Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2019 04:56 - МАГАРЕТО НА СОЦИАЛИЗМА И ТИПИЧНИЯ ЧЕРВЕН ДЕПУТАТ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 7701 Коментари: 88 Гласове:
26

Последна промяна: 21.11.2019 17:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                        МАГАРЕТО НА СОЦИАЛИЗМА И ТИПИЧНИЯ ЧЕРВЕН ДЕПУТАТ


   Типичния червен депутат е безгласна буква,която няма право на собствено мнение и винаги трябва да изпълнява повелите на "Партията",т.е. на Москва.

                image

  Хората отдавна знаят,че няма никакво значение кой ще бъде депутат на Бе-Сепе,Бе-Капе, Депе-Се и пр.: който и да стане такъв,винаги ще му се налага да слушка нарежданията на задграничното началство.

        image

  Тази порочна практика бе въведена у нас от сталинизма-кретенизма и ленинизма-травестизма,които ни докара окупаторската червена армия през 1944 г. На Сталин не му трябваха хора,а послушковци и черноработници. Комуноидните му прислужници у нас аплодираха всички простотии и мерзости,с които се захванеше той и шайката бандити около него- македонизация, експроприация, циганизация, клептоманизация, деБългаризация,атеизмизация и пр. Тази практика не е прекратена от социокомунизма дори днес,което означава че който и да стане червен депутат,резултатът ще бъде винаги един и същ: той няма да изпълнява волята на народа,а волята на своя Кремълски началник!

    image

 Вижте добре това магаре и кажете: не е ли неговата роля в обществото същата,която изпълняват червените депутати? Магарето е послушен черноработник,който няма право на лично мнение и изпълнява волята на своя господар почти безпрекословно- каква е разликата между него и червените депутати тогава? Разликата е само козметична бих казал,и ако сталинските орди сложеха това магаре за генерален секретар на Бе-Капе (Бе-Сепе) или за единствен депутат в целия "Български" парламент,червеното стадо единодушно щеше да го избере и 45 години да гласува само за него!

                                  image
  
   Аз обаче съм човек и се извинявам на кроткото магаре за това,че го сравнявам с побеснелите червени истерици. Те приличат на него но то не прилича на тях понеже,макар да е кротко и послушно,то си има свой нрав и е готово да се остави дори да го набият,но не и да прекършат вродения му магарешки инат! А приликата наистина не е случайна понеже червения депутат в същината си е едно магаре,което за всичко слуша магаретаря и му идва "собствено" мнение за бягство само когато някой му удари тоягите,за да му налее повечко акъл!



Гласувай:
28


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Що е лево, все е
21.11.2019 06:05
лай.но!
цитирай
2. bojil - (Що е лево, все е)
21.11.2019 07:13
apostapostoloff написа:
лай.но!

Комай си е точно така! :)
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Божиле!
21.11.2019 08:33
Все пак на нашите комунисти не може да се отрече едно голямо, епохално откритие:
Червен капитализъм или комунистически капитализъм!
Капитализъм, строен от комунисти?
Хибриден капитализъм
Природата е решила проблема с хибридите Мулетата и катърите / и в двата случая е намесено магарето/ не дават поколение.....
Въпрос за размисъл!

Хубав ден!
цитирай
4. bdenkov - 1
21.11.2019 12:27
А почти всички българи сме русофили, защото евроГейските подлоги се изнасят да слугуват на западняците.
Опа, типични думи на манипулатор. Кой си ти та да говориш от името на всички българи? И що смяташ, че ако не сме подлоги на московците, значи сме подлоги на западняците. Ако ти се чувстваш длъжен задължително да си нечия подлога, то аз нямам такива наклонности, много други също.
Аз за това казвам,че има 2 вида русофили- тарикати и шматки. Тарикатите са русофили всъщност от рублофилство и се грижат за набиране членове на втората група, шматките, безплатните русофили, осигуряващи власт на първите, които пък се грижат за интересите на необятната държава в държавното ни образование. Та, още отпреди 44та червената чума е търсила симпатизанти предимно в прослойките на простолюдието.

Русофилът сам по себе си е, или е готов да бъде московска подлога, нищо повече. То и самото название русофил го показва. Родолюбивия българин се нарича Българофил, след Борис Трети за друг такъв държавник не се сещам.
А човек, който смята, че този който не е русофил задължително е русофоб се нарича ИОМК- индивид с ограничен мисловен капацитет.

Показателен текст, който трябва да бъде включен в състава на учебниците по история!
Терористи завземат властта чрез кървав преврат, подпомагани от Русия. После измислят събития и заграбват капитала с цел лично облага. В България никога не е имало фашизъм и окупация.
Най-долните, неграмотни и неспособни землянкаджии навлизат в управленският живот. Резултат - унищожена България.
Още личи, че в продължение на десетилетия България е управлявана от тъпи, прости, мързеливи и отмъстителни хора, които наричаха себе си "борци против фашизма". Никой преди Девети септември не ги е вземал насериозно, за хората те са били някакви хаймани, които не искат да работят. Това е голямата грешка на Гешев, че го е позволил да се случи.

То тогава е текло мед и масло какво да пише. В тогавашните учебници пише ли че Бай ти Ташко, имепратор първи български е за
цитирай
5. bdenkov - 2
21.11.2019 12:30
То тогава е текло мед и масло какво да пише. В тогавашните учебници пише ли че Бай ти Ташко, имепратор първи български е завърпил до трето отделение, и че е фалирал държавата три пъти, пише ли за златния резерв...? И да ти кажа единствената книга изгаряна от мен е учебник от онова време - беше един червен (по спомен го карам) с лика на известната пиянка Георги Тарабата Димитров - виден и спиритосан...
Да, докато се напише ИСТИНСКАТА история на периода 1944 - 1989. Тази история, писана от историците на соца, НЕ Е свещена крава.
Геноцида на простаците и тарикатите ... който продължава и днес. 9 Септември ще се окаже най-пагубната дата за България ... вече 70 години деградация!

Комунистите сами се хванаха в собствения капан. Първо се сбиха като вълча глутница - обесиха Трайчо Костов и погнаха "трайчо-костовистите". След това фалираха и руснаците им отнеха златото на БНБ. След това Кореком за две кила злато даваше западна кола и така събраха нещо. Но най-страшно бе липсата на опит в пазарната икономика и липса на изградени връзки. След като катурнаха БКП-то и заграбиха парите се оказа, че не им е ясно как се въртят пари. Ченгетата от МВР се опитаха да станат банкери, ама то неясен занаят. Изпофалираха. Други - ще ставаме индустриалци. Е, затвориха заводите след 3-4 години - няма конкурентно производство, няма пазари .... Е, по-хитрите се изтеглиха на Запад ... ама там се работи!

Комунизмът е най-зверският и анти-човешки строй.България и до ден днешен страда от пост-комунизма,защото сред политиците и бизнесмените у нас бъка от бивши ДС агенти и потомствени комуняги.
Браво, но истина е че за комунистите беше безплатно хората които работеха плащаха
Толкова си остарял, че чак амнезия си хванал. 60-те години злато се продаваше от частни лица на "Златарска Промишленост" и те даваха прословутите бонове с които се пазаруваше в Кореком. Мои приятели за да си купят един шушлек продаваха златни пръстени.
Ама голяма склероза си развил!

цитирай
6. bdenkov - 3
21.11.2019 12:31
Годините социализЪм затриха българското село, просто не искате да го признаете. Помня едно странджанско село пълно с хора, с кръчма, магазин, действаща детска градина (седмична), медицински пункт и т.н. Но то умря, защото в голямата си част неефективни предприятия в града привлякоха младите хора от селото. Селският труд е тежък. В предриятието раздути щатове и се правиш че бачкаш, живееш в панелка ама има поне канализация. Така повечето села останаха на доизживяване. Никой не се ражда там, само хората си "отиваха". Майка ми разказва, че два пъти е сваляна от автобуса с куфара на път за града от партийния секретар, но въпреки това много като нея са "избягали" от селото. Все пак града предлага повече възможности. Това нямаше да се случи, ако не бе чудовищното престъпление наречено колективизация. Всеки да обработва собствената си земя и да се кооперира ДОБРОВОЛНО. Дядо ми казваше: "Еди Кой си нехранимайко през живота си магаре не е гледал, в текейсето му дали за коне да се грижи."
Това цялото го писах не заради Вас, а за по- малките от мен, ако случайно четат "Дневник".
П.С.
Никога не съм преставал да ходя в селото, най - малко поне да окося двора на пустеещата къща, имам го за дълг към покойните ми баба и дядо

Думата ми беше, че селата нямаше как да не бъдат затрити при пагубна и насилствена колективизация. Индустриализация -да освобождава се работна ръка, но това не е било водещо. Откъсната връзка със собствеността. Това е. Вие имате земя. Аз нямам. Накрая получавате колкото мен. Вие работите аз се скатавам. Пак получавате колкото мен. А бачкате тежък селскостопански труд. В града повече удобства и изкуствено търсене на работна ръка заради големия брой предприятия. Кои са дотирани от държавата за да съществуват, кои са печеливши, това са подробности. Важното е да няма безработица. Това обезлюди селата. До сега никой не може логично да ми обясни защо всичко се "срути"? Няма и нужда. Видях защо. Центлрализирано, планово, безстопанствено, без реална конкуренция,
цитирай
7. bojil - Все пак на нашите комунисти не може ...
21.11.2019 12:31
leonleonovpom2 написа:
Все пак на нашите комунисти не може да се отрече едно голямо, епохално откритие:
Червен капитализъм или комунистически капитализъм!
Капитализъм, строен от комунисти?
Хибриден капитализъм
Природата е решила проблема с хибридите Мулетата и катърите / и в двата случая е намесено магарето/ не дават поколение.....Въпрос за размисъл!Хубав ден!

Комунисти да строят капитализъм е все едно ходжи да възстановяват светия синод.
цитирай
8. bdenkov - 4
21.11.2019 12:33
Центлрализирано, планово, безстопанствено, без реална конкуренция, следователно неефективно, непечелившо, може да се изброява още. Фактите са си факти. Имаше съревнование между два строя. По-силния победи.

Партизаните и техните ятаци са престъпници! Разбойници! И заслужено са били наказани със смърт!
Дядото е попивал мъдрите мисли на Сталин, внуците му ги прилагат в съвремената обстановка!
Мъдрите мисли на Ленин и Сталин имат своя генезис от преизподнята на азиатската душа - жестока, безочлива, безчестна и крадлива. Затова намират добра почва в азиатската част на Европа, към която се числи генетично България.

Takaaaa. Периодът 1947-1950 в България е една трагична ера на мижитурките, доносниците и помагачите на комунистите. След началния период 1945-1947 когато на място без съд и присъда са избивани хиляди ‘неблагонадеждни’ и ‘врагове на родината(съветската родина)’ след този период когато изтребват най-представителната част опасни за комунистите хора следва периода на гонения на останалите потенциално опасни слоеве на населението , които е възможно да не са много почитатели на комунистическата власт тоест следващия слой на неподдържащи комунистите. В тези времена лицемерието и вероломността вземат връх в това племе което мискински всеки път се присламчва към по-силния бил той турчин или рубашка според епохата и господаря. Това са годините на ‘не говори много защото не знаеш кой какъв е’ .Това са ми го казвали и на мен 40 години по-късно когато исках да споделям какво съм чул по Радио Свободна Европа.
Та този период е белязан с подозрителност, липса на доверие и предателства във всички слоеве на обществото и лавина от нагаждачи и подлеци видели новия червен господар на който да носят доноси в опита си за да преживяват по-лесно и да получават блага. Така дядо ми по майчина линия имал една пушка Манлихер с щик ,която държал увита на тавана и не я предал след 1944г защото му била скъп спомен от баща му от фронтовете на Iта Световна война.

цитирай
9. bdenkov - 5
21.11.2019 12:35
Да, ама някой го наклепал за това, къщата била целево обискирана от основите до тавана и едвам се отървал с разни лъжи от комунягите с ленти ‘ОФ’ , които г пребили счупвайки му носа за назидание. Минало време, но си го белязали като неблагонадежден и подлежащ на наблюдение, защото никога не показвал да е много възторжен от новата червена власт, която по това време вече била прибрала нивите и ливадите му наследство и явно е предполагала какво си мисли. Една есенна вечер на вратата на къщата на дядо ми се потропало тихо, той се облякъл на две-на три и отворил , а пред него стоял одрипан мъж с брада и пистолет който му казал ,
че е от горяните, бяга от милицията и искал да му даде храна и го приюти за нощта. Дядо ми без колебание го вкарал вътре, дал му да яде и едно одеяло и му казал къде да се скрие в мазето без да го разпитва много много. Залостил вратата и си легнал си но още рано в полунощ усетил ,че човекът се измъкнал от къщата. Помислил си ,че сигурно е решил да бърза за някъде в прикритието на нощта. Какво е била горчивината му когато на сутринта чул блъскане и разбиване на вратата , а група от ‘ОФ’то с автомати начело с ‘горянина’ дошла да го арестува за подпомагане на народните врагове. Всичко било инсценировка и провокация за да докажат ,че е потенциален ятак на горяни и трябва профилактично да бъде елиминиран. Никога не забравили случката с укритата пушка и дълбоките съмнения ,че ‘този не е наш’.
Отведен, ,разпитван за съучастници , бит,натоварен без съд и присъда, изпратен в лагер,отново бит , малтретиран,смачкан от непосилен труд и глад, 8 години в неизвестност за семейството си , което не поучило никаква информация повече за него. Никой в местната милиция не знаел за това име, с досада казали да се разкара на баба ми , а възможно е и да са казвали истината в хаоса на хиляди унищожени души без каквито и да е писмени заповеди никой там да не е могъл да каже къде е Никола Георгиев или каквото и да е там име. След като семейството и родата жив го
цитирай
10. bdenkov - 6
21.11.2019 12:36
След като семейството и родата жив го оплакали и вече никой не вярвал той да се върне, защото всички чували за стотици истории на безследно изчезнали хора по това време, та една пролет баба ми по нейния разказ видяла в двора на къщата някакво слаботелесно същество полупризрак-полусянка , което подпряно на едната си ръка на черницата с другата галело кората и гледало короната на дървото. Дървото което той някога посадил и сега вече давало плодове.В къщата се понесъл вой на плач както възрастни жени вият при внезапно умрял човек. Седмица не могли да повярват ,че се е върнал от гроба. Години наред той нищо не разказвал ,може би само баба ми знаела някои споделени ужаси от преживяванията му. Съседи се опитвали да го разпитат какво е станало толкова години та го е нямало. Той вече знаел ,че и стените имат уши- ушите на комунистическата държавна сигурност и отклонявал темата. Все пак при обиска на времето спасил щика защото щял да почиства и не го намерили в тенекията с газ, а днес този щик на Mannlicher модел 1895 си го гледам и си спомням за тези събития ,Друг път пък ще ви разказвам за съдбата на другия ми дядо близък с Коста Лулчев (БРСДП) и дъщеря му Виолина и просто симпатизант на тази партия за което също си плаща скъпо.
Това трябва да се чете, много пъти, от всички млади хора!!!!
Убиха ни държавата и направиха от трупа И Франкенщайнска държава!!
Франкенщайн е прекрасен в сравнение с уродливата мутро - олигархия и ченгеджийски останки, които определят дневния ред.
Уважаеми Хора, не се дразнете от драсканиците на горните 3-4 тролчета. те просто си защитават класата и коравия хлебец. на нищо ново те маже да ги научите и нищо старо не са забравили...
Ето един пример от селското стопанство при развития соц. Тогава на всеки кооператор се даваше по едно парченце земя "за лично ползване". "Личното" обхващаше 1% от земеделската земя в България - по правило с най-ниско качество. Този 1% от земята даваше 30% от произведената сел стоп продукция!!!!
Кооперативното
цитирай
11. bdenkov - 7
21.11.2019 12:37
Този 1% от земята даваше 30% от произведената сел стоп продукция!!!!
Кооперативното стопанство беше един гигант на глинени крака, който не можеше да съществува без безплатния труд на ученици, студенти, войници и служители.Продукциятя от сектора в преобладаващи количества отиваше в братските страни, където се обменяше срещу промищлени изделия със съмнително качество. Рухна СИВ - рухна и социалистическото селско стопатство.
Що се отнася до повишаването на благосъстоянието в селото по това време, то не се дължеше на ТКЗС и ДЗС, а на "личното стопанство"(виж по-горе).Що се отнася до ТКЗС и ДЗС, то оттам здраво се крадеше, това беше станало нац спорт - всяка нощ хиляди необозначени каручки кръстосваха тихите междуселски пътища в Тракия и Добруджа...
Всичко е вярно. И когато системата падна, ат сърце се надявахме, че започва новият, свободен и красив живот. Отвориха затвора отвътре. И го затвориха отвън. Километрични опашки пред западните посолства, унизителни интервюта "защо искаш да ходиш, дай гаранция, че някой ти поема разноските". Това мина. И дойде другото - днешното. Но за него разговорът е много дълъг. И не е за този форум, защото той е част от днешния проблем.
Общо взето така беше. Само че цените на основните неща и параметрите на бюджета се определяха в Москва и съответно плановете за доставките по обеми към СССР.
Това беше единствената причина за бедността на българите и фалитите на държавата.
След ликвидацията та Тр. Костов, който си е позволил да се опита да се пазари за някакви тютюни никой в България повече не си позволява да прави сечено по икономически и политически теми на руснаците.
Вътрешните борби чак до 89-та и след това, че и до днес се състоят в това кой ще натопи другарчето си пред Кремъл и го пусне по пързалката.
Знам, че е излишно, но ще опитам да те ограмотя. В изданието на Партиздат по случай 50 годишнината на т.н. ''Септемврийско възстание'' поименно са изброени жертвите в ''борбата срещу фашизма и капитализма'' през периода
цитирай
12. bdenkov - 8
21.11.2019 12:39
Знам, че е излишно, но ще опитам да те ограмотя. В изданието на Партиздат по случай 50 годишнината на т.н. ''Септемврийско възстание'' поименно са изброени жертвите в ''борбата срещу фашизма и капитализма'' през периода 9.06. 1923г. - 9.09.1944г. Освен имената са посочени родните им места и дати на раждане и гибел. Вътре има около 2800 лица. За 21 години. Това са нелегални, партизани, ятаци, участници в бойни групи. Всички извършвали терор.
Само за месеците септември и октомвр на 44г. жертвите на комуноидите са над 25 000. Повечето земеделци, учители, попове, военни, журналисти или по- имотни селяни и граждани, които не споделяли радостта от червената зараза. За да им вземат каквото са имали.

Запитали радио Ереван, можеше ли да успее Деветосептемврийският преврат без помощта на Червената армия, а то отговорило - да, ако активните борци преди 9-ти са били колкото са днес/тогава при социализма/. Лично аз познавах активни борци по онова време и съм разговарял с тях. Доста посредствени и прости хора. Тяхната максима беше, че те и децата им трябва да живеят добре, защото са се "борили". Нямаха и грам идея за социална справедливост, братство и равенство. То затова и социализмът им си отиде така безславно и скоропостижно - защото дойдоха на власт, само за да заместят буржоазията в лапането. По принцип в България смяната на властта винаги се е състояла само в смяна на лапачите. ГЕРБ направиха същото - изместиха от хранилките комунягите и толкоз. За друго не се сещам.
ЧервеноРуски лъжи на една Чернадуша - вероятно имащ някяква генерична свързаност с АБпФК, най-вероятно със слуги на (деца, внуци) на АБпФК (вкл среден офиц състав на БНА, респ шпиони на КГБ/КДС)

За социалистическа България.Как Петър Младенов оцени управлението на Живков и състоянието на социалистическата държавата.
Из доклада на Петър Младенов, новоизбран генерален секретар на БКП, на пленума на ЦК на БКП на 11 декември 1989 г., отпечатан в партийния орган “Работническо дело” (год. LXIII, брой 346
цитирай
13. bdenkov - 9
21.11.2019 12:40
За социалистическа България.Как Петър Младенов оцени управлението на Живков и състоянието на социалистическата държавата.
Из доклада на Петър Младенов, новоизбран генерален секретар на БКП, на пленума на ЦК на БКП на 11 декември 1989 г., отпечатан в партийния орган “Работническо дело” (год. LXIII, брой 346 от 12 декември):

През последните години страната навлезе в период на сериозна криза, на нарастващо социално напрежение и стагнация в своето цялостно развитие. Имаме пред вид следните явления в обществото:
– стагнация в икономическото ни развитие, застрашително изоставяне на икономиката, застрашително нарастване на външния дълг;
– увеличаване на инфлацията, тежки трудности на вътрешния пазар и в крайна сметка влошаване на жизненото равнище, наличие на широко разпространена корупция;
– сериозни поражения в духовния и интелектуалния живот на нацията и упадък на основни морални принципи и ценности.
За всички нас тук влошаването на положението в страната не бе гръм от ясно небе. Това се виждаше много преди да стигнем до сегашния кризисен етап. Бившето ръководство формираше екипи, създаваше „концепции”. В сферата на държавното и общественото устройство бе създадена обстановка, сходна с феодалното управление. Оформи се малка група начело с Тодор Живков, която узурпира властта. Около тази група, която много бързо придоби семейно-землячески характер, се наслоиха властолюбци и кариеристи от различен калибър. Те получаваха от върховния ръководител ключови постове и облаги, които им позволяваха от негово име и от името на партията и държавата да вършат произвол, да манипулират основни обществени институции. Това бе дълбоко обидно за нашия народ.
Същевременно трябва да отбележим факта, че в нашите условия с особено сила се прояви деформиращото въздействие на режима на личната власт, който доведе волунтаризма и субективизма в икономическата политика до рядко срещано в другите социалистически страни равнище. За дълъг период от време и особено през последните години
цитирай
14. bdenkov - 10
21.11.2019 12:41
За дълъг период от време и особено през последните години решенията по всички основни въпроси в икономиката се вземаха от Тодор Живков често по силата на случайни подбуди и на базата на импровизирани съждения. Тези деформации се задълбочиха през последните няколко години, когато преднамерено се провеждаше линия на замазване на съществуващото положение и отсрочване на решаването на наболелите проблеми по пътя на повишаването на външните и вътрешните задължения на страната. Тази политика с основание може да бъде наречена: „След мен потоп”. По такъв начин българският народ получава в наследство от досегашния режим една тежка ипотека.
Главната причина за създалото се положение бе неизживяната административно-командна система, монополът на властта, фактическият тотален контрол върху производството и разпределението.
Първо: В последните години не само че няма никакъв икономически ръст, а напротив, има рязко връщане назад.
Второ: Особено опасна е нарастващата “пропаст” между паричните средства на населението и наличните стоки и услуги. Сега населението разполага с 25 млрд. лева в спестовни влогове, а има малко стоки, които може да купи. Само за 1989 г. се очакват свободните парични средства да се увеличат с още 1.6 млрд. лева!
Трето: Много години наред държавният бюджет приключва с големи дефицити. Непризнаването на инфлацията ускорява обезценяването на българския лев, намалява неговата вътрешна и външна покупателна сила.

Изключителна тревога буди стремителното нарастване на задълженията ни в свободна конвертируема валута. Сега брутните ни задължения неколкократно надвишават годишните постъпления в свободно конвертируема валута.
Четвърто: Като цяло можем да говорим за намаляване на ефективността и конкурентоспособността на българската икономика. Народното ни стопанство се намира в период на прогресиращ икономически спад. През последните няколко години ние не успяхме да се адаптираме към световното стопанство, въпреки че конюнктурата беше, общо взето, благоприятна
цитирай
15. bdenkov - 11
21.11.2019 12:42
За дълъг период от време и особено през последните години решенията по всички основни въпроси в икономиката се вземаха от Тодор Живков често по силата на случайни подбуди и на базата на импровизирани съждения. Тези деформации се задълбочиха през последните няколко години, когато преднамерено се провеждаше линия на замазване на съществуващото положение и отсрочване на решаването на наболелите проблеми по пътя на повишаването на външните и вътрешните задължения на страната. Тази политика с основание може да бъде наречена: „След мен потоп”. По такъв начин българският народ получава в наследство от досегашния режим една тежка ипотека.
Главната причина за създалото се положение бе неизживяната административно-командна система, монополът на властта, фактическият тотален контрол върху производството и разпределението.
Първо: В последните години не само че няма никакъв икономически ръст, а напротив, има рязко връщане назад.
Второ: Особено опасна е нарастващата “пропаст” между паричните средства на населението и наличните стоки и услуги. Сега населението разполага с 25 млрд. лева в спестовни влогове, а има малко стоки, които може да купи. Само за 1989 г. се очакват свободните парични средства да се увеличат с още 1.6 млрд. лева!
Трето: Много години наред държавният бюджет приключва с големи дефицити. Непризнаването на инфлацията ускорява обезценяването на българския лев, намалява неговата вътрешна и външна покупателна сила.

Изключителна тревога буди стремителното нарастване на задълженията ни в свободна конвертируема валута. Сега брутните ни задължения неколкократно надвишават годишните постъпления в свободно конвертируема валута.
Четвърто: Като цяло можем да говорим за намаляване на ефективността и конкурентоспособността на българската икономика. Народното ни стопанство се намира в период на прогресиращ икономически спад. През последните няколко години ние не успяхме да се адаптираме към световното стопанство, въпреки че конюнктурата беше, общо взето, благоприятна
цитирай
16. bdenkov - 12
21.11.2019 12:43
През последните няколко години ние не успяхме да се адаптираме към световното стопанство, въпреки че конюнктурата беше, общо взето, благоприятна за нас.Създаването на аграрно-промишлените комплекси в началото на 70-те години отслаби връзката на селяните със земята. От традиционни износители България стана ежегоден вносител на картофи, фасул, зеле, лук, фураж…
Това не беше политика, обърната към човека. Тя не служеше за задоволяване на човешките потребности. Създадоха се условия за подкопаването на традиционните за българина трудови добродетели.
“Нагоре” вървеше лъжлива информация, “надолу” – завишени възнаграждения за мълчание и съучастие, един общ заговор срещу благополучието на народа. Създадоха се условия за корупция, за разгръщане на “икономика в сянка”, за най-различни мафии… Икономиката на командите “от горе” беше на път да унищожи прекрасната българска природа.
Разклати се вярата на населението към закона, защото той постоянно се нарушаваше. Намесата в дейността на правозащитните органи стана постоянно явление.
Това е социалистическа България през 1989г., съгласно самите комунисти-доклад на генералния секретар на БКП, изнесен на пленум ЦК на БКП на 11.12.1989г.

Тея думички без свобода за какво са му...
Ами аз се майтапех ама ми идват в повечко соцьофилистиците, готови да дадат свободата си за кило кренвирши с толаетна хартия...
Дааа, в бетонните глави на потомците на АБпФК и техните слуги, звънят сърпа и чука и отеква ЧервеноРуската "истина"...
истината е по-важна от честта на Великая Россия
Забележете Хора, че потомците/слугите* по наследство са също така кръвожадни, като дедите/господарите си (виж по-горе)
ЧервеноРуска антибългарска агентура, кръвожадна и безграмотна
Осъдените от НС може и да ги има в Уикепедия, но избитите без съд, присъда или поне намек за правораздаване не са там. Все още има живи свидетели на червения терор в първите месеци след преврата 44г. А, да си прочел в нета, колко са загиналите българи по заповед на червената
цитирай
17. bdenkov - сърп да реже косата на жертвата.
21.11.2019 12:45
Осъдените от НС може и да ги има в Уикепедия, но избитите без съд, присъда или поне намек за правораздаване не са там. Все още има живи свидетели на червения терор в първите месеци след преврата 44г. А, да си прочел в нета, колко са загиналите българи по заповед на червената войска окупирала страната. Тези същите войници, който участваха в последната фаза на сръбска и унгарска територия. Безмислена, кървава дан на червената зараза.
Отговорът е непостижим за интелекта на ЧервеноРуския трол.
Т. нар. Берлински договор е продължение на политиката на Россия, която, след като разрушава решенията на Цариградската конференция за създаване на две автономни български държави (в нац граници на българите и с площ дори по-голяма от измислената "Санстефанска България, още предния ден подписва с АвстроУнгария секретния Райхщатски договор, където черно на бяло пише, че на Балканите НЯМА да се създава голяма българска държава.точка.Да не говорим за другите престъпления на Россия с/у бълг народ: борбата й срещу църковното и националноосвободително движение на бълг народ (така например бълг владици са заточени под натиска на ген граф Игнатиев, същият този, който фактически качва Левски на въжето...)
Тролчета, близко е времето, когато ще се закопае постКомунизЪма и истините ще излязат от Гроба на историята, където ги заключиха вашите господари
истината е по-важна от честта на Великая Россия

Между сърпа и чука (Комунистическият терор и алтернативното социално битие, 1945-1956 г.)Непосредствено след 9 септември 1944 г. едно момче от с. Езерово, Пловдивско, става свидетел на сцена, която никога няма да забрави. В родното му село има паметник на убитите през войните. Пред него е довлечен човек от съседното село Бодрово, набеден за убийството на партизанин. Следва импровизиран съд и саморазправа. "Избягах", пише след петдесет години в спомените си Христо Запрянов. Малкото, което вижда, докато бяга, трябва да го подготви за младостта по затвори и лагери. Някаква жена посяга със
цитирай
18. bdenkov - 13
21.11.2019 12:46
Терорът върху селото

Хаотичен в началото на септември, много скоро терорът придобива ред. Целите, на които трябва да послужи, са две. Първата и най-належаща е да се унищожат противниците на новата власт. Докато хайките още текат и страната е окупирана от Червената армия, още в началото на зимата започва работа т.нар. Народен съд. Арестуваните са близо 30 хиляди, а приблизително всеки десети от тях е осъден на смърт и екзекутиран.
Втората цел на терора изисква повече време. За да наложи комунизъм в България, съветската диктатура трябва не само да унищожи опозицията, но и да промени радикално облика на българското население. Предимно земеделец, българинът трябва да се превърне в работник. От случайните плацове на саморазправата и съдебните зали насилието трябва да се пренесе в човешкия бит. Започва колективизацията на земята.
В началото на 1945 г. Отечественият фронт (ОФ) организира акция за привличане на селяните в новите Трудово-кооперативни земеделски стопанства (ТКЗС). Участието засега е доброволно, но има и елемент на натиск – от името на Червената армия маршал Толбухин подарява на селата първенци в кооперирането 15 трактора "Сталинец". Получаването на тази машина, наподобяваща огромен чук върху вериги, е своеобразен тест за лоялност към властта.
По-чевръсти комунисти убеждават, че тя е измислена лично от Сталин.
Докато тече акцията на ОФ, в квартирата на Христо Запрянов са настанени двама съветски офицери. Единият е праволинеен сталинист, другият – бивш обитател на ГУЛАГ. Аркадий, както се нарича вторият офицер, чете пред домакините писма на своята съпруга. От тях Христо и неговите приятели научават, че в прокламирания рай на кооперативите владее глад. Момчетата събират няколко чувала с брашно и съветският офицер ги изпраща на своите близки. В знак на благодарност той им подарява пистолет и патрони.
Две години по-късно, през 1947 г., държавата на практика обявява война на българското село. През юни Министерския съвет увеличава драстично наряда за
цитирай
19. bdenkov - 14
21.11.2019 12:47
През юни Министерския съвет увеличава драстично наряда за зърнените храни и на много места селяните са заплашени от глад. През септември водачът на БЗНС и опозицията Никола Петков е осъден на смърт, партията му е забранена и селското население символично е изключено от политическата общност на страната. През декември изключването добива формата на социална смърт – според новоприетата конституция държавата става тази, която определя размера на земята, притежавана от частни лица.
В резултат на тази репресивна политика по-голямата част от българските селяни – преобладаващото население на страната в онези години – са принудени да променят живота си в една от следните две посоки: или да вложат собствеността си в трудовите кооперативи, приемайки да работят срещу заплащане, или да напуснат селото. Ако напуснат селото, възможностите пред тях са или да се преселят в града, намирайки си каквато и да е работа в развиващата се индустрия, или изобщо да се отделят от обичайното си социално пространство.
Христо Запрянов отново решава да избяга.
Социалното блуждаене
Това, което следва в съдбата на младия мъж, се повтаря в съдбите на стотици хиляди българи от онова време. При насилственото си пренареждане българското общество е освободило като ненужни голям брой социални атоми, които, естествено, се насочват натам, накъдето ги завъртят обществените вихри. В началото на септември 1947 г. Христо Запрянов тръгва към Гърция.
На пръв поглед емиграцията е много по-добър избор от пасивното понасяне на разселвания, следене и унижения. За разлика от т.нар. бивши хора, както властта нарича предишния обществен елит, хората като Христо Запрянов имат макар и минимална свобода на избор. Нещо повече, отправяйки се към границата, те получават правото на нещо, до което в този момент имат достъп единствено силните на деня – един вид право на геройство.
На втори поглед обаче и тяхната участ не е за завиждане. Границите се охраняват строго, срещу нарушителите се стреля, телата на убитите не се
цитирай
20. bdenkov - 15
21.11.2019 12:56
Границите се охраняват строго, срещу нарушителите се стреля, телата на убитите не се връщат на техните близки, самите убийства се използват за пропаганда. Групата, с която Христо Запрянов планира да премине в Гърция, е избита до последния човек в местността Чекеларе край Златоград, а "Работническо дело" представя случая като "елиминиране на диверсанти", опитващи се да влязат на територията на страната.
Но да речем, че потенциалният емигрант все пак успее да напусне България – тогава какво? Веднага след като пресичат границата, Христо Запрянов и неговите спътници се предават на гръцките власти и след 10 дни в Гюмюрджина (дн. Комотини), където са разпитвани и проучвани, са качени на влак за Солун. През тези години Гърция, която след войната е попаднала в зоната на англо-американското влияние, е нещо като междинна база за емигрантите, идващи от съветската зона. От Солун българите трябва да отплават за Америка.

В Драма обаче късметът им изневерява. Арестувани от местни партизани и техният помощник българин, те са отпратени обратно в България заедно с друга група от емигранти. Съветват ги след известно време да се опитат отново да преминат границата. Понеже никой не иска да си рискува живота, за водач на българите е дадено едно куче.
Две седмици след като е напуснал България, Христо Запрянов отново преминава границата – този път в обратната посока. На 27 септември, вероятно след предателство от близки хора, е арестуван в колибата, от която в началото на месеца е тръгнал.
От блуждаещия социален атом до алтернативната социалност: горяните
Нека обаче си представим, че групата, на която Христо Запрянов попада, не тръгва към Гърция, ами се въоръжава, установява се на лагер в близост до родните места на участниците в нея, изгражда си мрежа от помощници и информатори и, най-сетне, се кръщава с някакво име, отразяващо нейната идеология. Доскоро отделни и блуждаещи, сега социалните атоми са се свързали в цялост, която наричаме "горянска чета". При добра организация и
цитирай
21. bdenkov - 16
21.11.2019 12:58
При добра организация и малко късмет тази цялост може да просъществува и цяла година.
Между 1945-1956 г. подобни чети се появяват на много места в България – първоначално по периферията на страната, в близост до границите, а след 1947 г., когато терорът се пренася върху селата – и във вътрешността, в областите с богати обработваеми земи. Според историка Диню Шарланов, за този период през горянските чети преминават малко над 4000 души. Най-многочислената чета е регистрирана в околностите на Сливен през 1951 г. – това е четата на Георги Стойнов (Търпанов), достигаща до 72 души.
Цитираните числа обаче са приблизителни и основната причина е, че освен въоръжена чета, горянската организация обикновено включва и мрежа от помощници, ятаци и информатори по селата, като в някои случаи периферната система е много по-многочислена от самата чета. Това е и първата характерна черта на горянските чети – те не съществуват като самодостатъчни, но като органично свързани с населението на мястото, около което действат.

Организацията по селата се изгражда на принципа "от човек на човек". Създават се комитети, наподобяващи революционните комитети на Левски, като на някои места – напр. в Асеновград през 1947 г. и селата около Русе през 1950-1951 г. – участниците в организацията полагат и клетва. Комитетите включват предимно по-заможни и средни селяни. Техният авторитет сред населението помага в някои случаи мрежата от организации да се разпростре в над десет села.

Слабостта на тази структура е явна – множество лица, които могат да бъдат вербувани, блокадата на селата води до изтощаване на четите, терорът върху населението се използва за морален шантаж на четниците, и т.н. На практика в почти всички случаи четите са побеждавани от органите на властта първо чрез разкъсване на периферията, която ги е поддържала, и чак след това с оръжие. Ахилесовата пета на горянската чета е именно остатъкът от социално чувство.
цитирай
22. bdenkov - 17
21.11.2019 12:59
При добра организация и малко късмет тази цялост може да просъществува и цяла година.
Между 1945-1956 г. подобни чети се появяват на много места в България – първоначално по периферията на страната, в близост до границите, а след 1947 г., когато терорът се пренася върху селата – и във вътрешността, в областите с богати обработваеми земи. Според историка Диню Шарланов, за този период през горянските чети преминават малко над 4000 души. Най-многочислената чета е регистрирана в околностите на Сливен през 1951 г. – това е четата на Георги Стойнов (Търпанов), достигаща до 72 души.
Цитираните числа обаче са приблизителни и основната причина е, че освен въоръжена чета, горянската организация обикновено включва и мрежа от помощници, ятаци и информатори по селата, като в някои случаи периферната система е много по-многочислена от самата чета. Това е и първата характерна черта на горянските чети – те не съществуват като самодостатъчни, но като органично свързани с населението на мястото, около което действат.

Организацията по селата се изгражда на принципа "от човек на човек". Създават се комитети, наподобяващи революционните комитети на Левски, като на някои места – напр. в Асеновград през 1947 г. и селата около Русе през 1950-1951 г. – участниците в организацията полагат и клетва. Комитетите включват предимно по-заможни и средни селяни. Техният авторитет сред населението помага в някои случаи мрежата от организации да се разпростре в над десет села.

Слабостта на тази структура е явна – множество лица, които могат да бъдат вербувани, блокадата на селата води до изтощаване на четите, терорът върху населението се използва за морален шантаж на четниците, и т.н. На практика в почти всички случаи четите са побеждавани от органите на властта първо чрез разкъсване на периферията, която ги е поддържала, и чак след това с оръжие. Ахилесовата пета на горянската чета е именно остатъкът от социално чувство.
цитирай
23. bdenkov - 18
21.11.2019 13:01
Но този остатък е и голямата сила на четата – в една държава, чийто социален климат всячески благоприятства подлостта и разкъсването на междучовешките връзки, горянството предлага малка възможност за взаимопомощ и морално оцеляване на населението. Редкият шанс да се държат като нормални хора, а не толкова изгледът за победа на съпротивата е това, което мотивира мнозина да помагат на горяните.
Затова и водачите на горянски чети понякога се превръщат в местни герои и около тях се създава нещо като легенда. Може би най-известният пример е Герасим Тодоров от село Влахи, който води малка чета в Пиринско през 1947 г. Образът му е толкова популярен и обичан сред местните хора, които го отъждествяват с Яне Сандански (роден в същото село), че когато в крайна сметка органите на ДС ликвидират групата, тялото на Тодоров, разкъсано на няколко части, е събрано в едно одеяло и демонстративно изложено с музика и хора в центъра на Влахи.

Това подсказва и другата характерна черта на горянството: неговата откритост. Подозрителен по природа, за да припознае и приеме някого в дома си, селянинът непременно трябва да го познава – при това не само него, но и рода му. Затова и конспиративността, така типична за живота в партизанските организации, почти изцяло отсъства от горянството. Влизайки в горянската чета, горянинът обикновено влиза в нея със собственото си име. То е залог за доверие пред поддръжниците на четата.

Името обаче има и друг адресат – поддръжниците на властта. Да се обърне открито с името си към тях, да ги увещае да се променят, да ги предупреди, че ще употреби насилие – горянинът счита това за белег на социалност и благородство, който изобличава грубото и анонимно насилие на комуниста. "Аз не мошенически като вас, а кавалерски заявявам, че вече милост не раздавам", пише до влахинските комунисти Герасим Тодоров. "Безброй са случаите, когато всеки от вас ми е падал на мушка, но аз съм отбягвал да правя зло", пише до комунистите от с. Малко Белово Спас Иванов, командир
цитирай
24. bdenkov - 19
21.11.2019 13:02
"Аз не мошенически като вас, а кавалерски заявявам, че вече милост не раздавам", пише до влахинските комунисти Герасим Тодоров. "Безброй са случаите, когато всеки от вас ми е падал на мушка, но аз съм отбягвал да правя зло", пише до комунистите от с. Малко Белово Спас Иванов, командир на една от пазарджишките чети.

Но дали това благородство е реално или повече идеално? Случаите на неоправдано насилие, извършено от горяни, не липсват – такова, изглежда, е убийството на 2 войници и 4 ремсисти в Осоговската планина, извършено през 1945 г. от участници в кюстендилската Бригада "Д-р Г. М. Димитров".

Не липсват, разбира се, и горяни, които настояват за извършване на показни акции – като един от водачите на асеновградските чети – Димитър Примов, който настоява да се нападне казармата в Смолян.

Като цяло обаче горянските чети не целят да сплашват населението, а да го подготвят за евентуална борба срещу комунистическата власт. За тази подготовка са нужни най-вече идеи и система за взаимопомощ, а не терор. Затова и основните дейности на горянството са именно тези – разпространяването на позиви за съпротива срещу властта и създаването на алтернативна социалност.

Казано накратко, горяните вярват, че има друг живот, за който се борят. Уви, оказва се, че няма. Горянството е ценно за нас не с резултатите, които постига, не толкова като подготовка за друг живот, а с всичките му човешки кривини и заблуди – като живот.

От алтернативната социалност до имитирането на социалност: ДС

Но защо все пак горянските чети не се свързват в по-голяма организация?

Първата причина, изглежда е, че горяните донякъде подценяват онова, което сами постигат. Макар че на много места в България успешно се създават организации, които обхващат по няколко села, този модел на алтернативна социалност не се използва за свързване със съседни общини и области. Горянството се преживява като форма на свобода, но на практика не се мисли и инвестира като такава.
цитирай
25. bdenkov - 20
21.11.2019 13:04
Очаква се свързването да бъде наложено отвън, при евентуалното навлизане на британски или американски войски в България. Това до голяма степен поражда и колебание кое е по-важното в битието на горянина: да се извършва социално мобилизиране на населението, или да се извършват акции, които биха привлекли вниманието на Запада. "Аларми и само аларми", така описва пред следователя мечтаната тактика на горяните един участник в кюстендилската Бригада "Д-р Г. М. Димитров".
Втората причина е стратегическа. В страната липсва център, който да координира акциите на отделните горянски групи.

Нещо повече, при положение че опозицията е буквално унищожена, такъв център може да се създаде само извън страната, от емигрантските общности. С това се заема бившият водач на БЗНС "Пладне" Г. М. Димитров, който през 1945 г. е успял да избяга от България благодарение на английската легация. Извън страната той оглавява т.нар. Български национален комитет.
С помощта на САЩ и по-конкретно на ЦРУ – където през 1949 г. е разработен специален план за България, носещ кодовите названия QKSTAIR и BGCONVOY, – Г. М. Димитров постига две конкретни цели, които донякъде помагат за свързването на българската съпротива: създаването на радио "Горянин" (в покрайнините на Атина), излъчващо върху цялата територия на България всекидневна програма на български език; и създаването в Германия, в американската военна база в Цайлсхайм, близо до Франкфурт на Майн, на българска национална рота, достигаща до 200 души.

Радиото и ротата снабдяват съпротивата с усещане за легитимност и подкрепа и не на последно място – с така важните за нея общи символи. Да разполагаш с макар и малка войска, която носи българското знаме на своите униформи и която е нещо различно от войската, подчинена на комунистическата държава, да слушаш радио, чиито емисии органите на сигурността не могат да прекъснат или заглушат – тези неща изглеждат на горяните като сигурно обещание за скорошното падане на режима. Неслучайно броят на
цитирай
26. bdenkov - 21
21.11.2019 13:06
Неслучайно броят на горянските групи нараства сериозно именно през 1950-1951 г., когато са създадени двата символа на съпротивата.
Въпреки външната подкрепа, горянското движение постепенно е задушено и за това най-важна роля изиграва третата по ред причина – тази, че успоредно с изграждането на горянските организации, Държавна сигурност успява да изгради мрежа от агенти и информатори, която далеч надминава по брой участниците в съпротивителното движение и която разполага с добре структурирана централна организация. Горяните всъщност са победени не от редовна войска и милиция, а от сътрудниците на ДС.

Числата са стряскащи. В доклад от инспектора на отделение I-во на ДС-София за разработките срещу лица по линията на "политическия бандитизъм" (както се наричат разработките срещу горяни) се посочва, че през октомври 1951 г., когато е съставена справката, отделението води 42 групови и 24 еднолични активни разработки, в които влизат общо 148 лица. Но ето и броя на лицата, които работят за ДС: 114 агента, 126 информатора, 6 резидента, или общо 246 лица. Дори и цифрата да е завишена, за да вдъхва оптимизъм на началниците, то тя пак е твърде сериозна.

На практика говорим за тотално следене на населението и дори за нещо още по-страшно – за население, което хем подкрепя съпротивата, хем я следи и предава. Именно в тази социална шизофренност, която култивира последователно чрез облаги и насилие, ДС открива и най-мощното си оръжие за разбиване на горянските организации – имитирането на подкрепа.

Ето един пример от този зловещ театър на социалността. На 1 октомври 1951 г. сътрудници на ДС избиват 16 горяни в землището на село Александрово, община Павел Баня, които са подмамени от внедрен в групата им агент с обещанието, че ще ги свърже с техни другари от Сливен. След като истинската и мнимата чета са тържествено строени една срещу друга, агентът на ДС извиква "кръгом" и момчетата от неговата група са разстреляни в гръб.

Краят на терора
цитирай
27. bdenkov - 22-Краят на терора
21.11.2019 13:07
Точно 15 години след историческия 9 септември, Христо Запрянов е освободен от лагера в Белене. Всичко сякаш се е променило: сталинизмът и репресиите са развенчани, навсякъде се строи, несвободата се държи като свобода. Променен е и самият Христо Запрянов: този, който е влязъл в затвора като дете на земевладелци, е излязъл от лагера като строител.
Освен символично, той е съблечен от предишното си битие и буквално – докато е бил в лагера, дрехите му са изядени от молци. Налага се други затворници да му заемат някакъв анцуг – както пише, "в цвят, неподходящ за мъж". Когато слиза от влака и близките му го виждат, една жена възкликва нещо, което може да се каже за голяма част от българите, преживели терора: "Проклетници, оставили го по бели гащи!"

Източниците: историята на Христо Запрянов е взета от неговата книга "Младост по затвори и лагери", издадена през 1999 г. За политиката към селото вж. книгата на Михаил Груев "Преорани слогове. Колективизация и социална промяна в Българския северозапад 40-те и 50-те години на XX век", издадена през 2009 г. Сведенията за горянското движение са взети от двутомника с документи, издаден от Държавна агенция Архиви (т. 1, 2001 г.; т. 2, 2010 г.); текстът на историка Диню Шарланов е достъпен тук. Документите от архива на ЦРУ, разсекретени по програмата за достъп до информация FOIA, могат да се прочетат тук.


И какво излиза? ДС се е саморазпуснала, качила се е в тоалетната чиния и просто е пуснала водата след себе си?
Нищо подобно. Тук не се казва и думица за трансформациите на зловещата структура до наши дни. За какво да чета тази безмислена информация, щом не отговаря на най-важния въпрос -контролиран ли е от ДС политическия и икономическия живот в България през последните двадесет години.
Темата за Държавна Сигурност, обслужваща една самозабравила се върхушка и чужда държава и интереси е раната на България.
Няма и не може да има сериозен анализ и отговори на такива съществени въпроси, като защо сме такива, кои сме ние
цитирай
28. bdenkov - 23
21.11.2019 13:08
Темата за Държавна Сигурност, обслужваща една самозабравила се върхушка и чужда държава и интереси е раната на България.
Няма и не може да има сериозен анализ и отговори на такива съществени въпроси, като защо сме такива, кои сме ние - българите днес, какво точно става и ще става в държавата, без да се бръкне в раната, т.е. без да се извадят на светло многобройните престъпления и национални предателства на т.н. държавно управления на България (от Политбюрата на ЦК на БКПдо съвремеите управления) и на обслужващата ги ДС.
Статията е добра, защото леко открива завесата по темата за широката публика, но не навлиза в дълбочина точно по тези жизнено важни въпроси - за множеството престъпления, осъществени от тази репресивна още със създаването си организация. А трябва, жизнено важно е българите да се запознаят в дълбочина и дадат своята обществена оценка, както маправиха другите държави от т.н. социалистически лагер.
Друг важен аспект е организираното участие на ДС и управленията и в масовото разграбване на дуржавата и политическия живот на страната...
Това са изключително важни въпроси, в чиито отговор се крие разковничето как България да стане нормална държава и да се пребори с организираната престъпност!
Държавна Сигурност и Политбюро на ЦК на БКП не бяха съдени и осъдени, и - което е най-важното публично заклеймени и отстранени от обществено-политическия и икономическия живот на България след 10 ноември и това се оказа фатално за страната ни! Точно те проведоха може би най-мащабното си активно мероприятие на 10 ноември 1989 г., което нарекоха "демократична революция" в България, с което имитираха демократични промени, за да оглавят и канализират огромното недоволство на българския народ от дългогодишните им престъпления и посоката, в която водеха страната ни.
Точно защото ДС не можеше да съществува в традицонния си вид и структури след "демократичните промени", тя премина в "нелегалност", т.е. "потопи се" в различни нелегални форми и структури (сега много от тях
цитирай
29. bdenkov - 1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
21.11.2019 13:10
Точно защото ДС не можеше да съществува в традицонния си вид и структури след "демократичните промени", тя премина в "нелегалност", т.е. "потопи се" в различни нелегални форми и структури (сега много от тях са съвсем явно и скандално подкрепяни от Гоце, например...)
И тъй като жизнена част от техните методи и същност е заплахата и терора, съвсем логично те създадоха нови репресивни структури, като т.н. борци, освободиха и амнистираха множество престъпници в затворите, корумпираха и доунищожиха остатъците от т.н. "правораздавателна система в България", разложиха и деформираха и съда, и прокуратурата, и следствието, и полицията. Никога не изпуснаха от контрол т.н. "тайни служби".
А както виждате и Бойко Борисов, и Гоце не застават с лицепред тези проблеми.
За Гоце е вече пределно ясно на всички!
Явно предстои на българския народ да си научи поредния урок - що се касае до Борисов.
Единствената цел на ДС е лични облаги в големи размери, заграбване имущиството на "кулаците" и фабриканти, подтискане на народа с цел признаване на откраднатото.ДС е клон руската мафия КГБ която поставя разграбването на държавата си като основна цел.
Типичен пример в България е загабване активите и имуществото на Акционерно дружество за международна търговия "Орел" на братя Бъклови от Бургас от ДС и "народната власт" и предаването им на ТИМ .
Под мотото КУЛАК и ИЗЕДНИЦИ на НАРОДА

1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
Под мотото КУЛАК и ИЗЕДНИЦИ на НАРОДА се изземват всички активи и документаци , изучава се опита и начина на работа на фирмите и се предават на фирми на ДС.
Девиза на ДС -"Сега е наш ред да дебелеем" !
1945 -47 година на арестантите " изедници на народа" са подменяли белия хляб/донасян от роднините на арестантите/ с черен .Белия у езяждан от милиционерите " пазители " на народната воля.
Документацията счетоводна на всички фирми от преди 9.09.2010 г. е иззета и щателно проучена в София и укрита.
цитирай
30. bdenkov - Девиза на ДС -"Сега е наш ред да дебелеем" !
21.11.2019 13:11
Във всяка нормална държава има средна класа - 95 % от населението, които никога не са помирисвали ДС .ДС на тия държави са работили за да имат спокойствие средната класа и да творят и развиват икономиката на страната.В България по руски образец има малко изключително богати - 1 % и останалото е мизерия или образеца е робството в най ранни епохи или крепостничеството до 1917 г.
Това не може да бъде начин на живот 21 век, налаган от шепа алчни, крадливи и прости милиционери от ДС /не става въпрос за агенти и доносници/ бивши щатни служители на Политическата милиция на тоталитарната власт - наречена ЦОЦОЛИЗЪМ.
Тоя начин на олихаргичен модел води до регрес и изчерпване ресурса на държавата и закриването и, ако не бъдат спрени.
21 век е век на прогрес и качествено подобряване условията на живот.

Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
Най свеж пример за написаното от вас е Камен Пенков бивш зам. министър. Купил си къща в Испания за милиони евро и с една държавна заплата!? Е как да разберем, че защитава държавен интерес ?!

"Нашите чувства на гореща благодарност, уважение и братска обич отново се отправят към нашите учители – съветските чекисти, които в първите дни на съществуването ни с братска любов, настойчивост и търпение ни показаха първите стъпки в разузнавателната работа."
"България, която създадоха агентите на ДС - социално осигурена,без престъпност, с образование "
---ОСИГУРЕНИ ТОЛКОВА ,КОЛКОТО И ОВЦЕТЕ НА ОВЧАРЯ,ДЕТО ГИ СТРИЖЕ !! ДОБРЕ ЧЕ ИМАШЕ СЛАНИНА ,ДА НЕ ИЗМРЕМ ПО КЪРИЩАТА ОТ ГЛАД ! САЛАМ --1 ПЪТ В МЕСЕЦА - НА 10 ЧИСЛО- ДАВАХА МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ ! ЧАКАХ БРАТ МИ ОТ У-ЩЕ 1 СМЯНА ,ДА МУ ОБУЯ ОБУВКИТЕ- МАКАР И МОКРИ !! А ВАШИТЕ ДЕЦА НА ЗАПАД СЪС САМОЛЕТ ОТИВАХА НА "ЗАНЯТИЯ" ПО ТИЯ КОЛЕЖИ И ПРОЧИЕ
ТОЗИ ПОЛИГОН БОЛШЕВИШКИ , БЪЛГАРИЯ , СИ БЕШЕ КОНЦЛАГЕР , КОНТРОЛИРАН ОТ РУСКИЯ ПАГОН –А БЪЛГ.ЧЕНГЕТА СТОЯХА МИРНО И ПОСРАНИ !! "ГЕРОИ" ??? ПОД КРАКАТА ВИ СА КОСТИТЕ НА ОНИЯ 30 000
цитирай
31. bdenkov - 24
21.11.2019 13:15
1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
Под мотото КУЛАК и ИЗЕДНИЦИ на НАРОДА се изземват всички активи и документаци , изучава се опита и начина на работа на фирмите и се предават на фирми на ДС.
Девиза на ДС -"Сега е наш ред да дебелеем" !
Най свеж пример за написаното от вас е Камен Пенков бивш зам. министър. Купил си къща в Испания за милиони евро и с една държавна заплата!? Е как да разберем, че защитава държавен интерес ?!

"Нашите чувства на гореща благодарност, уважение и братска обич отново се отправят към нашите учители – съветските чекисти, които в първите дни на съществуването ни с братска любов, настойчивост и търпение ни показаха първите стъпки в разузнавателната работа."
"България, която създадоха агентите на ДС - социално осигурена,без престъпност, с образование "
---ОСИГУРЕНИ ТОЛКОВА ,КОЛКОТО И ОВЦЕТЕ НА ОВЧАРЯ,ДЕТО ГИ СТРИЖЕ !! ДОБРЕ ЧЕ ИМАШЕ СЛАНИНА ,ДА НЕ ИЗМРЕМ ПО КЪРИЩАТА ОТ ГЛАД ! САЛАМ --1 ПЪТ В МЕСЕЦА - НА 10 ЧИСЛО- ДАВАХА МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ ! ЧАКАХ БРАТ МИ ОТ У-ЩЕ 1 СМЯНА ,ДА МУ ОБУЯ ОБУВКИТЕ- МАКАР И МОКРИ !! А ВАШИТЕ ДЕЦА НА ЗАПАД СЪС САМОЛЕТ ОТИВАХА НА "ЗАНЯТИЯ" ПО ТИЯ КОЛЕЖИ И ПРОЧИЕ
ТОЗИ ПОЛИГОН БОЛШЕВИШКИ , БЪЛГАРИЯ , СИ БЕШЕ КОНЦЛАГЕР , КОНТРОЛИРАН ОТ РУСКИЯ ПАГОН –А БЪЛГ.ЧЕНГЕТА СТОЯХА МИРНО И ПОСРАНИ !! "ГЕРОИ" ??? ПОД КРАКАТА ВИ СА КОСТИТЕ НА ОНИЯ 30 000-- ОТ ВАС ИЗБИТИ БЪЛГАРИ , КОИТО НАПРАВИХА ЗЛАТЕН БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ , ОБМЕНЯЛ СЕ НЯКОГА В ПАРИЖ И БЕРЛИН ! ИДИ ТИ, КАДРОВИ АГЕНТ , ДНЕС , И ОБМЕНИ ЛЕВОВЕ В ЕВРОПА !! ХА-ХА !! ГОРЯНИТЕ НЕ БЯХА ПРЕСТЪПНИЦИ , А ВИЕ , ПАРАШУТИСТИТЕ ОТ МОСКВА --СЪС СВОИТЕ 60 КОНЦЛАГЕРА СРЕЩУ НАРОДА !! ЗА СЛАВА НА РУСКИЯ БОТУШ !! ПЛЮНКИ ЧЕРВЕНИ ! ЗА КОГО БЕШЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ ??
А пък когато председателя на ТКЗС в нашето село се върна от една екскурзия до СеСеСеРе, селянията го накачулиха, и заразпитваха : " Е , как е там ? Голяма работа ,а ??" А той, горкия, нали си беше малко прост, им вика --" Ба, голяма !! Само врагове , и сламени колиби !!" Да ама , прост , прост , усети се ,че се
цитирай
32. bdenkov - 25
21.11.2019 13:17
А пък когато председателя на ТКЗС в нашето село се върна от една екскурзия до СеСеСеРе, селянията го накачулиха, и заразпитваха : " Е , как е там ? Голяма работа ,а ??" А той, горкия, нали си беше малко прост, им вика --" Ба, голяма !! Само врагове , и сламени колиби !!" Да ама , прост , прост , усети се ,че се "изпика " накриво , и за да замаже положението , добави - " К-О-О-О-ЛИБИ , ША ЗНАЙШ , АМА ВЪТРЕ КАТО ВЛЕЗЕШ , ЖА ТИ ПАДНЕ ШАПКАТА ОТ НАРЕДБА ! " Ето така оцелявахме , с майтапи !!! За джумбуш на гражданята !! Долу цървената НОМЕРАСКЛАТИМИКУРА !!

Държавна сигурност официално не съществува от 1990 година. Тогава популярните вестникарски заглавия бяха, че след 45 години ДС е рухнала. Но истината за „възрастта” й е малко по-различна. Макар и рядко споменавана, скрита дълбоко в архивите на МВР, където се съхраняваше архивът на полицията до 1944 година. Държавна сигурност е „родена” през 1925 година.
Тя заменя тогавашната Обществена безопасност и е изградена в структурата на тогавашната Дирекция на полицията, като

Отдел „А” – ДС

Дълги години началник на този отдел е прочутият, загадъчно изчезнал полицай Никола Гешев, чийто образ беше пресъздаден от Георги Черкелов като Богдан Велински в сериала „На всеки километър”.
Някак по естествен път новосъздадената Народна милиция, чийто първи началник-щаб е подполковник Тодор Христов Живков, наследява и Държавна сигурност.
Която по-късно се развива като КДС – Комитет за държавна сигурност, съществуващ до 1969 година, когато се обединява с МВР. В изграждането на новата ДС активно „играят” хора като Христо Боев Петашев, дошъл от съветското разузнаване, Димитър Гръбчев – първи началник на УБО, както и несменяемият чак до 1990 година генерал-полковник Григор Шопов.
Промените от 1989 година завариха ДС като странен конгломерат от външно и научно-техническо разузнаване, контраразузнаване, специални охрани и политическа „полиция”.
Първо главно управление или поделение 72 900 изпълняваше функциите по външното разузнаване.
цитирай
33. bdenkov - 26
21.11.2019 13:18
Първо главно управление или поделение 72 900 изпълняваше функциите по външното разузнаване. В историята му са записани много, останали завинаги тайна, операции зад граница.
Но това управление се приписва и делото „Скитник”, визиращо писателя Георги Марков и неговата смърт в Лондон през 1978 година.
Версиите са от „Български чадър” – операция на българското разузнаване до акция на британските служби, заподозрели Марков във връзки с българското разузнаване. Разследването за смъртта на Марков приключи миналата година поради давност, без да даде отговор кой е убиецът му.

Заради унищожаването на делото „Скитник” последният началник на Първо главно управление генерал-лейтенант Владимир Тодоров беше осъден след 1990 година и изтърпя близо две години зад решетките. Като подразделение на ПГУ беше и НТР – научно техническото разузнаване, което по днешните разбирания си е чисто фирмено разузнаване. Днес функциите на ПГУ се изпълняват от НРС – Националната разузнавателна служба.
Второ главно управление или поделение 72 800 беше контраразузнаването. То се занимаваше с чисто

противодействие на шпионажа

срещу държавата. В явната му история са записани операциите срещу Иван-Асен Христов Георгиев, български дипломат, вербуван от чуждо разузнаване, срещу Радан Сарафов и други хора, получили присъди за шпионаж в полза на чужда държава, което е наказуемо по целия свят. След промените ВГУ стана Национална служба за защита на конституцията, а от 1991 година, с приемането на Закона за МВР на Христо Данов, се преструктурира в НСС – Национална служба „Сигурност”.
Сега е част от ДАНС.
Трето управление или поделение 72 700 беше Военното контраразузнаване. Всички, ходили навремето в казармата, знаят как дори старши офицери говореха със страхопочитание за „спеца”. ВКР сега също е част от ДАНС.
Четвърто управление до 80-те години на миналия век беше днешната ДАТО – Държавна агенция „Технически операции”, като тогава изпълняваше функциите по контрола над телефоните, а в това управление
цитирай
34. bdenkov - 27
21.11.2019 13:20
Четвърто управление до 80-те години на миналия век беше днешната ДАТО – Държавна агенция „Технически операции”, като тогава изпълняваше функциите по контрола над телефоните, а в това управление бяха и специалистите, занимаващи се с предотвратяване и обезвреждане на взривни устройства. По-късно Четвърто управление пое функциите на икономическо контраразузнаване, отделено от ВГУ, а „слушалките” бяха наречени ОТУ – оперативно-техническо управление.

Пето управление или поделение 72 500 беше

прословутото УБО

Управление за безопасност и охрана. Тайнствена смърт тегне над историята на това управление. Първият му началник генерал-лейтенант Димитър Гръбчев умира при не съобщени официално обстоятелства през 1968 година. Наследникът му – генерал-лейтенант Илия Кашев се самоубива през 1986 година. За смъртта му е съобщено накратко – починал след кратко боледуване. Сега УБО е НСО – Национална служба за охрана.
Шесто управление или поделение 72 400 е създадено чак през 1968 година. Казват – като служба за „държавно противодействие на противодържавното мислене и действия” след събитията в Чехословакия. Това управление държеше под контрола си творческите съюзи, интелигенцията, издателства, телевизията, радиото, то отговаряше и за младежта и религиите, дори държеше под контрол „бивши” хора и царските офицери, като основен противник му беше „идеологическата диверсия”.
Добило почти зловеща популярност, то беше закрито още през декември 1989 година от тогавашния вътрешен министър генерал-полковник Атанас Семерджиев.
ДС имаше и няколко самостоятелни отдела.
Първият беше следствен – за делата по линия на ДС. Вторият беше външното

наблюдение и проследяване

Трети отдел беше архивът. Четвърти – защитата на специалните средства за свръзка и шифрите и Пети отдел беше бойно-мобилизационният.
Със статут на Държавна сигурност бяха и други управления в МВР, като поделение – 72 000, информационно-координационното управление. За всеобщо недоволство, най-вече на служителите в милицията,
цитирай
35. bdenkov - 28
21.11.2019 13:21
За всеобщо недоволство, най-вече на служителите в милицията, със статут на Държавна сигурност беше дори Управление „Тил” на МВР.
Другото интересно беше, че до 1991 година и приемането на закона „Данов” за МВР, поделенията на ДС нямаха закон, регламентиращ дейността им. Тя се определяше от един непубликуван указ на Държавния съвет, а службата им преминаваше при условията на тогавашния Закон за всеобщата военна служба.

КРАТКИ ЗАПИСКИ ЗА РУСКИТЕ ОСВОБОЖДЕНИЯ
Когато Русия иска да завладее нещо, първо го обявява за славянско, а после за руско.
Записките са предназначени за русофили, пишман журналисти и придворни историци и обхваща периода след 1917 г. Демек империята я няма, на сцената е Държавата на работниците и селяните, която пък е най-прогресивната държава в света и неговите близки и далечни околности.
Ама революции, мриволюции, няма такова нещо. Държавата на работниците и селяните се насажда в нивата на Руската империя и продължава същата политика. Политика на агресия, геноцид, етническо прочистване и …. Естествено „изконни руски територии”. Същевременно се чувства задължена да освобождава всички, които му се изпречат на пътя.
Ще започна с Полша, щото скоро една патка рече, че Русия /разбирай СССР/ и върнала държавността.
ЗА ПОЛША - Така, през 1795 г. Русия, Прусия и Австро-Унгария си делкат Полша. Чак след поражението на Австро-Унгария и Германия и след капитулацията на Русия /Брест-Литовския договор/, Полша възвръща независимостта си.
По пряка заповед на Ленин, Съветската червена армия нахлува в Полша и е разгромена.
На 15 юли 1920 година в битката край Варшава, полската войска под командването на Юзеф Пилсудски побеждава Червената армия под командването на генерал Тухачевски и нейния конен корпус на Будьони. Подписаният през март 1921г. мирен трактат между Полша и съветските страни Русия и Украйна, в който бяха установени границите между подписващите го държави, както и задълженията за неговото спазване.
Подписаният на 9 февруари 1929 година така наречен
цитирай
36. bdenkov - 29
21.11.2019 13:22
Подписаният на 9 февруари 1929 година така наречен "Протокол Литвинов", който предвижда подписващите го държави, т.е. СССР и Полша, да се откажат от война в международната политика.

Подписаният след дълги преговори на 23 декември 1932 година пакт за ненападение между Полша и СССР. Той признаваше за противоречащ всеки акт, нарушаващ целостта и неприкосновеността на територията, както и независимостта на другата страна, даже ако действията щяха да бъдат решавани без обявяване на война. Да, но на 17.09.1939 г. СССР къса пакта и „освобождава“ своята част от Полша, като през 1944 г. си я освобождава напълно. Въвеждането на военно положение в Полша на 13 декември 1981 г. отървава Полша от поредното освобождение.
Дълго стана за Полша, но кой да ви каже истината?
ЗА АРМЕНИЯ - Република Армения е основана на 28 май 1918, след поражението на Османската империя в Първата световна война. Тя просъществува обаче само до 29 ноември 1920, когато е „освободена“ от съветската Червена армия.
ЗА АЗЕРБАЙДЖАН - След смъртта на Надир шах през 1747 година на територията на съвременен Азербайджан се образуват няколко ханства, които са завоювани от Руската империя в резултат на руско-иранската война от 1804-1813 година и Гюлистанския мир. През 1920 г. след края на гражданската война в Северен Кавказ ръководството на Съветска Русия изпраща части на Червената армия в Закавказието, за да установи съветска власт в този район. Така на 28 април 1920 г. е провъзгласена Азербайджанска ССР.
ЗА БЕЛОРУСИЯ - От 14 до 20 век последователно е била част от Литва, част от Полша и Руската империя. През 1922 г. е присъдинена по познатия начин.
ЗА ЛИТВА – Независима от 18 ноември 1918 г. до 17 юни 1940 г.
ЗА ЕСТОНИЯ – Независима от 24 февруари 1918 г. до 15 юни 1940 г.
ЗА ЛАТВИЯ – Странна смес от германска култура и руска бюрокрация. Независима от 18 ноември 1918 г. до 17 юни 1940 г.
ЗА ГРУЗИЯ - На 26 май 1918 година, след октоврийската революция, Грузия се обявява за независима държава. На 16 февруари
цитирай
37. bdenkov - 30
21.11.2019 13:23
ЗА ГРУЗИЯ - На 26 май 1918 година, след октоврийската революция, Грузия се обявява за независима държава. На 16 февруари 1921 година Червената армия присъдинява Грузинската Демократическа Република към Съветския съюз.

ЗА КАЗАХСТАН - През декември 1917 г. обявява независимост. Присъединен на 26 август 1920 г.
МОЛДОВА-Тя е поробвана на почивки. След 1944 г. е освободена по правилата, но след като се е разосвободила, руснаците си направиха Приднестровска република, защото там от векове са живели руснаци. No comment, както се казва.
ТАДЖИКИСТАН- През 1867 година части на Таджикистан са поробени от Руската империя, но през 1925 г. си е освободен, както си е традицията.
ТУРКМЕНИСТАН-Поробен е от Руската империя в 2 серии, в периода между 1865 и 1885 година. През 1924 година и той се е сдобил със освобождение.
УЗБЕКИСТАН-Поробване в 3 серии. През 1865 г., 1876 г. и 1884 г. Освободен си е през 1925 г.
КРИМ-През 1783 г. целият Крим е поробен от Руската империя. Понеже белите /ах тези лоши хора, не искат да бъдат освобождаваниІ, държат Крим до 1920 г. И сега, защо там има много руснаци? Много просто! От 18 май 1944 г. влиза в сила Сталиновата политика за етническо прочистване на Кримския полуостров, вследствие на което цялото кримско-татарско население е депортирано и въпреки реабилитацията от 1967 г., до последните дни на Съветския съюз на кримските татари не е разрешено да се завърнат в родината си. Ха сега де?
ЗА ФИНЛАНДИЯ- През 18 век войните между Швеция и Русия, Русия два пъти одвобождават Финландия и ограбват и опустошват страната. По време на Наполеоновите войни Финландия отново е освободена от руски войски и на 29 март 1809 г. е обявена за автономно Велико княжество в лична уния с Руската империя. На 6 декември 1917 г., малко след Октомврийската революция в Русия, Финландия обявява своята независимост, която е призната от руското комунистическо правителство с голямо мръщене и скрит яд. През 1939 г. СССР-то е повикано от Ото Куусинен да бъде така любезно
цитирай
38. bdenkov - 31
21.11.2019 13:24
През 1939 г. СССР-то е повикано от Ото Куусинен да бъде така любезно и да дойде да освободи угнетените финландци от гнета на капитализма. Въодушевено от освобождаването на Полша, СССР-то не му мисли много и се втурва да освобождава.

Поради езиковите различия, финландците не разбрали, че идват да ги освобождават и опухали СССР-то. Отървали се с една дума.
МОНГОЛИЯ- През 1924 г. е освободена и Монголия, като се създава Монголската народна република, а страната става втората комунистическа държава в света след СССР. Виж ти…
ИСПАНИЯ- През 1936 г. СССР помага на републиканците да се освободят. Праща т.н. „доброволци” /познато, нали/, които помагат да се укрепи свободата. Маса „доброволци” са станали…”Герои на СССР”.
КОРЕЯ-На 25 юни 1950 г. Ким Ир Сен, подкокоросван от Сталин и Мао Цзе Дун решава да освободи Южна Корея. Китай праща 1 000 000 войници, а СССР се ограничава със самолети /над 1000 и пилоти за тях/, техника и въоръжение.
РУМЪНИЯ- Освободена през 1944 г.
БЪЛГАРИЯ-Освободена през 1944 г. Ние си знаем подробностите.
УНГАРИЯ-Освободена през 1944 г. В Унгария положението е станало интересно, защото през 1956 г. унгарците са се вдигнали на въстание срещу освободителите си и се наложило да бъдат освобождавани наново.
ЧЕХОСЛОВАКИЯ-Освободена през 1945 г., като СССР не пропуска да прилапа и Закарпатската област. През 1968 г. чехословаците нещо са се възмутили от освобождението, та се наложило да бъдат освобождавани наново.
КУБА-Малко се е самоосвободила с помощта на СССР, но при опита да запази освободените, свободни, СССР за малко да предизвика ядрена война. Така де, кога са можели да си сложат ракетите на 300 км от САЩ?
АФГАНИСТАН-През 1979 г. СССР праща командоси, които изтрепват местните босове и доставят свои. Те пък немедлено викат за помощ и …. СССР бързо, бързо пристига.
Не е за пропускане и помагането на всякакви мераклии за специфична свобода в ЕГИПЕТ, СИРИЯ, ЛИБИЯ, ИРАК, АНГОЛА, МОЗАМБИК, САЛВАДОР, НИКАРАГУА И ЧИЛИ. Помагали, както и когато могат,
цитирай
39. bdenkov - 32
21.11.2019 13:25
Помагали, както и когато могат, съветските руснаци.
И сега, както виждам, нищо старо не са забравили, нищо ново не са научили.

"Важна част от обсъжданията е въпросът за подпомагането и за подобряване на материалното положение на членовете на съюза. Според изложението на ген. Бл. Иванов вече са отпуснати пари на семейства на убити партизани – първоначално по 30 000 лв. на семейство, а малко по късно "извоюват" по 50–80 000 лв. Той продължава: "Отпочнахме борба за подпомагане живите партизани, които понесоха най-големи щети в борбата срещу фашизма – на ергените по 10 000, на женените – по 20 000 лв". Истинският натиск за финансиране на подпомагането на "народните партизани" по приетото вече законодателство продължава след формалното организиране на съюза."
Ето за това тъгуват, и то съвсем искрено, днешните комунета - незаслужената държавна облага!

По спомени на баба ми АБПФК са съставени от 5% идеалисти, 5% откровени руски агенти, 5% избягали войници и престъпници, 10% заблудени малоимотни малоумници, останалите 75% са хитри нагаждачи, усетили накъде духа вятъра. А когато агитирали дядо ми да впишат майка му като ятак, той ги изгонил и казал, че може сам да се грижи за нея и такава пенсия не ще. Впоследствие първо при него дошли с пушки "партизаните" да вземат мелницата и земята- за назидание и пример. А жената просто ги съжалила и на няколко пъти им давала подслон, храна и дрехи- да не умрат от глад. Двама от тях са тези с пушките, иззели имотите и добитъка им и интернирали дядо ми в другия край на България. Е поне се разминал с лагерите и останал жив...

Ясно е, че старите АБПФК не бяха обичани, не са обичани и новите активни борци - разни тарикати и откровени престъпници, забогатели неимоверно много на гърба на българския народ, много повече от едновремешните АБПФК. Народът си остана с излъгани надежди. Жалко за него, жалко за България.

То майната им на 5-6 хиляди партизани и даже на 20 хиляди "антифашисти"! По-лошото е, че за 6 месеца БКП-то става
цитирай
40. bdenkov - 33
21.11.2019 13:27
То майната им на 5-6 хиляди партизани и даже на 20 хиляди "антифашисти"! По-лошото е, че за 6 месеца БКП-то става 100 хилядна партия. И то в онова време, когато българинът е бил относително работен и почтен. В края на диктатурата Партията-ръководителка става едномилионна. Нима искате всичко това да се повтори? Искате ли да започне отново? Хора бдете!

Да, на майка ми, както и на безброй други момичета, забранили да учи висше образование, защото била дъщеря на "кулак, враг на народа". Тъй като прадядо ми имал преди девети септември около 300 дка земя и вършачка. А дядо ми бил осъден от т. нар. народен съд на една година затвор, защото имал частна аптека. Добре поне, че не са го ликвидирали.

Прости цървуланковци, завиждащи на трудолюбивия , можещия и образования. После с патлак в ръката директно са заграбвали имота му.

Жалко че е имало и наистина вярващи в комунизма хора, които не са се борили за привилегии и те са немалко мачкани след девети, а някои са си направи свитнати.

Симпатяга, бизнесът ти ако реши който трябва точно за 1 месец ще остане в минало време. Твоят бизнес, твоите пари, твоето имущество в днешните времена не е твое по подразбиране.

Стрнното е, че най-дрезнещи бяха дребните привилегии - високи пенсии, право на телефон, прием на деца и внуци без класиране в университет... Големите някак минаваха незабелязано.

Не е странно. Или- ако е- аз посвикнах.

Откраднаха 4 милиарда- от КТБ (и още милиарди- списъкът е дълъг)- ние пишем по форумите.

Решиха да ни махнат пресето в двора- ние започнахме да протестираме, и да затваряме пътища.

Затова е и лафът- скъп на триците, евтин на брашното.
ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН
Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.
Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
цитирай
41. bdenkov - 34
21.11.2019 13:28
ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН
Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.
Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
4. моралния и икономическия упадък на държавата;
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
10. безогледното унищожаване на природата.
(2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и
цитирай
42. bdenkov - 35
21.11.2019 13:36
2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
в) лишаване от право на собственост;
г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
е) лишаване от гражданство;
5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.
Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
(2) Българската комунистическа
цитирай
43. bdenkov - 36
21.11.2019 13:41
(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
-------------------------
Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Председател на НС Йордан Соколов
Президент на Р.България Петър Стоянов
Министър-Председател на Р.България Иван Костов

Българите сме малък, но много прост народ.' М Вешим
24.09 10:43
"Бойците против фашизма" - власт и привилегии".........

Най-голямата им привилегия е, че станАха капиталисти!!!

Тц.

Най- голямата им привилегия е, че след 1989-та останаха живи.

Щото- ако тогава се подхождаше с техния аршин (враг на народа, и т.н.)- щяха да висят по стълбовете.

И да- вместо да се наврат в миша дупка, и да целуват ръка- затова, че сме хора- те станаха първи капиталисти, и- накратко- пак ни се качиха на главите.

Тъжното е друго- тези хора са изначално тъпи, изначално некъдърни.

Следва тъжният въпрос- абе- какви сме ние тогава? Щото- ние им "дадохме баницата"...

Безброй “борци против фашизма” се навъдиха,
но фашизъм в България, все още не го откриха.

за сметка на това пък сегашните комунисти са маскирани като граждани за европейско развитие ,националисти ,петреоте...движение за права и свободи...ама винаги едно нещо ги свързва...кяра или по сегашному-далаверата,и 'усвояването'....

Всички борци против фашизма са фалшиви,
защото фашизма все още не са го открили.

Никога повече комунизъм!
Бойко Борисов беше телохранител на Първия,но президента Радев определено е одрал кожата на Тодор Живков , а и двамата като гледам дълго ще ви управляват!Не ви е лесно да сте вече 75 години под
цитирай
44. bdenkov - Никога повече комунизъм!
21.11.2019 13:44
Никога повече комунизъм!

Бойко Борисов беше телохранител на Първия,но президента Радев определено е одрал кожата на Тодор Живков , а и двамата като гледам дълго ще ви управляват!Не ви е лесно да сте вече 75 години под комунистическо робство...

Активните борци станаха активни лапачи. С една дума осраха се яко. Дано поне пази влага на българина. Никога повече комунизъм! Никога повече под руско робство!

+++ Вярно!
( Спомняте ли си един филм - "Дами канят" ?.Та,в този филм има един герой,който така и не се появява,но там са съпругата и дъщеря му - Анна-Дона Станчева. Този другар,:)) явно е някакъв партиен, високопоставен функционер от местен мащаб,който има автомобил "Мазда",което за онова време е чудо на чудесата.:)))Даже една от героините във филма имаше реплика: "-Кой не знае за "Мазда"-та на др. Станчев?"
Е,и това също им липсва на подобни другари сега. Колкото и ниско да е...)
Прав си, в НРБ, СССР, КНДР , Путинова Русия, децата са длъжни да отговарят за действията на родителите. Щом искаш да живееш в такава държава..., прав ти път...

"Типичният комунист е бездарен човек, който се обединява с останалите бездарници на основата на общата посредственост - така приспива комплекса си за малоценност. "

Това е дълга тема, но с две думи: Комплексът за непълноценност на комуниста е напълно оправдан. В типичния случай това е индивид с дълбоки личностни фрустрации, които компенсира, развивайки стадния инстинкт (по-точно инстинкта на глутницата). Навремето бездарните им артисти, писатели, художници, архитекти, музиканти и пр. халтураджии се сбираха в т.нар. творчески съюзи, чиято основна функция бе да поддържат нивото ниско, като не допускат outliers да припарят до изложба, издателство, сцена и т.н.

Сега им е много криво, че в България има и кадърни хора, които не могат да препъват в кариерното им израстване - тук и (главно) в чужбина.

+++! Кой записваха в езиковите гимназии, специалностите Журналистика и Международни отношения в СУ? Няма да забравя момента, в който
цитирай
45. bdenkov - 34
21.11.2019 13:46
+++! Кой записваха в езиковите гимназии, специалностите Журналистика и Международни отношения в СУ? Няма да забравя момента, в който откриха Английската в Пловдив. Аз кандидатствах, въпреки че нямах голям шанс - не бях пълен отличник. И се разрази голям скандал, останаха неприети двадесетина деца на активни борци!!! Просто бяха много... Накрая създадоха още една паралелка и за кумова срама (заради скандала!!) приеха и 6 (шест) обикновени деца... По-късно, просто от любопитство, ги проследих - повечето бяха в дипломатическите ни мисии някъде на запад!

Утре ще се наредят пред скарите, ще мляскат кебапчета с изпадалите си зъби, ще оплакват славното минало"

Днес, баш верните синове на Партията, няма ли да празнуват рождения ден на Тато. Левчев не е ли написал някоя и друга ода?
А понеделникът ще го почетат славните агенти, Ивайловци, Сашовци, Николаевци (един от СДС стана конституционен съдия. Сега се вихри като гербер).

"Типичният комунист е бездарен човек, който се обединява с останалите бездарници на основата на общата посредственост - така приспива комплекса си за малоценност. Поведението му е псевдорелигиозно. Комунистическата екзалтация е религиозна по характер, партията си изработва цяла своя мистична система, има своите апостоли и евангелисти, своя рай. Партията е въплъщение на божествената "историческа необходимост". Проф. д.-р Асен Игнатов, "Психология на комунизма"

Ленин: Може да загинат 90 милиона, на 10 милиона ще живеят при комунизма.
Това ли ти е идеалът бе бо**лен моз**ък?

Май да, Митю Гестапото. Веднага се набива "роден в центъра, в национализирана кооперация, "Веслец" 18"...
Интересно е друго - дали още живее там?"

Едва ли, най-вероятно някъде в Бояна, на чист въздух..

Ако децата не са отговорни, това означава ли, че ще върнат гепеното
Ако нещо е открадната, трябва да бъде върнато... Също така, трябва да бъде заплатено за времето на ползването му. Ти как мислиш?

"Роден съм 1951 г. в центъра на София до Централна баня, “Веслец” 18. Живеехме
цитирай
46. bdenkov - Всичко им имане... крадено.
21.11.2019 13:48
"Роден съм 1951 г. в центъра на София до Централна баня, “Веслец” 18. Живеехме в национализирана кооперация. Баща ми Христо и майка ми Пенка са дошли от две села от района на Червен бряг. Тя е дошла да учи, завършила е гимназия, а той, като студент по право, от трети курс е пратен в армията да става офицер с партийно поръчение. По-късно завърши Военната академия, довърши и юридическото си образование. "


Какво се оказа тя ,съветското джудже се оказа пак най-голямото джудже на света!

"След войната избива маса народ покрай преврата, а при македонизацията на българите избива "226 макенци-фашисти"."

Бил е истински аматьор в сравнение с любимия палача на Сталин - героя на съветския съюз Василий Михайлович Блохин, който е разстрелвал в тила по 300 на ден:

Не се страхува кюфте ,това вече не може да ви се случи!Сегашните бивши комунисти само ви карат елегантни да си плащате данък Русия исе радват,че им работите без пари...

Колеги ФОРУМЦИ,

Обърнете внимание, как

РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ надсвирват ЧОРБАДЖИИТЕ СИ В МОСКВА

надпреварвайки се да сипят ЗЛОБА, АРОГАНТНОСТ и ЦИНИЗЪМ

КЪМ БЪЛГАРИТЕ и БЪЛГАРИЯ !!!!

ПУТИн, и ТУКАШНАТА МУ ПРИСЛУГА правят и невъзможното,

щото доскоро приятелски към русия народи като УКРАИНСКИЯ

и БЪЛГАРСКИЯ днес да са радикално

АНТИ СЪВЕТСКИ

АНТИ ПУТИНСКИ

АНТИ КГБ

АНТИ РУСИФИКАЦИОННО настроени.

КРАХЪТ НА ПУТИнизЪма няма да има нищо общо

с КОЗМЕТИКАТА при Горбачов и Елцин.

ЩЕ ИМА ТОТАЛНА

ЛУСТРАЦИЯ

ДЕПУТИНИЗАЦИЯ

ДЕ КГБизация

ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯ

ДЕРУСИФИКАЦИЯ.......

UNITED EU UNION

Всичко им имане... крадено.
За концепта "фашизъм" дължат кредит на марксиста говорител на Италианска социалистическа партия и Дуче Мусолини.

Без Рим не би биха били възможни соц райхът Рим III, райхът на Хитлер
и Двустранния акт 1939 г.

Елитни борци "АБФК", почетно некога и добре платено звание:
Активен борец против фашизма и капитализма.

Знаме:
борецът за комунизми против капитализми
от първата половина на 19 век:
Маркс.
Маркс е безбожният идологически фундамент.
цитирай
47. bdenkov - Народни верни синове, "идеалисти"... а напоследък и "православни".
21.11.2019 13:50
Маркс е безбожният идологически фундамент.
Мусолини: съществена надградка.

Без Маркс и Мусолини елитния комунистически концепт
и реалност АБФК щел да остане празна утопия.

Но.

1989 г извърши диаметрален поврат в мирогледа
на заслужилите борци протим капитализма

""Бойците против фашизма" - власт и привилегии"

Ами, в общи линии са прави. Тези 3-4 хил. шумкари са били в голямата част криминални престъпници и за тях превратът на девети септември представлява вид амнистия. Лев Главинчев е осъден на 15 години затвор за убийството на любовницата си, "в затвора попада на хора" и става комунист. А е бил преди това член на ВМРО. След войната избива маса народ покрай преврата, а при македонизацията на българите избива "226 макенци-фашисти". Тази цифра е от надгробното слово на брат му при погребението на брат му.

Утре наследниците на палачите ще празнуват ... деня на "свободата"...

Колега, намерих оригиналната статия, откъдето е цитатът. Ето какво още се казва в нея:

"Най-отвратителното е, че в онези кървави дни съвсем не става дума за някаква идеология, политика, ценности, морал и идеи, а за най-долно мародерство и разбойничество. Говорила съм с много от семействата на избитите от Стряма и всички свидетелстват, че първо партизаните и ятаците са ги изнудвали за пари и злато. Обещавали, че ако платят откуп ще върнат родините им. И хората са давали и мило, и драго, за да отърват своите, но няма нито един пощаден, а парите са прибирали, мародерствали са из къщите на жертвите си, гаврили са се с жените и дъщерите им. И как тези изверги да ги наречеш народни синове, как да повярваш, че ще създадат по-справедлив и добър живот за хората. А и освен това тези убийци са били неграмотни и мързеливи. Но с насилие, страх и кръв взеха властта, с насилие, страх и кръв я пазеха 45 години..."
Народни верни синове, "идеалисти"... а напоследък и "православни".
тре ще се наредят пред скарите, ще мляскат кебапчета с изпадалите си зъби, ще оплакват славното минало и ще чакат
цитирай
48. bdenkov - 36
21.11.2019 13:51
Утре ще се наредят пред скарите, ще мляскат кебапчета с изпадалите си зъби, ще оплакват славното минало и ще чакат Путин да ни "освободи" отново и да им връчи брадвите.

Фашетата сте били много страхливи!Защо не се бихте срещу Червената армия?Защо не се окопахте на Дунава и щяхте да защитите Царство България и щяхме още да сме фашистка държава!А вие предадохте Фюрера и му забихте нож в гърба като не само не се бихте с Червената армия,а обърнахте оръжие срещу довчерашните ви съюзници нацистите!Не мога да ви разбера...

Няма ли да попиташ и ЗАЩО български войник НЕ СЕ Е БИЛ

СРЕЩУ ФАШИСТКИЯ СССР и ЧЕРВИВАТА му армия,

дори и в периода, когато СЪЮЗНИЦИТЕ МУ -

ГЕРМАНСКИЯТ ВЕРМАХТ го беше наврял в кучи гъз

и го УНИЩОЖАВАШЕ, както се УНИЩОЖАВАТ ХЛЕБАРКИ ?!?!?!

Утре наследниците на палачите ще празнуват ... деня на "свободата"...

Според един доклад на „Стратфор", РФ ще се разпадне втори път, но завинаги. Демокрацията и капитализмът работят, а онова в Русия е кагебейски човеконенавистен режим, който трепе и опандизва руснаци всеки ден, строй на престъпници с неизбежно поражение.

Не се страхува кюфте ,това вече не може да ви се случи!
Сегашните бивши комунисти само ви карат елегантни да си плащате данък Русия исе радват,че им работите без пари...

Разказаха ми и за хвалбите на убийците. Един от тях, Коста Андонов, разказвал: Като ги колехме, главите им рипкаха, рипкаха и зяпаха ей така, като на пилета! А Иван Касарски убил мъжа на племенницата си Зоя. Вуйчо, остави ме, не ти ли е жал за Зоя, молел се Петър. А аз му викам: Лягай, лягай на дръвника, ние Зоя ще я оженим. С един удар му отсякох главата, разказва убиецът пред сестрите си. Пък на дъртия не можах отведнъж, ами три пъти удрях с брадвата, докато отсека дебелия му Караилански врат, хвали се Касарски.

Комунизъм никога не е имало!
Явно си необразован милениум и не си чувал нищо за научен комунизъм,който трябваше да е основата за изграждане на реалният комунизъм,само че нищо от теорията никога не е осъществено
цитирай
49. bdenkov - Утре наследниците на палачите ще празнуват ... деня на "свободата"...
21.11.2019 13:52
Комунизъм никога не е имало!
Явно си необразован милениум и не си чувал нищо за научен комунизъм,който трябваше да е основата за изграждане на реалният комунизъм,само че нищо от теорията никога не е осъществено на практика!
Даже и в омразния ти СССР...
Имаше и политикономия на социализма ,който трябваше да доведе до комунизма,като негов най-висш стадий.Всички ,които бяха изучавали политикономия на капитализма и социализма твърдяха,че се различават само по имената двете дисциплини,а не по съдържанието!
Нямало е никакъв социализъм или комунизъм,това си беше държавен монополен планов капитализъм ,при който всички средства за производство са собственост на държавата и няма частни такива,а гражданите имат само лична собственост -дрехи,жилища,коли...
Преди да пишеш глупости по фиюорумите просто трябва да се образоваш,защото правиш впечатление само на необразован и на неинформиран лозунгар,нищо повече...
цитирай
50. get - До 5. bojil - Приятелю, вторачили сте се в настоящото! Като с това пропускате ДРУГО много СЪЩЕСТВЕНО ?
21.11.2019 14:54
bojil написа:
leonleonovpom2 написа:
Все пак на нашите комунисти не може да се отрече едно голямо, епохално откритие:
Червен капитализъм или комунистически капитализъм!
Капитализъм, строен от комунисти?
Хибриден капитализъм
Природата е решила проблема с хибридите Мулетата и катърите / и в двата случая е намесено магарето/ не дават поколение.....Въпрос за размисъл!Хубав ден!

Комунисти да строят капитализъм е все едно ходжи да възстановяват светия синод.


От Кога съществува държавен СОЦИАЛИЗЪМ? ... защото тъкав съществува - много по-отрано отколкото са ни привикнали да мислим!

На практика - ВСИЧКИ "комунисти" СЛЕД Маркс - работят под диктовката на ФИНАНСОВИЯ И ЕДЪР КАГАЛ//капитал, за разлика от анархо-комунистите?

Така че, съществена разлика няма как да устонавим между "социализма" СЛЕД 1917 г. в Съветска Русия и примерно един подобен нему установен след 1934 г. от национал-СОЦИАЛСТА, Хитлер, в Германия?

Просто ТОВА СА два БЛИЗНАКА - излезли от утробата на КОМУНИЗМА - известна и като "научен марксизъм"?!

Ако не е бил Сталин с неговата индустриализация? За която той е подпомогнат много от американски едри финансисти и технократи + германските идеолози на социализма от Франкфуртската школа(?)!
Русия щеше да си остане на ниво, на историческо развитие и обществено-икономически отношения - КОЯТО МАРКС В ИСТОРИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛИЗЪМ ... я описва, като ЗИАТСКИ СПОСОБ//ОБЩЕСТВО// НА ПРОИЗВОДСТВО!

Така че, дълбоко в себе си ЦЕЛТА-крайната(!) ... на СОЦИАЛИЗМА национал(германски) и интернационал(руски) - Е ЕДНА И СЪЩА!
Просто - пътищата и способите им ЗА ПОСТИГАНЕ НА КРАЙНАТА ЦЕЛ - имат несъществени специфики?

А съветска Русия - бе която докара ТАЗИ ИДЕОЛОГИЧЕСКА И ВСЯКАКВА ДРУГА ЧУМА - в България ... знаете кога?
И пак "нова" Русия - бе тази, която РАЗПОРЕДИ НА МЕСТНИТЕ СИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВАСАЛИ - да започнат с ДЕМОНТАЖА НА СОЦИАЛИЗМА ... колкото и парадоксално да звучи това - НО Е ФАКТ!!!

Чест и почитания!
цитирай
51. zaw12929 - Осмиването на не мислещите като мен не е чувство за хумор....
21.11.2019 16:58
Осмиването на не мислещите като мен не е чувство за хумор.... всеки има право на избор
Бог е дал на животните козина, а на човека- право на избор, как да се облича- дал му е и правото на изразяване- с думи, картини, песен... ех този Бог: иска доброта
цитирай
52. zaw12929 - Възхищавам се на тъпите ви идеи. ...
21.11.2019 17:32
Възхищавам се на тъпите ви идеи. Даже бабите в клуб ПЕНСИОНЕРИ не могат ги представи. Много забавни весели...БРАВОО!!
цитирай
53. batogo - !!!:))) Господин Денков казва самата истина и това му прави чест, Божо, както прави чест на теб, че повдигаш тези, разбуждащи заспалия народ теми!!
21.11.2019 18:11
Подкрепям напълно казаното от него защото, както знае всеки осъзнат, родолюбив българин, Истината е най ефикасното лекарство срещу червената, кремълска чума!!!
Колкото повече Истина, толкова по-малко чума!
Поздравления
цитирай
54. radostinalassa - Много си толерантен , драги
21.11.2019 20:41
Та това е цяла книга. Давай по - накъсо.
цитирай
55. bdenkov - 1
21.11.2019 23:05
На мен ми отне повече време да го разбера - този народ е народ робски и това е.
Ех пустото му и робство - като навикне един път човек, все същото си иска. С какъв плам робите защитавате собствените си изедници - значи деба и комунизма му, да има как бих ви го натирил още един път, да си чакате там по десет години за трабантче и да се чудите на кой вожд да се надупите за цветен телевизор.


Станал си "сдуханяк". До 90-те години младите българки можеха почти безпогрешно да различат войник-отпускар, въпреки цивилните дрехи и коса. Всички бяхме едни такива душевно смачкани и се радвахме на елементарни неща, които цивилният приема за даденост. Направо подарък, за грозните момичета, нямащи шанс с уважаващ себе си цивилен.
Това, което не те убива те прави по-силен, ама не мерси.
ай да не ме кръщаваш - като сме имали армия по соца, сякаш не бяхме заробени и зависими, и сякаш поколенията тогава не сърбаха попарата на чуждослужещи чиновници. Буфер и кенеф не, ами че и отатък - размазани по концлагери, ще се бунтуваш точно на върба у сряда. Като вземете да се превъзнасяте и направо забравяте, къде живеете. Като ви е направила казармата толкова мъже със всичките упойващи думи, дето ги ръсите така свободно, как я докарахте тази държава до под кривата круша? Нали уж чест, защита, достойнство там нещо си, че и на смърт отивате за клета майка България - пък в крайна сметка какво ..... гола вода, кал по гърбъ и пападурки из джебавете. Не е зле да изтрезнеете от въображаемия си героизъм - да ви бе толкова мила казармата да сте станали военни, само че още из онея години се знаеше, кой става военен: на който ръцете му у задника и гаечен ключ не знае как да държи.

Истината е, че казармата прецака всички ни и сега ви е яд, че не прецаква поколенията след нас - единственото, на което учи казармата е как да бъдеш гърчен и да си мълчиш: те ти в резултат държава на сдухянаци, дето най- елементарни права не знаят, не могат и нямат смелост да си отстоят.

цитирай
56. bdenkov - 2
21.11.2019 23:11
тъжното е че в армията се бяха настанили дрисляци и при неизпълнение на пряка заповед, отиваш на съд
а някога имаше смъртни присъди
това че войници са отишли доброволно в Чернобил, беше комунистическа пропаганда по онова време
териториалната цялост на държавата, трябва да се гарантира по някакъв начин
Без да умаловажавам достойнствата на дядо ти, той вероятно не е воювал за родината си, а за експанзията на Хитлер, убивайки дядовци на днешните ни западни съюзници и партньори.

Тези пропагандни лозунги "за родината", "патриотичен героизъм" и подобен синтетичен военен морал е манипулация да те пратят да убиваш невинни противникови войници заради политически интереси.

За един си герой, за друг си терорист.
Ха ха какъв офицер си ти? Поведението ти е, като на пубер, не на зрял мъж, щом не можеш да водиш един елементарен аргументиран спор без да обиждаш останалите. Изобщо не смятам да ти падам на нивото и да превръщам форумът в детска градина.


Успяха да смачкат човешкото в нас и да ни "направят мъже" още преди клетвата. През останалото време беше безплатен труд, невероятна ПРОСТОТИЯ и извращения.

Определено излязох по-ниско качество мъж/съпруг/професионалист/творец, отколкото щях да бъда ако го бях прекарал това време в колеж.



Един от основните "лозунги" на войниците беше: "Проспаното време в казармата не е изгубено!" Истински мъж е този който решава сам, действа, носи отговорност за това което върши, който не чака някой да му нареди, някой да му заповяда. Който не вика "слушам" и "тъй вярно" а казва "аз мога" и "аз ще направя".
Друга песен ще запееш, ако някое от децата ти тръгне за някоя от тези ГОРЕЩИ точки. Пушечно месо, което след всяка седмица губи поне 10% от шансовете си за завръщане на собствен ход.

Патриотичният героизъм е изкуствено надъхан военен морал от специално подготвени политически агитатори. Колкото по-глупав един човек, толкова по-податлив на подобни политически, религиозни, търговски и социални манипулации. Убеждават те, че правиш
цитирай
57. bdenkov - 3
21.11.2019 23:13
Друга песен ще запееш, ако някое от децата ти тръгне за някоя от тези ГОРЕЩИ точки. Пушечно месо, което след всяка седмица губи поне 10% от шансовете си за завръщане на собствен ход.

Патриотичният героизъм е изкуствено надъхан военен морал от специално подготвени политически агитатори. Колкото по-глупав един човек, толкова по-податлив на подобни политически, религиозни, търговски и социални манипулации. Убеждават те, че правиш нещо за себе си и близките си, а всъщност вероломно те използват за дейности, които самите те не биха извършвали.

Иначе, като чуя, че някой шемет защитава казармата, че правела от момчетата мъже, все се сещам как Леонидас млатеше сина си, подготвяйки го да поемал удари в живота:
Пожарникарите въобще не ги и намесвай, че за разлика от тюфлеците по казармите, те наистина си рискуват живота и то редовно, и работата, която вършат е повече от полезна и необходима за всички. От пушечно месо никой няма нужда, освен политическите лидери, които не стига, че са долнопробни използвачи, ами и вие доброволно се натискате да ви използват още.
Руснаците прецакаха най-мирната империя в историята и над век после ви още надъхват колко били гадни турците и колко по-достойно е да те управляват славянски партизани/комунисти/мутри... Не, че изпитвам симпатии към турците, ама и без тях сме чалга ориентирани. Не виждам нужда от задължителна армия, подкрепяща такова управление.
И това ли им е професията на военнослужещите? Малко скъпичко ми се струва за две тенджери боб в годината да поддържаме хиляди машини и хора на високи заплати.
цитирай
58. bdenkov - Изборът между Казарма и Джендър
21.11.2019 23:17
На теория може, ма на практика е друго яч. Един от аверите беше епилептик, умря още първия месец. За дивотиите в родната ни казарма мога да напиша цяла книга - армията ни бе толкова малоумна, недисциплирана и небоеспособна, че не можеше да защитити собствените си насрани гащи, та камо ли държавата. Пълна със прости селяндури, които само се чудеха какво да откраднат и как да си избиват комплексите в/у наборните войници - причина поради, която на уволнението всичките шапкари се бяха покрили, егати мишоците нещастни и тези щели да ме защитават, пф!!!
Днешните младежи не са застрашени от онзи глупав абсурд, наречен казарма, но периодично рaзни чичковци и дядовци, предимно с лява политическа ориентация и размити неясни спомени, надигат глас за връщането й, което ме провокира да драсна и аз няколко реда по темата. Мога да разказвам до безкрай чудновати и странни истории, но ще опитам да избера най-важното.

Липсата на задължителна казарма е признак за демокрация. Най-добрият пример е САЩ. Само професионалисти, чието семейство е осигурено до живот, т.е. дори да бъдеш убит, най-близките ти няма да останат на улицата и да се чудят с какво да купят хляб. По този начин съвсем естествено стимулират съвестното изпълнение на задълженията. Не както е при комунистическите държави – налагат принудително, след което започва голямото надлъгване и нямаш никакъв стимул да бъдеш образцов войник, защото в крайна сметка не получаваш друго освен потупване по рамото. А в замяна си заложил живота си!

Благодарение на старата ни военна слава преди 1944г, след идването на комунистите армията се пълни с комплексирани мъжленца, за които пагонът е единственият начин да добият самочувствие. Традицията продължава чак до 1989г. Това е обяснението защо сред офицерите е пълно със страхливи мишоци, незабележими в цивилния свят, но ставащи истински зверове щом прекрачат портала на поделението .

Малко хора си дават сметка за описаното в предния абзац, тъй като всеки има по някой приятел с пагон и
цитирай
59. bdenkov - 7
21.11.2019 23:18
Малко хора си дават сметка за описаното в предния абзац, тъй като всеки има по някой приятел с пагон и отказва да признае недостатъците му. Опитах да го обясня на моя колежка, а тя се обиди. По късно разбрах защо: била омъжена за военен и живеела в блок на военни. Много ясно, че няма да признае фактите. Всъщност невъзможно е да ги види, понеже офицерите са по-тихи от водата в цивилния свят, а показват животинското у себе си само там, където им е дадена власт – в поделението.

Знаете приказката “Отиваш в казарма за да станеш мъж”. Как по-точно – чрез мачкане на човешкото достойнство? Това е пълна глупост. Можеш да станеш мъж в реална обстановка, т.е. на война. Hо не и в мирно време, където губиш цяла година или повече в безцелно обикаляне по лавки и караули, пазейки празни складове или такива с бракувана техника, към която и циганин-вехтошар не проявява интерес. Нали помните как теглиха самолет по шосе за автомобили, тъй като не можеше да полети? Цялата ни техника е такава.
При това положение съвсем естествено идва скуката, а тя е предпоставка за безбройните гаври с новобранци. Видях как иначе свестни момчета се изкушиха да тормозят новопристигналите. Писал съм вече за скрития звяр. В моята рота единствено аз не се изкуших, защото съм такъв и в реалния живот – мразя мачкането на други хора. Cещате ли се колко пъти и на колко места се е случвало за половин век комунизъм?

В затвореното пространство няма къде да избягаш. Аз от самото начало започнах да правя наопаки, за което понесох последствията – месеци наред без отпуска и постоянен наряд. Още в учебния център лежах в ареста, което е уникално за новобранец – по принцип се случва чак в бойното поделение. Причината: на втория караул ме хванаха да спя на поста. Така и не се примирх с безсмисленото бичене на стойки.

По-късно в бойното поделение старите войници по традиция пробвахa да ми тежкареят, но само с мен не излязоха на глава, поради което за всеки гаф ме изкарваха виновен и ротният, естествено, им вярваше.
цитирай
60. bdenkov - 11
21.11.2019 23:19
При това положение съвсем естествено идва скуката, а тя е предпоставка за безбройните гаври с новобранци. Видях как иначе свестни момчета се изкушиха да тормозят новопристигналите. Писал съм вече за скрития звяр. В моята рота единствено аз не се изкуших, защото съм такъв и в реалния живот – мразя мачкането на други хора. Cещате ли се колко пъти и на колко места се е случвало за половин век комунизъм?

В затвореното пространство няма къде да избягаш. Аз от самото начало започнах да правя наопаки, за което понесох последствията – месеци наред без отпуска и постоянен наряд. Още в учебния център лежах в ареста, което е уникално за новобранец – по принцип се случва чак в бойното поделение. Причината: на втория караул ме хванаха да спя на поста. Така и не се примирх с безсмисленото бичене на стойки.

По-късно в бойното поделение старите войници по традиция пробвахa да ми тежкареят, но само с мен не излязоха на глава, поради което за всеки гаф ме изкарваха виновен и ротният, естествено, им вярваше. Или поне се правеше, че им вярва. Последствията: нови месеци без отпуска и постоянен наряд. Моят отговор: например ОВС по време на наряд – напуснах поделението, докато бях дежурен по рота. Hе за друго, а за да колим прасе в едно близко село. За отклонение от военна служба в по-строги времена се е полагал дисцип – военният затвор, който по нищо не се различава от истинския. Ето го поредният абсурд: пращайки те там, за нищо и никакво провинение могат да те превърнат в истински престъпник. А една малка презоградска отпуска не е като да ограбиш или убиеш човек, нали? Само че получаваш същото наказание. На мен ми се размина, защото служих, когато казармата беше на доизживяване и не спазваха строго правилника.
цитирай
61. bdenkov - язък за трите висши
21.11.2019 23:21
Интелигентният човек няма как да приеме казармата, защото всеки божи ден си припомня, че губи ценно време, което би могъл да оползотвори по много по-добър начин. Аз съм живял сред умни образовани хора, пътувал съм, наслаждавал съм се на света – още преди казармата. В един момент искат да ме заковат на мръсно място, с мръсни дрехи и, о, Боже, баня само веднъж в седмицата/!!!/. Последното направо ме шокира. Аз, който съм свикнал от малък, че банята е задължителна всеки ден, да не мога да го направя! Помня колко пъти, въпреки забраната, съм ставал посред нощ и съм се къпал със студена вода, защото нямаше топла. А в бойното поделение изобщо не пускаха вода – само по един час сутрин и вечер.

Няма елементарни условия, а искат да прекарaш в поделението година или повече. Що за абсурд?!
Въпреки това трябва да ви кажа, че има хора, за които казармата в този й вид беше като хотел. Сериозно говоря! Видях го с очите си. Ако едно момче е живяло на полето сред овце, то скача от радост като му дадат шинел и кубинки. Пък и храна в стола, и легло ... Един такъв овчар от Мездра разправяше “На втори пост всяко храстче ми вика тати”, т.е. лъскал чекии, докато е наряд. Сещате се, на този лайна да му сервираш, пак ще е доволен, защото не плаща.

Същият тип хора искат връщане на задължителната казарма. Bъпросът е ти дали би искал да контактуваш с такива в твоята рота? Едва ли ще ти хареса, но трябва да се примириш, понеже както казах, интелигетните хора не одобряват казармата.

Задължителната служба даваше възможности за измами, връзкарство и какво ли още не.

Тъй като постоянно бях наказан, единствените начини да изляза легална отпуска преди полагаемата бяха връзки или плащанe. Или двете накуп. С двустранна бронхопневмония и официално направление от лечебницата ротният три пъти/!!!/ отказа да ме пусне до ВМА – трябвали му хора. Tова е сериозно нарушение от негова страна, но кой ти гледа - нали е капитан с три висши образования /когото аз научих къде се пъха картата на Булфон – язък
цитирай
62. bdenkov - 14
21.11.2019 23:23
Точно тогава чух, че мой съученик по същия начин е имал здравословни проблеми. Hе са го пуснали до болницата, поради което е стигнал до хемодиализа – по вина на военните/!!!/. Това ми подпали фитилите и вдигнах такава врява, че още на следващата сутрин бях във ВМА. Там ме гледаха в ръцете - дали подавам пари. Hе искаха да ме приемат, въпреки че петната на дробовете ми бяха толкова големи, чак аз ги виждах на рентгеновата снимка без да съм медицинско лице. Трябваше вечерта да съм в поделението, но нарочно не отидох. Hа следващия ден зет ми откри негова приятелка, която познавала шефа на една от клиниките. Най-после ме приеха за седмица, а после 20 дни с контролен преглед. Hа контролния платих 100 марки за още 20 с контролен. Лекарят сам си каза, че може още два пъти по толкова да ми даде срещу съответното заплащане, но аз нямах нужда, защото дойде време за полагаемата отпуска.

Струва ви се много? Защото не знаете за други случаи. Най-големият връзкар си плати и го уволниха още в учебния център. Друг само пристигна в бойното поделение, откъдето роднините го взеха и повече не се върна. Трети изкара службата като на работа – куриер във ВМА от 8 до 17 часа, а през останалото време вкъщи.

При нас беше и синът на някакъв бизнесмен - може би мутра, но не съм сигурен, защото упорито криеше с тайнствена усмивка. Баща му идваше по време на вечерна проверка, говореше нещо на оперативния и взимаше войника от строя. Така беше и с отпуските – веднъж, два, три пъти и ..... шах, синът сам отказа да излиза. Tака и не разбрахме подробности. Hе знам какво са му правили в ротата старите войници, но синът изведнъж спря отпуските и по желание се пишеше наряд. Всеки сам да го тълкува според фантазията си

цитирай
63. bdenkov - 15
21.11.2019 23:26
Знаете, че с достатъчно пари и връзки всеки можеше да се освободи от казарма. Hа негово място поставяха хора, които имат здравословна причина да не влизат. Така при нас се озова човек с цироза – забранено, ама факт. Имаше хипертоник, който на едно ФП /Физическа подготовка/ падна в тревата и не можеше въздух да поеме. После разказа “Мислех, че умирам”. Aбсолютният връх – в моята рота имаше олигофрен/!!!/. Изпускаше звуци подобни на тези от Чюбака и малко приличаше на него в муцуната. Знаете ли какво е да дадат на такъв автомат с 60 патрона и ти да го сменяш в 2 часа през нощта, знаейки че до преди минути е спал и в момента се чуди къде е? Слава Богу, нито веднъж не е стрелял!

Мога да разказвам още много, но ще остане за друг път. Смятам, разбрахте че от казармата полза няма, но пък вредата е огромна.
При социализма България беше Руска губерния и воиниците бяха Пушечно месо на съветската комунистическа идеология! Вас кат ва гледам коментиращите мижитурки, все сте се били за родината, първи ще се скриете като мишки..... Да, казармата е затвор и недоразумение, безобразие и абсолютна безумщина и място на което си изби*ва*ха ком**лекс*ите без***мо*зъчни чов*еч**ета.......хубаво, е че повече няма да тормози 18 годишните повече...аре Амин. Казармата е най- голямата простотия в Бг историята. Верно си е. Който е служил и не е излязъл еднакво тъп с останалите (според поговорката- различно умни влизат, еднакво тъпи излизат) - знае отлично това. И не знам, защо нямаше осъдени за всички престъпления правени там от офицери и подофицери. За извращенията няма да говорим. Елхово-Грудово-Звездец са достатъчни. Само мал**оу*мен т**ъ*п гов**ед**ар може да защитава бг казармата, а както виждаме, коментиращите повече са такива-ма**ло**ум*ници. Явно те не са виждали пръснати човешки мозъци, след самоубийство на караулен. Момче на 20 години... Едва ли се е самоубил от щастие там... Но мал**оу*мн****икът ще каже- този не е станал мъж... На чужд гръб и сто тояги са малко... На ку**ха
цитирай
64. bdenkov - 16
21.11.2019 23:30
Но мал**оу*мн****икът ще каже- този не е станал мъж... На чужд гръб и сто тояги са малко... На ку**ха кр**ату*на, доказателства не и трябват.Аз съм служил в Болярово 27 месеца, Грудово му викахме пансион за девици. Който е бил в Болярово знае за какво говоря. Извра**щен*ия бо**ища само**убий**ства, и безкрайни военни маневри из полетата, такава казарма аз видях.По- скоро бих казал, че в казармата влизаха ТЕ**Л**ЕТ*А и след две години излизаха ГО**ВЕ**Д*А и В**ОЛ**ОВ*Е. Излизаха роб**че*та, които викаха "слушам" на началството и нямаха никаква инициатива, никакво самостоятелно мислене, никакво желание да направят нещо по своя идея. Излизаха м**ага**ре*та, които само знаят как да кръшкат и да се измъкват, да се оправдават, да пробутват на някой друг работата, която трябва да се свърши. Вършиха всичко от страх, някой да не ги накаже. Един от основните "лозунги" на войниците беше: "Проспаното време в казармата не е изгубено!" Истински мъж е този който решава сам, действа, носи отговорност за това което върши, който не чака някой да му нареди, някой да му заповяда. Който не вика "слушам" и "тъй вярно" а казва "аз мога" и "аз ще направя".При съвременната неокомплектовка на армията с професионални войници, чудя се, къде сте всички тези безаргументни ругателчета на автора и хвалители на казармата? Или сте същите, които са готови и дец*ата си да из*яд*ат, само да сте си добре и на спокойничко, защото нито род, нито родина могат да ви развълнуват!?! Само п****сти са ви в главите, защото нивото е такова... Драги ******, хвалителите на казармата са вече на почтена възраст и за жалост, не стават за казарма. А тези, които биха станали за казарма, НЕ СТА*В*АТ ЗА НИ*ЩО. Г-жо *******, родете си син, възпитайте си го да става за нещо и го изпратете после в казармата, та вернo нищо да не стане! Ако хвалителите са само фосили, да си приберат фосилните мнения и да гледат внуци! Или вие изпращате в казарма само чуждите деца, точно като комунистите тогава!?! Е, моите двама сина
цитирай
65. bdenkov - 17
21.11.2019 23:36
Е, моите двама сина няма да ходят казарма - лично и категорично ще се погрижа, именно защото аз съм ходил и знам какъв е смисълът от нея!!! Но диктатурата фалира, а с нея и казармените из*стъп**ления - сори мр*ако**бе**сници! Научете се да издържате професионална армия, вместо да издев**ате*лствате над чу*ждите де*ца! В статията има много истини! След 90-та година вече не беше казарма, а м*ъка! Някои хора бъркат израстването и възмажаването с ма*зох**изма и идиот**щ**ината! Абсолютно съм съгласен със статията - ми*зерия, изв**ращ*ения, уни*жения, потъпк*ване на човешкото до*стойнство, не*прик*р*ита к*ору**пци**я на всички нива, всякакви м*ал**оум**ници и по**лугр**амо**тни ин**ди**види, признати за "Годен за военна служба" , ред*овно пи**я**ни ста*ршини, комп**ле**кс***ирани оф*ицери, които ла*зят пр*ез жените си, но като сложат паг*оните и влязат в поде*лението изведнъж стават много важни; Какво ми давате за пример Швейцария?? Знаете ли какво представлява швейцарската казарма? СТО ПРОЦЕНТА от времето тактически занятия и бойни стрелби, няма караули през ден, няма и*ди**отс**ко наб*иване на крак по плаца по цял ден (строева подготовка), няма работни групи в столовата и където се сетиш - по ст***рое**жите на ви**ли на нач**ални*ци, изобщо всяка несвойствена работа е изключена априори, за екипировката, снаряжението и битовите условия няма смисъл за говорим - швейцарският военен бюджет е ДЕСЕТ пъти по-голям от българския, затова нашите ш**апк**ар*и плачат за казармата- няма кой вече да им работи на ан*гар*ия, трябва да се плаща :))))))))))Подпис на Автора. хахах, намерил кой да ми казва, виж себе си = то само май на Бог се разчита, както се вижда по събитията, от тази година. Даа, именно тези физзарядки победиха НАТО, вкараха Турция и Гърция във Варшавския договор и доведоха до масовата свръхграмотност- когато в някое заглавие можеш да прочетеш "физарядка".
цитирай
66. bdenkov - 18
21.11.2019 23:39
Ето от такива ум**ни*ци, където с едно изречение са разбрали всичко, бягайте с 200. Естествено, няма как да не се говори за казарма и веднага да не дойдат "американските господари". Ми**зерия на духо*вно и физиче*ско ниво, ста*ра тех*ника, пр**о*сти, нео*бразо**вани син*ове и вну*ци на хо*ра, оби*рали ма*ндри, за да полу*чат па*гон, изведнъж ще правят от тебе мъж. Да се чудим в един период от 20 години през миналия век как се е справила Майка България без казармата да погл*ъща момчета и да п**люе мъже. Най-про**сти*те, прот**и*вни или добри, но заблудени хора, които познавам, са привържениците на казармата и комунистическия строй. Много хубава била казармата, станали мъже там, ала всички истории, които слушаш са или за г**а*ври между войници, или за кр*ад**ене или за га**в**ра от ста**рш*инка*та, който задъ**лжително е п**ия*н. Аз наистина излезнах мъж от казармата - мъж, убеден в това какво е хубаво и какво не, какво е правилно и кое е абсурдно. Благодаря ти, казармо!
Статията не е пропагандна.
Хората, които хвалят най-много казармата са били на вис**оки пос**тове и са се г**авр**и*ли с мла*дите вой*ници.
Казармата е произвеждала ро**би, а не мъже. Целта е била мъжете да са със ро**бс*ко само**съзнание и с някакво изкуствено самочувств**ие придобито от това, че са служ**или уж в полза на България и така тези мъже не са се борили за човешки права. На всички и е ясно, че не са се зачи**тали чове**шките пра**ва по това време.
според "положи**тел**ното" й е че осигу*рява раб**ота на х*ора, които иначе про**сто ня**м**а к*ъд*е да ра***бо**тят.
на мен ми е супер интересно как въобще би съществувал ин**дивид, който да не разб*ира, че това е ро**бство и лиш**аване от сво**бода.
осве*н те*зи, за които отв**аря раб**отни м**еста, в които не само не се пра**ви нищ**о, но даже, за бонус, мо*же да се разп*ол**агаш с живо**та на робч**ета**та.
Статията не е пропагандна.
Хората, които хвалят най-много казармата са били на вис**оки пос**тове и са се г**авр**и*ли с мл
цитирай
67. bdenkov - 19
21.11.2019 23:41
Статията не е пропагандна.
Хората, които хвалят най-много казармата са били на вис**оки пос**тове и са се г**авр**и*ли с мла*дите вой*ници.
Казармата е произвеждала ро**би, а не мъже. Целта е била мъжете да са със ро**бс*ко само**съзнание и с някакво изкуствено самочувств**ие придобито от това, че са служ**или уж в полза на България и така тези мъже не са се борили за човешки права. На всички и е ясно, че не са се зачи**тали чове**шките пра**ва по това време.
изключително вярно
същото отношение беше и по време на ежегодните сборове/запаси
верно, че имахме някаква относителна свобода...тъй де, спрямо редовната служба
по лагерите масово се крадяха одеала, кюнци за печките в палатките, защото фатмаците ни обираха
а накрая, дори си плащахме в брой за "изгубени" вещи по време на запаса
според "положи**тел**ното" й е че осигу*рява раб**ота на х*ора, които иначе про**сто ня**м**а к*ъд*е да ра***бо**тят.
на мен ми е супер интересно как въобще би съществувал ин**дивид, който да не разб*ира, че това е ро**бство и лиш**аване от сво**бода.
осве*н те*зи, за които отв**аря раб**отни м**еста, в които не само не се пра**ви нищ**о, но даже, за бонус, мо*же да се разп*ол**агаш с живо**та на робч**ета**та.
Официална страница с коментари: http://www.otizvora/2016/03/7520
Резюме: В първия сегмент прилежно и надлежно се изтъква и защитава позицията, че конскриптната (наборна) армия като цяло, не само българската, е съвременна форма на робство, която по същество не се различава от узаконените практики на варварски общества в античността и по-новата история. Втората част, образно казано, подлага на обстрел всички аргументи, изтъквани в наши дни от защитниците на актуалната идея за връщане на военната повинност в България. Прави се анализ за мястото на България по този показател сред останалите европейски държави, като се отбелязват икономически, демографски, социално-културни и други прилики или различия. Заключителната част елиминира и най-отчаяните аргументи за наборното
цитирай
68. bdenkov - 20
21.11.2019 23:42
Официална страница с коментари: http://www.otizvora/2016/03/7520
Резюме: В първия сегмент прилежно и надлежно се изтъква и защитава позицията, че конскриптната (наборна) армия като цяло, не само българската, е съвременна форма на робство, която по същество не се различава от узаконените практики на варварски общества в античността и по-новата история. Втората част, образно казано, подлага на обстрел всички аргументи, изтъквани в наши дни от защитниците на актуалната идея за връщане на военната повинност в България. Прави се анализ за мястото на България по този показател сред останалите европейски държави, като се отбелязват икономически, демографски, социално-културни и други прилики или различия. Заключителната част елиминира и най-отчаяните аргументи за наборното робство. На критика са подложени както нискообразованите застъпници на тази човеконенавистна идея, така и манипулациите на министри, целящи военното задължаване дори на жените. Специално внимание се обръща на широко разпространения и често повтарян „сериозен аргумент“ за връщането на военно-медицинските комисии, като той неоснователно се поставя в контекста на „грижи за общественото здравеопазване“. Епилогът повдига неудобни въпроси и би трябвало да накара всеки зрител да се замисли върху темата за връщането на наборната армия — даже ако се лъже, че тази тема (вече) не го засяга.
цитирай
69. krumbelosvet - Мани мани
22.11.2019 06:48
Големо чесане.
Кратък пост, картинките повече от текста, а ЧЕСАЛОТО на коментарите - 20 пъти повече.
Драги психо-десни колеги, ВАШИТЕ ПРЕДЦИ са виновни за ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ и ДЕСЕТИЛЕТИЯ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.
На 9-ти септември българите са 6 милиона.
На 10-ти ноември - 9 (девет) милиона.
30 години след 10-ти - пак 6 милиона, но 2 от тях цигани.
Тия 30 години станахме членове на НАТО и ЕС. Ма според вас, Москва ни управлява. Ми КОЙ от 10 (десет) години крепи ББ? Москва ли? Москва ли? М? Москва ли прие ББ в "Европейската" "Народна" Партия? В Москва ли ходеше ЦвЦв през месец и стоеше седмици без да знаем защо? Не в Москва, ВЪВ ВАШИНГТОН ходеше. И що не цъфнахме и не вързахме при тоя хаджилък оттатък океана?
Мани я БСП. Сериозните леви НАПУСНАХА тая партия, щото е ясно, че ПОД АМЕРИКАНСКА власт, българска политика не може да се прави.
цитирай
70. bojil - Все пак на нашите комунисти не може ...
24.11.2019 19:45
get написа:
bojil написа:
leonleonovpom2 написа:
Все пак на нашите комунисти не може да се отрече едно голямо, епохално откритие:
Червен капитализъм или комунистически капитализъм!
Капитализъм, строен от комунисти?
Хибриден капитализъм
Природата е решила проблема с хибридите Мулетата и катърите / и в двата случая е намесено магарето/ не дават поколение.....Въпрос за размисъл!Хубав ден!

Комунисти да строят капитализъм е все едно ходжи да възстановяват светия синод.


От Кога съществува държавен СОЦИАЛИЗЪМ? ... защото тъкав съществува - много по-отрано отколкото са ни привикнали да мислим!

На практика - ВСИЧКИ "комунисти" СЛЕД Маркс - работят под диктовката на ФИНАНСОВИЯ И ЕДЪР КАГАЛ//капитал, за разлика от анархо-комунистите?

Така че, съществена разлика няма как да устонавим между "социализма" СЛЕД 1917 г. в Съветска Русия и примерно един подобен нему установен след 1934 г. от национал-СОЦИАЛСТА, Хитлер, в Германия?

Просто ТОВА СА два БЛИЗНАКА - излезли от утробата на КОМУНИЗМА - известна и като "научен марксизъм"?!

Ако не е бил Сталин с неговата индустриализация? За която той е подпомогнат много от американски едри финансисти и технократи + германските идеолози на социализма от Франкфуртската школа(?)!
Русия щеше да си остане на ниво, на историческо развитие и обществено-икономически отношения - КОЯТО МАРКС В ИСТОРИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛИЗЪМ ... я описва, като ЗИАТСКИ СПОСОБ//ОБЩЕСТВО// НА ПРОИЗВОДСТВО!

Така че, дълбоко в себе си ЦЕЛТА-крайната(!) ... на СОЦИАЛИЗМА национал(германски) и интернационал(руски) - Е ЕДНА И СЪЩА!
Просто - пътищата и способите им ЗА ПОСТИГАНЕ НА КРАЙНАТА ЦЕЛ - имат несъществени специфики?

А съветска Русия - бе която докара ТАЗИ ИДЕОЛОГИЧЕСКА И ВСЯКАКВА ДРУГА ЧУМА - в България ... знаете кога?
И пак "нова" Русия - бе тази, която РАЗПОРЕДИ НА МЕСТНИТЕ СИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВАСАЛИ - да започнат с ДЕМОНТАЖА НА СОЦИАЛИЗМА ... колкото и парадоксално да звучи това - НО Е ФАКТ!!!

Чест и почитания!

Напълно си прав приятелю- социализмът е едно боклучиво лъжеучение във всичките му форми- комунизъм, нацизъм, маоизъм, титовизъм и прочее кретенизъм!
цитирай
71. bojil - Осмиването на не мислещите като мен ...
24.11.2019 19:50
zaw12929 написа:
Осмиването на не мислещите като мен не е чувство за хумор.... всеки има право на избор
Бог е дал на животните козина, а на човека- право на избор, как да се облича- дал му е и правото на изразяване- с думи, картини, песен... ех този Бог: иска доброта

Правото на избор за много хора е свещено,стига да не накърнява интересите на обществото. Затова патриотично мислещи хора като теб не ги осмиваме а на присмех и критика подлагаме само онези,които са избрали да станат продажници!
цитирай
72. bojil - Възхищавам се на ...
24.11.2019 19:51
zaw12929 написа:
Възхищавам се на тъпите ви идеи. Даже бабите в клуб ПЕНСИОНЕРИ не могат ги представи. Много забавни весели...БРАВОО!!

Благодаря- пак заповядай! :))
цитирай
73. bojil - !!!:))) Господин Денков казва самата истина...
24.11.2019 19:53
batogo написа:
Подкрепям напълно казаното от него защото, както знае всеки осъзнат, родолюбив българин, Истината е най ефикасното лекарство срещу червената, кремълска чума!!!
Колкото повече Истина, толкова по-малко чума! Поздравления

Така е приятелю- няма лошо но аз трябва да си взема 2 седмици отпуска,за да прочета всичките му коментари и да отговоря на поне половината от тях! ...
цитирай
74. bojil - (Много си толерантен , драги)
24.11.2019 19:55
radostinalassa написа:
Та това е цяла книга. Давай по - накъсо.

Имаш право- към добронамерените хора съм толерантен.
цитирай
75. bojil - Големо ...
24.11.2019 19:56
krumbelosvet написа:
Големо чесане.
Кратък пост, картинките повече от текста, а ЧЕСАЛОТО на коментарите - 20 пъти повече.
Драги психо-десни колеги, ВАШИТЕ ПРЕДЦИ са виновни за ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ и ДЕСЕТИЛЕТИЯ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.
На 9-ти септември българите са 6 милиона.
На 10-ти ноември - 9 (девет) милиона.
30 години след 10-ти - пак 6 милиона, но 2 от тях цигани.
Тия 30 години станахме членове на НАТО и ЕС. Ма според вас, Москва ни управлява. Ми КОЙ от 10 (десет) години крепи ББ? Москва ли? Москва ли? М? Москва ли прие ББ в "Европейската" "Народна" Партия? В Москва ли ходеше ЦвЦв през месец и стоеше седмици без да знаем защо? Не в Москва, ВЪВ ВАШИНГТОН ходеше. И що не цъфнахме и не вързахме при тоя хаджилък оттатък океана?
Мани я БСП. Сериозните леви НАПУСНАХА тая партия, щото е ясно, че ПОД АМЕРИКАНСКА власт, българска политика не може да се прави.

Какво те притесняват картинките- съдържанието гледай,в него е пътят към истината!
цитирай
76. bojil - На мен ми отне повече време да ...
24.11.2019 20:01
bdenkov написа:
На мен ми отне повече време да го разбера - този народ е народ робски и това е.
Ех пустото му и робство - като навикне един път човек, все същото си иска. С какъв плам робите защитавате собствените си изедници - значи деба и комунизма му, да има как бих ви го натирил още един път, да си чакате там по десет години за трабантче и да се чудите на кой вожд да се надупите за цветен телевизор.


Станал си "сдуханяк". До 90-те години младите българки можеха почти безпогрешно да различат войник-отпускар, въпреки цивилните дрехи и коса. Всички бяхме едни такива душевно смачкани и се радвахме на елементарни неща, които цивилният приема за даденост. Направо подарък, за грозните момичета, нямащи шанс с уважаващ себе си цивилен.
Това, което не те убива те прави по-силен, ама не мерси.
ай да не ме кръщаваш - като сме имали армия по соца, сякаш не бяхме заробени и зависими, и сякаш поколенията тогава не сърбаха попарата на чуждослужещи чиновници. Буфер и кенеф не, ами че и отатък - размазани по концлагери, ще се бунтуваш точно на върба у сряда. Като вземете да се превъзнасяте и направо забравяте, къде живеете. Като ви е направила казармата толкова мъже със всичките упойващи думи, дето ги ръсите така свободно, как я докарахте тази държава до под кривата круша? Нали уж чест, защита, достойнство там нещо си, че и на смърт отивате за клета майка България - пък в крайна сметка какво ..... гола вода, кал по гърбъ и пападурки из джебавете. Не е зле да изтрезнеете от въображаемия си героизъм - да ви бе толкова мила казармата да сте станали военни, само че още из онея години се знаеше, кой става военен: на който ръцете му у задника и гаечен ключ не знае как да държи.

Истината е, че казармата прецака всички ни и сега ви е яд, че не прецаква поколенията след нас - единственото, на което учи казармата е как да бъдеш гърчен и да си мълчиш: те ти в резултат държава на сдухянаци, дето най- елементарни права не знаят, не могат и нямат смелост да си отстоят.

За комунокретените си прав,но за казармата не съм съгласен- тя учеше хората на ред и дисциплина,учеше ги кое е позволено и кое не е,даваше им възможност да възмъжеят и да добият чувство на превъзходство над млекопитаещи съсели и зайци като Станишко и незнам си още там Каквишко! Единствения проблем в "нашата" казарма след "Девети" бе,че тя не беше наша а съвецка и не защитаваше народа,а руската колониална администрация!
цитирай
77. bojil - тъжното е че в армията се бяха ...
24.11.2019 20:11
bdenkov написа:
тъжното е че в армията се бяха настанили дрисляци и при неизпълнение на пряка заповед, отиваш на съд
а някога имаше смъртни присъди
това че войници са отишли доброволно в Чернобил, беше комунистическа пропаганда по онова време
териториалната цялост на държавата, трябва да се гарантира по някакъв начин
Без да умаловажавам достойнствата на дядо ти, той вероятно не е воювал за родината си, а за експанзията на Хитлер, убивайки дядовци на днешните ни западни съюзници и партньори.

Тези пропагандни лозунги "за родината", "патриотичен героизъм" и подобен синтетичен военен морал е манипулация да те пратят да убиваш невинни противникови войници заради политически интереси.

За един си герой, за друг си терорист.
Ха ха какъв офицер си ти? Поведението ти е, като на пубер, не на зрял мъж, щом не можеш да водиш един елементарен аргументиран спор без да обиждаш останалите. Изобщо не смятам да ти падам на нивото и да превръщам форумът в детска градина.

Успяха да смачкат човешкото в нас и да ни "направят мъже" още преди клетвата. През останалото време беше безплатен труд, невероятна ПРОСТОТИЯ и извращения.

Определено излязох по-ниско качество мъж/съпруг/професионалист/творец, отколкото щях да бъда ако го бях прекарал това време в колеж.



Един от основните "лозунги" на войниците беше: "Проспаното време в казармата не е изгубено!" Истински мъж е този който решава сам, действа, носи отговорност за това което върши, който не чака някой да му нареди, някой да му заповяда. Който не вика "слушам" и "тъй вярно" а казва "аз мога" и "аз ще направя".
Друга песен ще запееш, ако някое от децата ти тръгне за някоя от тези ГОРЕЩИ точки. Пушечно месо, което след всяка седмица губи поне 10% от шансовете си за завръщане на собствен ход.

Патриотичният героизъм е изкуствено надъхан военен морал от специално подготвени политически агитатори. Колкото по-глупав един човек, толкова по-податлив на подобни политически, религиозни, търговски и социални манипулации. Убеждават те, че правиш

Аз нямам против че за много неща си прав,но само за едно не си: казармата,в която и аз съм служил бе школа за оцеляване,в която човек можеше да научава границите на своите възможности и да служи на Родината,когато войската не се управлява от червени офицери а от Български!

А тази приказка,че проспаното време не е загубено не случайно се появи след Девети,понеже то не е загубено само в червената казарма- не и в Българската!
цитирай
78. bojil - Знаете, че с достатъчно пари и...
24.11.2019 20:18
bdenkov написа:
Знаете, че с достатъчно пари и връзки всеки можеше да се освободи от казарма. Hа негово място поставяха хора, които имат здравословна причина да не влизат. Така при нас се озова човек с цироза – забранено, ама факт. Имаше хипертоник, който на едно ФП /Физическа подготовка/ падна в тревата и не можеше въздух да поеме. После разказа “Мислех, че умирам”. Aбсолютният връх – в моята рота имаше олигофрен/!!!/. Изпускаше звуци подобни на тези от Чюбака и малко приличаше на него в муцуната. Знаете ли какво е да дадат на такъв автомат с 60 патрона и ти да го сменяш в 2 часа през нощта, знаейки че до преди минути е спал и в момента се чуди къде е? Слава Богу, нито веднъж не е стрелял!

Мога да разказвам още много, но ще остане за друг път. Смятам, разбрахте че от казармата полза няма, но пък вредата е огромна.
При социализма България беше Руска губерния и воиниците бяха Пушечно месо на съветската комунистическа идеология! Вас кат ва гледам коментиращите мижитурки, все сте се били за родината, първи ще се скриете като мишки..... Да, казармата е затвор и недоразумение, безобразие и абсолютна безумщина и място на което си изби*ва*ха ком**лекс*ите без***мо*зъчни чов*еч**ета.......хубаво, е че повече няма да тормози 18 годишните повече...аре Амин. Казармата е най- голямата простотия в Бг историята. Верно си е. Който е служил и не е излязъл еднакво тъп с останалите (според поговорката- различно умни влизат, еднакво тъпи излизат) - знае отлично това. И не знам, защо нямаше осъдени за всички престъпления правени там от офицери и подофицери. За извращенията няма да говорим. Елхово-Грудово-Звездец са достатъчни. Само мал**оу*мен т**ъ*п гов**ед**ар може да защитава бг казармата, а както виждаме, коментиращите повече са такива-ма**ло**ум*ници. Явно те не са виждали пръснати човешки мозъци, след самоубийство на караулен. Момче на 20 години... Едва ли се е самоубил от щастие там... Но мал**оу*мн****икът ще каже- този не е станал мъж... На чужд гръб и сто тояги са малко... На ку**ха

Много коментари брате,огромен брой прекалено дълги и трябва да си взимам отпуска за да успея само да ги изчета,да не говорим ако трябваше и да им отговоря!
цитирай
79. bdenkov - 1
29.11.2019 20:16
Комуноидите работят за унищожаване на държавата ни вече повече от сто години. Те са нашата национална болест, чието лечение е много трудно, защото възникват нови и нови метастази. Тази болест продължава толкова дълго само в две държави - Русия и България. Тя носи типичните болшевишки черти, няма как да я видите в Чехия, Гърция, Полша, Турция и т.н. Това е тежка национална драма! Комунистите обругаха националното и въздигнаха интернационалното като нещо, на което да се кланяме. Другарите замениха любовта към Родината ни с бутафорни символи, които са далече от душевността на българите. След Девети, моралните ни национални устои, традиции и чувство за дълг пред Отчеството, Бога и Царя бяха тотално унищожени и заменени с някакъв измислен комунистически морал и мироглед.
България се превърна в страна на нагаждачи и ликвидатори, които прекрасно разбираха, че всичко е преходно и фалшиво, но неизбежно. Кражбата, подкрепена от фалшивия морал, стана основно занимание и поминък. И така, вече 70 години...
Имаше само една съществена разлика ..... всичко ново ,западно ....беше по лъскаво.....
Корекомите свършиха добра работа......
От гледна точка на гражданите наистина това беше разликата. И точно заради тази разлика бягаха през граници под куршумите. Точно заради тази разлика всички искаха да избягат назапад, ама комунистите здраво пазеха границите.Като затвор. Странно как хората от бившите ком. страни пак мечтаят за такива граници, но срещу други хора.
През 1916г. Иван Вазов възкликва пред ,,настървените руски войни’’ в Добруджа:
,, О, руси, о братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?"

Всякога проклета Русия,
когато е имала бой с Турция,
лъгала е бедните простодушни българи,
че уж тях иде да освободи!
Но нейната цел всякога е била
да им разори милото Отечество
и да ги преселва малко по малко в земите си.
Нейната злобна политика се познава твърде отдавна
и от това, щото тя ни
в един си договор с Турция
нищо добро не е
цитирай
80. bdenkov - 2
29.11.2019 20:19
Но нейната цел всякога е била
да им разори милото Отечество
и да ги преселва малко по малко в земите си.
Нейната злобна политика се познава твърде отдавна
и от това, щото тя ни
в един си договор с Турция
нищо добро не е споменала за Българи,
ако и да е имала най-добри удобства за това.
Тя всякога е само своята политика гледала,
а собствено за завладетелните си планове
е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие…“
Георги С. Раковски

В Сан-Стефано Русия подписва договор за БЕЗСРОЧНА ОКУПАЦИЯ на България

„В член 8 от Сан Стефанския предварителен мирен протокол пише, че става дума за руска ”ОКУПАЦИЯ” на част от българските земи (останалата част е подарена на Сърбия и Румъния и направо върната на победена Османска империя). Там пише и за формиране на ОКУПАЦИОНЕН корпус, който ще се издържа за сметка на ”ОКУПИРАНАТА” българска земя. "
Ето така са ни "освободили".
цитирай
81. bdenkov - 3
29.11.2019 20:23
„За „живота“ в Народната република! Откровенията на един нормален Българин!!!! Четете!!!!………
„Понеже бях на 17-18 години, когато формално падна управлението на овчарите-комунисти, най-простия и селяндурски сбирщок от малоумни и кръвожадни цървули, които биха могли да се сбЕрат из оборите на Отечеството, да ви кажа – Не вярвайте, че тогава България е била хубава и спокойна. Ще разкажа на малките, за да не вярват на старите:
1. В България се строеше грозно и некачествено. Липсваха всякакви инструменти, машини и материали, липсваха и нормални кадри. Не се спазваха никакви норми. Липсата на качество е видно и до днес. Говореше се, че в София има само един пътен участък, който е построен според нормите. Той се намира между Орлов мост и Университета.
2. Хората бяха изолирани и в мнозинството си прости. Скотове.
3. Мърсотията беше повсеместна. Млякото прокисваше поради липса на хигиена и хладилни камиони, а не защото беше истинско.
4. Легендарните разкази за басейните, в които се правеше киселото зеле и циганина, който ги разбърква с вила и се секне….
5. Плъховете, които запушваха крановете за боза.
6. Обществените тоалетни излъчваха нечовешка смрад, а ползването на нарязан вестник закачен на ръждив пирон за бърсането на задници – норма. Весникът се е ползвал и от Балкантурист.
7. Стая в курорт със санитарен възел се смяташе за нечовешки лукс.
8. Парцали и лигнин помагаха на дамите всеки месец.
9. Външните кенефи бяха във всеки двор, а населението ги смяташе за удобно предимство.
10. За пречиствателни станции и норми в сметосъбирането не можеше да става и дума.
11. Населението се насърчаваше да доносничи. Морални изроди донасяха на милицията за съседи, приятели, съпрузи и родители.
12. Колегите на баща ми работеха пияни от ранни зори. Бесни пропадняци. Не само там беше така.
13. Най-закоравелите пияници в квартала, набор 66-69, започнаха да пият и пушат от 3-4 клас. Вече поизмряха, но обяснявам на какво ниво беше „морала“ на пионерите и комсомолците.
цитирай
82. bdenkov - 4
29.11.2019 20:24
14. Буен съученик се върна от СССР закоравял наркоман. Техните го заведоха там, за да го откъснат от престъпната среда. После Лебеда стана пънкар и умря някъде по безистените в центъра на София.
15. Дете от моето училище умря с плик с лепило на устата, докато беше в четвърти клас.
16. През лятото ходех да бачкам в ТКЗС и децата от селото пушеха още във втори-трети клас. Пушеше се и в сеновалите, в междината между сеното и покрива. Как не сме изгорели не знам.
17. Мизерията в ТКЗС-то беше епична. Такава смрад и лайна най-вероятно няма и в третия свят. България беше Третият свят.
18. Престъпността беше норма. Всички крадяха от държавата, а тия които не крадяха си мечтаеха да имат достъп до ресурс, който да откраднат.
19. Доченото работно облекло и брезентовите шуби се носеха и в ежедневието, а баба ми обръщаше яките на ризите на дядо ми, като се протриеха. Нямаше.
20. За липсата на стоки и на нормални условия за живот даже няма да говоря.
21. Телефонните услуги, тока и нафтата за отопление бяха скъпи спрямо заплатите.
22. Рушвети се даваха за всичко, защото нямаше нищо.
23. Връзкарството беше норма. Без връзки си заникъде.
24. За извращенията в армията се носеха легенди. Не една прекършена съдба е заради казармата и дебилните военни.
25. Циганите пак ровеха по кофите и пак не работеха. И пак крадяха и… сега нищо ново не се случва.
26. В болниците имаше специални отделения за чужденци, за да не гледат мизерията в останалата част. Така събираха и по малко долари от тях. Чирков казваше, че в Германия в подобни сгради не биха си гледали и прасетата.
27. Лятото се крадяха дрехите от просторите на чужденците по морето. Дънки, шарени кърпи, бански…. а бе, лукс.
28. Черноморието смърдеше на кенеф. То и досега си смърди. Ако видите възрастен българин да казва „Замириса ми на море“, да знаете че му е замирисало на тиня, пикоч и кенеф.
29. Храната в столовете на почивните станции беше повръщня. Тая смрад на паприкаш няма да ми излезе никога от носа.
цитирай
83. bdenkov - 5
29.11.2019 20:28
30. Градският транспорт беше ужасТ. Влаковете си бяха мръсни, като сега, с всички възможни атрибути: засъхнало говно в тоалетната, милион туберколозни храчки по стъклата, пикня в коридорите, щото като е мръсен кенефа, пикаеш в коридора….
31. Хомосексуалистите бяха същия процент от населението, като сега. Само, че хората бяха преследвани и бити. Кенефът в Докторската градинка си е легендарно място, или не?
32. Да си разведен беше лошо. Наричаха жените, които не можеха да имат деца ЯЛОВИ и ги презираха. Който не можеше да има деца плащаше Ергенски данък, за да му напомнят изродите всеки месец за драмата му.
33. Терминът НЕЗАКОННО дете е оттогава. Мигар има незаконен човек.
34. Диктаторът беше овчар. Най-вероятно не е имал и завършен 8 клас. Изключителен дебил, простак и селяндур. Кръвожаден дебил и селяндур.
35. Децата се биеха с палки. В Детска педагогическа стая, каквато имаше във всеки район, децата се биеха.
36. Нямало престъпност? Я гледайте Оркестър без име и репликата „Айде да слизаме, че долу съм оставил колата отключена“.
37. Крадяха се чистачките на колите.
38. Нямаше автомобилни гуми. Милиционерите измислиха начин да им щамповат номерата на колите, защото искаха да прекратят практиката хората да взимат гумите на съседа, за да минат успешно на преглед.
39. Нямаше СВОБОДА. За простака това не е проблем, но не един свободен дух се удави в алкохол.
40. Хората се събираха да си разказват какъв е живота на запад. Ако някой беше излизал, то гарантирано можеше да е център на внимание във всяка компания. Всички го слушаха и попиваха. Част от тия сега ви разправят колко хубаво е било зад завесата.
Мога да изброявам изродщините на комунизЪма до второ пришествие. И мисля да живея, за да разказвам на децата и да ги предпазя от лъжите. К‘во беше: който не познава историята рискува да я повтори.
Лъжата е лъжа, не е истина. Войната е война, не е мир. Доносникът си е доносник, овчарят си е овчар, а Милка не е соц марципан.
СВОБОДАТА Е ПО-ВАЖНА ОТ ХЛЯБА!“
Velin Hristov
цитирай
84. bdenkov - 5
30.11.2019 01:54
Каква е Русия в съзнанието на големите ни възрожденци? Русия - такава, каквато я видяха изтъкнатите български мъже на 19-ти век: "Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51) "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!" (Захари Стоянов, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51) "Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския…." (Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.) "Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!" (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)

Източник: https://blog-number-seven/2016/01/blog-post_9.html Blog№7 © Блог на Благовест Цветанов//
цитирай
85. bdenkov - 6
30.11.2019 01:57
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) "Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) "Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука…" (Захари Стоянов, статия "Кой") "(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съедине­нието. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. “Свобода”, бр. 7, 19.1886 г.) "О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки... Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки!" (Иван Вазов, из "На руските воини", 1916 г.)

Източник: https://blog-number-seven/2016/01/blog-post_9.html Blog№7 © Блог на Благ
цитирай
86. bdenkov - 7
30.11.2019 02:03
"Тогава ние с ненавист и омраза гледахме не само на турците, но на австрийците, на немците, а най-вече на англичанете, защото те поддържаха страната на турците и високо проповядваха, че Россия не иде да освобождава християните от турците, но иде да ги пороби и с време завладее и погълни. Кой българин вярваше тия немско-английски палаври? Кой не се отнасяше към тях с презрение и даже с отвращение като към подли и безчестни интриги? А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..." (Стефан Стамболов, “Дневник”, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)

Източник: https://blog-number-seven/2016/01/blog-post_9.html Blog№7 © Блог на Благовест Цветанов//
цитирай
87. bdenkov - 1Спомени от народната република
07.12.2019 05:51
ПО БАЙТОШОВО ВРЕМЕ
Имало ли е в българската история по-хубаво време от байтошовото?

Аз добре го помня. Щом се родих, бай Тошо ме взе в добрите си правешки ръце, накърми ме и аз веднага спрях да плача. То затова имаше висока раждаемост тогава – щото бай Тошо лично обикаляше родилните домове и даваше първа майчинска прегръдка на всяко новородено.

След като се родих, отидохме в апартамента ни, построен от бай Тошо напълно безплатно – 8 спални, 9 бани, три хола и 14 кухни. Вярно, нямахме тераса, но по онова време приемахме лишенията без мрънкане.

На трапезата ни винаги имаше байтошово сирене, байтошово мляко, байтошов бахур, байтошово вино и шоколад Кума Лиса. Който не ги е опитвал, не знае какъв е вкусът на истинската храна.

Майките разхождаха бебета си в байтошовите градинки в едни специални байтошови колички. Това са най-великите детски колички, създавани в цялата история на човечеството. Вярно, тежаха около 300 кила, но имаха вградени ракети, с които можехме да се отбраняваме, ако случайно империализмът реши да ни нападне.

В байтошовите детски градини беше рай. На всяко дете се полагаше филия истински байтошов хляб, парче байтошов салам и двеста грама байтошова ракия. Затова растяхме здрави и весели.

В байтошовите училища се учеше сериозно. Най-много се учеше за живота на бай Тошо и неговите приятели, които бяха обрали над 100 мандри и бяха задигнали над 8 тона кашкавал. Това е световен рекорд, който и до ден днешен не е подобрен. Сега тия мандри не могат и да ги боядисат.

Най-хубаво беше в байтошовата казарма. Там всички момчета ставаха мъже. Или жени. Но важното е, че ставаха. А сегашните за нищо не стават.

Имаше сигурност. Хората бяха сигурни, че нищо лошо не може да им се случи. Както и нищо хубаво.

По байтошово време всички ходехме на почивка в байтошов Созопол или в байтошов Слънчев бряг. Там лежахме на безплатни байтошови плажове под безплатни байтошови чадъри. И хващахме безплатен
цитирай
88. bdenkov - 2
07.12.2019 05:52
По байтошово време всички ходехме на почивка в байтошов Созопол или в байтошов Слънчев бряг. Там лежахме на безплатни байтошови плажове под безплатни байтошови чадъри. И хващахме безплатен трипер от безплатни социалистически другарки. Който после байтошовите болници го лекуваха безплатно.

По байтошово време Съветският съюз ни беше приятел и ни даваше всичко безплатно – лади, москвичи, нефт, радиация. Щото бай Тошо беше умен и се целуваше с Брежнев. Беше мъдър държавник – джендър.

Байтошовата култура процъфтяваше. Стотици байтошови поети, байтошови художници и байтошови артисти славеха в безплатни възторжени произведения бай Тошо. А той ги хранеше добре с безплатни работи. Сегашните гладуват. Така им се пада, щом не хвалят бай Тошо.

По байтошово време пенсионерите бяха милионери. Баба и дядо имаха 30-метрова яхта, два хеликоптера и три декара алабаш. Редовно ходеха на Малдивите и в Дубай и ми носеха оттам мидички и Карамел Му.

По байтошово време всички трепереха от силата на байтошова България. Щото бай Тошо не им цепеше басма. Всички помнят как той удари шамар на турския министър, след което нокаутира с две крошета американския президент Роналд Рейгън. И Рейгън му каза: бай Тошо, ще направя квото кажеш, само не ме бий.

Изобщо бай Тошо е най-великият българин за всички времена. Той е по-велик от хан Аспарух, цар Симеон, Кирил и Методий и Кубрат Пулев, взети заедно.

Крайно време е да го сложим на герба и да извезаме лицето му върху знамето.


http://ivosiromahov/po-bajtoshovo-vreme/

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1771860
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64245
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада