Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2021 00:11 - В "МАКЕДОНИЯ" ВЪРЛУВАТ НЕОНАЦИСТИ, АПАРТЕЙД И АНТИ-БЪЛГАРСКИ РАСИЗЪМ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 5956 Коментари: 34 Гласове:
82

Последна промяна: 18.10.2021 04:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        В "МАКЕДОНИЯ" ВЪРЛУВАТ НЕОНАЦИСТИ, АПАРТЕЙД И АНТИ-БЪЛГАРСКИ РАСИЗЪМ


(Приложените изображения може да бъдат увеличени,като се кликне върху тях)

   Държавния строй в БЮРМ,по-известна като Република Северна Македония има всички черти на апартейда и нацизма: отрича правата на коренното население,полага усилия да го ликвидира,налага по насилствен път уронващи достойнството му ксенофобски "закони" и подзаконови наредби,създава айнзац групи мразещи род и родина,налага задължителен анти-Български расизъм и замесва изкуството в него.
      image

  Възползвайки се от изопачената "Българска" история,която създателите на македонизма ни натрапиха,те възпитават поколения мразещи своя корен и дистанциращи се от своите деди,но приобщени към изворите на Балканския шовинизъм и расизъм- Гърция и Сърбия. "Македонските" власти се грижат да не остане Българин в "Македония" така,както правеха по-рано гърците в Беломорието. Гневните изблици на патологична омраза към Българите са превърнати в задължителен стандарт за всички държавни институции и са близки до най-дивия евразийски расизъм който е съществувал досега,а примерите за това са безброй и не може да бъдат показани дори в 1000 страници. Те се откриват най-лесно във Фейсбук,но ги има практически навсякъде не защото масата от населението ги иска,а защото държавата ги насърчава и налага:

                                           image       

                                           image



                    image

image

       image

  Най-злостни македонисти там не са коренните Българи а хората,родени от смесени бракове между сърбин и влахиня, влах и Българин, Българин и сръбкиня, сърбин и рускиня, руснак и сръбкиня и пр. Хора от сръбски, руски, влашки, ромски или смесен произход са най-агресивните "македонци",а тяхното поведение варира от парвенюшки "македонски" национализъм до неудържим дивашки расизъм. Не са рядкост случаите,в които сърби и руснаци се преструват на "македонци":

                                     image

       image

       image


image

       image

       image

  Македонизмът е типичен фашизъм и расизъм,а "македонската" държава възпитава истински неонацисти:

          image

       image

                                     image

      image

                               image

  Ето и други примери,които са още по-фрапиращи- те показват ясно какви расистки възгледи възпитава "македонската" власт у "своето" население:
     
       image
       image

       image

        image

  Ако някой мисли,че това са епизодични прояви на някакви частни лица а не държавна политика,съгласувана с интересите на Русия и Сърбия,нека види участниците в анти-Българските кампании по Фейсбук. Едни от тях както казах по-горе са сръбски и руски граждани,други са анонимни сърбофили (респ.русофили) с фалшиви профили,пишещи едни и същи неща по единен шаблон против нас,а трети са редови "македонски" полицаи т.е.- преки служители на "македонската" държава! Не мога да си представя,че "македонски" държавен служител като граничния полицай Зоран Илиев от Кавадарци например,чиято майка има сръбски роднинства ще пише такива неща навсякъде из Фейсбук,а държавата няма да забележи какви ги върши той и няма да се опита да го спре,ако има дори най-малка представа от демокрация:

        image

        image



       image

  Това го потвърждава елементарната констатация,че ако Зоран или друг “македонски" полицай почне да защитава България със същия хъс с който сега я хули,това ще бъде забелязано веднага и той ще изхвърчи от работното си място най-много до 2 дни,та може да бъде и съден по подозрение в шпионаж! Този развързан луд се нахвърля с невиждан истеричен бяс срещу Българите във "Фейса" и често сменява профилните си снимки но никога не е крил,че е "македонски" полицай т.е. пряк държавен служител,научен да счита всеки Българин за гарантиран престъпник. Той няма как да е изключение в системата а по-скоро е правило понеже знаем,че Български културни паметници и артефакти редовно биват унищожавани там а държавата не е заловила или наказала нито един от престъпниците,които ги трошат и съсипват:

       image

       image
    
       image

image

  За сравнение с това ще отбележа,че ако Българин реши да счупи сръбска плоча в "Македония",той ще бъде заловен и осъден в рамките на няколко дни без да броим побоите,които ще му бъдат хвърлени и тормоза,който ще изтърпи семейството му! Полицаи като Зоран очевидно не са 
никак притеснени от начина,по който държавата ще приеме "нестандартните" им занимания а напротив- на тях им доставя удоволствие да псуват и обиждат Българите ежедневно,явно за да се харесат на началството! Други държавни служители като Симон Петрески например правят съвършено същото- проклетисват с истерични псувни България и Българите,а никой в "тяхната" държава не си мърда пръста за да накаже ксенофобията,анти-Българизма и расистките им изцепки!

                        image

       image

  Затова държавния строй в Република Северна Македония с право може да бъде наречен расистки апартейд,който отнема ВСИЧКИ човешки права на коренното Българско население и дава път на дивашките изцепки и саботажи срещу България,към които се числи разрушаването на Български военни гробища и инсценираното потъване на кораба "Илинден" в Охридското езеро през 2009 г. Скопската хунта стои много близо до Хитлеровия нацизъм и до апартейда,който англо-холандски "африканери" налагаха на зулусите и другите негърски народи в ЮАР.

  Европа не иска да приема ксенофоби,расисти и неонацисти- тя иска демократи! Затова днешната псевдо-"Македония" не се нуждае от Европа,а от усмирителна риза при което ЕС,ООН и прогресивния свят трябва решително да осъдят арогантния неофашизъм и апартейда на тази бананова република,като наложат строги санкции и порой от съдебни процеси срещу "македонските" държавници,които го контролират и организират не без помощ от чужбина!




Гласувай:
82


Вълнообразно


1. panazea - И като свършат парите им,
17.10.2021 01:14
всичките тези ще изчезнат !
Всичко е само спектакъл !
Платените клакъори.
Тони
цитирай
2. shtaparov - всичките тези ще изчезнат ! Вс...
17.10.2021 03:45
panazea написа:
всичките тези ще изчезнат !
Всичко е само спектакъл !
Платените клакъори.
Тони

Дано да изчезнат- надяваме се,но не сме големи оптимисти: световният опит е показал,че да омърляш нещо е далеч по-лесно от това да го изчистиш...
цитирай
3. barin - Добре събран материал, Щапаров. ...
17.10.2021 05:48
Добре събран материал, Щапаров. Наскоро надълго спорих с един господин, който се изкарваше, че бил македонец, живял в Тракия. Бил си направил генетичен тест преди десет години, но не му вярвах. Според него в България имало около 400000 души македонско ммалцинство.
Поздрави!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
17.10.2021 08:28
И зад целия този спектакъл стоят парите!
Гърците, като малко дете плачат и искат пари, не за бонбонки, а за сметки в банки! Сърбите стават всякакви за пари-бяха ту с американците, ту с руснаците, според даващият им!?
Тази схема са приложилри и на тези Никой не си зададе въпросът от ЕС, ние също, с какво право гърците десетки години не признават Македония заради името? Ако е тяхно, защо не се преименуват на македонци ?Никой не ги натискаше, хайде, , човешко е!
На нас искат да измъкнат всичко-име в историята, език, писменост, но ние в името на ЕС и бъдещето - трябва да приемем, без условия!
Значи,/ според гърците/, че те се чувстват македонци в миналото, това е важно за тях, а нашата история е без значение, да гледаме напред!
Май по тъпанарщина и тъпигьозлък си сменяме местата с тях, изкуствено!
Сърбите винаги са паразитирали върху нас и като на всеки паразит, станало им е навик Да не се връщаме на Междусъюзническата война и ПСВ За какво са били съюзници сърби и гърци? За благото на Европа ли? Не, за да крадат от нас Законно, с багословията на Европа!
Сега, нашата вина! Ние не направихме нищо, за да стъпим икономически в Македония Те чакат пари А ние пари нямаме, по простата причина, че тези които са ги натрупали/ без комнтар/, не ги държат в наши банки На нас не дават милиарди И с основание Спомням си във Виденово време Включи се човек от немска организация в предаване по радиото Каза ,че са готови да преведат 20 милиона марки помощ за България Но се въздържат Нямат гаранция ,че тези пари ще отидат при нуждаещите се, а не в джобовете на грабители?
Ето, по тази причина не можахме да стъпим в Македония Вместо завлечените милиарди да се вложат в икономиката й/ както и в нашата/, да са зависими от нас, ние нищо не направихме-тези, които могат! Развиват Швейцарски икономики???
Е, кой ще обича такива! Дори и швейцарците не ги обичат Защото са наясно с движението на парите и с тези, които ги движат!
Признахме Македония и....толкова? Показахме готовност да признаем и ,че не сме Българи!
Няма нужда от убеждения
За келепира и това ще стане!
И по страниците на блог бг се вижда с просто око ,че има такива, готови да се отрекатот всичко !Българско!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
5. nedovolen - Колко ли зорановци са издевател...
17.10.2021 10:52
Колко ли зорановци са издевателствали над тамошните и гостуващи Българи.
Няма как да е, щом са толерирани от държавния строй.
:)))
цитирай
6. mt46 - Ами
17.10.2021 11:17
аз не искам да общувам с такива "македонци"...
цитирай
7. dobrodan - Едно куче като се научи да си яде лайната,
17.10.2021 14:58
няма отучване.
Освен да си им пратим македонците и да си вземем българите.
Идея си нямат какво е да си под руски ботуш :).
Те и сърбите бяха най-галените деца на соца, даже в ГДР не бяха толкова свободни.
Ще се научат.
цитирай
8. radostinalassa - Ние вече пратихме турците в Турция....
17.10.2021 18:55
/явно не всички / , но там не ги приеха като турци.Тук случаят е друг - по HLА системата българи, македонци и руси са родствени народи.





цитирай
9. panazea - Значи , всички македонци ,пишещи по тези форуми , са платени агенти.
17.10.2021 20:02
Те не са там за удоволствие , а по служба.
С такива не се спори.
Имаше един журналист , който с кирка чупеше надгробен камък на българи и това го оповестиха. Сега , той беше пратен нарочно да прави цирк. Дъщеря му нещо беше болна , синът му - наркоман. Разберете го човека! У него есть поручение.
Това обаче изобщо не касае другите македонци , които си имат бизнес, грижи и изобщо не се интересуват кой какво пише. По-младите са глупави , но не са порочни.
Пан
цитирай
10. blagovesteliseev - А правителството на Бойко, улисано в слугинаж проспа всичко
17.10.2021 20:22
И лошото е, че го праспаха имайки за коалиционен партньор билла войводата.
цитирай
11. shtaparov - Поздрав и на теб приятелю!
17.10.2021 20:33
barin написа:
Добре събран материал, Щапаров. Наскоро надълго спорих с един господин, който се изкарваше, че бил македонец, живял в Тракия. Бил си направил генетичен тест преди десет години, но не му вярвах. Според него в България имало около 400000 души македонско ммалцинство.
Поздрави!

Той греши- "македонските" потомци в България са около 2 млн.и половина но на повечето и през ум не им минава да се асоциират с онова диво афразийско племе,което окупира властта във Вардарска България!
цитирай
12. zaw12929 - ЗАЩО САЩ И ЕС- ЛИДЕРИТЕ ТОВА НЕ ГО ...
17.10.2021 20:33
ЗАЩО САЩ И ЕС- ЛИДЕРИТЕ ТОВА НЕ ГО ЗНАЯТ- ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЯСНЯВА ЕЖЕДНЕВНО ОТ ХОРАТА, НАТОВАРЕНИ С ТАЗИ ЗАДАЧА ИМА ЛИ ТАКИВА
цитирай
13. shtaparov - Здравей приятелю!
18.10.2021 02:25
leonleonovpom2 написа:
И зад целия този спектакъл стоят парите!
Гърците, като малко дете плачат и искат пари, не за бонбонки, а за сметки в банки! Сърбите стават всякакви за пари-бяха ту с американците, ту с руснаците, според даващият им!?
Тази схема са приложилри и на тези Никой не си зададе въпросът от ЕС, ние също, с какво право гърците десетки години не признават Македония заради името? Ако е тяхно, защо не се преименуват на македонци ?Никой не ги натискаше, хайде, , човешко е!
На нас искат да измъкнат всичко-име в историята, език, писменост, но ние в името на ЕС и бъдещето - трябва да приемем, без условия!
Значи,/ според гърците/, че те се чувстват македонци в миналото, това е важно за тях, а нашата история е без значение, да гледаме напред!
Май по тъпанарщина и тъпигьозлък си сменяме местата с тях, изкуствено!
Сърбите винаги са паразитирали върху нас и като на всеки паразит, станало им е навик Да не се връщаме на Междусъюзническата война и ПСВ За какво са били съюзници сърби и гърци? За благото на Европа ли? Не, за да крадат от нас Законно, с багословията на Европа!
Сега, нашата вина! Ние не направихме нищо, за да стъпим икономически в Македония Те чакат пари А ние пари нямаме, по простата причина, че тези които са ги натрупали/ без комнтар/, не ги държат в наши банки На нас не дават милиарди И с основание Спомням си във Виденово време Включи се човек от немска организация в предаване по радиото Каза ,че са готови да преведат 20 милиона марки помощ за България Но се въздържат Нямат гаранция ,че тези пари ще отидат при нуждаещите се, а не в джобовете на грабители?
Ето, по тази причина не можахме да стъпим в Македония Вместо завлечените милиарди да се вложат в икономиката й/ както и в нашата/, да са зависими от нас, ние нищо не направихме-тези, които могат! Развиват Швейцарски икономики???
Е, кой ще обича такива! Дори и швейцарците не ги обичат Защото са наясно с движението на парите и с тези, които ги движат!
Признахме Македония и....толкова? Показахме готовност да признаем и ,че не сме Българи!
Няма нужда от убеждения
За келепира и това ще стане!
И по страниците на блог бг се вижда с просто око ,че има такива, готови да се отрекатот всичко !Българско!

Хубав ден, приятелю!

Затова гърци и сърби са най-предателските народи на Балканите- факт,който доказах в специална статия преди време- заради пари и плячка са готови на всичко! ...
цитирай
14. shtaparov - Колко ли зорановци са издевателствали ...
18.10.2021 02:28
nedovolen написа:
Колко ли зорановци са издевателствали над тамошните и гостуващи Българи.
Няма как да е, щом са толерирани от държавния строй.
:)))

Абсолютно толерирани са гадовете- вършат всякакви мръсотии,уж от името на "народа" (падналия от Марс "македонски")
цитирай
15. shtaparov - аз не искам да общувам с такива ...
18.10.2021 02:29
mt46 написа:
аз не искам да общувам с такива "македонци"...

На едно мнение сме- и аз!
цитирай
16. shtaparov - няма отучване. Освен да си им пратим ...
18.10.2021 02:34
dobrodan написа:
няма отучване.
Освен да си им пратим македонците и да си вземем българите.
Идея си нямат какво е да си под руски ботуш :).
Те и сърбите бяха най-галените деца на соца, даже в ГДР не бяха толкова свободни.
Ще се научат.

Тукашните два файтона "македонци" с удоволствие ще им ги пратим- всичките са за лечение в психиатрия от параноя и тежък алкохолизъм,склонни заради почерпка да се продадат за "две цървени"! :)
цитирай
17. shtaparov - /явно не всички /, но там не ги приеха ...
18.10.2021 02:46
radostinalassa написа:
/явно не всички / , но там не ги приеха като турци.Тук случаят е друг - по HLА системата българи, македонци и руси са родствени народи.





Много добре си ги приеха даже- там за "турци" минават всички муслюмани,без значение дали са негри, араби, китайци, руснаци или индуси!

цитирай
18. shtaparov - Те не са там за удоволствие, а по служба...
18.10.2021 02:54
panazea написа:
Те не са там за удоволствие , а по служба.
С такива не се спори.
Имаше един журналист , който с кирка чупеше надгробен камък на българи и това го оповестиха. Сега , той беше пратен нарочно да прави цирк. Дъщеря му нещо беше болна , синът му - наркоман. Разберете го човека! У него есть поручение.
Това обаче изобщо не касае другите македонци , които си имат бизнес, грижи и изобщо не се интересуват кой какво пише. По-младите са глупави , но не са порочни.
Пан

Точно така- спорът с такива бетонни кретени е безсмислен,понеже не им въздейства никоя логика и факти: това е все едно да повтаряш на турското радио да спре да ти говори на маймунски и да почне да говори по човешки! Това не ми пречи обаче да ги правя на глупци и да им късам нервите при всеки удобен момент- заслужили са го,понеже сами се навират под "шамарите"! :) Мисля,че е крайно време да им вземем страха и да научат та дори да покажат на всички,че заяждането с Българи е тежко и крайно нерентабилно занимание,което ще им носи само срам и негативи!
цитирай
19. shtaparov - И лошото е, че го праспаха имайки за ...
18.10.2021 03:07
blagovesteliseev написа:
И лошото е, че го праспаха имайки за коалиционен партньор билла войводата.

Проспиването на такива моменти е крайно осъдително и рисково- никой няма право да го допуска та се радвам и дори съм приятно изненадан,че президентът макар и предизборно също ги захапа напоследък! :)
цитирай
20. shtaparov - ЗАЩО САЩ И ЕС- ЛИДЕРИТЕ ТОВА НЕ ГО ЗНАЯТ...
18.10.2021 03:10
zaw12929 написа:
ЗАЩО САЩ И ЕС- ЛИДЕРИТЕ ТОВА НЕ ГО ЗНАЯТ- ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЯСНЯВА ЕЖЕДНЕВНО ОТ ХОРАТА, НАТОВАРЕНИ С ТАЗИ ЗАДАЧА ИМА ЛИ ТАКИВА

Редно е да има и е нужно но дали ги има или само си мечтаем,не мога с положителност да знам :)
цитирай
21. panazea - САЩ и ЕС знаят всичко , но не им отърва!
18.10.2021 23:07
Що си мислите , че някой се интересува от истината?
Има само интереси ! Всичко се знае , но се правят на умряла лисица !
цитирай
22. shtaparov - Що си мислите, че някой се интере...
18.10.2021 23:16
panazea написа:
Що си мислите , че някой се интересува от истината?
Има само интереси ! Всичко се знае , но се правят на умряла лисица !

Браво- на същото мнение съм!
цитирай
23. batogo - !!!:))) Чест и почитания за публикацията, приятелю Щапаров!
19.10.2021 07:25
Точна и истинна диагноза на реалностите в Северна Македония има в написаното от теб, пък който разбрал, разбрал, а който не – жив и здрав в илюзиите си да се чипличка и да си мисли, че е прав...:))
Спасението на човечеството е в осъзнаването на Истината, приятелю, и чест ти прави, че работиш за нея!
цитирай
24. shtaparov - Точна и истинна диагноза на реалностите в ...
19.10.2021 12:08
batogo написа:
Точна и истинна диагноза на реалностите в Северна Македония има в написаното от теб, пък който разбрал, разбрал, а който не – жив и здрав в илюзиите си да се чипличка и да си мисли, че е прав...:))
Спасението на човечеството е в осъзнаването на Истината, приятелю, и чест ти прави, че работиш за нея!

Много обичам историческите истини- прав си и благодаря! Затова винаги се старая да заобикалям лъжите на казионите и да казвам истината така,както я съобщават историческите извори сиреч така,както се е случила реално а не така,както на някакви днешни парвенюта им се иска.
цитирай
25. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
19.10.2021 22:03
Да стана дума за САЩ и Европа, че знаят всичко
Да, те не са позволили Македония да Бъде в България
Първо ,докато нашите воюват в Балканската война се появява държавата Албания , с благословията на САЩ А тези земи трябвало да си разделят Гърция и Сърбия И като виждат ,че няма какво, насочват се към Македония Да не преразказвам Все пак САЩ си изкупва вината в Ньой - към нас! Благодарение на тях оцеляваме Не знам дали има нещо кръстено на Ендрю Уилсън в България, президентът на САЩ тогава, но го заслужава!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
26. shtaparov - Да стана дума за САЩ и Европа, че з...
21.10.2021 00:41
leonleonovpom2 написа:
Да стана дума за САЩ и Европа, че знаят всичко
Да, те не са позволили Македония да Бъде в България
Първо ,докато нашите воюват в Балканската война се появява държавата Албания , с благословията на САЩ А тези земи трябвало да си разделят Гърция и Сърбия И като виждат ,че няма какво, насочват се към Македония Да не преразказвам Все пак САЩ си изкупва вината в Ньой - към нас! Благодарение на тях оцеляваме Не знам дали има нещо кръстено на Ендрю Уилсън в България, президентът на САЩ тогава, но го заслужава!

Хубава вечер, приятелю!

Всеки,който е правил мръсно на Българите рано или късно изчезва. Доказателства- Историята на света.
цитирай
27. panazea - Здравей !
22.10.2021 14:21
Пак ще запеем : Съюзници разбойници !
Европо , Европо , блуднице Вавилонска !
Пан
цитирай
28. shtaparov - Пак ще запеем : Съюзници разбойници ...
23.10.2021 00:54
panazea написа:
Пак ще запеем : Съюзници разбойници !
Европо , Европо , блуднице Вавилонска !
Пан

Надявам се този път те да го пеят,а ние да жънен лаврите :)
цитирай
29. karpis - Само българи,могат да прецакват българи.
25.10.2021 22:34
Освен страшно"древните"макета,дето плюят по България го правят и много българи тука,които се представят за макета,и които и те са на заплата и то познай от где им иде платата?От тукашните полит.боклуци,които обожават да ни смразяват помежду ни!Тъй че тая антибългарска пропаганда иде най-вече от тия тук,които я финансират с нашите пари!
Поздрави!
цитирай
30. shtaparov - Освен страшно"древните" ...
25.10.2021 22:43
karpis написа:
Освен страшно"древните"макета,дето плюят по България го правят и много българи тука,които се представят за макета,и които и те са на заплата и то познай от где им иде платата?От тукашните полит.боклуци,които обожават да ни смразяват помежду ни!Тъй че тая антибългарска пропаганда иде най-вече от тия тук,които я финансират с нашите пари!
Поздрави!

Не бих се учудил и на това- в политиката има хора,на които нищо мръсно не им е чуждо!
цитирай
31. kvg55 - shtaparov,
25.10.2021 22:57
Никакъв ЕС.
цитирай
32. shtaparov - Никакъв ЕС...
25.10.2021 23:21
kvg55 написа:
Никакъв ЕС.

На същото мнение съм приятелю- мястото на тези анахроници е в Анадола или ЮАР! :)
цитирай
33. nedovolen - Аз пък с огромно удоволствие гледам ...
30.10.2021 13:17
Аз пък с огромно удоволствие гледам вечер, без събота и неделя, от 19ч по бТВ-комеди македонски комедиен сериал, Преспав. С повторения от 15ч. Половин час.
Самоосмиват се, чат пат и нас, ама нейсе.
Не може да се разкаже, требе да се гледа.
:)))
цитирай
34. shtaparov - Аз пък с огромно удоволствие гледам ...
31.10.2021 00:02
nedovolen написа:
Аз пък с огромно удоволствие гледам вечер, без събота и неделя, от 19ч по бТВ-комеди македонски комедиен сериал, Преспав. С повторения от 15ч. Половин час.
Самоосмиват се, чат пат и нас, ама нейсе.
Не може да се разкаже, требе да се гледа.
:)))

Щом можеш да им гледаш сеира,прави го и се радвай!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4818846
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136760
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи