Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2016 16:41 - ВНИМАНИЕ - РАКЪТ Е ЗАРАЗЕН !
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 4103 Коментари: 10 Гласове:
22

Последна промяна: 27.02.2016 04:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                           ВНИМАНИЕ - РАКЪТ Е ЗАРАЗЕН !

                (Български принос в световната медицина)


   Обикновените хора,та и много от медиците не знаят това,но то е факт: масираните изследвания,които провеждат във връзка с рака световните научни институти сочат,че той се причинява от микроорганизми: вируси,гъбички и (защо не?) вирусели. Това означава,че може да става прехвърляне на тези микроорганизми от болния човек към здравия по съвсем неусетен начин от което не следва,че може веднага да настъпи разболяване. Причинителят може да се загнезди в организма на "приемника" и да даде клинична изява едва тогава,когато имунитетът на организма отслабне по някаква друга причина- старост, стрес, хронична преумора, системен глад, алкохолизъм, тежка операция, туберкулоза, натравяне и пр. Разболяването в такъв случай може да стане 10,20 или повече години след заразяването.

  Честата поява на ракови заболявания у някои семейства,наричана "фамилна обремененост" може да бъде обяснена тъкмо с това- у тях е имало прехвърляне на причинител от заразения човек към здравия. Самият процес при своето развитие се държи като колония от живи организми,която отначало е ограничена в мястото на първоначалното загнездване или "епицентъра",а после дава "метастази" (нови колонии на живия организъм) в други органи на болния. Затова трябва да спазваме строги хигиенни мерки при тесни контакти със заразения човек,дори ако е вече излекуван- няма сигурност дали причинителят е елиминиран докрай от неговия организъм при излекуването или е останал там,за да дебне друг сгоден момент да се прояви,както става в други случаи на вирусни или гъбични инфекции.

  Разболяването на заразения вече човек също не е гарантирано- той може никога да не се разболее и да си остане само носител. Хората обаче трябва да са предупредени и не да странят от болните като ги поставят в изолация,а да контактуват с тях чрез спазването на строги хигиенни навици и да предпазват децата си от подлагане на излишен риск. "Заразителен" не означава "нелечим"- човечеството определено е в състояние да измисли достатъчно добро лечение,което да спре процеса сиреч развитието на паразитиращата група организми,но за това са необходими повече усилия и разбира се,късмет.

  Според всичко това различните видове злокачествени тумори се причиняват от различни микроорганизми,някои от които имат афинитет към кожата,други към белите дробове,трети към храносмилателната система и т.н. Досегашните представи,че ракът не е заразно заболяване трябва из основи да бъдат преразгледани,а корифеите в медицинската наука,в чиято честност няма основания да се съмняваме,нека проявят достатъчно смелост и да кажат на човечеството истината. Предпазването би следвало да е сравнително лесно- дезинфекциране зоните на допира чрез промивка със спирт,йодова тинктура или други елементарни но ефективни дезинфектанти,избягване прекия допир до поразените участъци на болния човек без предпазни ръкавици и още нещо: по-старите да не целуват прекалено сърдечно малките си внучета,понеже не знаят каква нежелана инфекция може да им предадат.

  Достигането до това заключение е просто но кой знае защо,не е направено от никого досега. Е,дойде времето за това и по волята Божия Българин го направи за благото на света.



(Благодаря за любезното съдействие на Щапаров Младши: истинският автор на идеята. Той не желае да публикува материали с медицинска тематика в блога си,за да не бъде нарушавана неговата историческа насоченост).





Гласувай:
23


Вълнообразно


1. shtaparov - Благодаря- това бе...
19.02.2016 18:05
Благодаря- това бе много приятелско
цитирай
2. zaw12929 - Винаги има първи път!
19.02.2016 21:18
Винаги има първи път!
цитирай
3. bojil - Благодаря- това бе много прияте...
19.02.2016 21:29
shtaparov написа:
Благодаря- това бе много приятелско

Винаги насреща!
цитирай
4. bojil - Има и други версии, че всеки човек ...
19.02.2016 21:32
mihala написа:
Има и други версии,че всеки човек има предразположение, но не всеки може да се разболее. Ракът не е заразителен и може да се лекува, за което времето е кратко да се докаже.

Първото е споменато в текста,а второто (че не е заразителен) е трудно доказуемо,да не казвам невъзможно. Ако се присади злокачествен тумор в организма на здрав човек например,той няма да отхвърли тумора за съжаление,а направо ще си го развие и тогава върви доказвай дали е бил предразположен,или не е бил. Истината е че никой от хората,които твърдят че ракът не е заразителен няма да посмее да си направи такава присадка,за да опита да "докаже" своето твърдение.
цитирай
5. bojil - Винаги има първи път!За съжал...
19.02.2016 21:38
zaw12929 написа:
Винаги има първи път!

За съжаление има а медицинската наука все още не е показала онази висота,която би й позволила да го лекува безпроблемно.
цитирай
6. bojil - До mihala
20.02.2016 13:02
Защо изтрихте коментара си,уважаема? Хубав си беше коментарът,тук му беше мястото...
цитирай
7. morskipesni - Елементарно, но неизвестно
20.02.2016 15:36
Винаги РАКЪТ се предхожда от НЕЛЕКУВАНО ВЪЗПАЛЕНИЕ, което може да е БАКТЕРИАЛНО, ВИРУСНО, ГЪБНО, ХИМИЧНО, АВТОИМУННО, ДРУГО. Ако се остави "дремещо" дълго време, нещата не са розови.
цитирай
8. bojil - Винаги РАКЪТ се предхожда от НЕЛ...
20.02.2016 20:12
morskipesni написа:
Винаги РАКЪТ се предхожда от НЕЛЕКУВАНО ВЪЗПАЛЕНИЕ, което може да е БАКТЕРИАЛНО, ВИРУСНО, ГЪБНО, ХИМИЧНО, АВТОИМУННО, ДРУГО. Ако се остави "дремещо" дълго време, нещата не са розови.

Така е- оставиш ли го да отвори вратичка в имунитета,не знаеш какво ще мине през нея впоследствие.
цитирай
9. kvg55 - Изложеното в материала е напълно ...
20.02.2016 21:00
Изложеното в материала е напълно възможно, медицината навлиза все по-надълбоко в болестите, но ракът все още не е напълно опознат.
Хубаво е да се направи презентация на идеята в специализирано
медицинско списание.
цитирай
10. bojil - Изложеното в материала е напълно ...
22.02.2016 14:26
kvg55 написа:
Изложеното в материала е напълно възможно, медицината навлиза все по-надълбоко в болестите, но ракът все още не е напълно опознат. Хубаво е да се направи презентация на идеята в специализирано
медицинско списание.

Да- това би могло да бъде направено стига списанието да дава път на идеи,зад които не стоят няколкостотин проверени медицински случая а само елементарна,но здрава и непоклатима логика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1771807
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64245
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада