Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2019 18:32 - РУСКИ КОЛОНИЗАТОРИ СЪЗДАДОХА "МАКЕДОНЦИ" И "СЛАВЯНИ",ЗА ДА ГИ ОБЕДИНЯВАТ С РУСИЯ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 5496 Коментари: 68 Гласове:
23

Последна промяна: 30.09.2019 18:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
РУСКИ КОЛОНИЗАТОРИ СЪЗДАДОХА "МАКЕДОНЦИ" И "СЛАВЯНИ",ЗА ДА ГИ ОБЕДИНЯВАТ С РУСИЯ


   
    "Славянството" е също толкова фалшиво,колкото и "македонството"- единствената разлика е тази,че е с 4 века по-старо от него. Тия две лъжеучения са създадени от непристойната руска политика,за да служат на нейните колониални интереси. Замесването на Сърбия в тези глупащини станало доста по-късно,чак в 1944 г. Сърбите са съучастници в престъпното помакедончване на Вардарските Българи- основни престъпници са руснаците. Това показват оцелели до днес руски документи от началото на ХХ в. В тях езикът на измамниците,които фабрикуваха фалшиви нации на Българския гръб е учудващо искрен и неподправен за разлика от днес,когато лицемерието е взело връх в тази руска политика. Ето фантасмагориите на руския измамник Александър Ритих,писани през 1914 г.: (кликни за да увеличиш)

             image

  Значи "македонците" били "южни великоруси" (!) и са създадени,за да бъдат използвани от Русия срещу България,а при нужда и срещу Сърбия- приложените документи показват точно това! Заслепение и глупост обаче попречили на сърбите да забележат тези неща и водени от своята завист към великата Българска слава,станали съучастници в престъпното помакедончване,извършено от Сталинските орди след 1944 г. !

  Наивният автор на този документ става за смях и с друго твърдение- македонските "славяни" обитавали такива изолирани места,че "варварските" племена не могли да ги открият,за да се смесят с тях и те си останали по кръв чисти "великоруси"! Е като са толкова изолирани местата бе байко,как самите "славяни" успяха да ги намерят и никой друг подире не успя- да не би едните да са били гении а другите- слепци и олигофрени? Отговор на този неизбежен въпрос жалките мошеници нямат,както не могат да обяснят и друго- как така Българите за 5 века турско робство се оказаха смесен с турците народ,което го твърдят същите първосигналници,а македонските "славяни" т.е. "великоруси" за 6 века такова робство не успяха с почти никого да се смесят,дори и с античните Македони? Отговор на такива въпроси тези смешници не дават- те държат само на своите "въпроси",пък въпросите на другите- кучета ги яли!

  За руските политици "македонци" и "славяни" са едно и също нещо което по тяхната логика означава,че "македонците" са скорошни пришълци на Балканите и нямат нищо общо с превъзнасяния от тях Александър Велики (Ал.Ритих,1914 г.):
      
          image

   Малоумните руски политици смятат,че е "престъпно и неразумно" да се дава Македония на Българите! За това антиславянско твърдение те си имат обяснение във всеки нужен момент. Колко лъжливи са техните "оправдания" личи от това как преди 100 години са казвали,че не трябва да ни се дава Македония заради "непристойната за славянството" Българска политика на Радославов и на немеца Фердинанд,но подло забравят да ни кажат защо в 1946-1947 г.,когато начело на страната бе техен човек и "нашата" политика бе подчинена само на техните интереси,те не само отказаха да ни върнат Македония но дори се канеха да отнемат дори малкото,което ни бе останало от нея!

  За да не мисли някой,че тук са замесени някакви евреи или юдеи показвам онази част от руската уикипедия,в която се намират приложените тук документи. От тях няма нито един,който да е еврейски или юдейски- всичките до един са руски! Вижте им само препратките,които обясняват кои са "македонците"- от тях има две македонистки,пет руски И НИТО ЕДНА БЪЛГАРСКА,която да каже на руския народ с цената на какъв геноцид и извращения бе създадена фалшивата "македонска" "нация"!

   image

   На който това му се струва плод на някаква грешка,нека погледне най-новата редакция на руската уикипедия (контролирана по принцип от правителството) и ще види,че според нея "македонското" население няма нищо общо с Българите (кликни върху текста,за да го увеличиш):

     image

  За да открадне Македония от Българите,руската държава още в 1913 г. почнала да издава първия "македонски" вестник в Петроград и о,чудо! Вместо да фалира още първата година заради липса на финанси,което е нещо обикновено за такива вестници или от липса на читатели,което е обяснимо с мястото на неговото издаване (над 99% от читателите му са били руснаци!),този вестник напук на всички други издържал чак до 1918 г.,когато бил закрит от болшевиците заради оправдано подозрение към редакцията,че е сътрудничела на царското правителство!

              image
  
   Има и друг тежък проблем за тези потомствени измамници- никой от днешните "велики" македонисти не може да каже имената на богатите "македонски патриоти",които са финансирали тъй щедро издаването на "македонски" вестник на хиляди километри далеч от родината за разлика от нас,които най-често знаем кой чорбаджия или търговец е давал бедните финанси за кратковременното издаване в XIX век на наши патриотични вестници като "Дунавски лебед" (1860-1861 г.) и "Дума на Българските емигранти" (1871 г.), които имали хиляди Български читатели във и извън родината и най-много трима руски! Те не могат да кажат и друго още по-важно: колко "македонци" се абонираха за този вестник и колко негови бройки отнесоха в Македония през тези 5 години, достигнал ли е броят им трима-четирима или не е достигнал дори двама и колко днешни "македонци" могат да покажат удостоверение,че техен прадед е бил абониран за този вестник и са им останали няколко бройки от него? Ако се намери едничък такъв "македонец" той несъмнено ще спечели единия милион евро,обещан от Божидар Димитров (светла му памет!) на всеки който покаже автентичен документ,че от римско време до 1870 г. на света е живял дори един етнически "македонец" !

  Излишно е да казвам,че в самата Македония не е открита нито една бройка от този тъй "ценен" за "македонщината" вестник: всички бройки,с които разполагат "македонските" музеи и пропагандатори са донесени от Русия! А както се вижда от тази воняща на водка история,целта на цялото руско "занятие" не била да се освободят от "чуждо" иго "македонците" и да живеят те свободно,а по-лесно и по-бързо да бъдат присъединени към "тяхната" майчица Русь- тази тюрма на народите,в чиито зандани пъшкат незнаен брой поробени източнославянски народи!



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. radostinalassa - Това е станало по заповмед на Коминтерна
29.09.2019 18:40
Т.е. на световните юдеи. Правиш ли разлика между руския народ и юдеите? Не.
Избити са 15000 българи в Македония, целия елит.Това е била целта им, да избият елита. Това е комунизъм. те не искат хората да са равни, а да вземат властта и да управляват тъпите невежи народни маси. Днес става същото и се нарича либерастия.
цитирай
2. bojil - Т. е. на световните ...
29.09.2019 21:37
radostinalassa написа:
Т.е. на световните юдеи. Правиш ли разлика между руския народ и юдеите? Не.
Избити са 15000 българи в Македония, целия елит.Това е била целта им, да избият елита. Това е комунизъм. те не искат хората да са равни, а да вземат властта и да управляват тъпите невежи народни маси. Днес става същото и се нарича либерастия.

Станало е по заповед на Сталин в изпълнение на онази колониална политика,за която се говори в показаните руски документи. От тях няма нито един израелски документ- всичките са руски,уикипедията в която ще ги намериш също е руска- не е еврейска или юдейска! Знам,че руския народ не е виновен- виновни са неговите мъчители,от които трябва да му помогнем да се отърве час по-скоро!
цитирай
3. 1997 - Отделянето на българите в Македония от майка България стана на Берлинския конгрес
29.09.2019 21:41
СанСтефанска България и границите на Българската Екзархия имаха подкрепа от всички българи, но гадовете от Берлинския конгрес ни съсипаха, за да не се нарушавало равновесието на Балканите. Върнаха част от България в Турция и започнаха процеса с македонизацията, за който до Берлин не се е говорило. Проклет Берлински конгрес! Проклети и тези, които приемате отделяне на Македонска патриаршия.
цитирай
4. radostinalassa - Световните юдеи са искали да наложат комунизма и в Европа
29.09.2019 21:46
Но там не са имали успех. Само в Русия са успели с цената на милиони жертви и избиването на елита. Първото правителство на Ленин е било почти 100% от евреи.
Ти допускаш , че няма връзка между евреите в различните страни? Това е голяма грешка.
цитирай
5. dobrodan - Русия е символ на движението
29.09.2019 21:58
"Наглост без граници", такава е била, такава е и такава ще си остане. Особено към българите. Както и към всички народи, които някога бяха българи, а те не са един и два в Европа и в Азия.
Наши познати ходиха на екскурзия в Македония, едва ли ще повторят. Отвратително отношение от страна на персонала и то към туристи, а не завоеватели, да кажеш.
И аз имам едни спомени... не са много по-различни.
Като не искат да са българи - можеш ли ги спря?
И без това ги дигат в Охрид минаретата... както казал японският професор от вица:
"Искам да имам на българина ума, но този, който му идва по-сетне..."
Авторе, обикновените руси в това отношение са по-големи шовинисти и от управниците си. Имперски поданици навън от Русия и на петела долната джукя, като се върнат обратно. Това не се лекува, така се създаде Рус. С лъжи, обещания и убийства за нищо. Без цар-батюшка няма да изкарат и две седмици.
цитирай
6. bojil - СанСтефанска България и границите ...
29.09.2019 23:19
1997 написа:
СанСтефанска България и границите на Българската Екзархия имаха подкрепа от всички българи, но гадовете от Берлинския конгрес ни съсипаха, за да не се нарушавало равновесието на Балканите. Върнаха част от България в Турция и започнаха процеса с македонизацията, за който до Берлин не се е говорило. Проклет Берлински конгрес! Проклети и тези, които приемате отделяне на Македонска патриаршия.

Не е имало "Санстефанска България"- имало е Санстефанска губерния,която раздала маса наши земи на турци,сърби та и власи,преди да избави България от мръсните си ръце!
цитирай
7. bojil - Но там не са имали успех. Само в ...
29.09.2019 23:27
radostinalassa написа:
Но там не са имали успех. Само в Русия са успели с цената на милиони жертви и избиването на елита. Първото правителство на Ленин е било почти 100% от евреи.
Ти допускаш , че няма връзка между евреите в различните страни? Това е голяма грешка.

Връзка между евреите може да има,но те нямат много общо с днешните ни беди- политиката,която изпълняваше Сталинското помакедончване е очертана още от "православното" царско правителство и защитавана от днешната "православна" Русия- не от Израел или Америка!
цитирай
8. bojil - "Наглост без граници" ...
29.09.2019 23:34
dobrodan написа:
"Наглост без граници", такава е била, такава е и такава ще си остане. Особено към българите. Както и към всички народи, които някога бяха българи, а те не са един и два в Европа и в Азия.
Наши познати ходиха на екскурзия в Македония, едва ли ще повторят. Отвратително отношение от страна на персонала и то към туристи, а не завоеватели, да кажеш.
И аз имам едни спомени... не са много по-различни.
Като не искат да са българи - можеш ли ги спря?
И без това ги дигат в Охрид минаретата... както казал японският професор от вица:
"Искам да имам на българина ума, но този, който му идва по-сетне..."
Авторе, обикновените руси в това отношение са по-големи шовинисти и от управниците си. Имперски поданици навън от Русия и на петела долната джукя, като се върнат обратно. Това не се лекува, така се създаде Рус. С лъжи, обещания и убийства за нищо. Без цар-батюшка няма да изкарат и две седмици.

Прав си,че без "батюшка" нещата им тръгват на зле но не забравяй,че работата винаги мирише от главата и не е народът този,който създава "своя" глупашки шовинизъм а властта му го вменява,активно и целенасочено! Ако още не си забелязал такъв шовинизъм у руските управници,това се дължи на тяхното лицемерие- не на "доброто" им възпитание!
цитирай
9. barin - Здравей, Божиле. Мисля, че маке...
30.09.2019 07:19
Здравей, Божиле. Мисля, че македонците са създадени, за да са към Югославия. На Балканите трябваше да има поне една голяма държава, която не само Русия, а и другите да поддържат в противовес на България. Русия, Великобритания и Франция не искат голяма и силна България. Застраховаха са два пъти- с Румъния и Югославия, а за всеки случай въоръжаваха и Турция. Югославия я няма, а Румъния за мен малко изненадващо не се разпада на Молдова, Влашко и Трансилвания, т.е. на съставните ѝ части. Две от тях са български, а една- унгарска.
Поздрави!
цитирай
10. peperutka - каква е тази наглост, сама се питаш, сама си ..отговаряш..
30.09.2019 08:28

1. radostinalassa - Това е станало по заповмед на Коминтерна
29.09 18:40
Т.е. на световните юдеи. Правиш ли разлика между руския народ и юдеите? Не.

а, от къде идвА Путя Шоломов, откъде идват Майка му, баща му, дядо му??
от злоба и простотия, нямаш време да прочетеш ли?
по 10 Поста , и 25 ч ...обикаляш тук ,с мръсната си нагла пропаганда!
Женоо,ти си д.манипулаторка, и ще си платиш!!

извини ме ,божиле..

Не трае вече Сърце ми!!!
да я бъде Майка България!
аз, Юлия
цитирай
11. batogo - !!!:))) Поздравления за публикуването на тези документи, приятелю!
30.09.2019 10:40
Те са неоспоримо доказателство за истинската същност и отколешни намерения на империята-концлагер Русия, от която никой народ, попадал под нейна власт, не е видял нищо друго, освен лицемерие, терор и нагъл грабеж.
Истините трябва да се осветяват и разгласяват, защото те са най-ефикасното лекарство срещу кремълската феодална чума!
цитирай
12. missana - Такава е чистата истина!
30.09.2019 13:34
Поздравление за материала и успешна седмица!
цитирай
13. bojil - Здравей, ...
30.09.2019 14:53
barin написа:
Здравей, Божиле. Мисля, че македонците са създадени, за да са към Югославия. На Балканите трябваше да има поне една голяма държава, която не само Русия, а и другите да поддържат в противовес на България. Русия, Великобритания и Франция не искат голяма и силна България. Застраховаха са два пъти- с Румъния и Югославия, а за всеки случай въоръжаваха и Турция. Югославия я няма, а Румъния за мен малко изненадващо не се разпада на Молдова, Влашко и Трансилвания, т.е. на съставните ѝ части. Две от тях са български, а една- унгарска. Поздрави!

На Англия и Франция впрочем им е все едно дали България ще е голяма и силна или няма да е- каквато и да е тя,не е можела да обърка имперските им планове в онези времена. Не е същото обаче с Русия- тя много пъти е доказала,че изобщо (!) не желае никаква силна "славянска" държава- примерите с Полша, Украйна и Новгородското княжество,което не било руско тогава са най-ярки а защо не и примера с бивша "Югославия",която тя разпокъса на "автономни" части веднага,когато това й се удаде и така създаде предпоставки за нейния бъдещ разпад!
цитирай
14. bojil - Те са неоспоримо доказателство за ...
30.09.2019 15:05
batogo написа:
Те са неоспоримо доказателство за истинската същност и отколешни намерения на империята-концлагер Русия, от която никой народ, попадал под нейна власт, не е видял нищо друго, освен лицемерие, терор и нагъл грабеж.
Истините трябва да се осветяват и разгласяват, защото те са най-ефикасното лекарство срещу кремълската феодална чума!

Благодаря ти за ценния отзив- хубав ден желая приятелю!
цитирай
15. bojil - 1. radostinalassa - Това е ...
30.09.2019 15:10
peperutka написа:

1. radostinalassa - Това е станало по заповмед на Коминтерна
29.09 18:40
Т.е. на световните юдеи. Правиш ли разлика между руския народ и юдеите? Не.

а, от къде идвА Путя Шоломов, откъде идват Майка му, баща му, дядо му??
от злоба и простотия, нямаш време да прочетеш ли?
по 10 Поста , и 25 ч ...обикаляш тук ,с мръсната си нагла пропаганда!
Женоо,ти си д.манипулаторка, и ще си платиш!!

извини ме ,божиле..

Не трае вече Сърце ми!!!
да я бъде Майка България!
аз, Юлия

Всички сме на твоето мнение, Юле
Да живее България!
цитирай
16. bojil - Поздравление за ...
30.09.2019 15:12
missana написа:
Поздравление за материала и успешна седмица!

Благодаря Младене- успешна седмица и на теб!
цитирай
17. radostinalassa - 10. peperutka - Женоо,ти си д.манипулаторка, и ще си платиш!!
30.09.2019 16:39
Аз не съм манипулаторка, а ти си такава. И как ще си платя , драга ? Тук има ли свобода на словото или ти я забраняваш ? Като не сме на твоето мнение, какво ? Това не е демокрация, чаткаш ли ? Невастенична жена.
Ако всички са на едно мнение това мирише на диктатура, на Пиночет в рокля.
цитирай
18. bojil - Аз не съм ...
30.09.2019 16:54
radostinalassa написа:
Аз не съм манипулаторка, а ти си такава. И как ще си платя , драга ? Тук има ли свобода на словото или ти я забраняваш ? Като не сме на твоето мнение, какво ? Това не е демокрация, чаткаш ли ? Невастенична жена.
Ако всички са на едно мнение това мирише на диктатура, на Пиночет в рокля.

Не одобрявам обидния тон а призовавам всички- моля за повече компромисност и взаимно разбиране,не искаме конфронтации между Българи!
цитирай
19. radostinalassa - Тя се е изнесла в Германия и ...
30.09.2019 17:23
изведнъж сърцето и не траело вече. Денят има 24 часа и през осемта трябва да сеработи, а не да се пие .
цитирай
20. bojil - изведнъж ...
30.09.2019 18:48
radostinalassa написа:
изведнъж сърцето и не траело вече. Денят има 24 часа и през осемта трябва да сеработи, а не да се пие .

Остави ги тия неща- заяждането не е хубаво нещо,една казана дума под влияние на силни емоции не бива да те сащисва така,че пет дена да й даваш различни видове отговори.
цитирай
21. radostinalassa - Нямаш си и представа, че тя ми е казала хиляди думи
30.09.2019 18:54
Без смисъл и повод.
За да има равновесие трябва да напишеш как така янките , сиреч Англия инициираха над 200 войни по света, а изведнъж Русия , без коята щеше да си турчин или бог знае какъв е черен дявол? При СССР тук нямаше руски бази. А днес има американски и има опасност да ни изпепелят Не е ли така, или пак ще извъртиш истината наобратно.
цитирай
22. bojil - Без смисъл и ...
30.09.2019 22:24
radostinalassa написа:
Без смисъл и повод.
За да има равновесие трябва да напишеш как така янките , сиреч Англия инициираха над 200 войни по света, а изведнъж Русия , без коята щеше да си турчин или бог знае какъв е черен дявол? При СССР тук нямаше руски бази. А днес има американски и има опасност да ни изпепелят Не е ли така, или пак ще извъртиш истината наобратно.

Ако искаш да знаеш,нас Европа щеше да ни освободи в етническите граници още януари 1877 г. без пушка да пукне но Русия й попречи,за да вкара своя армия у нас и да раздаде половината ни територия на съседите,а другата половина да зарази с русофрения!
цитирай
23. radostinalassa - Какво имаш предвид под Европа?
01.10.2019 14:09
Коя точно част от Европа щеше да ни освободи? Тук имаше френски и английски части, които воюваха с Русия през Кримската война на страната на Турция. Защо не са ни освободили? Та те бяха съюзници с Турция. Пашите са получили образование в Европа.Нещо бъркаш.
цитирай
24. bojil - Коя точно част от Европа щеше ...
01.10.2019 19:21
radostinalassa написа:
Коя точно част от Европа щеше да ни освободи? Тук имаше френски и английски части, които воюваха с Русия през Кримската война на страната на Турция. Защо не са ни освободили? Та те бяха съюзници с Турция. Пашите са получили образование в Европа.Нещо бъркаш.

Цяла Европа тогава се наострила срещу турците заради техните престъпления в нашето въстание и великите европейски сили наредили на султана веднага да освободи България в границите,които те й определили на Цариградската конференция. Всички били съгласни това да се случи,дори и султана- само руския цар не бил съгласен а като видял това въшливия султан,решил че няма кой да го помръдне от България и отказал. Руснаците само това чакали- то им дало достатъчен повод да вкарат войски у нас а ако руския "цар" бе казал само едно "да",нашето освобождение щеше да се случи без нито идно жертва,и то 1 година по-рано!
цитирай
25. radostinalassa - Султанът се е изплашил много от Русия?
01.10.2019 19:41
И не ни е освободил ? Ти си смешен. Защо тогава Русия воюва, за да си върне Константинопол, а не му заповяда на султана направо да го върне?
цитирай
26. radostinalassa - Цитирай ми поне един турски паша, който...
01.10.2019 21:59
да е учил в Русия. Едва ли ще намериш такъв. В миналото хората са знаели за родството си и за влаговете си. А ти се мъчиш да ни промиваш мозъците. А и религията ни е различна, което не е маловажен фактор.
цитирай
27. get - До 24. bojil - Драги приятелю, за Н-ти път ЩЕ ПОДЧЕРТАЯ! Руснаците НЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ!
02.10.2019 21:37
bojil написа:
radostinalassa написа:
Коя точно част от Европа щеше да ни освободи? ...

Цяла Европа тогава се наострила срещу турците заради техните престъпления в нашето въстание и великите европейски сили наредили на султана веднага да освободи България в границите,които те й определили на Цариградската конференция. ...


Причините за КРИМСКАТА ВОЙНА - ОПРЕДЕЛЕНО СА ВИ СЛАБО ИЗВЕСТНИ!

Но отново ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ - РУСИТЕ КАТО НЕЕВРОПЕЙЦИ - НЯМА КАК И ДА СА "СЛАВЯНИ"!
Техните ПОЛИТИЧЕСКИ ДОКТРИНИ - стоящи зад явлението ПАНСЛАВИЗЪМ - не са нищо ПОВЕЧЕ от ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА ЦЕЛЯЩА ЗАРОБВАНЕТО НА НАРОДИТЕ попадащи в ЕЗИКОВАТА-категория СЛАВЯНСКИ!

По отношение на РУСКИЯ-ПАНСЛАВИЗЪМ КАТО ОРЪДИЕ НА ИМПЕРСКАТА ПОЛИТИКА А ОТ ТАМ ГЕНЕЗИСА на НЕСЛАВЯНСКИЯ наричан и МОСКОВИТСКИ НАРОД - е зинамавало научните-комунисти Маркс и Енгелс, които пишат следното за ГЕНЕЗИСА НА "МОСКОВИТИТЕ" самонарекли себе си ВЕЛИКО-РУСИ по време на цар Петър Велики?

Ето цитата по том 31-ви от събраните съчинения на Маркс и Енгелс(от врема 1865 г.):

"... я с большим интересом прочитал сочинение Элиаса Реньо… Из этой книги видно, что догма Лапинского, будто великороссы не славяне, отстаивается г-ном Духинским самым серьезным образом с лингвистической, исторической, этнографической и т. д. точек зрения; он утверждает, что настоящие МОСКОВИТЫ... БОЛЬШЕЙ ЧАСТЬЮ МОНГОЛЫ ИЛИ ФИННЫ и т. д...
Из этой книги видно, во всяком случае, что ДЕЛО ОЧЕНЬ БЕСПОКОИЛО ПЕТЕРБУРГСКИЙ КАБИНЕТ (ИБО ОНО РЕШИТЕЛЬНО ПОЛОЖИЛО БЫ КОНЕЦ ПАНСЛАВИЗМУ).
ПРИЗВАЛИ ВСЕХ РУССКИХ УЧЕНЫХ ПИСАТЬ ОТВЕТЫ И ВОЗРАЖЕНИЯ, но последние оказались на деле БЕСКОНЕЧНО СЛАБЫМИ.
АРГУМЕНТ О ЧИСТОТЕ ВЕЛИКОРУССКОГО ДИАЛЕКТА И ЕГО БЛИЗОСТИ К ЦЕРКОВНОСЛАВЯНСКОМУ в этих дебатах СВИДЕТЕЛЬСТВОВАЛ БОЛЬШЕ КАК БУДТО В ПОЛЬЗУ ПОЛЬСКОЙ КОНЦЕПЦИИ, ЧЕМ МОСКОВИТСКОЙ.
… Выводы, к которым приходит Духинский:
НАЗВАНИЕ РУСЬ УЗУРПИРОВАНА МОСКОВИТАМИ.
ОНИ НЕ СЛАВЯНЕ и …
вообще НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ К ИНДОГЕРМАНСКОЙ РАСЕ, они незаконно вторгшиеся, которых требуется опять прогнать за Днепр и т. д.
ПАНСЛАВИЗМ в русском смысле, ЭТО - ИЗМЫШЛЕНИЕ КАБИНЕТА.
Я бы ХОТЕЛ, чтобы Духинский оказался прав и чтобы по крайней мере ЭТОТ ВЗГЛЯД СТАЛ ГОСПОДСТВОВАТЬ СРЕДИ СЛАВЯН"

Край на цитата от писмо на Маркс до Енгелс, от 24 юни 1865 г.

Кой има интерес ДА НИ ЛЪЖЕ нас СЛАВЯНИТЕ по отношение на ПАНСЛАВИЗМА И РАЗВИВАНАТА В НЕГО "Теория за европейския и славянски произход на МОСКОВЦИТЕ"?
На първо място ИМПЕРСКО-ЦАРСКА РУСИЯ ... по време на Втората световна война и след това - Съветската социал-империя ... а сега страната с претенции за Нео-империя наричаща се Руска федерация!

цитирай
28. radostinalassa - Русия е ядрото на бялата раса
03.10.2019 14:12
За Западна Европа това вече е нон сенс. Там младите неевропейци, които раждат много деца са от други соеве.
Янките скоро ще са в 50 % небели хора. Там се подтиква още от ДГ смесването им и джендърството, при което не се раждат деца.
Да се твърди, че русите не са европейци налива вода в кладенеца на тъмните раси. Това е самоубийство и предателство. И дълбоко невежество
цитирай
29. get - До 28. radostinalassa - Простичък въпрос? РАСА И НАРОД - ЕДНО И СЪЩО ЛИ Е?
04.10.2019 18:45
radostinalassa написа:
За Западна Европа това вече е нон сенс. Там младите неевропейци, които раждат много деца са от други соеве.
Янките скоро ще са в 50 % небели хора. Там се подтиква още от ДГ смесването им и джендърството, при което не се раждат деца.
Да се твърди, че русите не са европейци налива вода в кладенеца на тъмните раси. Това е самоубийство и предателство. И дълбоко невежество


ЕСТОНЕЦА, ФИНЛАНДЕЦА, КАРЕЛА, МОРДВИНА, МАРИЕЦА, ЧУВАША, ПЕРМЯКА ... и ред други вече изчезнали//ЕЗИКОВО И КУЛТУРНО АСИМИЛИРАНИ// ФИНО-УГЪРСКИ - след като СА ОТ БЯЛАТА РАСА - от това СЛЕДВА ЛИ ИЗВОДА: ТЕ СПАДАТ КЪМ културното и езиково семейство на ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ?
цитирай
30. radostinalassa - Какви европейски народи?
05.10.2019 08:18
Европа вече е населена с мигранти. Тези неруски народи в Русия са 20%. А у нас циганите са 33 %.
цитирай
31. radostinalassa - Тук ми изчезват коментари
05.10.2019 21:31
Още нямам склероза. Много си бавен, а работиш малко.
цитирай
32. bojil - (Султанът се е изплашил много от Русия?)
05.10.2019 21:39
radostinalassa написа:
И не ни е освободил ? Ти си смешен. Защо тогава Русия воюва, за да си върне Константинопол, а не му заповяда на султана направо да го върне?

Напротив- султанът е получил благословия от Русия да продължи нашата робия а Русия има толкова "право" над Константинопол,колкото Америка има право над Москва!
цитирай
33. bojil - да е учил в Русия. Едва ли ще намериш ...
05.10.2019 21:43
radostinalassa написа:
да е учил в Русия. Едва ли ще намериш такъв. В миналото хората са знаели за родството си и за влаговете си. А ти се мъчиш да ни промиваш мозъците. А и религията ни е различна, което не е маловажен фактор.

Аз ще ти цитирам Сандан паша който не е учил в Русия,но се е учил от русофили (т.е. от руснаци) как да се гаври с Българите и да служи на турци,руснаци и сърби едновременно! Като типичен руски възпитаник той бил почти неграмотен разбира се- каквото не успял да "научи" в Русия,научил го от русофили!
цитирай
34. bojil - Коя точно част от Европа щеше да ни ...
05.10.2019 21:49
get написа:
bojil написа:
radostinalassa написа:
Коя точно част от Европа щеше да ни освободи? ...

Цяла Европа тогава се наострила срещу турците заради техните престъпления в нашето въстание и великите европейски сили наредили на султана веднага да освободи България в границите,които те й определили на Цариградската конференция. ...


Причините за КРИМСКАТА ВОЙНА - ОПРЕДЕЛЕНО СА ВИ СЛАБО ИЗВЕСТНИ!

Но отново ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ - РУСИТЕ КАТО НЕЕВРОПЕЙЦИ - НЯМА КАК И ДА СА "СЛАВЯНИ"!
Техните ПОЛИТИЧЕСКИ ДОКТРИНИ - стоящи зад явлението ПАНСЛАВИЗЪМ - не са нищо ПОВЕЧЕ от ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА ЦЕЛЯЩА ЗАРОБВАНЕТО НА НАРОДИТЕ попадащи в ЕЗИКОВАТА-категория СЛАВЯНСКИ!

По отношение на РУСКИЯ-ПАНСЛАВИЗЪМ КАТО ОРЪДИЕ НА ИМПЕРСКАТА ПОЛИТИКА А ОТ ТАМ ГЕНЕЗИСА на НЕСЛАВЯНСКИЯ наричан и МОСКОВИТСКИ НАРОД - е зинамавало научните-комунисти Маркс и Енгелс, които пишат следното за ГЕНЕЗИСА НА "МОСКОВИТИТЕ" самонарекли себе си ВЕЛИКО-РУСИ по време на цар Петър Велики?

Ето цитата по том 31-ви от събраните съчинения на Маркс и Енгелс(от врема 1865 г.):

"... я с большим интересом прочитал сочинение Элиаса Реньо… Из этой книги видно, что догма Лапинского, будто великороссы не славяне, отстаивается г-ном Духинским самым серьезным образом с лингвистической, исторической, этнографической и т. д. точек зрения; он утверждает, что настоящие МОСКОВИТЫ... БОЛЬШЕЙ ЧАСТЬЮ МОНГОЛЫ ИЛИ ФИННЫ и т. д...
Из этой книги видно, во всяком случае, что ДЕЛО ОЧЕНЬ БЕСПОКОИЛО ПЕТЕРБУРГСКИЙ КАБИНЕТ (ИБО ОНО РЕШИТЕЛЬНО ПОЛОЖИЛО БЫ КОНЕЦ ПАНСЛАВИЗМУ).
ПРИЗВАЛИ ВСЕХ РУССКИХ УЧЕНЫХ ПИСАТЬ ОТВЕТЫ И ВОЗРАЖЕНИЯ, но последние оказались на деле БЕСКОНЕЧНО СЛАБЫМИ.
АРГУМЕНТ О ЧИСТОТЕ ВЕЛИКОРУССКОГО ДИАЛЕКТА И ЕГО БЛИЗОСТИ К ЦЕРКОВНОСЛАВЯНСКОМУ в этих дебатах СВИДЕТЕЛЬСТВОВАЛ БОЛЬШЕ КАК БУДТО В ПОЛЬЗУ ПОЛЬСКОЙ КОНЦЕПЦИИ, ЧЕМ МОСКОВИТСКОЙ.
… Выводы, к которым приходит Духинский:
НАЗВАНИЕ РУСЬ УЗУРПИРОВАНА МОСКОВИТАМИ.
ОНИ НЕ СЛАВЯНЕ и …
вообще НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ К ИНДОГЕРМАНСКОЙ РАСЕ, они незаконно вторгшиеся, которых требуется опять прогнать за Днепр и т. д.
ПАНСЛАВИЗМ в русском смысле, ЭТО - ИЗМЫШЛЕНИЕ КАБИНЕТА.
Я бы ХОТЕЛ, чтобы Духинский оказался прав и чтобы по крайней мере ЭТОТ ВЗГЛЯД СТАЛ ГОСПОДСТВОВАТЬ СРЕДИ СЛАВЯН"

Край на цитата от писмо на Маркс до Енгелс, от 24 юни 1865 г.

Кой има интерес ДА НИ ЛЪЖЕ нас СЛАВЯНИТЕ по отношение на ПАНСЛАВИЗМА И РАЗВИВАНАТА В НЕГО "Теория за европейския и славянски произход на МОСКОВЦИТЕ"?
На първо място ИМПЕРСКО-ЦАРСКА РУСИЯ ... по време на Втората световна война и след това - Съветската социал-империя ... а сега страната с претенции за Нео-империя наричаща се Руска федерация!


Ако не съм афиширал нещо достатъчно добре,това не значи че не ми е известно но угро-фините определено са европеиди т.е. европейци. Друг е въпроса,че Русия сама по себе си е създадена от татари сиреч от азиатци. Приемам и всичко което пишеш- няма нито една лъжа и дезинформация в ценните коментари,които пишеш!
цитирай
35. bojil - (Русия е ядрото на бялата раса)
05.10.2019 21:53
radostinalassa написа:
За Западна Европа това вече е нон сенс. Там младите неевропейци, които раждат много деца са от други соеве.
Янките скоро ще са в 50 % небели хора. Там се подтиква още от ДГ смесването им и джендърството, при което не се раждат деца.
Да се твърди, че русите не са европейци налива вода в кладенеца на тъмните раси. Това е самоубийство и предателство. И дълбоко невежество

Объркала си се тежко- не е Русия ядрото на бялата раса а част от земите,в които се зародила бялата раса са окупирани от създадената преди 3-4 века Русия,която е една от най-новите "европейски" държави редом с "Македония"!
цитирай
36. bojil - За Западна Европа това вече е нон ...
05.10.2019 21:55
get написа:
radostinalassa написа:
За Западна Европа това вече е нон сенс. Там младите неевропейци, които раждат много деца са от други соеве.
Янките скоро ще са в 50 % небели хора. Там се подтиква още от ДГ смесването им и джендърството, при което не се раждат деца.
Да се твърди, че русите не са европейци налива вода в кладенеца на тъмните раси. Това е самоубийство и предателство. И дълбоко невежество


ЕСТОНЕЦА, ФИНЛАНДЕЦА, КАРЕЛА, МОРДВИНА, МАРИЕЦА, ЧУВАША, ПЕРМЯКА ... и ред други вече изчезнали//ЕЗИКОВО И КУЛТУРНО АСИМИЛИРАНИ// ФИНО-УГЪРСКИ - след като СА ОТ БЯЛАТА РАСА - от това СЛЕДВА ЛИ ИЗВОДА: ТЕ СПАДАТ КЪМ културното и езиково семейство на ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ?

Имам собствено мнение по въпроса,но засега ще го премълча.
цитирай
37. bojil - Тук също си се объркала!
05.10.2019 21:57
radostinalassa написа:
Европа вече е населена с мигранти. Тези неруски народи в Русия са 20%. А у нас циганите са 33 %.

Напротив- неруските народи в Русия са 33% а циганите у нас- 15%!
цитирай
38. radostinalassa - Ти би трябвало да си адвокат
05.10.2019 21:59
bojil написа:
radostinalassa написа:
За Западна Европа това вече е нон сенс. Там младите неевропейци, които раждат много деца са от други соеве.
Янките скоро ще са в 50 % небели хора. Там се подтиква още от ДГ смесването им и джендърството, при което не се раждат деца.
Да се твърди, че русите не са европейци налива вода в кладенеца на тъмните раси. Това е самоубийство и предателство. И дълбоко невежество

Объркала си се тежко- не е Русия ядрото на бялата раса а част от земите,в които се зародила бялата раса са окупирани от създадената преди 3-4 века Русия,която е една от най-новите "европейски" държави редом с "Македония"!

Фактът си е факт. Найю - много бели хора има в Русия. Дори да ги е окупирал дяволът. Фарисей.
цитирай
39. bojil - (Тук ми изчезват коментари)
05.10.2019 21:59
radostinalassa написа:
Още нямам склероза. Много си бавен, а работиш малко.

"Изчезват ти" коментари понеже ги пишеш в старата статия,а после ги търсиш в новата!
цитирай
40. radostinalassa - В новия пост току - що написах първия си коментар.
05.10.2019 22:07
Фарисействаш и мързелуваш повече от нормалното. Типично за колонизатор.
Има си генетични изследвания , колкото и да не можете да ги преглътнете.
цитирай
41. bojil - За Западна Европа това вече е нон ...
05.10.2019 22:08
radostinalassa написа:
bojil написа:
radostinalassa написа:
За Западна Европа това вече е нон сенс. Там младите неевропейци, които раждат много деца са от други соеве.
Янките скоро ще са в 50 % небели хора. Там се подтиква още от ДГ смесването им и джендърството, при което не се раждат деца.
Да се твърди, че русите не са европейци налива вода в кладенеца на тъмните раси. Това е самоубийство и предателство. И дълбоко невежество

Объркала си се тежко- не е Русия ядрото на бялата раса а част от земите,в които се зародила бялата раса са окупирани от създадената преди 3-4 века Русия,която е една от най-новите "европейски" държави редом с "Македония"!

Фактът си е факт. Найю - много бели хора има в Русия. Дори да ги е окупирал дяволът. Фарисей.

Ти още малко ще изкараш северна Азия за прародина на европейците- как може в страна,която владее 80% азиатски територии да живеят 80% европейци- замисляла ли си се някога? Тук в най-добрия случай ще изкараш,че руснаците са провели страхотен геноцид срещу азиатците,с който са намалили техния брой от 80% на 20%!
цитирай
42. bojil - Фарисействаш и мързелуваш повече ...
05.10.2019 22:11
radostinalassa написа:
Фарисействаш и мързелуваш повече от нормалното. Типично за колонизатор.
Има си генетични изследвания , колкото и да не можете да ги преглътнете.

Благодаря ти че ме разсмя- дойде ми добре,хуморът ти е чудесен!
цитирай
43. radostinalassa - Ти още малко ще изкараш северна Азия за прародина на европейците- как може в страна,която владее 80% азиатски територии да живеят 80% европейци- замисляла ли си
05.10.2019 22:56
Гова изказване показва, че си много зле с историята.
цитирай
44. radostinalassa - Утре ще ви пусна пост за това...
05.10.2019 22:58
как е станало това.
цитирай
45. bojil - Гова изказване показва, че...
06.10.2019 23:51
radostinalassa написа:
Гова изказване показва, че си много зле с историята.

Нищо- недей да се кахъриш,нали от това народът ни не страда?
цитирай
46. krumbelosvet - Моля,
07.10.2019 11:42
Как да се нарича ЕЗИКОВАТА ГРУПА НАРОДИ, които говорят езика на несъществуващите славяни?
цитирай
47. bojil - Как да се нарича ...
07.10.2019 15:13
krumbelosvet написа:
Как да се нарича ЕЗИКОВАТА ГРУПА НАРОДИ, които говорят езика на несъществуващите славяни?

Добър въпрос- благодаря. Правилното име на тази група според мой добър приятел и изследовател на тези неща може да бъде дефинирано по два начина:

а) Арийски народи
б) Българоидни народи

Второто го смятам за по-правилно- имащи или не Български ген,тези народи говорят някаква по-нова или по-стара диалектна форма на Българския език. Към същата група са принадлежали Траките, Скитите, Илирите и Тракийските Мигдони (деди на древните Македони). Който мисли трезво трябва да го приеме- който не иска е реакционер или шовинист,не можещ да приеме истинското лице на автентичната истина!
цитирай
48. krumbelosvet - Траките не се ли споменават в източниците много преди българите?
07.10.2019 20:41
Може ли първите да произлизат от вторите?
цитирай
49. radostinalassa - Траки означава братя.
08.10.2019 15:39
Траките и българите са едни и същи хора.
цитирай
50. dobrodan - Тук уцели в десетката.
09.10.2019 10:35
krumbelosvet написа:
Може ли първите да произлизат от вторите?

цитирай
51. radostinalassa - Радвам се, че примата не ни е изкарал угри
09.10.2019 14:36
Въпреки, че той ментално е по - долу и от фините.
цитирай
52. get - До 36. bojil - Мненията се казват на глас и се отстояват - премълчаното, не може да е мнение?
09.10.2019 17:22
bojil написа:
get написа:
radostinalassa написа:
За Западна Европа това вече е нон сенс. Там младите неевропейци, които раждат много деца са от други соеве.
Янките скоро ще са в 50 % небели хора. Там се подтиква още от ДГ смесването им и джендърството, при което не се раждат деца.
Да се твърди, че русите не са европейци налива вода в кладенеца на тъмните раси. Това е самоубийство и предателство. И дълбоко невежество


ЕСТОНЕЦА, ФИНЛАНДЕЦА, КАРЕЛА, МОРДВИНА, МАРИЕЦА, ЧУВАША, ПЕРМЯКА ... и ред други вече изчезнали//ЕЗИКОВО И КУЛТУРНО АСИМИЛИРАНИ// ФИНО-УГЪРСКИ - след като СА ОТ БЯЛАТА РАСА - от това СЛЕДВА ЛИ ИЗВОДА: ТЕ СПАДАТ КЪМ културното и езиково семейство на ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ?

Имам собствено мнение по въпроса,но засега ще го премълча.


Именно поради това - ще трябва да се обясняваш на Радостинините расистки-ГЛУПОТЕВИНИ?

Завалийката, тя какта декларира, че не са и приятни нацистите или комунистите - си е едно, към едно Хитлер+Сталин, само че с "пола" :))) ?
цитирай
53. get - До 49. radostinalassa - Не знаех, че владееш добре и старогръцки език :)) ?
09.10.2019 17:47
radostinalassa написа:
Траките и българите са едни и същи хора.


Защото Аз невладеещ същия - съм установил следното за думите произхождащи от едно и също семантично гнездо и близки до "трак":
1. Според Еврипид: - във връзка със, СТРАХ – СТРЕС – THRAX = трак! Тъй като и за ГЛАВНИЯ БОГ НА ТРАКИТЕ - АРЕС се е опутребявал епитета "THRAX" - съпоставимо със съвременната българска дума СТРАХ-СТРАШЕН.
2. Ако отворим съвременен гръцко-български речник четем за думата:
Thrax – уплах, стрес , потрес, или казано простичко ... „СТРАХ” !!?
3. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ? - Преминаващо ВЕЧЕ ПО-КЪСНО в обидните !?
а)тракадорос- просяк, курварин ;
б) Трасус - наглец;
4. Това е доразвито от фанариотските "отци", кога отидоха в Русията, за да ги учат на елинската "мъдрост" ... та им казаха, че думата "thouro/traucos - Означавало какво? – Турак – ерго(?) - ДУРАК(глупак) = Трак !? Но?
5. От мои изследвания установявам, че героят поради който са наречени по неговото име(епоним - по научному) "траките" - Казват зовял се "Тирас"?
В антично-гръцката литература имаме поне две упоменавания на това име, вече във формата "Терес"?
а) Първият му носител, е слепият прорицател Терес - ОПРЕДЕЛЕНО НЕ-ГРЪК! ... от драмата "Антигона" на Софокъл.
б) Второ - на тракийски парадинасти носители на казват името - но за мен е титулатура "Терес" - преводимо в съвременен български език, чрез думата ни ДИРИ-ДИРЯ, тоест ВОДАЧ!
6. От тази РЕЛИКТОВА ОЩЕ ОТ ЕЛИНСКО ВРЕМЕ ДУМА - са останали в българския език думите за:
а) архаичната вече: "по-теря" = преследване;
б) по-диря - съвременен вариант ... нещо, като ПРЕСЛЕДВАЧ синонимно ПОТЕРЯЧ?
в) а ТЕРЯ - също се използва в една доста стара песен от Македонско с наименование "Биляна платно белеше" - в която много точно е указано: КАКВО ПРАВИ "ТЕРАЧА-ТАРАСА-ТЕРЕСа"?

Ето за този пасаж от песента иде реч?

"...
най ви го сакам момчето,
Шо НАПРЕД(!) Т-Е-Р-А(!) КЕРВАНО,
и мене гледа под око.
..."
Това е историко-компаративната(ми) справка досежно УПОТРЕБА И ЗНАЧЕНИЕ на ДУМИТЕ, от протокореновата идваща/звучаща _ТЕР* - през антично, средновековно - та и в настоящо време?

Извод: Трак идващо от Тирас - означава ВОДАЧ, било на хора, било на ... добитък :))) !


цитирай
54. bojil - (Утре ще ви пусна пост за това...)
10.10.2019 03:25
radostinalassa написа:
как е станало това.

Не е лошо- ще го видим.
цитирай
55. bojil - (Траките не се ли споменават в източниците много преди българите?)
10.10.2019 03:26
krumbelosvet написа:
Може ли първите да произлизат от вторите?

Оказва се,че може
цитирай
56. bojil - Траките и българите са едни и същи ...
10.10.2019 03:27
radostinalassa написа:
Траките и българите са едни и същи хора.

Комай си е така
цитирай
57. bojil - (Тук уцели в десетката.)
10.10.2019 03:29
dobrodan написа:
krumbelosvet написа:
Може ли първите да произлизат от вторите?

Може та,какъв е проблемът да не може?
цитирай
58. bojil - Въпреки, че той ментално е ...
10.10.2019 03:30
radostinalassa написа:
Въпреки, че той ментално е по - долу и от фините.

Нищо му няма- шегуваш се!
цитирай
59. bojil - За Западна Европа това вече е нон ...
10.10.2019 03:31
get написа:
bojil написа:
get написа:
radostinalassa написа:
За Западна Европа това вече е нон сенс. Там младите неевропейци, които раждат много деца са от други соеве.
Янките скоро ще са в 50 % небели хора. Там се подтиква още от ДГ смесването им и джендърството, при което не се раждат деца.
Да се твърди, че русите не са европейци налива вода в кладенеца на тъмните раси. Това е самоубийство и предателство. И дълбоко невежество


ЕСТОНЕЦА, ФИНЛАНДЕЦА, КАРЕЛА, МОРДВИНА, МАРИЕЦА, ЧУВАША, ПЕРМЯКА ... и ред други вече изчезнали//ЕЗИКОВО И КУЛТУРНО АСИМИЛИРАНИ// ФИНО-УГЪРСКИ - след като СА ОТ БЯЛАТА РАСА - от това СЛЕДВА ЛИ ИЗВОДА: ТЕ СПАДАТ КЪМ културното и езиково семейство на ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ?

Имам собствено мнение по въпроса,но засега ще го премълча.


Именно поради това - ще трябва да се обясняваш на Радостинините расистки-ГЛУПОТЕВИНИ?

Завалийката, тя какта декларира, че не са и приятни нацистите или комунистите - си е едно, към едно Хитлер+Сталин, само че с "пола" :))) ?

Така го намирам и аз
цитирай
60. bojil - Траките и българите са едни и същи ...
10.10.2019 03:34
get написа:
radostinalassa написа:
Траките и българите са едни и същи хора.


Защото Аз невладеещ същия - съм установил следното за думите произхождащи от едно и също семантично гнездо и близки до "трак":
1. Според Еврипид: - във връзка със, СТРАХ – СТРЕС – THRAX = трак! Тъй като и за ГЛАВНИЯ БОГ НА ТРАКИТЕ - АРЕС се е опутребявал епитета "THRAX" - съпоставимо със съвременната българска дума СТРАХ-СТРАШЕН.
2. Ако отворим съвременен гръцко-български речник четем за думата:
Thrax – уплах, стрес , потрес, или казано простичко ... „СТРАХ” !!?
3. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ? - Преминаващо ВЕЧЕ ПО-КЪСНО в обидните !?
а)тракадорос- просяк, курварин ;
б) Трасус - наглец;
4. Това е доразвито от фанариотските "отци", кога отидоха в Русията, за да ги учат на елинската "мъдрост" ... та им казаха, че думата "thouro/traucos - Означавало какво? – Турак – ерго(?) - ДУРАК(глупак) = Трак !? Но?
5. От мои изследвания установявам, че героят поради който са наречени по неговото име(епоним - по научному) "траките" - Казват зовял се "Тирас"?
В антично-гръцката литература имаме поне две упоменавания на това име, вече във формата "Терес"?
а) Първият му носител, е слепият прорицател Терес - ОПРЕДЕЛЕНО НЕ-ГРЪК! ... от драмата "Антигона" на Софокъл.
б) Второ - на тракийски парадинасти носители на казват името - но за мен е титулатура "Терес" - преводимо в съвременен български език, чрез думата ни ДИРИ-ДИРЯ, тоест ВОДАЧ!
6. От тази РЕЛИКТОВА ОЩЕ ОТ ЕЛИНСКО ВРЕМЕ ДУМА - са останали в българския език думите за:
а) архаичната вече: "по-теря" = преследване;
б) по-диря - съвременен вариант ... нещо, като ПРЕСЛЕДВАЧ синонимно ПОТЕРЯЧ?
в) а ТЕРЯ - също се използва в една доста стара песен от Македонско с наименование "Биляна платно белеше" - в която много точно е указано: КАКВО ПРАВИ "ТЕРАЧА-ТАРАСА-ТЕРЕСа"?

Ето за този пасаж от песента иде реч?

"...
най ви го сакам момчето,
Шо НАПРЕД(!) Т-Е-Р-А(!) КЕРВАНО,
и мене гледа под око.
..."
Това е историко-компаративната(ми) справка досежно УПОТРЕБА И ЗНАЧЕНИЕ на ДУМИТЕ, от протокореновата идваща/звучаща _ТЕР* - през антично, средновековно - та и в настоящо време?

Извод: Трак идващо от Тирас - означава ВОДАЧ, било на хора, било на ... добитък :))) !



Браво- чудесни заключения!
цитирай
61. radostinalassa - Не четем чаршафи...
10.10.2019 15:06
написани от разсеяни хора. Нема време за безсмислици.
цитирай
62. bojil - написани от ...
11.10.2019 18:01
radostinalassa написа:
написани от разсеяни хора. Нема време за безсмислици.

Безсмислици почти не съм видял,изключително ценни неща обаче- да!
цитирай
63. radostinalassa - Човек, който може да намери ценни неща...
11.10.2019 19:08
едва ли би си губил времето да ругае като хамалин.
цитирай
64. bojil - (Човек, който може да намери ценни неща...)
13.10.2019 14:44
radostinalassa написа:
едва ли би си губил времето да ругае като хамалин.

Такива хора също си имат нервна система- те не са безчувствени.
цитирай
65. radostinalassa - Не са безчувствени
13.10.2019 16:00
Това се нарича неврастения.
цитирай
66. bojil - Това се нарича неврастения. Въпрос ...
13.10.2019 20:31
radostinalassa написа:
Това се нарича неврастения.

Въпрос на гледна точка: според мен се нарича "Будна гражданска позиция".
цитирай
67. radostinalassa - Аз никога не обиждам първа,...
14.10.2019 18:13
bojil написа:
radostinalassa написа:
Това се нарича неврастения.

Въпрос на гледна точка: според мен се нарича "Будна гражданска позиция".

защото имам задръжни процеси. Но при такъв прецедент, не чакай да си мълча.
Обидите са позиция само в психиатрията и в гетото.
цитирай
68. bojil - Това се ...
15.10.2019 04:02
radostinalassa написа:
bojil написа:
radostinalassa написа:
Това се нарича неврастения.

Въпрос на гледна точка: според мен се нарича "Будна гражданска позиция".

защото имам задръжни процеси. Но при такъв прецедент, не чакай да си мълча.
Обидите са позиция само в психиатрията и в гетото.

Добре,добре- разбрах те,ти си преценяваш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1772216
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64247
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада