...
12.08 18:10
radostinalassa написа:
е дошла на помощ татарската конница на българите, за да спаси своите ? Кръвта вода не става. представям си как са бягали нежните французи от страшните татари.
Според Задорнов Наполеон се чудел защо руските селяни, които той дошъл да освободи не минавали на негова страна, а го изгонили бързо. И така се появил термина бистро.

Какво е това "татарска конница на Българите"- мен ми прилича на израза "ахейски копиеносци на арканзасците"??! Татарите впрочем били чисти тюрки (вид турци)- затова почти винаги били против Русия т.е. на страната на Наполеон,понеже тя превзела техните земи и често ги малтретирала. Татари и Българи са толкова близки,колкото шведи и пигмеи но за сметка на това,татари и руснаци са си близки роднини!
цитирай
12. bojil - типично за ...
12.08 18:19
germantiger написа:
типично за руска българка - невежа

бъйстра/бъйстро НЕ е термин, а чуждица във френския език

явила се е, когато след войната руски войски са били в париж

и типично за източни скотове са викали на парижките деца бързо да им донесат френски коняк и пиене/отново типично за пияни руснаци

та от това,което са викали на децата - бъйстро да им донесат пиене, в париж се появила думата БИСТРО, което и досега със световна известност значи "заведение"

Какви "източни скотове" те носят бе човек- ти що не каза че потеклото на германците е афроазиатско,а само на другите приписваш такова?
цитирай
13. bojil - че съм ...
12.08 18:19
radostinalassa написа:
че съм невежа. Ако има да пише нещо, да пише тук. Квалификации не приемам от сиви плюшени тигърчета. Какво нетърпение, историята се чете бавно и търпеливо.

Аз съм на същото мнение: по-добре е да ти пише тук.
цитирай
14. bojil - Жалко за ...
12.08 18:23
zaw12929 написа:
Жалко за шанса- сега Франция щеше да се простира до Япония, И Хитлер не успя. Сега Янките с чужда пита помен правят0 обградили са Русия са чужди сили и чакат в срекмето да падне рибата, а ние... сложили сме тигана на огъня и чакаме какво ще ни закачи. Този път руснаците няма да спасяват света- нападнат ли ги- светът свършва. Засега малоумници управляващи- навсякъде. А ние сме си дали гъза под наем и сега се надяваме Русия да падне... кога ли?! На куково лято - Дано!!

Сега нещата са коренно различни: най-страшната заплаха за Русия идва от изток,а нейните земи са превзимани няколко пъти точно чрез нападение от изток! Страната,която ги заплашва е в пъти по-силна и по-гъсто населена от тях и ще ми е жал,ако видя турско-китайска граница да се мъдри насред Урал! ...
цитирай
15. radostinalassa - Само аз ли тук разбирам от история?
12.08 18:25

Какво е това "татарска конница на Българите"- мен ми прилича на израза "ахейски копиеносци на арканзасците"??! Татарите впрочем били чисти тюрки (вид турци)- затова почти винаги били против Русия т.е. на страната на Наполеон,понеже тя превзела техните земи и често ги малтретирала. Татари и Българи са толкова близки,колкото шведи и пигмеи но за сметка на това,татари и руснаци са си близки роднини![/quote]
Става дума за казанските българи, които Ленин преименува по порйка на Коминтерна в татари. Татарската конница е спасила Москва. Ако не е при Наполеон, тя би се притекла на помощ на братята си руси, а не на монголоидите. Това е нон сенс, което пишеш. Имам пост по филма на Г. Сидоров на тази тема. Казанските българи не са татари. Виж им поне физиономиите.
Махни тая модерация , че си забравям коментарите.
цитирай
16. bojil - Когато Наполеон влиза в ...
12.08 18:26
zaw12929 написа:
Когато Наполеон влиза в Русия мъжете и жените и големите деца с каруците от русенския град Червена вода тръгват екипирани за бой към Русия, за защита на Русия и не се завръщат. Запалили снопите- било началото на август. Градът изгорял и от 1811 до 1835 година нямало селище. Децата , които отиващите към Русия изпратили в тревнненските колиби пораснали. Бащите им не се върнали в България, но децата се върнали при развалините на град Червена вода, които бил и епархия със 7 църкви , единствен с духовна музика, часовникова кула. От 1840 година започва заселването на село Червена вода Към 1900 г има 2000 жители- 1945- 3500, 1999- над 4000, а днес тук се мяркат куцукащи старци- и двете училища са затворени... има хубаво напред и ужасно назад...

О-о,те не тръгват доброволно- руската армия ги е откарала насила,а ти наивно вярваш на нейните лъжи!
цитирай
17. bojil - През 1805 г. Наполеон, макар по това ...
12.08 18:27
zaw12929 написа:
През 1805 г. Наполеон, макар по това време страната му да е във война с Англия, въвежда със закон- измиване на ръ-цете в медицината. У нас залесяването и хигиенните навици ги въвеждат даскалите още в първите светски училища през 19 век.

Наполеон е прокарал не само това,а още много други прогресивни наредби и закони,които се ползват дори и сега!
цитирай
18. radostinalassa - 3. germantiger - Типично за шваба , който трудно мисли.
12.08 18:30
М. Задорнов е комик - историк. Французите така бързо бягали от русите, т.е. быстро, быстро, че се появило названието бистро във Франция.

цитирай
19. bojil - Първа ...
12.08 18:30
zaw12929 написа:
Първа Турция прилага сапуна и… ваксините. Откритието на доктор Земелвайс , че с мръсните ръце се разпространяват зарази, стават епидемии е посрещнато на нож от старите ле-кари във Виена, където работи, а самият д-р Земелвайс e обя-вен за луд и вкаран в лудница, където умира от раните получе-ни от побоя от персонала. В наши дни в цивилизованите дър-жави са разпоредени специални и задължителни правила за измиване и дезинфекциране на ръцете на медицинския персо-нал. Човечеството е дало най-много жертви при епидемии. Анг-лийският лекар Едуард Дженър преди настъпването на 19 в. прави първата ваксина против едра шарка,

Турците са научили да ползват сапун от дедите ни- те от хиляди години ползват Хума и растението Сапуниче,за да се измиват ефикасно по време когато турците,гърците и англичаните още били смрадливи въшльовци.
цитирай
20. get - До 12. bojil - За съжаление Божиле - Димитър мисля, че е прав - Защото ... ?
12.08 19:57
bojil написа:
germantiger написа:
типично за руска българка - невежа

бъйстра/бъйстро НЕ е термин, а чуждица във френския език

явила се е, когато след войната руски войски са били в париж

и типично за източни скотове са викали на парижките деца бързо да им донесат френски коняк и пиене/отново типично за пияни руснаци

...

Какви "източни скотове" те носят бе човек- ти що не каза че потеклото на германците е афроазиатско,а само на другите приписваш такова?


Защото, хората, от които са били рекрутирани войници за Руската армия, на Александър I-ви и ОСТАВИЛИ думата "быстро" във френския - положението им е било НЕ ПО-ДОБРО, от това на домашния добитък?!

В потвържедение, че не говоря голословни измислици - ето ви цитат от Книга описваща положението на руския-крепостен от това време:
"Ни один закон Российской империи прямо не разрешал помещикам убивать или наказывать до смерти своих крепостных, но ни один закон и не запрещал этого. Одновременно общее содержание государственных законов и именных императорских указов ... УТВЪРЖДАВАЛО В ПРЕДСТАВИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ(дворяните-помещици - п.м.) ПРЕДСТАВАТА ЗА КРЕПОСТНИТЕ, КАТО ЗА СВОЯ ПЪЛНА СОБСТВЕНОСТ - ведь если крестьянина можно было продать, подарить, завещать, проиграть в карты, сослать, разлучить с семьей, ТО ОТ ЕДНИ ТАКИВА ШИРОКИ ПЪЛНОМОЩИЯ НЕИЗБЕЖНО СЛЕДВАЛА УВЕРЕНОСТТА В ТОВА, ЧЕ И ЖИВОТА МУ(на крепостния - д.м) СЪЩО ТАКА ПРИНАДЛЕЖИ НА ГОСПОДАРЯ (му)" - край на цитата от книгата: "Россия крепостная. История народного рабства" на Б. Ю. Тарасов.

Странно ми е твърдението на Рада-Москалката, която сега явно си е въобразила, че е татаркско-прабулгарка-кавалеристка ... какво да я правиш - помашки и работи :))) !
цитирай
21. bojil - Основна грешка на Наполеон е ...
12.08 20:18
get написа:
bojil написа:

Основна грешка на Наполеон е тази,че той разпръснал армията си на хиляди километри от базите за снабдяване и я пратил далеч от надеждните укрития,които щели да я съхранят от страшните полярни студове.


Основната грешка при Наполеон не е от военно-стратегически характер - а от обществено-политически!
Тъй като при него е липсвала ВИЗИЯ: Какво ще прави с тази изостанала с векове, от останалите европейски държави и все още намираща се на етап, преход м/у робство и феодализъм страна!?

Единственото решение на проблема - за което той, определено е бил неподготвен!
Е било да окупира поне европейската част на Русия и там да създаде "национални" правителства. Чрез което да въвежда обществено-икономически отношения и форми на собственост върху средства за производство, отговарящи на един начален етап на ПРОХОЖДАЩ КАПИТАЛИЗЪМ? ... всъщност това е ОБРЕЧЕНА НА НЕУСПЕХ КАУЗА - която бе доказана от политиката на СССР за "износ на революция" в африкански и азиатски държави "тръгнали по пътя на социализъм" - а на практика още "живеещи по дърветата" - образно казано :)))!

Именно по тази причина - както казва ?
germantiger написа:
... МАСА ВОЙСКИ НА ФРЕНСКА СЛУЖБА ПРЕДАВАТ НАПОЛЕОН И МИНАВАТ КЪМ РУСНАЦИТЕ - МАСА ГЕРМАНСКИ СЪЮЗНИЦИ ПРАВЯТ ТОЧНО ТОВА И СА СРЕЩУ НАПОЛЕОН

Защото "германеца" е към него време - вече е тръгнал към развитието на капитализма(държавен) ... но с манталитет все още на средновековен, тоест по фоедалному мислещ човек?
А на практика Наполеон, в същността си е "интернационалист" и започва началото на политическата си кариера КАТО ГЕНЕРАЛ ОТ ФРЕНСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОННИ ВОЙСКИ - да не забравяме това :)) ?

Европейската част не е можел да окупира според мене,не е имало и нужда- достатъчно било само да окупира Балтийското крайбреижие с Петроград за да ги накара да клекнат,но най-малко 2-3 години след това.
цитирай
22. bojil - Какво е това ...
12.08 20:21
radostinalassa написа:

Какво е това "татарска конница на Българите"- мен ми прилича на израза "ахейски копиеносци на арканзасците"??! Татарите впрочем били чисти тюрки (вид турци)- затова почти винаги били против Русия т.е. на страната на Наполеон,понеже тя превзела техните земи и често ги малтретирала. Татари и Българи са толкова близки,колкото шведи и пигмеи но за сметка на това,татари и руснаци са си близки роднини!

Става дума за казанските българи, които Ленин преименува по порйка на Коминтерна в татари. Татарската конница е спасила Москва. Ако не е при Наполеон, тя би се притекла на помощ на братята си руси, а не на монголоидите. Това е нон сенс, което пишеш. Имам пост по филма на Г. Сидоров на тази тема. Казанските българи не са татари. Виж им поне физиономиите.
Махни тая модерация , че си забравям коментарите.


Какво е това "казански Българи"? Ти тук минаваш в същата крайност- "казански Българи" звучи досущ като "гренландски негри"! :))

А модерацията бих я махнал но статиите вече станаха много,та няма как по друг начин да разбера кога и към коя статия е написан нов коментар.
цитирай
23. bojil - М. Задорнов е комик - историк...
12.08 20:28
radostinalassa написа:
М. Задорнов е комик - историк. Французите така бързо бягали от русите, т.е. быстро, быстро, че се появило названието бистро във Франция.


Браво за добрата приказка- Лев Гумильов също е изтъкнат комик-"историк",а за названието на бистрото нищо не мога да кажа.
цитирай
24. bojil - типично за ...
12.08 20:32
get написа:
bojil написа:
germantiger написа:
типично за руска българка - невежа

бъйстра/бъйстро НЕ е термин, а чуждица във френския език

явила се е, когато след войната руски войски са били в париж

и типично за източни скотове са викали на парижките деца бързо да им донесат френски коняк и пиене/отново типично за пияни руснаци

...

Какви "източни скотове" те носят бе човек- ти що не каза че потеклото на германците е афроазиатско,а само на другите приписваш такова?


Защото, хората, от които са били рекрутирани войници за Руската армия, на Александър I-ви и ОСТАВИЛИ думата "быстро" във френския - положението им е било НЕ ПО-ДОБРО, от това на домашния добитък?!

В потвържедение, че не говоря голословни измислици - ето ви цитат от Книга описваща положението на руския-крепостен от това време:
"Ни один закон Российской империи прямо не разрешал помещикам убивать или наказывать до смерти своих крепостных, но ни один закон и не запрещал этого. Одновременно общее содержание государственных законов и именных императорских указов ... УТВЪРЖДАВАЛО В ПРЕДСТАВИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ(дворяните-помещици - п.м.) ПРЕДСТАВАТА ЗА КРЕПОСТНИТЕ, КАТО ЗА СВОЯ ПЪЛНА СОБСТВЕНОСТ - ведь если крестьянина можно было продать, подарить, завещать, проиграть в карты, сослать, разлучить с семьей, ТО ОТ ЕДНИ ТАКИВА ШИРОКИ ПЪЛНОМОЩИЯ НЕИЗБЕЖНО СЛЕДВАЛА УВЕРЕНОСТТА В ТОВА, ЧЕ И ЖИВОТА МУ(на крепостния - д.м) СЪЩО ТАКА ПРИНАДЛЕЖИ НА ГОСПОДАРЯ (му)" - край на цитата от книгата: "Россия крепостная. История народного рабства" на Б. Ю. Тарасов.

Странно ми е твърдението на Рада-Москалката, която сега явно си е въобразила, че е татаркско-прабулгарка-кавалеристка ... какво да я правиш - помашки и работи :))) !

Цитата който прилагаш е неоспорим- приемам го безрезервно,благодаря.
цитирай
25. radostinalassa - 23. bojil
12.08 20:44
Гетчо камерунеца да си гледа Д Гол и да мълчи.
Задорнов е комик, а Гумильов е прекарал толкова време по затворите, че едва ли му е било до смях.
Ще ти пусна филма на Г. Сидоров и ще видиш какво е казански българи.
цитирай
26. bojil - Г...
12.08 20:59
radostinalassa написа:
Гетчо камерунеца да си гледа Д Гол и да мълчи.
Задорнов е комик, а Гумильов е прекарал толкова време по затворите, че едва ли му е било до смях.
Ще ти пусна филма на Г. Сидоров и ще видиш какво е казански българи.

Ако Сидоров е едно и също със Сидеров,ясно е какви лъжи ще има в този филм. Ако не е едно и също,пак е ясно какви ще са лъжите!
цитирай
27. radostinalassa - Много си подозрителен
12.08 21:14
И как намерих филма от раз. Започва с въпроса - как да върнем на българите правото на държавообразуваща нация , на татарския народ / това са българите - 8 млн , които евреинът преименува / - https://www.youtube/watch?v=2Sb268W70E0. Ще видим за коя война става дума, в която татарската конница спасява Москва.
цитирай
28. radostinalassa - През 1612 г. Москва е окупирана от поляците,
12.08 21:24
чрез които действа Ватикана и Европа. 30.000 войска, паднал Смоленск, и тогава татарската конница спасила Москва.
цитирай
29. get - До 26. bojil - Георгий Сидеров е един от поредните "руски-арийци" :)))
12.08 21:26
bojil написа:
radostinalassa написа:
Гетчо камерунеца да си гледа Д Гол и да мълчи.
Задорнов е комик, а Гумильов е прекарал толкова време по затворите, че едва ли му е било до смях.
Ще ти пусна филма на Г. Сидоров и ще видиш какво е казански българи.

Ако Сидоров е едно и също със Сидеров,ясно е какви лъжи ще има в този филм. Ако не е едно и също,пак е ясно какви ще са лъжите!


- Който бил "открил" наличието от следи на "бели хора в Сибир" - явяващи се най-вероятните предци на съвременните БЕЛИ-АРИЙЦИ, чети РУСНАЦИ :))) ? ... по-нататък следва цитат от откровенията на БЕЛИТЕ-АРИЙЦИ и последователи на най-белият-ариец Сидоров:
"Есть ещё одно удивительное открытие, которое удалось сделать Георгию Сидорову, это встретить в лесных дебрях русского севера на Урале и Сибири под личиной старообрядцев представителей древней ведийской традиции, причём не языческой, а дорелигиозной той, которая была распространена на Земле во времена допотопной цивилизации Орианы-Гипербореи и Атлантиды. Хранителей этой традиции как выяснил исследователь, на Земле совсем немного, но вполне достаточно, чтобы донести до нас, людей современной техногенной цивилизации, то духовное наследие, без которого рыночная цивилизация, построенная биороботами, обречена на гибель.

Люди называющие себя потомками чуди белоглазой или сибирскими челдонами показали своему другу и исследователю хранилища никому не известных на Земле книг и древние, уничтоженные христианами музыкальные инструменты. Георгий Алексеевич Сидоров не раз слышал, как они звучат, и понял что русские гусли, жалейки, цимбалы и гудки способны включать родовую память предков."
- край на цитата с допълнението? Писна ми от помашките Радини псевдо-научни щуротии :))) !
цитирай
30. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
12.08 21:50
Наполеон е военен гений и трудно ,ние, непрофесионалистите, бихме имали основание да му търсим грешки
Интересен е паралелът с Хитлер! Хитлер правилно се насочва към Москва И не е трябвало да се отклонява За това и офицерите огт щаба му не са били съгласни !Руснаците, като стигне Москва , са щели да предложат мир! И той е тряблвало да го приеме,с териториални отстъпки от страна на Русия
Наполеот бърка Трябвало е да се насочи към Петроград А руснаците го разиграват по пътя към Москва, чак пред Москва приемат битка Която създава нови затруднения на Наполеон Какво да прави с ранените в тези условия!?
Интересно е ,че от военна гледна точка правилно действат руснаците през Освободителната война Насочват се директно към Цариград, без да се отклоняватвстрани и получават бърза капитулация на османлиите! Но там Митака ще каже ,че имат германец- стратег, което е вярно! Тотлебен!
Със скромните ми познания, Русия е можело да бъде принудена да иска мир само с бърза атака в посока столицата! Без отклонения встрани, освен за оситуряване на придвижването напред! И като поиска мир, да не и се отказва!Тази страна чужденци н, не могат да я управляват Освен ако не работят за нея!

Хубава вечер!
цитирай
31. bojil - И как намерих ...
12.08 23:41
radostinalassa написа:
И как намерих филма от раз. Започва с въпроса - как да върнем на българите правото на държавообразуваща нация , на татарския народ / това са българите - 8 млн , които евреинът преименува / - https://www/watch?v=2Sb268W70E0. Ще видим за коя война става дума, в която татарската конница спасява Москва.

Филмът е правен от престъпници с извратено мислене! Българите- това са жителите на Охрид, Ниш, София, Пловдив, Скопие и пр.- не са жителите на руско-турската държава Татарстан!
цитирай
32. bojil - чрез които действа Ватикана и Ев...
13.08 00:04
radostinalassa написа:
чрез които действа Ватикана и Европа. 30.000 войска, паднал Смоленск, и тогава татарската конница спасила Москва.

А-аа,дойдохме си на думата: ТАТАРСКАТА конница я е спасила,не я е спасила Българската! Ако беше я спасила наша конница,никой нямаше да пише татарска,калифорнийска или бантустанска- забрави ли това?
цитирай
33. bojil - Ге...
13.08 00:14
get написа:
bojil написа:
radostinalassa написа:
Гетчо камерунеца да си гледа Д Гол и да мълчи.
Задорнов е комик, а Гумильов е прекарал толкова време по затворите, че едва ли му е било до смях.
Ще ти пусна филма на Г. Сидоров и ще видиш какво е казански българи.

Ако Сидоров е едно и също със Сидеров,ясно е какви лъжи ще има в този филм. Ако не е едно и също,пак е ясно какви ще са лъжите!


- Който бил "открил" наличието от следи на "бели хора в Сибир" - явяващи се най-вероятните предци на съвременните БЕЛИ-АРИЙЦИ, чети РУСНАЦИ :))) ? ... по-нататък следва цитат от откровенията на БЕЛИТЕ-АРИЙЦИ и последователи на най-белият-ариец Сидоров:
"Есть ещё одно удивительное открытие, которое удалось сделать Георгию Сидорову, это встретить в лесных дебрях русского севера на Урале и Сибири под личиной старообрядцев представителей древней ведийской традиции, причём не языческой, а дорелигиозной той, которая была распространена на Земле во времена допотопной цивилизации Орианы-Гипербореи и Атлантиды. Хранителей этой традиции как выяснил исследователь, на Земле совсем немного, но вполне достаточно, чтобы донести до нас, людей современной техногенной цивилизации, то духовное наследие, без которого рыночная цивилизация, построенная биороботами, обречена на гибель.

Люди называющие себя потомками чуди белоглазой или сибирскими челдонами показали своему другу и исследователю хранилища никому не известных на Земле книг и древние, уничтоженные христианами музыкальные инструменты. Георгий Алексеевич Сидоров не раз слышал, как они звучат, и понял что русские гусли, жалейки, цимбалы и гудки способны включать родовую память предков."
- край на цитата с допълнението? Писна ми от помашките Радини псевдо-научни щуротии :))) !

Слъйшал бил Гьоргий Алексеевич Сидоров разбираш ли,само ние не слъйщали??!! :)) Щом стане дума за "Атлантида" и за "ведическа цивилизация" в Русия,веднага става ясно с каква помия ще ни будалкат тия псевдонаучни Акофаги! И тоя съчинител-езотерик ще учи нас Българите,че нашенци не са хората от Скопие,Ниш и Охрид,а турците от Казан и Татарстан!
цитирай
34. bojil - Наполеон е военен гений и трудно...
13.08 00:33
leonleonovpom2 написа:
Наполеон е военен гений и трудно ,ние, непрофесионалистите, бихме имали основание да му търсим грешки
Интересен е паралелът с Хитлер! Хитлер правилно се насочва към Москва И не е трябвало да се отклонява За това и офицерите огт щаба му не са били съгласни !Руснаците, като стигне Москва , са щели да предложат мир! И той е тряблвало да го приеме,с териториални отстъпки от страна на Русия
Наполеот бърка Трябвало е да се насочи към Петроград А руснаците го разиграват по пътя към Москва, чак пред Москва приемат битка Която създава нови затруднения на Наполеон Какво да прави с ранените в тези условия!?
Интересно е ,че от военна гледна точка правилно действат руснаците през Освободителната война Насочват се директно към Цариград, без да се отклоняватвстрани и получават бърза капитулация на османлиите! Но там Митака ще каже ,че имат германец- стратег, което е вярно! Тотлебен!
Със скромните ми познания, Русия е можело да бъде принудена да иска мир само с бърза атака в посока столицата! Без отклонения встрани, освен за оситуряване на придвижването напред! И като поиска мир, да не и се отказва!Тази страна чужденци н, не могат да я управляват Освен ако не работят за нея!

Хубава вечер!

Грешката на Наполеон не е толкова военна,колкото геополитическа- тя касае избора на цел и на основен подход,а не на военна стратегия в дадена битка. Затова битките му в тази война са малко и са на практика безплодни,въпреки победите- ако бе постъпил правилно те можеше да са повече,но с много по-полезни последици за него.
цитирай
35. radostinalassa - Значе според вас няма волжски българи, а татари
13.08 14:46
Това е много интересно твърдение и кърти мифки, томно като Гетчо камерунския слон.
Ще трябва да изясня темата. Дръжте се. По - скоро Гетчо е татарин, от тези 1.5 % монголоиди у нас. Сигурна съм в това.
цитирай
36. barin - Здравей, Божиле. Мисля, че руската ...
13.08 16:07
Здравей, Божиле. Мисля, че руската тежка зима е помогнала много, но не единстрено за победата при Бородино и крайния успех във войната. Наполеон е успял да завладее голяма част от европейските държави. Може би е допуснал грешка за походът на изток срещу Русия. По-късно при германците на Хитлер има сходства във фактите на Втората Световна война.
Поздрави!
цитирай
37. germantiger - детайли
13.08 23:16
кънм барин - ПОБЕДА ПРИ БОРОДИНО РУСКА НЯМА - руснаците през ноща се изтеглят и бойното поле остава за ф4ранцузите, през цялото сражение французите са в настъпление и завземат много позиции и флеши, освен това света извън русия и българия никъде не вижда руска победа - това е само при руснаци и българи, освен това загубите на запад са повече руски, а при руснаци и българи се дават малко повече френски загуби, Наполеон продължава към Москва слвед Бородино и нещо повече - именно защото това е негова победа се говори за проблема дали тя е можело да бъде категорична, явна такава с включване на гвардията, от което включване той се въздържа, за това доста се спори от съвременници и историци - това включване би дало една ясна и решителна победа, но това не става и за това сражението се приема като равно или дори победа за наполеон, в никакъв случай руска победа

към радостина - бистрО идва от разйквартируваните в париж руснаци и ТОНО ЗА ТОВА ДУМАТА СЕ СВЪРЗВА СЪС ЗАВЕДЕНИЕ, БАРЧЕ, ПИЕНЕ, а не с бърз бяг на военни части - повтарям за невежата руска българка - френските войски въобще не бягат бързо в русия - ариегарда задържа руснаците, веднъж дори този ариегард се стопява в боеве и се пръска след което маршал Ней е посрещнат от французите с емблематичния му лаф, че ариегарда на Великата армия е само той останал, французите губят много конски състав и няма как да бжягат бързо, нещшо повече - руснаците също избгяват сражения в началото на преследването като дори при Малоярославец южно от московата не влизат в генерално или решително сражение каквото франсетата търсят

към божил - скотове трябва да си чувла лафа придобил обществениост и историчност - ПРАВОСЛАВНИ СКОТОВЕ - не съм го измислил аз и проблема ти не е с менм,колктоо до афроазиаятското - според науката днес всички произлизаме първо от африка, друга версия сибир, но тя все още не е фундаментална, много г3ермански племена са имали предания и саги за периода в азия - аз с тов апроблем нямам - имате "вие" българите, които бягате като дявол от тамян от всичко азиатско - явно бг комплекс при "вас" - та повтарям - според науката днес всички идваме от африка, индо-европейците ио от азия и иранското плато - заселваме се на няколко вълни в европа - според науката условно три, а вече хилядолетия след това германските бъдещи племена "слизат" от скандинавия, траките пък идват от североизток и причерноморските степи най-вероятно итн итн итн - за европа науката дава като автохтонни/спори се/ най-вероятно предците на днешните баски, част от илирите/специално албанците и една ограничено население - днес населяващо нормандия във франция, което няма нищо общо с вайкингите/норманите/нордмените, които са хилядолетия по-късни, просто геолокацията му е там днес

към божил още - германските съюници напускат и подриват наполеон още ПРЕДИ похода му в русия, забележи преди това се почва, повтарям и подчертавам, тъй-като не си чел гермаянската да я наречем съпротива, щеше да знаеш, че още тогава маса германци са агентура в полза на русанците, маса се отклоняват към руснаци,к преминават към русанци, а на по-виското да го наречм ниво гнайзенау и щшарнхорст тръгват по пътя на бъдещите основи на германската армия, още в началото на похода германските съюници на наполеон които са от бол държавички дезертират, нес е бият, неясно се позиционират итн - ти обаче знаеш за финала - отстъплението на наполеон защото там е най-явбно и решително

ако сравним какво ти си чел за наполеон и какво аз, прощаай без да се засягаш но разликата между нас ще е пропаст,ако желаеш да сравним?!

към леон - нямаше да споменавам въобще Тотлебен, по-скоро кутузов и императора александър
цитирай
38. get - - Божиле още със заглавието си - даваш ограничение за коментари ПО ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ ... ?
14.08 09:35
bojil написа:

Цитата който прилагаш е неоспорим- приемам го безрезервно,благодаря.


... които Наполеон "напада" Александър Първи ... и защо САМО РУСНАЦИТЕ упорито настояват, тази война от 1812 г. да се нарича ОТЕЧЕСТВЕНА ?

По същата схема - отново руснаците наричат и една друга война от по-ново време ОТЕЧЕСТВЕНА - ама Защо и правилно ли е да я наричат така? ... или по-скоро това си е един пропаганден трик държащ в подчинение представите на "евроазиатските скотове" за истинската същност при тези описвани процеси?

Само ще ти дам цитат илюстриращ - КОЙ ГО Е УСТРОЙВАЛ ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКИ СБЛЪСЪК? Тъй като е ПЛАЩАЛ ЗА ВСЕКИ ВКЛЮЧЕН ВОЙНИК В НЕГО(този сблъсък?)

Цитат от книгата на Троицкий Н.А. "Александр I и Наполеон.":
"Да, эту АГРЕССИЮ ЕМУ НЕПЛОХО ОПЛАЧИВАЛИ: как известно, за каждые сто тысяч солдат континентальных войск Британия платила огромную сумму в 1 250 000 фунтов стерлингов — что для неспособного к эффективному экономическому развитию крепостнического режима, было весьма «кстати»"

Забележка за да няма недоразумения относно Субекта на агресията при войната от 1812 г - в повдигнатият с главни букви текст - пояснявам?

1. "АГРЕССИЮ - войната през 1812 г. възниква вследствие СЪЗДАДЕНИЯ по инициатива ОТ имп.АЛЕКСАНДЪР Първи (забележи) ШЕСТИ ПО РЕД АНТИФРЕНСКИ СЪЮЗ
2 ... ЕМУ НЕПЛОХО ОПЛАЧИВАЛИ - за всеки 100 000 руски войници - БРИТАНЦИТЕ СА ПЛАЩАЛИ 1 250 000 фунтов стерлингов - РАВНЯВАЩИ СЕ НА ТОГАВАШНИ осем милиона златни рубли.
3.
Войнацата м/у Русия и Франция НЕ ЗАПОЧВА НА ТЕРИТОРИЯТА И КАТО ОТБРАНИТЕЛНА ЗА РУСИЯ ... а започва КАТО АГРЕСИЯ НА РУСИЯ СРЕЩУ ФРАНЦИЯ ... инак НАМЯ КАК ДА СИ ОБЯСНИТЕ, морските похода на адмирал Ушаков, походите в Итали на маршал Суворов ... срамната военна загуба при Аустерлиц ... и най-накрая Подписването на Мира от Тилзит между Наполеон и Александър - който Александър подличко предава СЪЗДАВАЙКИ НОВА КОАЛИЦИЯ И ВОЙСКА ЗА ВОЙНА С ФРАНЦИЯ ... или ако щете император Наполеон?

Това накратко и без претенции за изчерпател..?
цитирай
39. bojil - Цитата който прилагаш е ...
14.08 14:22
get написа:
bojil написа:

Цитата който прилагаш е неоспорим- приемам го безрезервно,благодаря.


... които Наполеон "напада" Александър Първи ... и защо САМО РУСНАЦИТЕ упорито настояват, тази война от 1812 г. да се нарича ОТЕЧЕСТВЕНА ?

По същата схема - отново руснаците наричат и една друга война от по-ново време ОТЕЧЕСТВЕНА - ама Защо и правилно ли е да я наричат така? ... или по-скоро това си е един пропаганден трик държащ в подчинение представите на "евроазиатските скотове" за истинската същност при тези описвани процеси?

Само ще ти дам цитат илюстриращ - КОЙ ГО Е УСТРОЙВАЛ ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКИ СБЛЪСЪК? Тъй като е ПЛАЩАЛ ЗА ВСЕКИ ВКЛЮЧЕН ВОЙНИК В НЕГО(този сблъсък?)

Цитат от книгата на Троицкий Н.А. "Александр I и Наполеон.":
"Да, эту АГРЕССИЮ ЕМУ НЕПЛОХО ОПЛАЧИВАЛИ: как известно, за каждые сто тысяч солдат континентальных войск Британия платила огромную сумму в 1 250 000 фунтов стерлингов — что для неспособного к эффективному экономическому развитию крепостнического режима, было весьма «кстати»"

Забележка за да няма недоразумения относно Субекта на агресията при войната от 1812 г - в повдигнатият с главни букви текст - пояснявам?

1. "АГРЕССИЮ - войната през 1812 г. възниква вследствие СЪЗДАДЕНИЯ по инициатива ОТ имп.АЛЕКСАНДЪР Първи (забележи) ШЕСТИ ПО РЕД АНТИФРЕНСКИ СЪЮЗ
2 ... ЕМУ НЕПЛОХО ОПЛАЧИВАЛИ - за всеки 100 000 руски войници - БРИТАНЦИТЕ СА ПЛАЩАЛИ 1 250 000 фунтов стерлингов - РАВНЯВАЩИ СЕ НА ТОГАВАШНИ осем милиона златни рубли.
3.
Войнацата м/у Русия и Франция НЕ ЗАПОЧВА НА ТЕРИТОРИЯТА И КАТО ОТБРАНИТЕЛНА ЗА РУСИЯ ... а започва КАТО АГРЕСИЯ НА РУСИЯ СРЕЩУ ФРАНЦИЯ ... инак НАМЯ КАК ДА СИ ОБЯСНИТЕ, морските похода на адмирал Ушаков, походите в Итали на маршал Суворов ... срамната военна загуба при Аустерлиц ... и най-накрая Подписването на Мира от Тилзит между Наполеон и Александър - който Александър подличко предава СЪЗДАВАЙКИ НОВА КОАЛИЦИЯ И ВОЙСКА ЗА ВОЙНА С ФРАНЦИЯ ... или ако щете император Наполеон?

Това накратко и без претенции за изчерпател..?

Сумата,която цитираш е огромна а подлостта на Александър I: още по-голяма! Да наречеш война,целяща да спаси робството "отечествена" е демагогия,каквато могат да измислят само крайно опасни мошеници,така че и тук имаш право.
цитирай
40. radostinalassa - към радостина - бистрО идва от разйквартируваните в париж руснаци и ТОНО ЗА ТОВА ДУМАТА СЕ СВЪРЗВА СЪС ЗАВЕДЕНИЕ, БАРЧЕ, ПИЕНЕ, а не с бърз бяг на военни части
14.08 14:40
Пак повтарям за Гт . Задорнов е комик. Той споменава , че на шегите му в США не се смеят така, както в Русия. Все пак трябва да ги разберат, ти също.
Пръстовите отпечатъци разбиват на пух и прах тезата на сивия ГТ, че произлизаме всички от Африка. Те не се променат през живота на човека. Невеж елемент.
цитирай
41. bojil - кънм барин - ПОБЕДА ПРИ БОРОДИНО ...
14.08 21:27
germantiger написа:
кънм барин - ПОБЕДА ПРИ БОРОДИНО РУСКА НЯМА - руснаците през ноща се изтеглят и бойното поле остава за ф4ранцузите, през цялото сражение французите са в настъпление и завземат много позиции и флеши, освен това света извън русия и българия никъде не вижда руска победа - това е само при руснаци и българи, освен това загубите на запад са повече руски, а при руснаци и българи се дават малко повече френски загуби, Наполеон продължава към Москва слвед Бородино и нещо повече - именно защото това е негова победа се говори за проблема дали тя е можело да бъде категорична, явна такава с включване на гвардията, от което включване той се въздържа, за това доста се спори от съвременници и историци - това включване би дало една ясна и решителна победа, но това не става и за това сражението се приема като равно или дори победа за наполеон, в никакъв случай руска победа

към радостина - бистрО идва от разйквартируваните в париж руснаци и ТОНО ЗА ТОВА ДУМАТА СЕ СВЪРЗВА СЪС ЗАВЕДЕНИЕ, БАРЧЕ, ПИЕНЕ, а не с бърз бяг на военни части - повтарям за невежата руска българка - френските войски въобще не бягат бързо в русия - ариегарда задържа руснаците, веднъж дори този ариегард се стопява в боеве и се пръска след което маршал Ней е посрещнат от французите с емблематичния му лаф, че ариегарда на Великата армия е само той останал, французите губят много конски състав и няма как да бжягат бързо, нещшо повече - руснаците също избгяват сражения в началото на преследването като дори при Малоярославец южно от московата не влизат в генерално или решително сражение каквото франсетата търсят

към божил - скотове трябва да си чувла лафа придобил обществениост и историчност - ПРАВОСЛАВНИ СКОТОВЕ - не съм го измислил аз и проблема ти не е с менм,колктоо до афроазиаятското - според науката днес всички произлизаме първо от африка, друга версия сибир, но тя все още не е фундаментална, много г3ермански племена са имали предания и саги за периода в азия - аз с тов апроблем нямам - имате "вие" българите, които бягате като дявол от тамян от всичко азиатско - явно бг комплекс при "вас" - та повтарям - според науката днес всички идваме от африка, индо-европейците ио от азия и иранското плато - заселваме се на няколко вълни в европа - според науката условно три, а вече хилядолетия след това германските бъдещи племена "слизат" от скандинавия, траките пък идват от североизток и причерноморските степи най-вероятно итн итн итн - за европа науката дава като автохтонни/спори се/ най-вероятно предците на днешните баски, част от илирите/специално албанците и една ограничено население - днес населяващо нормандия във франция, което няма нищо общо с вайкингите/норманите/нордмените, които са хилядолетия по-късни, просто геолокацията му е там днес

към божил още - германските съюници напускат и подриват наполеон още ПРЕДИ похода му в русия, забележи преди това се почва, повтарям и подчертавам, тъй-като не си чел гермаянската да я наречем съпротива, щеше да знаеш, че още тогава маса германци са агентура в полза на русанците, маса се отклоняват към руснаци,к преминават към русанци, а на по-виското да го наречм ниво гнайзенау и щшарнхорст тръгват по пътя на бъдещите основи на германската армия, още в началото на похода германските съюници на наполеон които са от бол държавички дезертират, нес е бият, неясно се позиционират итн - ти обаче знаеш за финала - отстъплението на наполеон защото там е най-явбно и решително

ако сравним какво ти си чел за наполеон и какво аз, прощаай без да се засягаш но разликата между нас ще е пропаст,ако желаеш да сравним?!

към леон - нямаше да споменавам въобще Тотлебен, по-скоро кутузов и императора александър

Какво знаеш ти и какво аз- това не е толкова съществено а важното е едно: ако Наполеон се бе изгъбаркал с руснаците,като задържеше 10-15 техни области с размерите на Крим като се окопаеше там,те сами щяха да го търсят за битка- не той да им се моли за това!
цитирай
42. bojil - (Значе според вас няма волжски българи, а татари)
14.08 21:33
radostinalassa написа:
Това е много интересно твърдение и кърти мифки, томно като Гетчо камерунския слон.
Ще трябва да изясня темата. Дръжте се. По - скоро Гетчо е татарин, от тези 1.5 % монголоиди у нас. Сигурна съм в това.

Волжки Българи има но те не живеят в Татарстан- живеят по долното течение на Волга,на юг от Самара и на запад от Волгоград! Да слагаш Волжките Българи в Татария и Чувашия е все едно да сложиш Дунавските Българи в Австрия и Бавария! За твое сведение обаче ще добавя,че в Бавария има 50 пъти повече Българи отколко в Татарстан- питай недоклепаните руски "историци" какви изводи ще направят от това! Да търсиш милиони Българи в днешен Татарстан е като да търсиш милиони гърци в днешна Анадола- всички местни жители ще ти се смеят и презират,а някъде може и боя да си изкараш!
цитирай
43. bojil - Здравей, ...
14.08 21:36
barin написа:
Здравей, Божиле. Мисля, че руската тежка зима е помогнала много, но не единстрено за победата при Бородино и крайния успех във войната. Наполеон е успял да завладее голяма част от европейските държави. Може би е допуснал грешка за походът на изток срещу Русия. По-късно при германците на Хитлер има сходства във фактите на Втората Световна война. Поздрави!

Шансовете на Хитлер били много по-малки от тези на Наполеон: той не можел да задържи трайно никоя руска област понеже не е имал идеология,с която да привлече руснаците към себе си.
цитирай
44. bojil - Пак повтарям за ...
14.08 21:39
radostinalassa написа:
Пак повтарям за Гт . Задорнов е комик. Той споменава , че на шегите му в США не се смеят така, както в Русия. Все пак трябва да ги разберат, ти също.
Пръстовите отпечатъци разбиват на пух и прах тезата на сивия ГТ, че произлизаме всички от Африка. Те не се променат през живота на човека. Невеж елемент.

Това "США" в речника ти е дразнещ варваризъм- моля те махни го!
цитирай
45. germantiger - а не ве
14.08 22:09
така е - прав си без съмнение

турците са се гъбаркали с балканджи йово, но дали накрая са му резнали пишчицата

той бил литературен образ, но това няма значение както казваш

важното е, че гаджалите са държали 10-15 бг области

ПС

татарската кавалерия е българска, зщаото има бугари - татари

цитирай
46. germantiger - понеже обичаш гъбаркането
14.08 22:13
а ти защо ми се молиш на лс да чета някакъв си циганин

не се срамувай от това, че те вълнуват римляни

римлянин или православен скот не е дилема
цитирай
47. germantiger - финално
14.08 22:25
потресен съм - не знаех, че имам теория, която доминира по света

щом баба радостина казва, че теорията на учените е моя - немея и приемам

вярно е, че съм чел повече от божил, но той както каза - това няма значение
цитирай
48. bojil - а ти защо ...
15.08 13:21
germantiger написа:
а ти защо ми се молиш на лс да чета някакъв си циганин

не се срамувай от това, че те вълнуват римляни

римлянин или православен скот не е дилема

Объркал си се нещо- изобщо не ти се моля,привличам ти вниманието да видиш как онези,които ти ги имаш за "германци" според него са си цигани. Въобще не ме е еня дали ще реагираш- остави го ако искаш,нека си вее байрака на твой гръб!
цитирай
49. bojil - така е - прав си без ...
15.08 13:31
germantiger написа:
така е - прав си без съмнение

турците са се гъбаркали с балканджи йово, но дали накрая са му резнали пишчицата

той бил литературен образ, но това няма значение както казваш

важното е, че гаджалите са държали 10-15 бг области

ПС
татарската кавалерия е българска, зщаото има бугари - татари

Като слушам тебе,все едно слушам най-яростния руснак-македонист като руския консул в Битоля,който казвал съвсем същото! Та няма да се учудя ако и ти си от тях- нормални германци никога не мразят България,мрази я само руската агентура! А тя има сметка да набеди германците пред нас и да изкара че уж ни мразят- типична руска политика защитаваш,отдавна съм го забелязал! Не мисли Българите за наивни будали- видели сме много повече отколко подозираш,низшата руска агентура изобщо не се различава от теб! Тя обича да си подбира мелезаци без ясна принадлежност особено такива,които мразят България- кажи колко ти плащат да ни мамиш и предаваш!
цитирай
50. bojil - (финално)
15.08 13:44
germantiger написа:
потресен съм - не знаех, че имам теория, която доминира по света

щом баба радостина казва, че теорията на учените е моя - немея и приемам

вярно е, че съм чел повече от божил, но той както каза - това няма значение

Финално ли? Бас слагам,че ще ти дойде ищах за още приказки- червената агентура спи само по поръчка!
цитирай
51. radostinalassa - germantiger - Мисля, че докато си чел ...
15.08 13:50
някоя щанга от 10 кила е паднала на главата ти, мелез.
Важното е какво четеш, ферштеест? Може да си чел Майн Кампф на евреина с негърска кръв. Приличате си доста с фюрера.
цитирай
52. radostinalassa - 50. bojil - (финално)
15.08 13:54
Ленин е преименувал волжските българи на татари. А държавата се нарича Татарстан, със столица Казан. Те са 8 млн души. Ти приемаш само своите знания за верни, в това е разликата.
цитирай
53. bojil - някоя щанга от 10 ...
15.08 14:27
radostinalassa написа:
някоя щанга от 10 кила е паднала на главата ти, мелез.
Важното е какво четеш, ферштеест? Може да си чел Майн Кампф на евреина с негърска кръв. Приличате си доста с фюрера.

Май точно това е чел и почти нищо друго: срам го е да си признае обаче.
цитирай
54. bojil - Ленин е ...
15.08 14:42
radostinalassa написа:
Ленин е преименувал волжските българи на татари. А държавата се нарича Татарстан, със столица Казан. Те са 8 млн души. Ти приемаш само своите знания за верни, в това е разликата.

Спри да се заблуждаваш с тия руски лъжи- преименуване на Българите в татари след XVI век не е имало,имало е избиване на Българи от татарите и преименуване на Българите в руснаци!
цитирай
55. radostinalassa - Аз никога не се заблуждавам
15.08 16:01
След ВОР Ленин преименува волжските българи в татари, а Волжска България в Татаристан. Путин им обещава връщане на името. Има много организации на волжските българи в Казан. Запознай се с темата. За какъв 16 век ми говориш?
цитирай
56. radostinalassa - Ето още филмчета за Волжска България
15.08 17:02
https://www.youtube/watch?v=1oxHPoOjUrQ
Руският цар Иван Грозни е бил и цар на българите там.
цитирай
57. get - До 53. bojil - Божиле не осмисляш ли, че допускайки тази ЮРДЕЧКА В ОБРАСТТА НА ИСТОРИЯТА ... ?
15.08 20:52
bojil написа:
radostinalassa написа:
някоя щанга от 10 кила е паднала на главата ти, мелез.
Важното е какво четеш, ферштеест? Може да си чел Майн Кампф на евреина с негърска кръв. Приличате си доста с фюрера.

Май точно това е чел и почти нищо друго: срам го е да си признае обаче.


... с нейните А-ИСТОРИЧНИ ЗНАНИЯ - дискредитираш темата и себе си?

Само в потвърждение твърдението ми ЗА А-ИСТОРИЧНОСТ и от това неконструктивност, като коментари и поведение на РАДА-ТАТАРСКАТА-ПОМАЧКА ...? Да посоча ФАКТОЛОГИЯТА КОЯТО ОПРЕДЕЛЕНО Е НЕИЗВЕСТНА НА ПОМАКИНЯТА-ПОРУСКИНЯ!
По време след Февруарската революция в бившата Руска империя ... татарите С ТЮРКСКО НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКО САМОСЪЗНАНИЕ ОТ КАЗАН и съпределните им БАШКИРИ на 1-я Всеросийски мюсюлмански конгрес(май 1917 г.) - Приемат решение: За създаване на държавно убразувание с цел културна и етносна автономия.
На Втория си конгрес от 18 февр. 1918 г. се взема решение: за създаване в състава на РСФСР Штат(държава) Идель-Урал - включваща териториите на: Уфимска, Казанска, Симбирска, Самарска, Оренбургска, Пермска, Вятска - бивши царски губернии. Болшевиките виждайки че изтърват властта - която по този начин ще премине в ръцете на татаро-бушкирско-мордовска буржоази и имамите предприемат решителни до военни мерки за унищожаването й.
С декрет от 24 март (под който стоят подписите на Сталин и Вахитов - татарски комунист - п.м.) се обявява ликвидирането на органите на самоуправление създадени от татаро-бушкирските буржоазни националисти и религиозни съвети. Унищожени на практика от части на Червената армия - биещи се по това време с Колчак и Чехския легионерски корпус. След това се налага СЪВЕТСКА ВЛАСТ - на 13 дек. 1919 года. с решение на Политбюро на ЦК РКП(б) да ДА НЕ СЕ СЪЗДАВА съвместна Татаро-башкирска република в съсъстава на РСФСР.
Вече на 27 май 1920 года с постановление на ВЦИК и Совнаркома на РСФСР се провъзгласява и на 25 юни 1920 года е създадена Татарска АССР.
Така че имаме не Волжска България а Идель-Урал!
цитирай
58. radostinalassa - Камерунецът Ге.чо също плагиатства от други историци, както правя и аз
17.08 08:30
Въпросът е в това, кой чете от верните четива. Това не може да бъде примат с разхвърляна мисъл.
цитирай
59. bojil - След ВОР Ленин преименува ...
01:15
radostinalassa написа:
След ВОР Ленин преименува волжските българи в татари, а Волжска България в Татаристан. Путин им обещава връщане на името. Има много организации на волжските българи в Казан. Запознай се с темата. За какъв 16 век ми говориш?

Никога не използвай думата "никога"- Волжките Българи живеят на юг от Самара и на запад от Волгоград (Болгоград),което вече ти казах и недей да бъдеш дебил,а се постарай да приемеш истината от раз! В Казан живеят има-няма 200 души Българи от милион и половина население,а в Самара и наоколо нещата са коренно различни! Там няма Българи,които да говорят татарски,турски или маорски- всички си говорят Български доста по-добре от теб! Забрави варваризираната дума “Волжски"- думата е ВОЛЖКИ и не се отнася за турския град Казан,а за Българските градове на юг от Татарстан!
цитирай
60. bojil - https://www/watch?v=1oxHPoO...
01:26
radostinalassa написа:
https://www/watch?v=1oxHPoOjUrQ
Руският цар Иван Грозни е бил и цар на българите там.

Иван Ужасни е истинското име- той бил цар на Казанските татари а на Българите никакъв не бил,понеже е крадец на царската титла и нашите отлично са знаели това!
цитирай
61. bojil - Въпросът е в това, кой чете от вер...
01:35
radostinalassa написа:
Въпросът е в това, кой чете от верните четива. Това не може да бъде примат с разхвърляна мисъл.

Хайде обидите настрана моля!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 570967
Постинги: 161
Коментари: 2890
Гласове: 28047
Календар
«  Август, 2019  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031