Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2021 14:54 - 15 странности в живота на Турция, с които е невъзможно да се свикне
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1769 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.08.2021 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Всяка страна има свои особености и странности. За някои те са смешни, но за някой са изненадващи, но все пак необичайни за руските туристи. Турция не прави изключение, защото именно там много неща се считат за специфични.  
Турция е курортна страна със зашеметяващи пейзажи, топло море и евтина ваканция с ол инклузив. Но много хора забравят, че когато пресичат Изтока със Запада, те получават собствените им  особености и различия, които не се срещат в никоя друга страна.
  С какви странности руските туристи не могат да свикнат?
  Турците никога не бързат никъде Турският народ никога не мисли за това, което ще се случи утре, той живее за днес. Те нямат планове или графици. Ако погледнете това от една страна, може да изглежда, че хората, освен че пият чай, греят се на слънце и клюкарстват за съседите си, не се нуждаят от нищо.
Ако някой има собствен бизнес, тогава дори и при липса на клиенти, няма за какво да се притеснява. Няма строги изисквания към служителите, защото никой няма да уволни никого, още по -малко да принуди някого да изпълни плана. Турците не са точни хора. Няма нужда да планирате среща и ако закъснеете за среща, тогава нищо сериозно няма да се случи, това е в рамките на нормалното.
  Мъже с черни превръзки
Ако долетите до Истанбул, ще видите, че по -голямата част от мъжкото население носи черни превръзки на обръсната глава, а на задната част на главата има рана, затворена с превръзка. И първото, което може да ми дойде на ум, те са от някаква секта и отиват, търсейки жертва за церемонията. Или са сериозно болни.   Наистина, тези мъже специално летят до страната, за да трансплантират косата си, тъй като започват да оплешивяват рано. Това е голяма загуба за тях. От това следва, че турските клиники са с голямо търсене и популярност.  

image




Булката не хвърля букет, а подметката на обувката
Турската сватба се различава много от руската по своята уникалност. Преди да слезете по пътеката, подметката на обувката се взема и се пълни с имената на всички приятелки, които все още не са женени. И ако името на някого първо бъде изтрито, тогава тя ще бъде следващата булка. Но наскоро към такава необичайна традиция е добавен букет.   Жените избират изкуствено раждане
По -голямата част от женското население предпочита изкуственото раждане, дори и да няма индикации за този процес. Всичко това може да се обясни с една дума - образование. Когато една туркиня е получила голямо количество родителска любов, тя напълно изоставя болката, която все още трябва да понесе.   Но лекарите се опитват да убедят жените да раждат сами. Има и друг вариант - раждане във водата, където съпругът може да присъства и да организира фотосесия.  
Съпрузите нямат имена
Турските обичаи предполагат и отказ от име, когато едно момиче се ожени, забравя какво е името. Те използват предимно умалителни думи. Само приятелите се наричат ​​по име, но съпрузите вече се считат за сродни души, така че името тук е безполезно.  

image




Малките  деца се люлеят на краката 
Турските жени и турците имат благоговейно отношение към бебетата си. А нашите сънародници са изумени как с помощта на краката можете да разклатите детето. Всичко е много просто, бебето е положено на възглавница и бавно се люлее с краката . Дори е  много удобна, защото  ръцете остават свободни.  
Местни ястия с неприлични и забавни имена
Турция е известна със своите необичайни и забавни имена на ястия, които не само ще ви развеселят, но и можете да хапнете вкусно и най -важното - обилно ястие.
  Рождените дни на възрастните не се празнуват
Според турските обичаи  най -важните рождени дни са на децата. Когато хората пораснат, те не събират големи компании и не правят празник от това. Те сядат на масата само със семействата си, за да пият чай и сладкиши. И поздравленията могат да бъдат изпратени чрез съобщение до телефона.
  Турците са ужасно чисти
Турските жени непрекъснато лъскат дома си, за да блести. И както и да правите почистването, турчинът винаги има за какво да обвинява. Дори да има поне една капка върху мивката, това е всичко, очаквайте неприятности.  
Запомнящи се фонтани за мъртви
Малко хора знаят, но уличните чешми с вода са предназначени за пиене, но са инсталирани в памет на починали родители. И ако минувач пие от него и се моли за починалия, тогава там горе всичко ще се брои.
  Тоалетната има различен формат
Турските тоалетни са подредени по следния начин - дупка в пода, близо до нея има кран, вграден в стената и кана с вода, за да можете да се измиете след всичко.  

image



Целуване на  ръка
Според етикета сред турците е обичайно по -младият  да целува ръката на по - възрастния и да я поставя на челото, така че те показват уважението си.  
Измама
Много турци изневеряват, особено тези, които са пряко свързани с безобидна професия.   Приятелство-мания
Неразделна характеристика на турците, която може да предизвика объркване сред руските туристи и веднага да не се хареса, а за тях приятелската мания се счита за норма.
  Обувки отвъд прага
В Турция  не влизат в къщата с обути обувки, това се брои за неуважение към домакините. Оставят обувките навън. Имат по няколко чифта чехли и ги раздават на гостите или те си носят свои, което се приема.
С другого угла


Тагове:   чума,   тюрки,   тиф,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13141659
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години