Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01 01:15 - КАЗИОННИТЕ ПСЕВДОУЧЕНИ СА ТОЛКОВА САКАТИ ИНВАЛИДИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗНЕСАТ ПРАВИЛНО ДОРИ ИМЕНАТА НА НЯКОИ БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 11750 Коментари: 19 Гласове:
60

Последна промяна: 07.02 03:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАЗИОННИТЕ ПСЕВДОУЧЕНИ СА ТОЛКОВА САКАТИ ИНВАЛИДИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗНЕСАТ ПРАВИЛНО ДОРИ ИМЕНАТА НА НЯКОИ БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ


   Нашата история от близо век и половина се пише не по научни правила,а по чужди политически програми. Затова тя е пълна с неверни данни, сгрешени датировки, измислени събития и изопачени имена на Български владетели. Това,което срещаме в изворите е едно а онова,което четем в учебниците е най-често съвсем друго,не бива да са го писали сакати и безмозъчни амеби. За неверните данни като "тюркизма" на древните Българи, "смяната" на езика им (която всъщност е днешна подмяна) и сгрешените датировки на важни факти от нашата история често вече пишем,но за сгрешените имена на Български владетели- почти никога. Затова днес,бидейки им длъжници,ще се занимаем с тях.

1. КУБРАТ. Истинското Българско име на този владетел е КУРТ,понеже така е записано в нашите собствени древни летописи:
        image

  Името КУРТ не е тюркско и няма нищо общо с тюрките,а по-скоро е Келтско (сиреч Българско),понеже го има в Западна Европа (Курт Майер, Курт Манерхайм),но се среща и днес в България (Курти Куртев, Данаил Куртев, Куртово Конаре и пр.) за да покаже,че истинското име на владетеля е това,което са записали нашите деди а не онова,което ни набутват панславистите туркомани. Съвременното име КУРТИ е днешна Българска форма на древното ни име КУРТЪ,а формата "КУБРАТ" е лесно обяснима: тя е варваризирано гръцко подражание на Българския израз КУРТ-БАТ,с който е окичван великия владетел,понеже втората му титла БАТ несъмнено била равностойна на по-късната източноевропейска титла КРАЛ.

  Казионните лъжеисторици и чуждопоклонници обаче не зачитат думата на дедите ни понеже негласно проповядват,че гръцките имитации са по-важни от Българските оригинали. Затова по същия начин днес заместват Българското име ПЕРПЕРЕК с гръцкото изопачение "Перперикон" по простата причина,че гърците не могли да произнесат неговото истинско название и се налагало да го поправят така,както ХУФУ са поправили на "Хеопс" а АМЕНХОТЕП- на "Мемнон".

2. АСПАРУХ. Истинското му име се среща в Български извори под две форми- съкратена и удължена. Съкратената форма на името е ИСПОР а удължената- ИСПЕРИХ (ИСПОР-РИХ, Испор крал) което указва,че в древния Български език е имало поне пет различни термина (РИХ, РИГА, БАТ, КЪНЯЗ, КНЯЗ),които са наши древни аналози на по-късната хърватска титла КРАЛ.

          image

  Съкратената форма на това важно име явно е основна,понеже още я има в днешна югозападна България,където е останала като фамилия ИСПОРСКИ и иде от Испорската махала (Махалата на Испорците) в кюстендилското село Ваксево (кликни върху изображението,за да го увеличиш):

                   image

  Удължената форма не се среща вече,защото е носена само от владетели а не от техни поданици,но гръцката форма "Аспарух" е любима на тюрколозите,понеже ни отдалечава от Българското и ни доближава повече към Азия,която е тъй лелеяна от панславистите и така мечтана от техните волни и неволни последователи. Не бива да забравяме обаче,че гръцката форма на името "Аспарух" може да е гръко-римска заемка от времето,в което "Келтското" име АСПЕРИУС ( = АСПЕРИХУС) е съществувало в своята прародина на Балканите.

3. КОРМЕСИЙ. Именникът на князете ни казва,че истинската форма на това име е КОРМИСОШ а името КОРМЕСИС,познато от старите надписи и превърнато от казионите в Кормесий е гръцко изопачение на формата КОРМИСИШ (КОРМИСОШ).

                                 image

 Това име естествено се срещало и в древна Британия под формата КУРМИСИУС,но тя е записана от римляни което означава,че нейното истинско звучене още тогава може да е било КОРМИСЮШ,като диалектна форма на средновековното име КОРМИСОШ (с ударение на "И").

4. УМАР. Именникът на князете указва,че истинската форма на това име е УМОР:

                    image

  Това се потвърждава от Ирландските саги които сочат,че един от царете на Фир-Болгите в Британия е носел името УМОР. Това не пречи формата УМАР да е любима на тюрколозите,понеже се доближава до "индийското" име КУМАР и до "тюркското" ОМУР,което обаче е диалектна форма на палеобалканското име ОМИР.

5. ОМУРТАГ. Както показват Българските варианти на Манасиевата хроника и имената на Болгите в Британия,истинските форми на това име са били МУРТАГ и МОРТАГ:
        image
                   image

  Изопачената от гърците варваризирана форма "Омуртаг" обаче е любима на тюрколозите понеже им дава илюзия,че е вариант на тюркското име ОМУР с добавка на тюркската дума "даг" накрая,което прави турския му "превод" смехотворен но не и невъзможен за казионната шайка от шутове,окопали се в "нашата" историография.

6. КОЛОМАН. Истинското Българско име в случая е КАЛИМАН,но то не пречи на казионните измамници да настояват,че по-правилна е "унгарската" му (Банатска??!) диалектна форма КОЛОМАН а не онази,с която го споменават древните Български летописи.

image

image

 У нас наистина съществува фамилия КОЛОМАНОВИ,но има и фамилия КАЛИМАНОВИ та и село Калиманци (македонска окупационна зона в Западна България) което следва да означава,че двете имена са равностойни помежду си Български диалектни варианти и в тях няма нищо унгарско,а по-скоро унгарците са взели единия вариант от нашите роднини,които обитавали Трансилвания но в Х век попаднали под унгарска окупация. Това е трябвало да кажат казионните несретници,окупирали нашите катедри и университети,но говоренето на истини очевидно не им е присъщо.

  Неуважението към Българското е характерна черта на повечето лъжеисторици,които пишат поръчкови варианти на нашата история (сиреч народна биография) само за пари за разлика от нас родолюбците,които издирваме историческите истини и ги поднасяме на народа си БЕЗВЪЗМЕЗДНО!

7. ИВАЙЛО. В историческите извори няма такъв цар,нито е имало такова име в древна България,понеже истинското му име е ИВАИЛ:

image

  Казионните изопачители разчели правилно това "странно" Българско име,но то някак не им е харесало и те решили да го представят за Българска заемка от Иберийския полуостров,където се използва името ИВАЙЛО но не и ИВАИЛ. За неговото значение също можем да се догадим- то следва да е означавало ИВАНИЛ за да покаже,че се касае вероятно за незаконен син на Иван Асен II или на Михаил II Асен,роден между 1240-1246 г. Този незаконен царски син получил подходящ пост и обучение в държавата,които му позволили да стане блестящ военачалник като дедите си Петър, Асен и Калоян и в един момент да претендира за трона на Асеневци, очевидно не без основание.

  Историческата истина за изброените седем владетели е проста- те са Българи и техните имена са Български а в редки случаи общохристиянски което означава,че ние Българите най-добре знаем как точно са звучали те. Затова казионните изопачители са или затапени тюфлеци с ментални увреждания,които не могат да произнесат правилно имената на нашите владетели,или имат зловредния навик да поправят дедите ни на всяка крачка и постоянно да ги поучават как точно трябва да произнасят своите собствени имена,които сами са изнамерили. Така тези фалшификатори перманентно облъчват народа с милиони мегабайтове сгрешена и подвеждаща информация,но са объркали адреса: ние Българите не сме слепи неграмотници и можем сами да прочетем какво са писали дедите ни в своите послания до нас!



Гласувай:
60


Вълнообразно


1. 1997 - Поредна изцепка
29.01 10:00
Келтско (сиреч Българско)
Нямам думи!
цитирай
2. dobrodan - Браво, Ангеле, току-що приравни
29.01 11:57
едно от имената на Курбат с наименованието на сушеното кисело мляко...
Така е, като не четеш където трябва :):):) - "Кок Курт называли Волка древние тюрки. «Кок» означает голубой, синий, небесный. Тюркское слово «курт» является корнем казахского слова «куртулу» (спасение, избавление). То есть голубой волк – священное животное для тюрок,..."

Омуртаг - НА ЧУВАШКИ ЕЗИК (БЛИЗЪК ДО ДРЕВНОТЮРКСКИТЕ ЕЗИЦИ) Юмюрт означава ОРЕЛ, Ангеле. Орел бе :):):)!

Ам тъй за формите Испор (Ишбара), Есперерих (Ас-бар-арьiг), Исперих Ас-барьiг) нещичко няма ли да споделиш...

Кормисош - доста спорен произход, няма убедителна етимология през нито един език.
Ивайло - Абайлъ.

Не бъркай Коломан с Калиман, в основите им лежат съвсем различни думи - Кол - ръка; кальiм и сам ще си намериш какво означава :):):)!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
29.01 14:02
Бях писал преди няколко години за произхода на имената на Кричим и на Куртово Конаре
Трябва да хвърля поглед на постинга!
Видях че блоговият скункс- мозъкомер те е захапал!
Много забавни са тези учЕни, кото задълбават в нещо и го търсят и преследват, без да са наясно какво е и за какво го правят !
Луд умора няма!

Успех, приятелю!
цитирай
4. kvg55 - shtaparov,
29.01 23:04
Време е, време е за разплата с враговете на България.
цитирай
5. shtaparov - Келтско (сиреч Българско)...
30.01 00:04
1997 написа:
Келтско (сиреч Българско)
Нямам думи!

Преди да напишеш каквото и да било,припомни си ето това:

https://shtaparov/politika/2022/02/28/keltskiia-koren-na-quot-pra-quot-bylgarite-e-tolkova-zdrav-i.1805846

Намери критик,който да може да ме обори и тогава недоволствай,но не забравяй едно: аз две години вече го търся и още не съм го намерил,та си задай въпроса защо ли не се учудвам на това.
цитирай
6. shtaparov - едно от имената на Курбат с наиме...
30.01 00:13
dobrodan написа:
едно от имената на Курбат с наименованието на сушеното кисело мляко...
Така е, като не четеш където трябва :):):) - "Кок Курт называли Волка древние тюрки. «Кок» означает голубой, синий, небесный. Тюркское слово «курт» является корнем казахского слова «куртулу» (спасение, избавление). То есть голубой волк – священное животное для тюрок,..."

Омуртаг - НА ЧУВАШКИ ЕЗИК (БЛИЗЪК ДО ДРЕВНОТЮРКСКИТЕ ЕЗИЦИ) Юмюрт означава ОРЕЛ, Ангеле. Орел бе :):):)!

Ам тъй за формите Испор (Ишбара), Есперерих (Ас-бар-арьiг), Исперих Ас-барьiг) нещичко няма ли да споделиш...

Кормисош - доста спорен произход, няма убедителна етимология през нито един език.
Ивайло - Абайлъ.

Не бъркай Коломан с Калиман, в основите им лежат съвсем различни думи - Кол - ръка; кальiм и сам ще си намериш какво означава :):):)!

Отдавна се готвя да напиша статия за Българските думи в турския език,които са поне 1000 и бях позабравил тази идея,но ти ще ми я припомниш... :) Само да те светна: ЕРДОГАН е варваризирана форма на Българското име РАДУКАН,което се разбира от преходната форма РЕДОГАН,а МОХАМЕД е арабски варваризат на старогръцкото име НИКОМЕД,което става понятно от преходната форма МИКАМЕД. Така са се получили нещата: НИКОМЕД- МИКАМЕД- МОХАМЕД- МЕХМЕД, РАДУКАН- РЕДОГАН- ЕРДОГАН: да ти намеря ли още ако желаеш? :)
цитирай
7. shtaparov - Време е, време е за разплата с вра...
30.01 00:17
kvg55 написа:
Време е, време е за разплата с враговете на България.

Щом настояваш приятелю,няма да те разколебавам
цитирай
8. shtaparov - Поздрав приятелю- успехи и на теб!
30.01 00:20
leonleonovpom2 написа:
Бях писал преди няколко години за произхода на имената на Кричим и на Куртово Конаре
Трябва да хвърля поглед на постинга!
Видях че блоговият скункс- мозъкомер те е захапал!
Много забавни са тези учЕни, кото задълбават в нещо и го търсят и преследват, без да са наясно какво е и за какво го правят !
Луд умора няма!

Успех, приятелю!

От доста време забелязвам,че много от нашите опоненти (като "Илияни" например) първо пишат,а после мислят какво са ни написали... :)
цитирай
9. mt46 - !?
30.01 21:31
Какво са ти виновни българските историци, след като не разполагат с достатъчно на брой и достоверни извори!?... "Именникът" не е точен и безспорен източник. Все пак и за него би трябвало да си благодарен на руските преписвачи и учени вместо да ги плюеш като каруцар!...
цитирай
10. shtaparov - Какво са ти виновни ...
31.01 08:08
mt46 написа:
Какво са ти виновни българските историци, след като не разполагат с достатъчно на брой и достоверни извори!?... "Именникът" не е точен и безспорен източник. Все пак и за него би трябвало да си благодарен на руските преписвачи и учени вместо да ги плюеш като каруцар!...

Eйй,литератор уж,а гледай какъв речник!... Вината е в чужбина- от там мирише рибата,от там ни внасят лъжеучения и покваряват историците ни,за да вършат работа на гърци,власи,турци и "славяни"! Тук пък конкретно става въпрос за имена,които всеки е виждал,и на всеки му става ясно кои са Българските варианти и кои са маймунските! На онези покварените обаче им са по-драги маймунските: за Именника те знаят от 120 години,но никой не си мръдна пръста да поправи маймунските названия с човешки!!!..... Е как да не се ядосвам тогава- хайде кажи ми сега??? И друг път,когато пишеш думата БЪЛГАРСКИ и БЪЛГАРСКО,бъди така добър да я пишеш с главна буква- това не ти е сръбско или турско,за да го приравняваш с конгоанското и суданското!!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
31.01 09:35
Знам основния недъг на казионните, хазартни историци
Казионните историци разчитат, както си седят на бюрото, документът да им кацне на него и след това, ако се разминава със знанията им, той е фалшив!
Няма начин новото при тях да получи живот Или другата крайност, ако са мощи, " научно" ще докажат , че са на някой от дванадесетте светии?
Затова някои от тях имат по няколко глави, повече от две ръце?
Но , основният им недъг е в неспособност да прилагат други науки, за запълване на празнини и оправяне на грешки
Ето, представен им е документ, на камък, от който е видно, че траки живеят в Анхиало! Какво очакват, потвърждение от гръцката патриаршия ли, че е така?
Възхищавал съм се от двама историци- Карайотов и Юрукова- професори! Които не разчитат на случайността , документът да им дойде на крака и ,ако дойде, да е с досие? Впрягат всичките си знания, за да попълнят липсите
Историкът трябва да има знания и по други науки! И не кухи, а работни, да си служи с тях! Ето, има монета на която Гордиан е застанал на носа на боен кораб, с бойно снаряжение, - анхиалска!
Какъв документ чака още? Час на тръгване , заповед за направление, брой на войниците?
Няма да има този късмет
Като няма документ, това не пречи , да се градят правдоподобни версии, за разлика от фалшивите, утвърдени, като например, че Русия е шведска държава и името и е оттам И че готите идват от остров Готланд!?
Побеснявам, като чуя историк уж, като ми казва, с математика да не го занимавам! Нищо не разбира?
Точно от математика , поне малко, трябва да разбира Като следово куче, да надуши фалша и да го разнищи!

Хубав ден, приятелю!


цитирай
12. mt46 - !?
31.01 12:46
shtaparov написа:
mt46 написа:
Какво са ти виновни българските историци, след като не разполагат с достатъчно на брой и достоверни извори!?... "Именникът" не е точен и безспорен източник. Все пак и за него би трябвало да си благодарен на руските преписвачи и учени вместо да ги плюеш като каруцар!...

Eйй,литератор уж,а гледай какъв речник!... Вината е в чужбина- от там мирише рибата,от там ни внасят лъжеучения и покваряват историците ни,за да вършат работа на гърци,власи,турци и "славяни"! Тук пък конкретно става въпрос за имена,които всеки е виждал,и на всеки му става ясно кои са Българските варианти и кои са маймунските! На онези покварените обаче им са по-драги маймунските: за Именника те знаят от 120 години,но никой не си мръдна пръста да поправи маймунските названия с човешки!!!..... Е как да не се ядосвам тогава- хайде кажи ми сега??? И друг път,когато пишеш думата БЪЛГАРСКИ и БЪЛГАРСКО,бъди така добър да я пишеш с главна буква- това не ти е сръбско или турско,за да го приравняваш с конгоанското и суданското!!

Нашите, българските историци и езиковеди са били политически НЕЗАВИСИМИ И ОБЕКТИВНИ след Освобождението и до 1945 г., когато са написани най-значимите исторически трудове... Може да са допуснали някои грешки, неточности, но те не са умишлени, манипулативни...
Прилагателните имена в българския език се пишат с малки букви. Това би трябвало да го знаеш, ако си грамотен и уважаваш родния ни език...
цитирай
13. shtaparov - Какво са ти виновни българските ...
31.01 14:27
mt46 написа:
shtaparov написа:
mt46 написа:
Какво са ти виновни българските историци, след като не разполагат с достатъчно на брой и достоверни извори!?... "Именникът" не е точен и безспорен източник. Все пак и за него би трябвало да си благодарен на руските преписвачи и учени вместо да ги плюеш като каруцар!...

Eйй,литератор уж,а гледай какъв речник!... Вината е в чужбина- от там мирише рибата,от там ни внасят лъжеучения и покваряват историците ни,за да вършат работа на гърци,власи,турци и "славяни"! Тук пък конкретно става въпрос за имена,които всеки е виждал,и на всеки му става ясно кои са Българските варианти и кои са маймунските! На онези покварените обаче им са по-драги маймунските: за Именника те знаят от 120 години,но никой не си мръдна пръста да поправи маймунските названия с човешки!!!..... Е как да не се ядосвам тогава- хайде кажи ми сега??? И друг път,когато пишеш думата БЪЛГАРСКИ и БЪЛГАРСКО,бъди така добър да я пишеш с главна буква- това не ти е сръбско или турско,за да го приравняваш с конгоанското и суданското!!

Нашите, българските историци и езиковеди са били политически НЕЗАВИСИМИ И ОБЕКТИВНИ след Освобождението и до 1945 г., когато са написани най-значимите исторически трудове... Може да са допуснали някои грешки, неточности, но те не са умишлени, манипулативни...
Прилагателните имена в българския език се пишат с малки букви. Това би трябвало да го знаеш, ако си грамотен и уважаваш родния ни език...

Приятелските мнения винаги ги приемам- да,добре приятелю,имало е грешки и политически независими,но икономически зависими от чужди сили историци,чиито грешки са направо преднамерени!... А прилагателното БЪЛГАРСКИ не е обикновено и не може да се пише като останалите- трябва да си даваш сметка за това. Защото Българското е свещено- то не е като суданското, "славянското" и северджанското! Затова отново те моля- поправи се,за да покажеш уважение към Българското!
цитирай
14. shtaparov - Страхотна е научната ти мисъл- поздравления!!!
31.01 14:32
leonleonovpom2 написа:
Знам основния недъг на казионните, хазартни историци
Казионните историци разчитат, както си седят на бюрото, документът да им кацне на него и след това, ако се разминава със знанията им, той е фалшив!
Няма начин новото при тях да получи живот Или другата крайност, ако са мощи, " научно" ще докажат , че са на някой от дванадесетте светии?
Затова някои от тях имат по няколко глави, повече от две ръце?
Но , основният им недъг е в неспособност да прилагат други науки, за запълване на празнини и оправяне на грешки
Ето, представен им е документ, на камък, от който е видно, че траки живеят в Анхиало! Какво очакват, потвърждение от гръцката патриаршия ли, че е така?
Възхищавал съм се от двама историци- Карайотов и Юрукова- професори! Които не разчитат на случайността , документът да им дойде на крака и ,ако дойде, да е с досие? Впрягат всичките си знания, за да попълнят липсите
Историкът трябва да има знания и по други науки! И не кухи, а работни, да си служи с тях! Ето, има монета на която Гордиан е застанал на носа на боен кораб, с бойно снаряжение, - анхиалска!
Какъв документ чака още? Час на тръгване , заповед за направление, брой на войниците?
Няма да има този късмет
Като няма документ, това не пречи , да се градят правдоподобни версии, за разлика от фалшивите, утвърдени, като например, че Русия е шведска държава и името и е оттам И че готите идват от остров Готланд!?
Побеснявам, като чуя историк уж, като ми казва, с математика да не го занимавам! Нищо не разбира?
Точно от математика , поне малко, трябва да разбира Като следово куче, да надуши фалша и да го разнищи!

Хубав ден, приятелю!

Винаги съм се възхищавал от научно мислене като твоето- затова ти казвам,че ми е приятно да общувам точно с такива мислещи хора! Абсолютно прав си: Гордиан при похода си на изток следва да е минал по маршрута Италия- Драч- Стоби- Пауталия- Филипопол- Анхиало,а после с кораби да е акостирал в източните краища на римска Анатолия,за да изненада персийските войски и така да постигне победа. Аз не се съмнявам,че той лично е бил в Анхиало: щом монетите го казват,няма как да го отричаме!

По негово време не е имало по-добро и по-удобно пристанище на Балканите: Византион още е бил малко градче, пристанищата на Атина и Тесалоника са щели да отведат армията далеч от персийската граница,а сухопътните маршрути били невероятно скъпи за разлика от морските и с тях се е губел моментът на изненадата. Нападение срещу Персия през Черно море в онова време е било най-разумно: армията е могла да акостира в източна Анатолия на място,което е било буквално на броени километри от персийската граница и тъй бързо да нанесе изненадващ удар,че шансовете за успех се удвоявали!
цитирай
15. 1997 - Сериозните игнорират изцепките
01.02 00:40
shtaparov написа:
1997 написа:
Келтско (сиреч Българско)
Нямам думи!

Преди да напишеш каквото и да било,припомни си ето това:

https://shtaparov/politika/2022/02/28/keltskiia-koren-na-quot-pra-quot-bylgarite-e-tolkova-zdrav-i.1805846

Намери критик,който да може да ме обори и тогава недоволствай,но не забравяй едно: аз две години вече го търся и още не съм го намерил,та си задай въпроса защо ли не се учудвам на това.
цитирай
16. shtaparov - (Сериозните игнорират изцепките)
03.02 01:35
1997 написа:
shtaparov написа:
1997 написа:
Келтско (сиреч Българско)
Нямам думи!

Преди да напишеш каквото и да било,припомни си ето това:

https://shtaparov/politika/2022/02/28/keltskiia-koren-na-quot-pra-quot-bylgarite-e-tolkova-zdrav-i.1805846

Намери критик,който да може да ме обори и тогава недоволствай,но не забравяй едно: аз две години вече го търся и още не съм го намерил,та си задай въпроса защо ли не се учудвам на това.

Благодаря! :)
цитирай
17. shtaparov - Пресъхнал поток, от турско време ...
16.02 02:53
zarabotka написа:
Пресъхнал поток, от турско време край Дупница.
По отношение на кирилицата ползвана от Паисий...
Никой днес не пише на паисиевата кирилица.
Дори и ти, всезнайко пишеш на "азиатския" Стандарт,
установен с Декрет от Петр Великий, от началото на 18ти век.
Лекичко изменен в Бг стандарт, след Освобождението от турецко робство.

"Tурската",а всъщност персийска дума КУРТ няма нищо общо с Българското име КУРТ така,както френския МАРАТ няма общо с турския МУРАД,а Келтския ТОРК не е "турк"!
цитирай
18. dobrodan - Щапаров, Ердоган и Радукан имат общо колкото
16.02 10:09
мелничар и казанджия :):):).
Мохамед и Никомед в момента се въртят в гробовете си така, че предстои среден по сила земетръс :):):).
Няма проблем, скоро ще четете нов превод. Дано стане до някой и друг месец, пък после ще те питам :):):).
цитирай
19. shtaparov - мелничар и казанджия :):):). Мо...
17.02 18:11
dobrodan написа:
мелничар и казанджия :):):).
Мохамед и Никомед в момента се въртят в гробовете си така, че предстои среден по сила земетръс :):):).
Няма проблем, скоро ще четете нов превод. Дано стане до някой и друг месец, пък после ще те питам :):):).

Името МОХАМЕД несъмнено е арабизиран вариант на гръцкото име НИКОМЕД, получен от преходните форми Микомед и Михомед,и никой превод не може да обори тази научна теза нито да докаже,че индианци и аборигени са живели преди нас в България :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4879141
Постинги: 269
Коментари: 9124
Гласове: 137735
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи