Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2019 23:36 - "СЛАВЯНИН" ЗНАЧИ ИЗМИСЛЕН МЕНТАК,КОЙТО ВЯРВА В РУСКИ ИЗМАМИ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 5282 Коментари: 43 Гласове:
22

Последна промяна: 07.08.2019 23:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           "СЛАВЯНИН" ЗНАЧИ ИЗМИСЛЕН МЕНТАК,КОЙТО ВЯРВА В РУСКИ ИЗМАМИ


   "Славяните" са арогантна историческа измама точно като "германството" на готите но у нас няма официални историци,които са готови да кажат това. Историческото название "славяни" е измислено в Русия и се разпространява от нейни хонорувани агенти след XVI век отаначо плахо,а после все по-натрапливо и нагло.

  "Славяни" в древните исторически документи няма- има ги само в късни руски преписи на такива документи,подправени в интерес на руската политика. Такъв подправен ръкопис е "За буквите" на "Черноризец Храбър"- негови преписи няма никъде другаде освен в Русия,което ясно говори колко струва тяхната "автентичност".

    image

  В древните исторически документи,които не са подправени от руснаци или руски агенти "славяни" няма- има СКЛАВИ, СКЛАВИНИ, САКАЛИБИ, САКЛАБИ, ЕСЕГЕЛИ и пр. Затова хората,които вярват в "славянския" мит са жертви на измама,които се нуждаят от обучение или лечение. Стари документи,укривани доскоро от "нашите" историци казват ясно- СКЛАВИ (СКЛАВИНИ,САКАЛИБИ,ЕСЕГЕЛИ) са само Българите а руснаците имат частично родство с тях,но истински "славяни" определено не са те,а сме единствено ние!

  "Славяните" са измислени от руски политици и "учени",за да се крадат Български културни постижения и те да бъдат превръщани в "руски",а русите да бъдат обявени за "водачи" на съчинената от тях "славянска" общност. До каква степен техните твърдения и претенции са лъжливи? Това става ясно от безспорните доказателствени документи,писани векове преди създаването на Русия и опровергаващи руските лъжи за съществуването на някакви "славяни". Такива документи има достатъчно и не е нужно да припомням всички- само ще покажа справедливото негодувание и точните приказки на нашия колега и приятел Григор Григоров,който се възмущава с право от арогантните руски лъжи:

        image

  "Който иска да е роб на империя- нека си вярва в славянска общност!": надявам се тези крилати думи да отекнат във вековете,за да покажат на хората колко лесно е да ги излъжеш и колко трудно- да обориш лъжата! Затова всеки днешен "славянин" е измислен ментак,който вярва в руски измами и е жертва на руска гавра с обективната историческа истина! Който не вярва на мен а вярва на руските примитиви,наричащи себе си "историци",нека намери в Интеренет снимки на стари надписи и изображения,писани преди XIV-ХV век в страни извън Русия и ще види,че там "славяни" никъде няма: има само СКЛАВИ, СКЛАВИНИ, САКАЛИБИ, САКЛАБИ и пр.,а "славяните" тотално липсват от историческите хроники! Затова е ред да кажем истината за "Чернорозец Храбър"- той също е измислен от руски измамници а истинският автор на "Българската" творба "За буквите" е латинският монах Храбан Мавър,който писал съвсем същите неща години преди създаването на "славянската" азбука,не бива да е бил пророк от ранга на Вангя или Кейси! В оригиналните му писания обаче "славяните" са изчезнали безследно а има само СКЛАВИ,което станало причина руските "историци" тотално да го премълчават и да укриват истината,че съчинението "За буквите" е поредния руски фалшификат!




Гласувай:
24


Вълнообразно


1. 1997 - Ей, лъжец или глупак си?
29.06.2019 07:28
У нас "славяни" в "История славянобългарска" идва през Мавро Орбини от Винко Прибоевич- 15- 16 в.
https://bg.wikipedia/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87
цитирай
2. get - - Точно така Божиле - СклАВИНИ-Дулои(в гръцки) или СЕРВИ(в латински), с алтернативното ГОТИ ... се е ползвало ОТ ВРАГОВЕТЕ НИ за Тези РОДСТВЕНИ НАМ, народи ...
29.06.2019 11:23
bojil написа:
"Славяните" са арогантна историческа измама точно като "германството" на готите но у нас


... които в момента попадат В КАБИНЕТНИЯ >>и ИЗМИСЛЕН термин <<!>> за ГРУПА НАРОДИ С БЛИЗКА ЕЗИКОВА ОБЩНОСТ - "словенска"!
Като за мен СЛОВЕНСК(и) ЕЗИК (впрочем същото го твърди и академик Шахматов !) - идва да ОПРЕДЕЛИ - ХРИСТИЯНСКО-КАНОНИЧНИЯ И ЛИТУРГИЧЕН ЕЗИК/с други думи/ ОБЩО ПРИЕТА ЕЗИКОВА-НОРМА/ за ИЗГОТВЯНЕ НА БОГОСЛУЖЕБНА ЛИТЕРАТУРА - и извършване ОБРЕДНОСТТА в християнската служба(църковна) литургия!!

А инак СЛАВЯНИ(н) е ИЗМИСЛЕН(!!) термин от ЛИНГВИСТИКА - Защото?

Защото? - до начало на СЕДЕМНЕДЕСЕТИ ВЕК! - такъв ИСТОРИЧЕСКИ ТЕРМИН/НАИМЕНОВАНИЕ НА/за НАРОД(или група) НАРОДИ ЛИПСВА(няма използван!)!!!
В КАКЪВТО И ДА Е БИЛ ИСТОРИЧЕСКИ писмен източник - го НЯМА!!!
А уптребяваните до преди този момент Е БИЛ ОБАГРЕН С ПОЛИТИЧЕСКИ=политоним/и дискредитиращ/ СМИСЪЛ - равняващ се на нещо близко по СЪДЪРЖАНИЕ до: Серв/Слуга(лат.)-Склавин=Подчинен-Роб(гр.)-склонен-преклонен ет цетера, СЕ ИЗПОЛЗВА и то най-вече ВЪВ ВРАЖДЕБНАТА НАМ ЦЪРКОВНА ... католическа и гръко-юдейска, ортодоксална и АПОЛОГЕТИЧНА литература!

Така че, нашата "опонентка" Рада-Славянката:)) от Ески-заара, АКО ИСКА ... ДА Е РОБИНЯ или по-точно КАЗАНО "ПОМАКИНЯ" ... да продължава да повтаря МОСКАЛСКО-ТЮРКО-ФИНСКИТЕ глупости, ЗА СЛАВЯНИ И "СЛАВЯНСКИ ЕЗИК" и БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ с тях ?
Като този "славянски език" - за нейно неудоволствие - следва да отбележа, че МОСКАЛИТЕ-РУСИ ... са го заговорили ПРЕМИНАВАЙКИ от техния Й РОДЕН, УГРО-ФИНСКИ ? Учейки нашият, СТАРО-БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!... във ВРЕМЕНА СЛЕД 14-ти ВЕК !?
- Който сега, тендециозно И ЛЪЖЛИВО, е ОПРЕДЕЛЯН от тях, като ЦЪРКОВНО-СЛАВЯНСКИ ЕЗИК?
Отново ПОВТАРЯМ - като за Рада-Заарска? ... МОСКАЛИТЕ са заговорили НАШиЯТ СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК МАСОВО - не по-рано от 14-ти и следващи векове!
Преди това са говорели на множество, от по-голямото Фино-угърско семейство - езици !!

Ако интелектуално МЪРЗЕЛИВАТА а от там безкритично следваща, и ПОВТАРЯЩА МОСКАЛСКИТЕ ЛЪЖИ - Рада ... бе си дала труд да прочете внимателно писаното от Отеца Паисий(а не само да ми, цитира заглавието на произведението му ?:))) - щеше да научи, ЧЕ НА НАШИЯТ ->>>>СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК>> - НЕ САМО НИЕ БЪЛГАРИТЕ а и народи, които в момента са с католико-латинско богослужение или такива КОИТО СА припознавани за "с германска същност"(като тези от източна Германия/Померания) - СА ИЗПОЛЗВАЛИ СТАРО-БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК В ЦЪКОВНОТО СИ БОГОСЛУЖЕНИЕ?!

А за да не съм голословен, както е типично за интелектуално-помашки Радин мързел - ето цитат по Паисий:
За: Кои(кой) народ(и) Кирил и Методий са съставили ЦЪРКОВНИТЕ КНИГИ? ... като отбележете НЯКОИ ОТ ТЯХ ВЕЧЕ ГИ НЯМА - като народи! - Тъй като след 14-ти век, са вече културно, езиково и етносно асимилирани - от КАТОЛИЦИТЕ "ГЕРМАНЦИ"(след кръстоносните походи с/у "славяните"?) - Ето за този Цитат говоря:

"И се заселили тия скандавлани(сорби, вилци, лютичи и с ред други имена известни - общото им наименование: ОБОДРИТИ - п.мое) там покрай Брандибур, а по това име скандавлани после нарекли тоя род славяни — и до днес. Ония, които останали там, се зоват СЛАВЯНИ.
>>Кръстили ги свети Кирил и Методий и заради тях нарекли нашите книги и целия род и език славянски род.<<
Те говорят славянски език най-правилно(защото говорят на архаична форма, спрямо българския език - форма/наречение - пояснения мое) и най-чисто и говорят много думи, подобни на българските, но сега държат римска вяра и воюват на страната на немския цар. Римляните ги подчинили под властта и вярата на папата. Тия славяни са от един род и език с българите(Паисий има в предвид ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН НАРОД "прусите" - но Не германските - п.мое). Когато се населили в оная земя край немците и брандебурите, по едно време се подигнал много народ от тях и отишли пак в Московската земя, но москалите и русите не ги пуснали в своята земя и станала голяма война и бран."
- край на цитата ... който СПЕЦИАЛНО ЗА РАДА-"ГЕНЕТИЧКАТА" давам, та малко от малко ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ДЪРЖИ, като угро-финска "Рускиня"** и "славянка" :)) !

Поздрав Божиле, ЗА ТАКА ИНТЕРЕСНАТА ТЕМА?!

А за католическия монах Мавро Рабан(пре-именуван по руски тертип на "Черноризец Храбър" и "славянин"), е също, като с Етик Истер(който изкарват едва ли не "келт-ирандец" за да скрият МИЗИЙСКО-ДУНАВСКИЯ МУ ПРОИЗХОД ?)) ... или че, ГОТИТЕ НЕ СА ГЕРМАНЦИ! - мога да напиша цяла МОНОГРАФИЯ! Ама няма да съм интересен на ... българоомразците и отявлени-русофили. ЗАЩОТО ЩЕ ГИ ЛИША ОТ ДЕТСКИТЕ ИМ БЛЯНОВЕ - че видите ли, СМЕ СЛАВЯНИ или ПРАБЪЛГАРИ :))) Какво да ги правиш ПОМАШКА ИМ РАБОТА? :))) ! А станали са "помаци" - защото като деца ни караха дА учим Историята си - ОТ УЧЕБНИЦИ ПИСАНИ ОТ МОСКАЛИ - ПО ПОРЪКА НА СТАЛИН!

Пояснение (като)за: - угро-финската "Рускиня"** и "славянка"?
От трите народа - в етноназванието на които влиза частицата РУС ... само двата са ни родствени по линия на "славянството"? Това са Бело-Русите и Мало-Русите(сега назовавани "украинци")!
Велико-русите и известни до СЕДЕМНАДЕСЕТИ ВЕК като МОСКАЛИ или ТАРТАРИ - СА САМОЗАНЦИ!
Защото не са европейци ... тъй като ПОДАВЛЯВАЩАТА ЧАСТ ОТ ТЯХ ПРОИЗХОЖДАТ ОТ НАРОДИ И СА ГОВОРЕЛИ ЕЗИЦИ - попадащи в ФИНО-УГЪРСКАТА ГРУПА//СЕМЕЙСТВО!
цитирай
3. nkf - Така е, Божиле, славяните са една ...
29.06.2019 12:56
Така е, Божиле, славяните са една късна мистификация или по-добре - измислица. Обаче, мисля, че отговорността за тази измислица е на друг, а не собствено на руснаците, ако и последните да я вземат на въоръжение за целите на напълно идиотската и по същество античовешка и антибългарска /яростно антибългарска/ доктрина "Трети Рим". Налагането на измислицата "славяни" има-ясно е това - за цел да ПРЕКЪСНЕ историческата памет, да я заличи и на нейно място да създаде нова, напълно фалшива, обаче, идентичност. Това е психопрограмиране, което води до тежки деформации с трагични и даже-смъртоносни последици. КОЙ? има интерес от такова преформатиране? Освен големите империи в Европа, плюс азиатската русия, такъв интерес има и ... официалната църква. Защо това е така е вече друг, макар и централен въпрос, защото имперските доктрини са функция на религиозното кредо, догматика и разбиране за това КАКВО Е БИЛО, КАКВО Е и КАКВО ЩЕ БЪДЕ. Става дума за контрол върху времето и пространството и субектите, населяващи ги. Тук вече идва момента, в който управляващите тези империи /впрочем доста нови и доста калпави/ дават картбланш на всякакви белетристи, въздигнати до титулатурата "учени" и "историци", които е трябвало да заместят старите пазители и хранители на паметта за онова ЩО Е БИЛО, да пишат "история". Така "славяните" се появяват изпод перата на разни попове, "немски учени" от следреформационния период, "руски академици" и т.н. те въртят сучат, нагаждат оттук-оттам взети думички, та да уйдурдисат някакъв "славянски род". Там е работат обаче, че народ "славяни няма. Няма и никога не е имало държава "Славяния" или "Склавиния", или "Славия" /ФК "Славия" има/, няма ни едно парченце "славянска култура"; няма царски "славянски династии". Конкретно за България, би трябвало да е шокиращо за "славянолизците", как така навата държава се казва България, а изведнъж се оказва, че е славянска? Как така нашите царе се титулуват "Цар на Българите", а са "славянски владетели"? Те, нашите царе
цитирай
4. nkf - съвсем явно не са имали и най-бегла ...
29.06.2019 13:05
съвсем явно не са имали и най-бегла идея, че са някакви "славяни", че владеят "славянска държава", че заповядват на "славянски народ". хех. Ама те - прости хора, отде да знаят какви са и какво владеят, нали? трябвало векове по-късно да се появят немско-руско-папските "учени", че да кажат. Смях в залата като цяло. И още: да се чуди човек, как тъй Василий II-ри Македонец не се нарекъл "славяноубиец", ами точно си избрал българоубиец. Явно и той прост човек, не е бил наясно с кого воюва. И за финал: Както е казвала една стара българка от одринско "Ние сме си Българи, тия думички "славяни", "траки" ги докараха даскалите след войната /балканската/ и дотогава не ги бяхме чували, и не ги знаехме".
цитирай
5. radostinalassa - Много си я закъсал драги
29.06.2019 21:07
Не стоя на едно място с подобни екземпляри.
цитирай
6. krumbelosvet - Безбожния "Божил"
30.06.2019 08:14
Ми Фани се за... името, божиле.
Славяните, потомци на ТРАКИТЕ, скитите и много други народи, които са си говорели БЕЗ ПРЕВОДАЧ и са имали близък бит и култура, са имали МНОГО ИМЕНА. Но най-голяма ДЪРЖАВА се оказва Русия. И тя привлича най-много вражда. И главно британски, тевтонски и полско-литовски реални интереси, КОМПЛЕКСИ и синдроми. У нас тия синдроми могат да бъдат именувани на Стамболов. И ни носят ДВЕ национални катастрофи. Третата беше на път и щеше да ни довърши, но това не интересува клетите болни от синдрома СЛЕПЦИ. Няколко души са в блог.бг, но смърдят до небето, и Божил безбожния м/у тях...
цитирай
7. radostinalassa - Щях да гласувам, но виждам...
30.06.2019 08:39
че вече съм го направила. И на тебе ти се отразяват жегите.
цитирай
8. bojil - У нас "славяни" в &qu...
01.07.2019 02:20
1997 написа:
У нас "славяни" в "История славянобългарска" идва през Мавро Орбини от Винко Прибоевич- 15- 16 в.
https://bg/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87

Коренът на лъжата е дълбок- руснаците измислят тази фалшива дума и я вкарват в "Сказание за буквите" още в XIV-XV век. Затова те са първите,които са създали тази лъжа- всички след това включително Мавро Орбини,които я повтарят като папагали са техни по-късни имитатори или платени поддръжници.
цитирай
9. bojil - съвсем явно не са имали и най-бегла ...
01.07.2019 02:29
nkf написа:
съвсем явно не са имали и най-бегла идея, че са някакви "славяни", че владеят "славянска държава", че заповядват на "славянски народ". хех. Ама те - прости хора, отде да знаят какви са и какво владеят, нали? трябвало векове по-късно да се появят немско-руско-папските "учени", че да кажат. Смях в залата като цяло. И още: да се чуди човек, как тъй Василий II-ри Македонец не се нарекъл "славяноубиец", ами точно си избрал българоубиец. Явно и той прост човек, не е бил наясно с кого воюва. И за финал: Както е казвала една стара българка от одринско "Ние сме си Българи, тия думички "славяни", "траки" ги докараха даскалите след войната /балканската/ и дотогава не ги бяхме чували, и не ги знаехме".

Тази дума "славяноубиец" прави "моабета" ти славен- избиваш рибата с нея,поздравления! А Българката от Одринско несъмнено е имала предвид и думата "македонец",която също така е докарана на Балканите от "даскалите" особено от онези,които са имали алъш-вериши с Русия...
цитирай
10. bojil - Не стоя на едно място с подобни ...
01.07.2019 03:26
radostinalassa написа:
Не стоя на едно място с подобни екземпляри.

Лично твоя работа е дали ще предпочетеш да научиш нещо от някой изследовател-реалист или да научиш нищо от някой наукообразен фантазьор като онези,за които обичаш да говориш.
цитирай
11. bojil - Ми Фани се за...
01.07.2019 03:31
krumbelosvet написа:
Ми Фани се за... името, божиле.
Славяните, потомци на ТРАКИТЕ, скитите и много други народи, които са си говорели БЕЗ ПРЕВОДАЧ и са имали близък бит и култура, са имали МНОГО ИМЕНА. Но най-голяма ДЪРЖАВА се оказва Русия. И тя привлича най-много вражда. И главно британски, тевтонски и полско-литовски реални интереси, КОМПЛЕКСИ и синдроми. У нас тия синдроми могат да бъдат именувани на Стамболов. И ни носят ДВЕ национални катастрофи. Третата беше на път и щеше да ни довърши, но това не интересува клетите болни от синдрома СЛЕПЦИ. Няколко души са в блог.бг, но смърдят до небето, и Божил безбожния м/у тях...

И ти го обръщаш на глупости нещо- каква вина на Стамболов те носи,като Русия доста време преди него е почнала да иска от нас да й бъдем безусловни роби,а той решил да се противопостави на това??!!
цитирай
12. bojil - че вече съм ...
01.07.2019 03:35
radostinalassa написа:
че вече съм го направила. И на тебе ти се отразяват жегите.

Спор няма- жегите се отразяват на всеки честен човек и обратно- те не се отразяват само на хора като Крумката и прочее Кириловисинонимници,които често пишат в пияно състояние!
цитирай
13. bojil - Така е, ...
01.07.2019 03:41
nkf написа:
Така е, Божиле, славяните са една късна мистификация или по-добре - измислица. Обаче, мисля, че отговорността за тази измислица е на друг, а не собствено на руснаците, ако и последните да я вземат на въоръжение за целите на напълно идиотската и по същество античовешка и антибългарска /яростно антибългарска/ доктрина "Трети Рим". Налагането на измислицата "славяни" има-ясно е това - за цел да ПРЕКЪСНЕ историческата памет, да я заличи и на нейно място да създаде нова, напълно фалшива, обаче, идентичност. Това е психопрограмиране, което води до тежки деформации с трагични и даже-смъртоносни последици. КОЙ? има интерес от такова преформатиране? Освен големите империи в Европа, плюс азиатската русия, такъв интерес има и ... официалната църква. Защо това е така е вече друг, макар и централен въпрос, защото имперските доктрини са функция на религиозното кредо, догматика и разбиране за това КАКВО Е БИЛО, КАКВО Е и КАКВО ЩЕ БЪДЕ. Става дума за контрол върху времето и пространството и субектите, населяващи ги. Тук вече идва момента, в който управляващите тези империи /впрочем доста нови и доста калпави/ дават картбланш на всякакви белетристи, въздигнати до титулатурата "учени" и "историци", които е трябвало да заместят старите пазители и хранители на паметта за онова ЩО Е БИЛО, да пишат "история". Така "славяните" се появяват изпод перата на разни попове, "немски учени" от следреформационния период, "руски академици" и т.н. те въртят сучат, нагаждат оттук-оттам взети думички, та да уйдурдисат някакъв "славянски род". Там е работат обаче, че народ "славяни няма. Няма и никога не е имало държава "Славяния" или "Склавиния", или "Славия" /ФК "Славия" има/, няма ни едно парченце "славянска култура"; няма царски "славянски династии". Конкретно за България, би трябвало да е шокиращо за "славянолизците", как така навата държава се казва България, а изведнъж се оказва, че е славянска? Как така нашите царе се титулуват "Цар на Българите", а са "славянски владетели"? Те, нашите царе

Много правилно си се замислил върху това,но червените глупци не са с твоя ум- затова нямат акъл да се сетят дори за една десета от нещата,за които си се сетил ти! Тях в лъжите и кражбите ги бива,там са нещо като царе даже- в полезните и верните работи обаче са пълни интелектуални инвалиди!
цитирай
14. krumbelosvet - Русия НЕ Е МОЖЕЛА, нямала е С И Л И да ни присъедини, срещу останалите велики сили.
01.07.2019 06:48
А Стамболов страда от Полско-литовския КОМПЛЕКС (и двамата с Ботев са изгонени от Русия, стигат й нейните НИХИЛИСТИ, а Ботев има и художник-поляк за вестниците си). Слепецът, содомит, курвар, крадец, побойник и УБИЕЦ Стамболов, го ПРОСЛАВЯТЕ вие, с л е ц и т е като него, за това, че ЧЕШЕ собствения ви синдром-мания психо-бясна русофобия. НА ВАС дължим двете национални катастрофи, драги слепци. Поляците имат поне едно бледо оправдание за предателството си към братята славяни - поробени са от Ватикана. А нашите слепци НЯМАТ друго оправдание, освен че НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ.
Русия се е стремяла, в рамките на силите си, да не позволи ДА ВОЮВАМЕ СРЕЩУ НЕЯ. Законно желание. А Стамболов иска да прави Турско-българска дуална империя, като Австро-Унгария. Но султанът трева не пасе и не иска чужда беля на главата си... Стамболов, вашият идол, рискува да върне турската власт, което не би се разминало без НОВИ КЛАНЕТА, драги слепци, и божил между тях.
цитирай
15. bojil - "Славяните" са арог...
01.07.2019 20:22
get написа:
bojil написа:
"Славяните" са арогантна историческа измама точно като "германството" на готите но у нас


... които в момента попадат В КАБИНЕТНИЯ >>и ИЗМИСЛЕН термин <<!>> за ГРУПА НАРОДИ С БЛИЗКА ЕЗИКОВА ОБЩНОСТ - "словенска"!
Като за мен СЛОВЕНСК(и) ЕЗИК (впрочем същото го твърди и академик Шахматов !) - идва да ОПРЕДЕЛИ - ХРИСТИЯНСКО-КАНОНИЧНИЯ И ЛИТУРГИЧЕН ЕЗИК/с други думи/ ОБЩО ПРИЕТА ЕЗИКОВА-НОРМА/ за ИЗГОТВЯНЕ НА БОГОСЛУЖЕБНА ЛИТЕРАТУРА - и извършване ОБРЕДНОСТТА в християнската служба(църковна) литургия!!

А инак СЛАВЯНИ(н) е ИЗМИСЛЕН(!!) термин от ЛИНГВИСТИКА - Защото?

Защото? - до начало на СЕДЕМНЕДЕСЕТИ ВЕК! - такъв ИСТОРИЧЕСКИ ТЕРМИН/НАИМЕНОВАНИЕ НА/за НАРОД(или група) НАРОДИ ЛИПСВА(няма използван!)!!!
В КАКЪВТО И ДА Е БИЛ ИСТОРИЧЕСКИ писмен източник - го НЯМА!!!
А уптребяваните до преди този момент Е БИЛ ОБАГРЕН С ПОЛИТИЧЕСКИ=политоним/и дискредитиращ/ СМИСЪЛ - равняващ се на нещо близко по СЪДЪРЖАНИЕ до: Серв/Слуга(лат.)-Склавин=Подчинен-Роб(гр.)-склонен-преклонен ет цетера, СЕ ИЗПОЛЗВА и то най-вече ВЪВ ВРАЖДЕБНАТА НАМ ЦЪРКОВНА ... католическа и гръко-юдейска, ортодоксална и АПОЛОГЕТИЧНА литература!

Така че, нашата "опонентка" Рада-Славянката:)) от Ески-заара, АКО ИСКА ... ДА Е РОБИНЯ или по-точно КАЗАНО "ПОМАКИНЯ" ... да продължава да повтаря МОСКАЛСКО-ТЮРКО-ФИНСКИТЕ глупости, ЗА СЛАВЯНИ И "СЛАВЯНСКИ ЕЗИК" и БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ с тях ?
Като този "славянски език" - за нейно неудоволствие - следва да отбележа, че МОСКАЛИТЕ-РУСИ ... са го заговорили ПРЕМИНАВАЙКИ от техния Й РОДЕН, УГРО-ФИНСКИ ? Учейки нашият, СТАРО-БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!... във ВРЕМЕНА СЛЕД 14-ти ВЕК !?
- Който сега, тендециозно И ЛЪЖЛИВО, е ОПРЕДЕЛЯН от тях, като ЦЪРКОВНО-СЛАВЯНСКИ ЕЗИК?
Отново ПОВТАРЯМ - като за Рада-Заарска? ... МОСКАЛИТЕ са заговорили НАШиЯТ СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК МАСОВО - не по-рано от 14-ти и следващи векове!
Преди това са говорели на множество, от по-голямото Фино-угърско семейство - езици !!

Ако интелектуално МЪРЗЕЛИВАТА а от там безкритично следваща, и ПОВТАРЯЩА МОСКАЛСКИТЕ ЛЪЖИ - Рада ... бе си дала труд да прочете внимателно писаното от Отеца Паисий(а не само да ми, цитира заглавието на произведението му ?:))) - щеше да научи, ЧЕ НА НАШИЯТ ->>>>СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК>> - НЕ САМО НИЕ БЪЛГАРИТЕ а и народи, които в момента са с католико-латинско богослужение или такива КОИТО СА припознавани за "с германска същност"(като тези от източна Германия/Померания) - СА ИЗПОЛЗВАЛИ СТАРО-БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК В ЦЪКОВНОТО СИ БОГОСЛУЖЕНИЕ?!

А за да не съм голословен, както е типично за интелектуално-помашки Радин мързел - ето цитат по Паисий:
За: Кои(кой) народ(и) Кирил и Методий са съставили ЦЪРКОВНИТЕ КНИГИ? ... като отбележете НЯКОИ ОТ ТЯХ ВЕЧЕ ГИ НЯМА - като народи! - Тъй като след 14-ти век, са вече културно, езиково и етносно асимилирани - от КАТОЛИЦИТЕ "ГЕРМАНЦИ"(след кръстоносните походи с/у "славяните"?) - Ето за този Цитат говоря:

"И се заселили тия скандавлани(сорби, вилци, лютичи и с ред други имена известни - общото им наименование: ОБОДРИТИ - п.мое) там покрай Брандибур, а по това име скандавлани после нарекли тоя род славяни — и до днес. Ония, които останали там, се зоват СЛАВЯНИ.
>>Кръстили ги свети Кирил и Методий и заради тях нарекли нашите книги и целия род и език славянски род.<<
Те говорят славянски език най-правилно(защото говорят на архаична форма, спрямо българския език - форма/наречение - пояснения мое) и най-чисто и говорят много думи, подобни на българските, но сега държат римска вяра и воюват на страната на немския цар. Римляните ги подчинили под властта и вярата на папата. Тия славяни са от един род и език с българите(Паисий има в предвид ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН НАРОД "прусите" - но Не германските - п.мое). Когато се населили в оная земя край немците и брандебурите, по едно време се подигнал много народ от тях и отишли пак в Московската земя, но москалите и русите не ги пуснали в своята земя и станала голяма война и бран."
- край на цитата ... който СПЕЦИАЛНО ЗА РАДА-"ГЕНЕТИЧКАТА" давам, та малко от малко ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ДЪРЖИ, като угро-финска "Рускиня"** и "славянка" :)) !

Поздрав Божиле, ЗА ТАКА ИНТЕРЕСНАТА ТЕМА?!

А за католическия монах Мавро Рабан(пре-именуван по руски тертип на "Черноризец Храбър" и "славянин"), е също, като с Етик Истер(който изкарват едва ли не "келт-ирандец" за да скрият МИЗИЙСКО-ДУНАВСКИЯ МУ ПРОИЗХОД ?)) ... или че, ГОТИТЕ НЕ СА ГЕРМАНЦИ! - мога да напиша цяла МОНОГРАФИЯ! Ама няма да съм интересен на ... българоомразците и отявлени-русофили. ЗАЩОТО ЩЕ ГИ ЛИША ОТ ДЕТСКИТЕ ИМ БЛЯНОВЕ - че видите ли, СМЕ СЛАВЯНИ или ПРАБЪЛГАРИ :))) Какво да ги правиш ПОМАШКА ИМ РАБОТА? :))) ! А станали са "помаци" - защото като деца ни караха дА учим Историята си - ОТ УЧЕБНИЦИ ПИСАНИ ОТ МОСКАЛИ - ПО ПОРЪКА НА СТАЛИН!

Пояснение (като)за: - угро-финската "Рускиня"** и "славянка"?
От трите народа - в етноназванието на които влиза частицата РУС ... само двата са ни родствени по линия на "славянството"? Това са Бело-Русите и Мало-Русите(сега назовавани "украинци")!
Велико-русите и известни до СЕДЕМНАДЕСЕТИ ВЕК като МОСКАЛИ или ТАРТАРИ - СА САМОЗАНЦИ!
Защото не са европейци ... тъй като ПОДАВЛЯВАЩАТА ЧАСТ ОТ ТЯХ ПРОИЗХОЖДАТ ОТ НАРОДИ И СА ГОВОРЕЛИ ЕЗИЦИ - попадащи в ФИНО-УГЪРСКАТА ГРУПА//СЕМЕЙСТВО!

Аз съм виждал снимка на страница от "За буквите" на "Черноризец Храбър"- там е употребена за пръв път думата "славяни",а "славянистите" датират най-новия препис на този документ в XIV век което значи,че тази дума е измислена в Русия от руснаците. Те са фалшифицирали този документ,датировката им също е тяхна но по-ранна от XVI в. и на него се позовават всички ментаци,които искат да изкарат нашата азбука "славянска".
цитирай
16. bojil - А Стамболов страда от ...
01.07.2019 20:27
krumbelosvet написа:
А Стамболов страда от Полско-литовския КОМПЛЕКС (и двамата с Ботев са изгонени от Русия, стигат й нейните НИХИЛИСТИ, а Ботев има и художник-поляк за вестниците си). Слепецът, содомит, курвар, крадец, побойник и УБИЕЦ Стамболов, го ПРОСЛАВЯТЕ вие, с л е ц и т е като него, за това, че ЧЕШЕ собствения ви синдром-мания психо-бясна русофобия. НА ВАС дължим двете национални катастрофи, драги слепци. Поляците имат поне едно бледо оправдание за предателството си към братята славяни - поробени са от Ватикана. А нашите слепци НЯМАТ друго оправдание, освен че НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ.
Русия се е стремяла, в рамките на силите си, да не позволи ДА ВОЮВАМЕ СРЕЩУ НЕЯ. Законно желание. А Стамболов иска да прави Турско-българска дуална империя, като Австро-Унгария. Но султанът трева не пасе и не иска чужда беля на главата си... Стамболов, вашият идол, рискува да върне турската власт, което не би се разминало без НОВИ КЛАНЕТА, драги слепци, и божил между тях.

За да отима сили Русия,тя произвела цели орди "русофили" у нас и най-много на тях разчита- ти да не мислиш че нейната окупация след 1944 г. щеше да успее,ако ги нямаше тези непристойни русофили? Не,нямаше да успее а щеше да се провали с гръм и трясък така,както стана в Афганистан- това е верния отговор! Затова твойте хули срещу Стамболов са плюнки на обиден колониален администратор,чието топло работно местенце е застрашено от хората като Стамболов,които не дават на никой подъл и алчен завоевател да ни окупира безвъзмездно и да слага свои кадри в нашата власт,които да ни продават и крадат!
цитирай
17. radostinalassa - Под славяни обикновено се имат предвид народите, които ...
01.07.2019 21:09
говорят на славянските езици, производни на протославянския език. Какво трудно има тук. Представете си тези езици да ги гонорят саксите, които са смесени с монголоиди. Или автентичните цигани говорят смешно - при изговарянето на гърлените букви. Явно говорният им апарат не е славянски. Или монголоидите и негрите. Става комично.
цитирай
18. get - 15. bojil - Темата е обширна и многообстоятелствена поради което "славяни" при ...
01.07.2019 21:13
bojil написа:

Аз съм виждал снимка на страница от "За буквите" на "Черноризец Храбър"- там е употребена за пръв път думата "славяни",а "славянистите" датират най-новия препис на този документ в XIV век което значи,че тази дума е измислена в Русия от руснаците. Те са фалшифицирали този документ,датировката им също е тяхна но по-ранна от XVI в. и на него се позовават всички ментаци,които искат да изкарат нашата азбука "славянска".


... основния текст от т.нар. Лаврентиевски летопис(датиран от 14-ти), той пък явяващ се препис на първия летописен свод Киевски, известен и като Повест временных лет - Е СЪС СЪМНИТЕЛЕН ХАРАКТЕР?
По причина, че в липсват данни в Киевската лавра - да е имало налице ОБЩ исторически свод?
Най-вероятно Святославовия съборник(исторически документ служил за протограф на останалите в това число и на Лаврентиевския - на който се позовават във връзка "За буквите" на Черноризец храбър) е по-късен фалшификат след 12-ти ... почиващ на оригиналния текст на Цар Симеоновия Съборникъ?
Пак повтарям ОСНОВНИЯ ЛЕТОПИСЕН свод от който започват ПРЕПИСИТЕ НА КИЕВСКА РУС (история) е Съборника на цар Симеон!
И отново обяснявайко ПОДЧЕРТАВАМ ДЕБЕЛО - каквато и да е написано за СЛАВЯНИ или СЛАВЯНСТВО - в по-късните преводи РУСКИ! Нямат отношение към МОСКОВСКИТЕ "РУСИ" - КОИТО НЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ ... за разлика от НАС БЪЛГАРИТЕ и номинално подчиненото до края на Първо Българско царство - това от Киев?

ОБОБЩЕНИЕ - Дори да премем, че Храбър е употребил(което е под въпрос) термина СЛАВЯНИ - това следва да се отнася СМИСЛОВО И ИСТОРИЧЕСКИ - към нас БЪЛГАРИТЕ и БЛИЗКО РОДСТВЕНИТЕ НИ УКРАИНЦИ! Не къмто и МОСКОВСКИТЕ РУСИ ... при които РУСИФИКАЦИЯТА и СЛАВЯНИЗАЦИЯТА, КАТО ПРОЦЕСИ започват ПРИ "МОСКАЛИТЕ", НЕ по-рано от ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ И СЛЕДВАЩИ ВЕКОВЕ?

Това накратко - и порадо това толкова настоявам в ОБЯСНЕНИЯТА СИ, че ВЕЛИКО-РУСИТЕ и по-рано известни като тартари и москали НЕ СА СЛАВЯНИ а са с проебладоващо ФИНО-УГЪРСКИ, ТЮРКСКА и съвсем малко ЕВРОПЕЙСКА КРЪВ!?
цитирай
19. krumbelosvet - сЛЯП СИ БОЖИЛЕ, ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО МИСЛЕХ.
02.07.2019 06:55
Ми как забрави социалистическите Унгария, Полша и Чехословакия, народи католически и ПАТИЛИ от казаците? Но след ВСВ станаха съюзници на СССР... Без нашите русофили.
И престани да забравяш ТРИТЕ национални катастрофи. ТРИ катастрофи направихте вие, и последната щеше да довърши България, но я спасиха комунистите, партизаните, Димитров и С Т А Л И Н.
И внимавай да не ти прилошее от последното име.
цитирай
20. get - Ми как забрави социалистическите ...
02.07.2019 15:57
krumbelosvet написа:
Ми как забрави социалистическите Унгария, Полша и Чехословакия, народи католически и ПАТИЛИ от казаците? Но след ВСВ станаха съюзници на СССР... Без нашите русофили.
И престани да забравяш ТРИТЕ национални катастрофи. ТРИ катастрофи направихте вие, и последната щеше да довърши България, но я спасиха комунистите, партизаните, Димитров и С Т А Л И Н.
И внимавай да не ти прилошее от последното име.


Достойно - като за червен еничарин изказване!
цитирай
21. bojil - говорят на славянските езици, п...
02.07.2019 16:06
radostinalassa написа:
говорят на славянските езици, производни на протославянския език. Какво трудно има тук. Представете си тези езици да ги гонорят саксите, които са смесени с монголоиди. Или автентичните цигани говорят смешно - при изговарянето на гърлените букви. Явно говорният им апарат не е славянски. Или монголоидите и негрите. Става комично.

С всичко друго в коментара съм съгласен,само с името не- няма "славянски" езици,истинското име на тези езици е Българоидни (или Българидни ако така ти е удобно). Терминът "протославянски" също не е издържан и коректен- истинския "протославянски" език е Българския и никой друг!
цитирай
22. radostinalassa - Ние сме дали българската азбука на Русия и ...
02.07.2019 16:29
така сме я завладяли по мирен път. Това е така.
Значи предлагаш да наречем славяните българи ? Нямам нищо против. Присъединявам се към твоето мнение.
цитирай
23. bojil - Аз съм виждал снимка на страница ...
02.07.2019 17:25
get написа:
bojil написа:

Аз съм виждал снимка на страница от "За буквите" на "Черноризец Храбър"- там е употребена за пръв път думата "славяни",а "славянистите" датират най-новия препис на този документ в XIV век което значи,че тази дума е измислена в Русия от руснаците. Те са фалшифицирали този документ,датировката им също е тяхна но по-ранна от XVI в. и на него се позовават всички ментаци,които искат да изкарат нашата азбука "славянска".


... основния текст от т.нар. Лаврентиевски летопис(датиран от 14-ти), той пък явяващ се препис на първия летописен свод Киевски, известен и като Повест временных лет - Е СЪС СЪМНИТЕЛЕН ХАРАКТЕР?
По причина, че в липсват данни в Киевската лавра - да е имало налице ОБЩ исторически свод?
Най-вероятно Святославовия съборник(исторически документ служил за протограф на останалите в това число и на Лаврентиевския - на който се позовават във връзка "За буквите" на Черноризец храбър) е по-късен фалшификат след 12-ти ... почиващ на оригиналния текст на Цар Симеоновия Съборникъ?
Пак повтарям ОСНОВНИЯ ЛЕТОПИСЕН свод от който започват ПРЕПИСИТЕ НА КИЕВСКА РУС (история) е Съборника на цар Симеон!
И отново обяснявайко ПОДЧЕРТАВАМ ДЕБЕЛО - каквато и да е написано за СЛАВЯНИ или СЛАВЯНСТВО - в по-късните преводи РУСКИ! Нямат отношение към МОСКОВСКИТЕ "РУСИ" - КОИТО НЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ ... за разлика от НАС БЪЛГАРИТЕ и номинално подчиненото до края на Първо Българско царство - това от Киев?

ОБОБЩЕНИЕ - Дори да премем, че Храбър е употребил(което е под въпрос) термина СЛАВЯНИ - това следва да се отнася СМИСЛОВО И ИСТОРИЧЕСКИ - към нас БЪЛГАРИТЕ и БЛИЗКО РОДСТВЕНИТЕ НИ УКРАИНЦИ! Не къмто и МОСКОВСКИТЕ РУСИ ... при които РУСИФИКАЦИЯТА и СЛАВЯНИЗАЦИЯТА, КАТО ПРОЦЕСИ започват ПРИ "МОСКАЛИТЕ", НЕ по-рано от ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ И СЛЕДВАЩИ ВЕКОВЕ?

Това накратко - и порадо това толкова настоявам в ОБЯСНЕНИЯТА СИ, че ВЕЛИКО-РУСИТЕ и по-рано известни като тартари и москали НЕ СА СЛАВЯНИ а са с проебладоващо ФИНО-УГЪРСКИ, ТЮРКСКА и съвсем малко ЕВРОПЕЙСКА КРЪВ!?

Не бих се учудил ако се окаже,че този документ е писан в края на XVIII век,а после "датиран" в XIV-ти: около него са се въртяли толкова професионални фалшификатори,че ще е чудо ако се окаже средновековен "оригинал"! Руснаците обаче няма да позволят да му се направи обективна научна датировка- сигурен съм на 99% в това!
цитирай
24. bojil - Ми как забрави ...
02.07.2019 17:35
krumbelosvet написа:
Ми как забрави социалистическите Унгария, Полша и Чехословакия, народи католически и ПАТИЛИ от казаците? Но след ВСВ станаха съюзници на СССР... Без нашите русофили.
И престани да забравяш ТРИТЕ национални катастрофи. ТРИ катастрофи направихте вие, и последната щеше да довърши България, но я спасиха комунистите, партизаните, Димитров и С Т А Л И Н.
И внимавай да не ти прилошее от последното име.

Абре човече,
не можеш вече да плашиш хората с демони,които отдавна врият в Ада! Трите национални катастрофи у нас са причинени:

1913 г.- по вина на русофила ген Радко Димитриев,който потопи Дунавския речен флот на България,за да може "румънската" армия да мине Дунав и да блокира всички усилия на нашата страна за национално обединение. Тя е по вина и на руския цар проклетника Николай II който,вместо да спре нахлуващите в България варварски пълчища,им даваше понтонни мостове за да улесни тяхното нашествие!

1918 г.- по вина на комунистите,които агитираха нашите воини да изоставят фронта като го оголят съвсем и да тръгнат срещу своя цар вместо срещу врага.

1944 г.- от беснеещия кретен Сталин- изобретател на десетки фалшиви "нации",който първо ни вкара в Тристранния пакт,а после обяви непредизвикана война на България!

А цитираните от теб социалистически държави станаха такива,понеже червена армия ги окупира и наложи в техните управления червени марионетки,т.е. русофили- изясниха ли ти се нещата сега?
цитирай
25. bojil - Ми как забрави социалистическите ...
02.07.2019 17:41
get написа:
krumbelosvet написа:
Ми как забрави социалистическите Унгария, Полша и Чехословакия, народи католически и ПАТИЛИ от казаците? Но след ВСВ станаха съюзници на СССР... Без нашите русофили.
И престани да забравяш ТРИТЕ национални катастрофи. ТРИ катастрофи направихте вие, и последната щеше да довърши България, но я спасиха комунистите, партизаните, Димитров и С Т А Л И Н.
И внимавай да не ти прилошее от последното име.


Достойно - като за червен еничарин изказване!

Тръгнал да плаши християните с изчадия от Ада- това по правило е добър подход ако той беше поп,но Крум даже не е даже и християнин както предполагам.
цитирай
26. bojil - така сме я завладяли по мирен път. ...
02.07.2019 17:43
radostinalassa написа:
така сме я завладяли по мирен път. Това е така.
Значи предлагаш да наречем славяните българи ? Нямам нищо против. Присъединявам се към твоето мнение.

Нищо такова не предлагам- просто държа да спазим историческата истина,която е точно такава и в такъв смисъл няма значение какво предлагам аз,а е важно че така пише в старите документи!
цитирай
27. krumbelosvet - Сляп си божиле.
02.07.2019 19:03
Не се усещаш, че според тебе Първата Световна Война е загубена от Германия заради нашите русофили. Каквато диплома имаш, даже да е за забавачката, хвърли я.
цитирай
28. radostinalassa - Славянин означава слава на ин и ян
02.07.2019 20:06
Езиците им са наречени славянски. Изучават се от съответните учени, които забелязват известно намаление. Ти пишещ за нещата отгоре отгоре, докосвайки ги минимално. Това са езиците на предимно европеидните народи в Източна Европа и Русия. Тези езици са основно препятствие пред Библейския проект, а ти се обявяваш против носителите им. На кого служиш?
цитирай
29. radostinalassa - Втори ден не си виждам коментара
03.07.2019 13:48
Парашути, които никой не чете поместваш. Не знаеш какво представлява Библейския проект за унищожението ни, но работиш в негова полза. Това е варварство.
цитирай
30. bojil - Езиците им са наречени ...
04.07.2019 15:53
radostinalassa написа:
Езиците им са наречени славянски. Изучават се от съответните учени, които забелязват известно намаление. Ти пишещ за нещата отгоре отгоре, докосвайки ги минимално. Това са езиците на предимно европеидните народи в Източна Европа и Русия. Тези езици са основно препятствие пред Библейския проект, а ти се обявяваш против носителите им. На кого служиш?

Ако така са наречени,обратни хора са ги кръщавали. Служа на България- не на Русия или на Щатите!
цитирай
31. bojil - Парашути, които ...
04.07.2019 15:54
radostinalassa написа:
Парашути, които никой не чете поместваш. Не знаеш какво представлява Библейския проект за унищожението ни, но работиш в негова полза. Това е варварство.

Библейския "проект" е измислица а ако имаше такъв,той не е насочен срещу България!
цитирай
32. bojil - Не се усещаш, че според тебе ...
04.07.2019 15:56
krumbelosvet написа:
Не се усещаш, че според тебе Първата Световна Война е загубена от Германия заради нашите русофили. Каквато диплома имаш, даже да е за забавачката, хвърли я.

Германия губи първата световна не заради "нашите" русофили,а заради "своите"- те не били точно русофили а малко по-различни,но целта им била в общи линии същата с някои специфики.
цитирай
33. radostinalassa - bojil - Жарникова с бурката не е ли роднина ...
04.07.2019 18:32
Значи ти отричаш войната , която се води отдавна между Запада и Изтока ? Между католицизма и православието ? Не е имало кръстоносни походи срещу славяните, живеещи на север и срещу русите и Цариград ? Папата не подкрепя педофилите и мигрантите ? тогава кой им мие краката и защо ?
цитирай
34. batogo - !!!:))) Поздравления за публикацията, Божо!
05.07.2019 11:59
Истината винаги е била и ще бъде трън в руските и русофилските задници, защото те всички са заченати и закърмени с илюзии и лъжа, растат в илюзии и лъжа, живеят в илюзии и лъжа и умират от бяс, че илюзиите и лъжите им линеят и загиват заедно с тях, осветени от Истината. Мир на душите им!
Единствената полза от тяхното съществуване си остават поуките и изводите, които Светът може да си извлече от алчната политика, безумните амбиции, жестоките нрави и жалкото, безумно, безперспективно и вредно за нормалните човешки същества вегетиране в примитивни империи или държави, обсебена от комунисти–русофили и техните лъжи, измами, илюзии и митове за всеобщо щастие...
Поздрави за почтената позиция, приятелю!
цитирай
35. get - До 33. radostinalassa - Радке, преди ДА ПОСТАВЯШ ВЪПРОСИ - от сорта на "Библейнски заговор" ... ?
05.07.2019 16:11
radostinalassa написа:
Значи ти отричаш войната , която се води отдавна между Запада и Изтока ? Между католицизма и православието ? Не е имало кръстоносни походи срещу славяните, живеещи на север и срещу русите и Цариград ? ...


... душичко БЕЗПРОСВЕТНА - Следва да ти кажа, че ПЪРВИ УГРО-ФИНИТЕ МОСКАЛИ, самообявяващи се за "руси" а от там и за "славяни" ... Именно те първи НИ УДРЯТ НОЖА В ГРЪБ - след КАТО ... най-вероятно БЪЛГАРИНА ПО ПРОИЗХОД и МОСКОВСКИ ПАТРИАРХ ИСИДОР!? - Сключва СЪЮЗ между западното КАТОЛИЧЕСКО и ИЗТОЧНОТО православие ... ЗА ЗАПОЧВАНЕ БОРБА СРЕЩУ ОБЩИЯТ ВРАГ - ИСЛЯМА**"турците" тогава вече НАХОДЯЩ СЕ на Балканите!

Наспроти постигнатото ПОМИРЕНИЕ МЕЖДУ ДВАТА ОСНОВНИ ДЯЛА НА ХРИСТИЯНСТВОТО, ЗА БОРБА С ИСЛЯМА, посгигнато на обявявания за XVII-я Вселенския църковен събор във Фераро-Флоренция(1439 - 1442)!
- Какво прави великият московски княз Василий II (1425 до 1462 г.)?
Низвергва киевския и московски патриарх Исидор - за това, че е постигнал духовно помирение между църквите В ОБЩАТА ИМ ЦЕЛ? С това изважда МОСКОВСКАТА ДЪРЖАВА от ДОГОВОРЕНОСТИТЕ ЗА ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ МЕЖДУ КАТОЛИЦИ и ПРАВОСЛАВНИ на Балканите?

Е да те питам ИСТОРИЧКО ?
Можем ли да не отнесем НЕКОНСТРУКТИВНАТА ПОЛИТИКА на МОСКАЛСКИЯ княз ВАСИЛИЙ - за част от общия и така любим ти Библейски "план" - за унищожаване на "европейската култура и народи, към които МОСКОВСКИТЕ РУСИ >>>> НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ -Ъм ?
цитирай
36. dadide - Чукча не читател, чукча ПИСАТЕЛ!
06.07.2019 09:33
Та така и radostinalassa !
Тя не чете, тя само "пише" ...
"Не е имало кръстоносни походи срещу славяните, живеещи на север и срещу русите и Цариград" - когато са били кръстоносните походи към СВЕТИТЕ ЗЕМИ и ЕРУСАЛИМ /географски посоката е юг/югоизток/ на север е нямало и зачатък от "славяни", "руси", рижави или кестеняви! А и какъв да го търсят кръстоносците на север ;)
цитирай
37. zaw12929 - Като славянска държава имахме б...
07.07.2019 00:18
Като славянска държава имахме бъдещя- измислено и него загубинме. Сега какви сме- обор за претопяване Гордейте се, че не сме славяни, а загияни. Така е, на лъжците животът е кратък. Каквото искахме- постигнахме.... няма днес лъжа... няма и бъдеще...
цитирай
38. bojil - Значи ти ...
07.07.2019 09:45
radostinalassa написа:
Значи ти отричаш войната , която се води отдавна между Запада и Изтока ? Между католицизма и православието ? Не е имало кръстоносни походи срещу славяните, живеещи на север и срещу русите и Цариград ? Папата не подкрепя педофилите и мигрантите ? тогава кой им мие краката и защо ?

Папата не подкрепя ислямистите- към останалите се старае да бъде човечен,бидейки примерен християнин. Не е правилно да се говори за война между Изтока и Запада- правилното название е война между двете главни течения на християнството,която докара в Европа турците и ислямистите. Кръстоносни походи е имало но не срещу някакви безадресни "славяни" а срещу отделни части на Българската държава,към която чехи, поляци, сърби, моравци, руснаци и хървати са принадлежали.
цитирай
39. bojil - Истината винаги е била и ще ...
07.07.2019 09:55
batogo написа:
Истината винаги е била и ще бъде трън в руските и русофилските задници, защото те всички са заченати и закърмени с илюзии и лъжа, растат в илюзии и лъжа, живеят в илюзии и лъжа и умират от бяс, че илюзиите и лъжите им линеят и загиват заедно с тях, осветени от Истината. Мир на душите им!
Единствената полза от тяхното съществуване си остават поуките и изводите, които Светът може да си извлече от алчната политика, безумните амбиции, жестоките нрави и жалкото, безумно, безперспективно и вредно за нормалните човешки същества вегетиране в примитивни империи или държави, обсебена от комунисти–русофили и техните лъжи, измами, илюзии и митове за всеобщо щастие...
Поздрави за почтената позиция, приятелю!

Страхотен коментар,чудесен- благодаря приятелю!
цитирай
40. bojil - Значи ти отричаш войната, която се ...
07.07.2019 10:00
get написа:
radostinalassa написа:
Значи ти отричаш войната , която се води отдавна между Запада и Изтока ? Между католицизма и православието ? Не е имало кръстоносни походи срещу славяните, живеещи на север и срещу русите и Цариград ? ...


... душичко БЕЗПРОСВЕТНА - Следва да ти кажа, че ПЪРВИ УГРО-ФИНИТЕ МОСКАЛИ, самообявяващи се за "руси" а от там и за "славяни" ... Именно те първи НИ УДРЯТ НОЖА В ГРЪБ - след КАТО ... най-вероятно БЪЛГАРИНА ПО ПРОИЗХОД и МОСКОВСКИ ПАТРИАРХ ИСИДОР!? - Сключва СЪЮЗ между западното КАТОЛИЧЕСКО и ИЗТОЧНОТО православие ... ЗА ЗАПОЧВАНЕ БОРБА СРЕЩУ ОБЩИЯТ ВРАГ - ИСЛЯМА**"турците" тогава вече НАХОДЯЩ СЕ на Балканите!

Наспроти постигнатото ПОМИРЕНИЕ МЕЖДУ ДВАТА ОСНОВНИ ДЯЛА НА ХРИСТИЯНСТВОТО, ЗА БОРБА С ИСЛЯМА, посгигнато на обявявания за XVII-я Вселенския църковен събор във Фераро-Флоренция(1439 - 1442)!
- Какво прави великият московски княз Василий II (1425 до 1462 г.)?
Низвергва киевския и московски патриарх Исидор - за това, че е постигнал духовно помирение между църквите В ОБЩАТА ИМ ЦЕЛ? С това изважда МОСКОВСКАТА ДЪРЖАВА от ДОГОВОРЕНОСТИТЕ ЗА ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ МЕЖДУ КАТОЛИЦИ и ПРАВОСЛАВНИ на Балканите?

Е да те питам ИСТОРИЧКО ?
Можем ли да не отнесем НЕКОНСТРУКТИВНАТА ПОЛИТИКА на МОСКАЛСКИЯ княз ВАСИЛИЙ - за част от общия и така любим ти Библейски "план" - за унищожаване на "европейската култура и народи, към които МОСКОВСКИТЕ РУСИ >>>> НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ -Ъм ?

На мен поведението на Москалския княз ми прилича не на Библейски,а на руско-татарски план за унищожение на християнството.
цитирай
41. bojil - Та така и ...
07.07.2019 10:03
dadide написа:
Та така и radostinalassa !
Тя не чете, тя само "пише" ...
"Не е имало кръстоносни походи срещу славяните, живеещи на север и срещу русите и Цариград" - когато са били кръстоносните походи към СВЕТИТЕ ЗЕМИ и ЕРУСАЛИМ /географски посоката е юг/югоизток/ на север е нямало и зачатък от "славяни", "руси", рижави или кестеняви! А и какъв да го търсят кръстоносците на север ;)

Мисля,че тя вярва само на руски източници и е чела в тях за малките кръстоносни походи срещу лужичко-померанските "славяни" (СКЛАВИНИ!) и Прибалтийските народи,считани по онова време за "славяни" (СКЛАВИНИ!).
цитирай
42. bojil - Като ...
07.07.2019 10:06
zaw12929 написа:
Като славянска държава имахме бъдещя- измислено и него загубинме. Сега какви сме- обор за претопяване Гордейте се, че не сме славяни, а загияни. Така е, на лъжците животът е кратък. Каквото искахме- постигнахме.... няма днес лъжа... няма и бъдеще...

Точно затова станахме "обор за претопяване"- защото 70 години имахме фалшиво бъдеще,фалшиво минало и настояще от типа "ден за ден".
цитирай
43. zaw12929 - на слепеца няможе да покажеш небето вижда само черна тумнина Проости Боже!
10.07.2019 08:28
bojil написа:
zaw12929 написа:
Като славянска държава имахме бъдещя- измислено и него загубинме. Сега какви сме- обор за претопяване Гордейте се, че не сме славяни, а загияни. Така е, на лъжците животът е кратък. Каквото искахме- постигнахме.... няма днес лъжа... няма и бъдеще...

Точно затова станахме "обор за претопяване"- защото 70 години имахме фалшиво бъдеще,фалшиво минало и настояще от типа "ден за ден".

цитирай
44. bojil - (на слепеца няможе да покажеш небето вижда само черна тумнина Проости Боже)
10.07.2019 14:43
zaw12929 написа:
bojil написа:
zaw12929 написа:
Като славянска държава имахме бъдещя- измислено и него загубинме. Сега какви сме- обор за претопяване Гордейте се, че не сме славяни, а загияни. Така е, на лъжците животът е кратък. Каквото искахме- постигнахме.... няма днес лъжа... няма и бъдеще...

Точно затова станахме "обор за претопяване"- защото 70 години имахме фалшиво бъдеще,фалшиво минало и настояще от типа "ден за ден".


Имаш право,подкрепям те напълно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1790240
Постинги: 292
Коментари: 5331
Гласове: 64664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада