Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2019 02:46 - НИКОЙ "МАКЕДОНЕЦ" НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ,ЧЕ ПРЕДИ 80 ГОДИНИ ДЕДИТЕ МУ БИЛИ "МАКЕДОНЦИ" ПО НАРОДНОСТ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 4738 Коментари: 14 Гласове:
28

Последна промяна: 31.12.2019 09:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НИКОЙ "МАКЕДОНЕЦ" НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ,ЧЕ ДЕДИТЕ МУ СА БИЛИ "МАКЕДОНЦИ" ПО НАРОДНОСТ


   Народност "македонци" до 1944 г. не съществува: затова тя не е записана в нито един официален исторически документ,писан преди края на Втората световна война. Няма неоспорими исторически свидетелства на незаинтересовани лица които да доказват,че "македонци" до 1944 г. е имало някъде по света.

  През XIX в. има само един противоречив сигнал,че Русия иска да прави македонска "народност"- това е една финансирана от сръбската държава книга на влахо-Българина Георги Пулевски,който изпаднал под влиянието на руския консул в Битоля и му било платено да напише,че има "македонски език". Проблемът на Русия обаче си останал огромен- "македонски език" ужким имало,а "македонци" никакви нямало! На всичко отгоре Пулевски измислил и "миячки език" уж говорен в райони,в които днес се говори само "македонски" и албански. Не стига това,ами в крайна сметка този руски възпитаник се ориентирал като Българин,останал да живее в България и станал служител на Българските власти. Тогава Пулевски дори написал че жителите на Македония говорят Български език,с което опровергал всичките си твърдения от 1875 г. Това означава че до настъпването на XX век няма нито един надежден исторически документ който да докаже,че "македонци" и "македонски" език някъде е имало!

  В 1903 г. започва нова анти-Българска руска офанзива: на друг руски възпитаник (Кръсте Мисирков) е платено да напише,че е имало "македонци". На двама евреи в Петроград им е платено да напишат същото,а руските задгранични служители (офицери, консули, агенти, дипломати и пр.) са инструктирани да представят "македонските" Българи ту като сърби,ту като "македонци" според случая. Тези "свидетелства" също са крайно ненадеждни: писанията на двамата руски евреи не са потвърдени от никакъв друг международен източник,писан извън Русия а всички етнически карти на района,без значение къде са направени представят "славянското" му население като Българско. След включването на България в Първата световна война през 1915 г. Русия спряла парите на Мисирков и той постъпил като Пулевски- станал служител на Българската държава и саморъчно написал че е МАКЕДОНСКИ БЪЛГАРИН,с което опровергал и отрекъл всичко,което го накарали да пише руските власти по-рано.
        image

  Години след Илинденското въстание Мисирков пише,че "македонските" народности са шест: Българи, турци, власи, сърби, гърци и арнаути (шиптари, албанци),а за отделен народ "македонци" не си е дори и помислял:

   image
 
  След края на световната война се появил друг противоречив пример: руския възпитаник Димитър Благоев Дядката изведнъж започнал да твърди,че не е Българин а е "македонски славянин". Той също не е надежден източник понеже по-рано пък бил писал,че народността на всичките му роднини от Загоричане е Българска. Нито един негов роднина или близък не подкрепил неговите твърдения и те били забравени след смъртта му от всички,освен от руснаците и от днешните "македонски" власти.

  Четвъртия пример за фалшив "македонец",живял до 1944 г. е любимият на комунистите поет Никола Вапцаров. Той също е твърде противоречив понеже няма нито един негов близък или роднина,който да е подкрепил фантазната му "македонщина" преди нашествието на титовизма. Всички роднини на Вапцаров,останали до днес се смятат за Българи,живеят в България а не в Македония и се срамуват от неговата необмислена младежка "македонщина",която приключила със смъртта му в 1942 г. Така се оказва,че няма нито един надежден факт или свидетелство което да доказва,че до 1944 г. някъде е имало "македонци"! Такива се появяват едва в 1944 г.,когато Сталинската прислуга около Вардар започва насилственото потурчване (пардон- помакедончване) на "македонските" Българи! Затова промените в броя на "македонците" може да бъдат описани най-общо така:

1. От 212-1875 г. – 0 броя (ако не броим източноримските императори от Македонската династия).
2. От 1875-1877 г. – 1 бр. противоречив (отказал се самоволно от приписваното му "македонство").
3. 1877-1903 г.- 0 бр.
4. 1903-1915 г. – 1 бр (отказал се напълно от "македонството" след няколко години)
5. 1915-1920 г. – 0 бр.
6. 1920-1924 г. – 1 бр. (отказан лично от Господ).
7. 1924-1940 г. – 0 бр.
8. 1940-1942 г. – 1 бр. (от "македонството" го е отказал също Господ).
9. 1942-1943 г.- 0 бр.
10. 1943-1944 г. – ок. 30 бр. (вербувани в сръбски чети "македонски" партизани,излъгани за истинското естество на готвената македонизация. Доста от тях лично Господ ги отказал от тази фикция в много кратко време. Тази бройка обаче е хипотетична и несигурна понеже е изведена по презумпция,а не по силата на неоспорими исторически факти и документи.
11. 1944-1945 г. – ок. 1000 бр. (военни и партийни функционери на шайката червени окупатори,докарани от Русия и Сърбия). Техният брой също е изведен по презумпция понеже няма нито един независим незаинтересован външен източник който да доказва,че тези хора са били "македонци" а не Българи, сърби, власи или албанци.
12. 1945-1946 г.- ок. 1 млн. (бивши Вардарски Българи,помакедончени служебно от титовата шайка). Записани като "македонци" в документите,те си остават Българи по сърце.
13. 1946-1956 г.- ок. 1,2 млн. (Вардарски и Пирински Българи,помакедончени служебно от сталинските и титовите орди). Те също останали Българи по сърце и по душа,което се доказва от големия брой бягства на помакедончени по онова време хора в посока към чужбина и България,където веднага се отказвали от "македонството".
14. 1956-1978 г. – от 1,2-1,5 млн. (след 1956 г. над 99% от Пиринските Българи категорично отказват да бъдат "македонци"). На Вардарските Българи им се ражда първо поколение родени в робство потомци,някои от които приемат идеите на македонизма от училището или казармата.
15.  1978-1991 г. – ок. 1,5 млн. (броят им отначало растял от естествения прираст,но днес вече намалява за сметка на албанците). През този период "македонците" по сърце и по душа стават повече понеже броят на хората,които помнят своя реален Български произход постепенно намалява.
16. 1991-2019 г. – ок. 1,5 млн. Започва бавна реБългаризация на "македонците", освободени от сръбския ярем. Днес се оказва,че в Скопска Македония сред 1,3 млн. "македонци",останали в държавата има 20-30 пъти повече Българи,отколкото "македонци" в България между 2,5 млн. "македонски" потомци! В отговор на това Путинска Русия създава институт за обучение в македонизъм на "македонски" студенти,които биват вербувани в руски централи за техни платени агенти. Най-яростни и проклети пропагандатори на македонизма днес са именно тези хора,които Русия е обучила и насъскала срещу нас!

  В днешна България има над 2,5 млн. "македонски" потомци,но от тях само 1650 души (0,07 %) твърдят че не са Българи и то при положение,че 100-200 човека от тях са "пришълци" от Скопска Македония,а повечето роднини на останалите не желаят по никакъв начин да бъдат "македонци". В Гърция има над 0,5 млн. "македонски" Българи и "македонски" (Български) потомци,но от тях само 420 души (0,08 %) се имат за "македонци". Днес хиляди "македонски" Българи се включват в кампаниите по реБългаризация на Македония и по разясняване историческата истина на "македонците":

                 image

  Сходните проценти в България и Гърция показват,че ако не бяха убийствата,концлагерите и насилията на титовизма а всичко се оставеше само на руските пари,истинския брой на "македонците" в Скопска "Македония" и нейните диаспори по света щеше да е максимум 1200 човека!

image

  Всичките 1,5 млн. "македонци" по света (броят от 2 млн. е изкуствено завишен!) имат сериозен общ проблем: никой от тях взет поотделно не може да докаже,че преди 80 или повече години дедите му са били "македонци" а не са били Българи,сърби или власи! От периода до 1945 г. няма нито едно писмено свидетелство което да докаже,че на света е имало "македонски" език различен от Българския особено в този му вид,който използват днешните потурнаци в "Македония"! Понятието "македонски" "език" (във вида,в който е днес) е създадено на 16.05.1945 г. заедно с "македонската" (сърбизирана Българска) азбука.
        image

  Такова понятие е създадено,но реален "македонски" "език" така и не е създаден: това,което се говори днес в Скопска "Македония" не е нищо повече от един регионален Български диалект,който умишлено бива смесван с голям брой сръбски думи и с чуждици подбрани специално измежду онези,които не се ползват в днешна България. Това не решава проблема на Кремълските анти-Българи: кръвта вода не става,човекът не може да се превърне в магаре а Българският език на "македонците",макар и диалектен не може да стане сръбски т.е. "рашки" (руски) за нищо на света!



Гласувай:
29


Вълнообразно


1. radostinalassa - За какви македонци си говориш ?
26.12.2019 13:00
Това е географска област. Коминтерна е заповядал да избият 15.000 българи висшисти в Македония, за да няма кой да мисли.
цитирай
2. bojil - Това е географска област...
26.12.2019 22:20
radostinalassa написа:
Това е географска област. Коминтерна е заповядал да избият 15.000 българи висшисти в Македония, за да няма кой да мисли.

Аз не си говоря сам- казвам тези неща на македонистите,ако не си го вече разбрала. Престъпленията в "Македония" не са на коминтерна: той е разтурен в 1943 г.,а глупостите там започват в 1944 г. Това означава че Сталин и Русия са ги правели,а после с коминтрена са си умивали ръцете!
цитирай
3. radostinalassa - Коминтерна е еверска организация
27.12.2019 14:53
Колко са еверите в Русия, че замесваш името и ? Не са голям процент , нали ?
Те ще изпълняват целите си, докато ги има, използвайки когото мотаг.
цитирай
4. get - До 3. GLUPOSTINAlassa - Колко пъти ще доказваш че си ПОМАКИНЯ? Тоест човек с ПОМЪЧЕНО ОТ РУСКАТА ПРОПАГАНДА ... ?
28.12.2019 12:34
radostinalassa написа:
Колко са еверите в Русия, че замесваш името и ? Не са голям процент , нали ?
Те ще изпълняват целите си, докато ги има, използвайки когото мотаг.


... себевъзприемане а от там и СОБЕИДЕНТИЧНОСТ, като БЪЛГАРКА?

Дори ДА ДОПУСНЕМ ЗА МОМЕНТ че ЕВРЕИТЕ СА ВИНОВНИ - ПРИПОМНЯМ?!

На 7-я Конгрес на Коминтерна (проведен през м.август 1935 г. ??!) за ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА СЪЩИЯТ е избран ГЕОРГИ ДИМИТРОВ !!

В навечерието на Втора световна война - СТАЛИН и ОБКРЪЖЕНИЕ ВЕЧЕ ИМАТ РАЗРАБАРОТЕН ПЛАН по отношение ВКЛЮЧВАНЕ НА "СЛАВЯНСКИТЕ ДЪРЖАВИ" В СФЕРАТА НА ВЛИЯНИЕ НА СССР ?!
1.
За това ГОВОРЯТ СЪЗДАВАНЕ НА "ВСЕ-СЛАВЯНСКИЯ КОМИТЕТ" в Москва, ОЩЕ ОТ м.ЮЛИ 1941 г.
2.
Започналите "научни" конференции по СЪЗДАВАНЕ "ЛИТЕРАТУРНА НОРМА" на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК от 1943 г. (вж. в Спомени на С. Бернштейн ?).
3.
Същият "ЛИТЕРАТУРЕН МАКЕДОНСКИ ЕЗИК" - става факт на 2 август 1944 г. С АКТИВНОТО УЧАСТИЕ НА ПРОСРЪБСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕЙЦИ от АСНОМ ... с подписване Резулюцията от манастира Гр. Пчински?!

ЗАБЕЛЕЖКА-ОБОБЩЕНИЕ ... ПЛЮС ПОЯСНЕНИЕ, като за проруски-Глупостини?

И при ТРИТЕ ВОДЕЩИ ФАКТА-МОМЕНТА досежно История формиране на идея а в последствие на ПРО-РУСКО-сръбското ТЕЖНЕНИЕ ЗА ФОРМИРАНЕ "МАКЕДОНСКИ ЕЗИК" - НЯМА ДОКУМЕНТИРАНО М-А-С-О-В-О ?!! ... както твърди ЗАБЛУДЕНАТА ОТ про-РУСКАТА ПРОПАГАНДА и авторка-ПОМАЧКА известна като "radostinalassa" ?

цитирай
5. bojil - Колко са еверите в ...
28.12.2019 12:35
radostinalassa написа:
Колко са еверите в Русия, че замесваш името и ? Не са голям процент , нали ?
Те ще изпълняват целите си, докато ги има, използвайки когото мотаг.

Путин също е евреин: майка му и приятелите му са евреи а вчера е обвинил поляците,че са "антисемити"!
цитирай
6. bojil - Колко са еверите в Русия, че заме...
28.12.2019 12:39
get написа:
radostinalassa написа:
Колко са еверите в Русия, че замесваш името и ? Не са голям процент , нали ?
Те ще изпълняват целите си, докато ги има, използвайки когото мотаг.


... себевъзприемане а от там и СОБЕИДЕНТИЧНОСТ, като БЪЛГАРКА?

Дори ДА ДОПУСНЕМ ЗА МОМЕНТ че ЕВРЕИТЕ СА ВИНОВНИ - ПРИПОМНЯМ?!

На 7-я Конгрес на Коминтерна (проведен през м.август 1935 г. ??!) за ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА СЪЩИЯТ е избран ГЕОРГИ ДИМИТРОВ !!

В навечерието на Втора световна война - СТАЛИН и ОБКРЪЖЕНИЕ ВЕЧЕ ИМАТ РАЗРАБАРОТЕН ПЛАН по отношение ВКЛЮЧВАНЕ НА "СЛАВЯНСКИТЕ ДЪРЖАВИ" В СФЕРАТА НА ВЛИЯНИЕ НА СССР ?!
1.
За това ГОВОРЯТ СЪЗДАВАНЕ НА "ВСЕ-СЛАВЯНСКИЯ КОМИТЕТ" в Москва, ОЩЕ ОТ м.ЮЛИ 1941 г.
2.
Започналите "научни" конференции по СЪЗДАВАНЕ "ЛИТЕРАТУРНА НОРМА" на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК от 1943 г. (вж. в Спомени на С. Бернштейн ?).
3.
Същият "ЛИТЕРАТУРЕН МАКЕДОНСКИ ЕЗИК" - става факт на 2 август 1944 г. С АКТИВНОТО УЧАСТИЕ НА ПРОСРЪБСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕЙЦИ от АСНОМ ... с подписване Резулюцията от манастира Гр. Пчински?!

ЗАБЕЛЕЖКА-ОБОБЩЕНИЕ ... ПЛЮС ПОЯСНЕНИЕ, като за проруски-Глупостини?

И при ТРИТЕ ВОДЕЩИ ФАКТА-МОМЕНТА досежно История формиране на идея а в последствие на ПРО-РУСКО-сръбското ТЕЖНЕНИЕ ЗА ФОРМИРАНЕ "МАКЕДОНСКИ ЕЗИК" - НЯМА ДОКУМЕНТИРАНО М-А-С-О-В-О ?!! ... както твърди ЗАБЛУДЕНАТА ОТ про-РУСКАТА ПРОПАГАНДА и авторка-ПОМАЧКА известна като "radostinalassa" ?


Интересните факти,които изнасяш ме подсещат да запитам Радостина какво е нейното мнение за помакедончването,което Русия направи срещу нас?
цитирай
7. radostinalassa - Да не забраняме, че Гетчо е като етруските надписи...
28.12.2019 14:14
преди онзи руснак да ги прочете.
цитирай
8. get - До 5. bojil - Това е интересен, както от политическа така и от морално-психологическа гледна точка проблем?
28.12.2019 15:51
bojil написа:
radostinalassa написа:
Колко са еверите в Русия, че замесваш името и ? Не са голям процент , нали ?
Те ще изпълняват целите си, докато ги има, използвайки когото мотаг.

Путин също е евреин: майка му и приятелите му са евреи а вчера е обвинил поляците,че са "антисемити"!


Тъй като, ако наберем в търсачката Гуугъл - ето тези тагове ...?
"hitler had jewish dna" - Ето колко отговори, и то от обявявани за сериозни издания излизат?
1. https://www.history.com/news/study-suggests-adolf-hitler-had-jewish-and-african-ancestors
2. https://www.telegraph.co.uk/history/world-war-two/7961211/Hitler-had-Jewish-and-African-roots-DNA-tests-show.html
3. ... https://wwwt. И поне още ДЕСЕТ СЕРИОЗНИ ИЗДАНИЯ - Както и?
4. израелският https://www.haaretz › тоест Хааретц ... не се притеснява да посочи едни такива факти ?

- Но вижте ... "нашТа" Глупостина - тя пък следваща лъжливите НАГЛАСИ на наШТе ФИНЛАНДСКО-СЛАВЯНСКИ "БРАТЯ" от МОСКВА ... не смее да коментира?!
- ОТ КАКЪВ ПРОИЗХОД Е Б-И-О-Л-О-Г-И-Ч-Н-И-Я БАЩА, НА СТАЛИН?
Дали и при него - не е както с Хитлер?
цитирай
9. get - Колко са еверите в Русия, че заме...
28.12.2019 19:53
bojil написа:
get написа:
radostinalassa написа:
Колко са еверите в Русия, че замесваш името и ? Не са голям процент , нали ?
Те ще изпълняват целите си, докато ги има, използвайки когото мотаг.


... себевъзприемане а от там и СОБЕИДЕНТИЧНОСТ, като БЪЛГАРКА?

...

ЗАБЕЛЕЖКА-ОБОБЩЕНИЕ ... ПЛЮС ПОЯСНЕНИЕ, като за проруски-Глупостини?

И при ТРИТЕ ВОДЕЩИ ФАКТА-МОМЕНТА досежно История формиране на идея а в последствие на ПРО-РУСКО-сръбското ТЕЖНЕНИЕ ЗА ФОРМИРАНЕ "МАКЕДОНСКИ ЕЗИК" - НЯМА ДОКУМЕНТИРАНО М-А-С-О-В-О ?!! ... както твърди ЗАБЛУДЕНАТА ОТ про-РУСКАТА ПРОПАГАНДА и авторка-ПОМАЧКА известна като "radostinalassa" ?


Интересните факти,които изнасяш ме подсещат да запитам Радостина какво е нейното мнение за помакедончването,което Русия направи срещу нас?


- Ами ПОМАЧКАТА МИСЛЕЩА СЕ ЗА РУСКА-СЛАВЯНКА ... е видно какво ще ти отговори предвид ПОСЛЕДНИЯТ Й ПОСТ ... за на практика НЕСЪЩЕСТВУВАЛАТА НИКОГА И НИКЪДЕ В БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР "МАРА-МОРЕВНА" ... Която забележи била и "Снежанка"?

Това да си прост - ОПРЕДЕЛЕНО Е ПРЕДИЗВИКАТЕВСТВО :))

Радостино-о-о! До 1935 год. НИКЪДЕ В СЛАВЯНСКИЯ ФОЛКЛОР НЯМА УПОМЕНАВАНЕ на някакъв ДЯДО ПОД ВИДА му на МРАЗ? А имаме БАБА МАРТА!
"Дядо Мраз" е част от финландския фолклор ... както и "жена му" ... празнувани по СТАЛИНОВА ИНИЦИАТИВА ПРЕЗ 1935 г. в Дома на железничаря!
Защото ТАКИВА "ПРИКАЗНИ ГЕРОИ" - ЛИПСВАТ И ПИ МОСКОВИТИТЕ?
Появата им СТАВА ЕДИНСТВЕНО РАЗБИРАЕМА - единствено и само ПРЕЗ ФИНЛАНДСКО-МУРОМСКИЯ ФОЛКЛОР - както вече отбелязах!
Което КОСВЕНО И ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДОКАЗВА - ТВЪРДЕНИЕТО (ми):
МОСКОВИТИТЕ-МОКШАНИ в миналото СА БИЛИ ЧАСТ ОТ ФИНО-УГЪРСКОТО, ЕЗИКОВО И КУЛТУРНО СЕМЕЙСТВО ... ПОБЪЛГАРЕНИ В МНОГО КЪСЕН ЕТАП ОТ ИСТОРИЧЕСКОТО СИ РАЗВИТИЕ ? Някои от тях СА СТАНАЛИ "СЛАВЯНИ" - ерго "ВЕЛИКО-РУСИ", чак през късният СЕДЕМНАДЕСЕТИ ВЕК!?

Ама за обуначените от ИМПЕРСКО-РУСКАТА "СЛАВЯНСКА" ПРОПАГАНДА ... ТОВА Е ИСТИНА НЕПОСТИЖИМА! И поради това докато не се освестят ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ПОМАЦИ - подобни Теб!
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - "В Македония който не е българин,
29.12.2019 08:38
не е македонец".
Нане Славуте
цитирай
11. aristotelis - Пол Картлидж: Самият Александър Велики също се смятал за грък и в това не може да има никакво съмнение.
11.02.2020 10:00
Пол Картлидж е британски професор по гръцка история и култура в Университета в Кембридж, завеждащ катедрата по гръцка история. Автор е на документални книги за историята на Стария свят.

„Александър, син на Филип и син на Гърция“

Самият Александър Велики също се смятал за грък и в това не може да има никакво съмнение. В книгата си „Александър Македонски“ Пол Картлидж обяснява, че древните македони са претендирали, че са наследници на легендарния Македон, а също така на царствената династия на Аргеадите. Тези Аргеади претендирали, че били преки потомци на Темений, който според легендите някога в много далечното минало се преместил от южния Аргос (в Пелопонес) на север към Македония. А тъй като родословието на Темений го свързвало с рода на Херкулес, се получавало, че македонците произлизат от самия полубог и митичен герой Херкулес. Планината Олимп, обитавана от гръцките богове, се намирала на територията на древна Македония, с което аргументите на македоните придобивали стократно по-голяма убедителност. Самият Александър Велики също се смятал за грък и в това не може да има никакво съмнение. Картлидж обяснява как той изповядвал привързаност към всичко гръцко и бил заобиколен от гръцки придворни – от своя дворцов шамбелан Евмений до официалния си историк Калистен, от адмирала си Неарх (негов приятел от детинство) до придворния си скулптор Лизип. Самият той се обявява за новия Ахил, а най-интимния си приятел Хефестион вижда в ролята на нов Патрокъл. Той представял своя военен поход в Персия като панелинска акция и бил достатъчно умен да върне в Атина статуите от Суза, които персите задигнали през 480 г. Също така изпратил триста брони, за да бъдат принесени като дар в нозете на статуята на богинята Атина в Партенона от „Александър, син на Филип и син на Гърция“. По време на походите си той редовно позволявал да се отбелязват всички гръцки празници и тържества; разпространил из цяла Азия преклонението пред гръцките богове, като не на последно място било основаването на значителен брой гръцки градове във възловите точки на империята. С други думи Македония е била едно гръцко кралство а имената на македонците са гръкоезични и всичките древни македонски монети са гръцки, с гръцки букви и гръцки фрази!
цитирай
12. aristotelis - Проф. Божидар Димитров: В Алекс...
11.02.2020 10:00
Проф. Божидар Димитров: В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света-600.000 тома. На гръцки език-не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува! Идиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония – нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че “античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение”. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият “антични югославяни”.

Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея – обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават “македонски” пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) – елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света – 600 000 тома. На гръцки език – не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува. Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри. Идиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония – нещо, което не се бе случвало 65 години.
цитирай
13. aristotelis - От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава
11.02.2020 10:01
Кирил Христов (1875 – 1944) е български поет, писател и преводач....откъст от книгата на поета Кирил Христов - "Бурни години. 1913-1916"

На старите българи и изобщо на славяните липсваше тъкмо онова, което липсваше на хуните и на редица други варварски народи (кумани, печенеги, татари и пр.), които вършеха завоевания в Европа, без да бъдат в състояние да образуват трайно господарство: липсваха им широките морални хоризонти на християнската идеалистическа философия. От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава и само в няколко десетилетия, във времето на цар Симеона, постига едно такова държавно и културно развитие в кръга на идеите на християнството, което развитие я поставя наред с най-напредналите тогавашни държави. И ако нашата земя не беше на прага на Азия и на пътя на толкова варварски нашествия; ако нам историята не беше предопределила тежката участ да загинем, спирайки с телата си тия нашествия, които застрашаваха да унищожат европейската просвета, нашето държавно и културно развитие щеше да продължава дори и днес, и ние сега бихме представлявали един от най-големите върхове на световната цивилизация.
Ако българската книга и възприетото от славянството чрез България християнство послужиха едвам да ни спасят от изчезване като народ, у другите славянски, па и неславянски земи, те дадоха безценни плодове.
С изобретената от Кирила и Методия славянска азбука и с книжовните трудове на българските равноапостоли започва културната история и на Русия, и на Моравия, и на Сърбия, а е известно, че и румънците до неотдавна са си служили с нашата азбука и с нашия църковен език.
цитирай
14. aristotelis - Проф. Д.И.Н. Илия Тодев: Към средата на 9 век България е считана за варварска държава и страна на езичници и варвари
11.02.2020 10:02
Покръстването на България е процес на въвеждане на християнската вяра в България, който започва през 864г. Още със създаването на българската държава през 681 година се оформят два основни етноса – славяни и прабългари. Те обаче не могат да се слеят в един народ, тъй като между тях има съществени различия – племенни, етнически, културно-религиозни, битови. Такова сливане би станало възможно само ако има единна религия и за двете етнически общности, която да наложи общи норми и ценностна система. Друга причина е необходимостта от християнството за обяснение на задълбочилите се социални различия – „божественият произход на всяка земна власт” и „непротивенето на земните владетели”. Християнският монотеизъм, с идеята си за единен Бог, укрепва самодържавието и единовластието, заложени и в религията на българите.
Към средата на 9 век България е могъща държава, но и липсва равнопоставеност по отношение на другите европейски държави, тоест тя се излага на международна и културна изолация. Тя е считана за варварска държава и страна на езичници и варвари.
Нуждата от приобщаване към процеса на развитие на европейската духовна и материална култура, изградени върху християнството налагат приемането на новата вяра. Непосредствено преди покръстването княз Борис I има предложения да приеме юдаизма или исляма, но той предпочита християнството, тъй като той осъзнава неговите предимства. Преди да се покръсти обаче той е имал и битки със съседите - франки, сърби и византийци, които не били с щастлив край за него. Това още повече убедило Борис да приеме християнството. Княз Борис се прекръстил на Михаил през 864 г. Друга важна причина е т.нар. "Дълбок мир", който бива сключен през 863 г. в град Константинопол между славяни и прабългари.
С този договор България приема православното християнство от Византия, а не от католическия Рим. Освен това присъединените вече към България славяни са християни и така се увеличава драстично броя на хората почитащи Исус Христос в държавата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1772482
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64247
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада